Juniorstævne i krolf i Andst for alle fra 20 til 40 år.

VinMedMere

krolfbutikken

Audika

Lørdag den 23 juli kl. 10.00 gik startsignalet til det første juniorstævne. Det foregår på Solhøj i Andst og Kristine og Rikke fra KØK var initiativtagere.

Vi har modtaget en lille rapport.

Juniorstævne i Andst
Af Søren Christensen, Mjølner

Jeg må indrømme, at da jeg først så navngivningen af ’Juniorstævnet’, så studsede jeg lige en gang eller to over ordvalget. For er ’junior’ overhovedet korrekt at benytte? I fodbold er man fx junior-spiller i alderen 14-16.
Et opslag i Den Danske Ordbog afslører dog ordets korrekthed: ”person i en yngre aldersklasse, fx inden for sport”.
Normalt ville jeg med 32 år på bagen – og omtrent 30 års erfaring i krolf, nok ikke være en junior, men sportens gennemsnitsalder taget i betragtning, så må jeg jo nok sluge den kamel.

Ud over at give mig anledning til at dissekere sproget, så var formålet med dagen at stable et stævne på benene, hvor den gennemsnitlige alder ikke er mellem 60 og skindød.
En dag, hvor juniorer kunne mødes og tæve hinanden uden indblanding fra gamle knarke. Og dét lykkedes.
Der var nemlig ingen gamle knarke til stede – dagens dommere var ingen vårharer, og kunne ikke stille op som juniorer, men jeg skal skåne dem for betegnelsen knark. Selvom de var godt på vej…

Kamp1


Deltagertallet må dog kunne forbedres – kun 8 mand havde i første omgang fundet vej til Andst. Den 9. dukkede op en tand for sent med et arsenal af undskyldninger om landet og traktorernes hastighed. 9 må kunne gøres bedre næste år – så hermed en opfordring om at få jeres juniorer aktiveret ude i klubberne.
Med 9 deltagere var der selvfølgelig også god grobund for en finaledeltagelse – fire mand skulle spille den baseret på slagspillet efter fire runders indledende manøvrer.

Mjlner
Casper, Mette, Søren og Nicolaj, alle fra Mjølner i Odense.

Rygtet vil vide, at der normalt er 18 huller på banen – hvad end det så er for en mærkelig misforståelse, men det var i dagens anledning kogt ned til 12 overordentligt sjove huller. En god blanding af korte, skæve og lange huller med variationer derimellem.

Derovre
Derovre er hullet

Her må nævnes Rikke L. Jensen fra KØK’s hole-in-one på banens meget lange hul 2. Her blev valgt den noget kontroversielle strategi at fyre kuglen ad Pommern til øst for hullet – hvad Rikke selvfølgelig havde luret var, at herude lå der en eller anden tosse uden retningssans (mig), som udgjorde en fremragende bande 10 meter fra huller. Og ganske rigtigt, efter afretningen på Lars Tyndskids mark så kom kuglen straks på bedre tanker og fes direkte i hullet.
Den dejligt udfordrende bane afspejlede sig også lidt i runderne, som i indledningen kun undtagelsesvist ramte ned i 20’erne. Efter fire gode runder blev snittet fundet – 129 slag. Her måtte der endda bedste runde til for at afgøre, om den sidste finaledeltager var Mads Müller fra KØK eller Marcus Juul fra Lundsmark. Idet Mads prompte fremførte et revolutionerende nyt forslag om, at der ikke skal sorteres på bedste runde, men bedste dårligste runde, samt adskillige (og helt og aldeles grundløse) anklager rettet mod undertegnede om sabotage begået i 2. runde (sabotage kræver jo i sagens natur, at man ved, hvad man laver!), kan man jo godt konkludere, at det var Marcus som trak sig sejrrigt ud af den sammenligning.

Kamp

For lige at få gemytterne på plads, så blev der dernæst serveret en frokost – pålægsmand. Jeg må jo her erklære mig lidt skuffet over formen på en sådan, da jeg havde forventet arme, ben og hoved på sådan en skabning. Den var dog af en noget mere kvadratisk beskaffenhed. Dog medfulgte et sandt Niagara af pålæg, så alle blev mætte.
Og så var det tid til finale.
Den bestod af 3 mand fra Mjølner: Undertegnede Søren Christensen, Nicolaj Aaskoven og Casper Nørup Jensen samt Marcus Juul fra Lundsmark.
De første 3 huller var ganske lige, men da den første hole-in-one kom på banen til undertegnede på hul 4, begyndte der at tegne sig et billede. Da der kom endnu en hole-in-one til mig på hul 7 – og de andre var gentlemen, som ikke gjorde noget sådant, så stod det klart, hvem der vandt. I sidste ende blev finalen vundet med 26 slag af skribenten, efterfulgt af Casper Nørup Jensen med 34, Nicolaj Aaskoven med 35 og Marcus Juul med 36. 

Finalefolket
Marcus, Nicolaj, Casper og Søren.

Alt i alt en rigtig fin formiddag og middag, og der var forhåbninger hele vejen rundt, at vi kan afholde et lignende arrangement næste år – dog gerne med endnu flere juniorer.

Resultater