Op • DM • VM for par • VM
 


VM for par i Vingsted

Søndag den 13. juni 2004 fra kl. 9:00

VM for par blev denne gang spillet ved Vingsted Centret. Det blev afholdt i forbindelse med DGI Vejle Amts amtsstævne samme sted, og DGI har været meget samarbejdsvillige.
Der var MANGE mennesker i Vingsted, og nogle af dem fik da også set på krolf, og nogle få var ovre og prøve. Der var ikke mange der prøvede, men det var sådan set vores egen fejl, for der skulle have været lavet en masse skilte der gjorde opmærksom på, at man kunne komme og prøve ganske gratis. Det ved vi så til en anden gang.

Vejret var dejligt med sol hele dagen. Lidt vind, men ikke noget alvorligt, og når vejret er godt - eller i det mindste bare tørt - går et krolfstævne aldrig helt i vasken.

Der var indført nye regler, og især reglen om at herrer skulle starte med 3 slag, har der været talt en del om. Herrerne var ikke begejstrede, men også en del damer brød sig ikke om det.
Nu er VM for par det stævne vi eksperimenterer mest med, så det bliver nok finjusteret til næste år, men hvad ændringerne kommer til at gå ud på, vides ikke på nuværende tidspunkt.

Dorthe Bloch styrede os igen igennem dagen - igen en stor tak til Dorthe. Der var ikke så travlt, da der "kun" var 60 deltagere, men det er nu rart med en der sætter folk i gang.

Vi spillede først slagspil, og derefter kampspil for de 9 bedste pars vedkommende. Alt blev spillet på 1 bane, som havde et gennemsnit på 34,63 (69,26 for et par) - inkl. herrernes 3 startslag.
Jeg har regnet lidt på damernes, herrernes og børnenes runder. Damerne gik i gennemsnit på 33,53 slag, herrerne på 35,26 og børnene på 35,70 slag. Når man så trækker de 3 startslag fra, har herrerne kun været 1,27 slag bedre end damerne i gennemsnit.
Det kan have noget med banen at gøre, for den var forholdsvis kort og hurtig - en damevenlig bane. Selv om den var forholdsvis kort, var den alligevel meget drilagtig, netop fordi den var så hurtig. Man kom meget nemt til at skyde for langt.

Bedste runde blev gået af Vivi Reeckmann og Jørgen Martin Juhl med kun 59 slag tilsammen.

Da vi havde spillet færdig, blev pavillon og baner pakket sammen i løbet af kort tid (tak til alle hjælperne), og så var der spisning og lidt præmieuddeling i centrets cafeteria.


Slagspil

I slagspillet havde især herrerne det svært, da de jo altid startede med 3 ekstra slag. De forhindrede dog ikke Jørgen Martin Juhl at vinde sammen med makkeren Vivi Reeckmann. Det var Vivis 2. mesterskab for par, og vi har haft en Reeckmann på toppen af skamlen 4 år i træk, da gemalen Ole også har et par trofæer.
På 2. pladsen kom Hanne Kristensen og Didde Weber med 3 slag mere, og med endnu et slag ekstra, kom Lis Hundebøll og Villy Lillelund.

1) Vivi Reeckmann, Kolding (Idylparken) og Jørgen Martin Juhl, Haderslev (Agrarerne) - 255 slag

2) Hanne Kristensen, Nyborg (Baskerne) og Didde Weber, Haderslev (Agrarerne) - 258 slag.

3) Lis Hundebøll, Fredericia (DKK) og Villy Lillelund, Haderslev (Agrarerne) - 259 slag.


Vindere i slagspil : Didde Weber, Hanne Kristensen, Villy Lillelund, Lis Hundebøll, Vivi Reeckmann og Jørgen Martin Juhl.


Kampspil

I kampspil blev der lavet 3 semifinaler á 3 par. Vinderne kom i finalen. Man skulle tro der ville komme en del damer i finalen, men der var kun en enkelt. Så var der Søren på 14 år som også var fri for de 3 slags straf og hele 4 herrer. Lidt underligt, synes jeg.

Søren på 14 år var fri for de 3 slags straf og spillede sammen med sin far Peter Christensen, og de eliminerede Pia Hansen/Kis Wind og Vivi Reeckmann/Jørgen Martin Juhl.
Frede Thuesen og Jørgen Kjær slog Lis Hundebøll/Villy Lillelund og Nora Kjær/Henning Thomsen.
Gerda Trøjby og Hans Johnsen sendte Hanne Kristensen/Didde Weber og Lene K. Jensen/Inger Pedersen ud i kulden.

Finalen blev ret spændende. Gerda og Hans spillede desværre en skidt runde, men Frede spillede rigtig godt. Peter spillede næsten lige så godt, men måtte bruge en hole-in-one for at holde trit med Frede. Jørgen havde et par uheld, og så kunne Søren holde sig foran i kraft af handicapreglerne.
Det var 3. år i træk Søren fik medalje, men efter 2 sølvmedaljer blev det nu til guld.

1) Søren og Peter Christensen begge Ødis Kroge (KØK) - 62 slag.

2) Frede Thuesen og Jørgen Kjær begge Haderslev (Agrarerne) - 64 slag.

3) Gerda Trøjby, Båring (Baskerne) og Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) - 74 slag.


Vindere i kampspil : Gerda Trøjby, Hans Johnsen, Jørgen Kjær, Frede Thuesen, Peter Christensen og Søren Christensen.


Resultater

Her er alle resultaterne i PDF format.  Er der sorte rammer i stedet for overskrifter, trænger du nok til en ny version af Acrobat Reader. Den finder du ved at klikke HER.

Det hele ender op i en verdensrangliste og World Cup som findes her.

Billeder


Der var ikke meget der bremsede kuglen på det røde "asfalt".


Stilstudie i slagteknik.


Afslapning.


Læg lige mærke det vejret.


Pause.


Denn Phengsai, Thailand stillede også op.


Vores naboer havde det også sjovt.


Helle demonstrerer "(have)kroketslaget"


Krolf er sandelig en spændende og medrivende spil.


Et skoleeksempel på "golfslaget".


Vivi Reeckmann på hul 12


Så er det spisetid.


PLC 22-07-10