Op • DM • VM for par • VM
 

  v/ Hans Thomsen


VM for par ved Nebbe Marked - med handicapregler

43 par stillede op

Lørdag den 17. juni 2006 kl. 9:00 til ca. 18:00 var der VM for par ved Nebbe Marked, og igen i år prøvede vi med handicapregler.
Og lad os starte med handicapreglerne. Spillerne fik deres beregnede handicap fra holdkampe og tidligere stævner, dog med et maksimum på +/- 4 slag. Derefter lagde vi 4 slag til alle, for at undgå de negative tal.
Det virkede fint, for der blev spillet utroligt mange meget lige kampe, men der var selvfølgelig også nogle der gik en feberrunde eller en skrækrunde. Det havde sådan set ikke så meget med handicap eller ej at gøre - det sker bare en gang imellem.
Nu kunne man begynde at regne på hvem der havde vundet uden handicap, men det vil aldrig blive offentliggjort, for det var ikke sådan dagens regler var.

Dagen igennem havde vi en dejlig temperatur. Ikke for varmt og ikke for koldt. Der kom en lille regnbyge forbi og kiggede på finalen, men kun til nogle få huller, så alt i alt var vi heldige med vejret.

Stedet var også godt til et par VM. Banerne var gode med lange-, korte-, trekantede-, runde-, flade- og skæve huller. Der var ingen faste forhindringer, men en del mobile, da vi spillede med overvejende 6 spillere i puljerne.
 

Når vi spiller med 6 spillere i puljerne, er der mange spillere på banen og ganske få der har en pause på 45 min., hvilket gjorde det meget svært at finde dommere. Vi havde masser af dommere der aldrig kom ud at dømme, simpelthen fordi der tilfældigvis var mange ledige dommere på nogle tidspunkter og slet ingen på andre.
Visse puljer kom til at dømme selv, og det gik også ganske fint. Ib Svangren kom forbi i løbet af dagen, og overtog nogle af de puljer der manglede en dommer, plus en semifinale og en finale.

Lene Henriksen havde lovet at styre begivenhedernes gang i Dorthes fravær, og det klarede hun til ug med kryds og bolle.

Til sidst spiste vi i vores pavilloner, der til lejligheden var sat tæt sammen. Der var fint plads til de 80 der skulle spise barbecue marinerede grill-køller (gris), med små nye stegte kartofler, barbecue sauce, blandet salat og hjemmebagt flútes. Det ikke alene lyder lækkert - det var lækkert.

Marie og Hans Jørgen Hansen, som ejer Nebbe Marked og dermed var vores værtspar, blev inviteret over på noget mad, hvilket jo var det mindste vi kunne gøre. En stor tak til parret, som stillede det dejlige område til disposition.

I øvrigt også en tak til DKK’erne, som hjalp med at få hele stævnet til at forløbe gnidningsfrit. De hjalp med maden, vinsalg til maden og dagen før hjalp de med at lave baner og sætte pavilloner op.

Slagspil

Alle spillede 2 runder på hver bane. De fleste mod 2 modstanderpar, men enkelte kun mod 1 par. I sidste ende havde Annemarie og Hans Christian Juhl, Haderslev (Agrarerne) vundet med 286 slag i alt.
Nummer 2 blev Lene Rasmussen og Niels Knudsen, Asperup (Baskerne) med 287 slag, tæt forfulgt af Blenda Schnegell og Eigil Fabricius, Ødis (KØK) også med 287 slag. Det samme brugte Grethe og Olav Petersen, Ødis (KØK) på 4. pladsen. Her var det de bedste runder der afgjorde rækkefølgen.

Annemarie og Hans Chr. sendte vi på bondegårdsferie på Mols. En weekend på Holmgaard, som ligger rigtig flot på toppen af en bakke med udsigt over Kalø Vig og med egen krolfbane.

Sidst med 329 slag blev Janne og Frederik Pedersen, Børkop (ViGo'e).

Frederik og Janne fik en flaske vin for sidstepladsen. Enten var de meget uheldige, eller også var handicapreglerne specielt slemme mod dem, men nu har de så noget at trøste sig med.

Nogen har påstået at systemet favoriserer dem der ikke får så meget handicap urimeligt meget, men fakta viser faktisk noget andet. Janne og Frederik havde et meget lavt handicap og nr. 1, 2 og 4 havde alle det 3. højeste handicap.

Kampspil

De 9 bedste par fra slagspillet gik videre til kampspillet. Systemet er skruet sådan sammen, at nr. 1, 2 og 3 er i hver sin pulje, og det er 4, 5 og 6 også, og så gi'r det sig selv, at også 7, 8 og 9 er fordelt i puljerne.
Nr. 1 mødte nr. 5 og 9. Nr. 2 mødte nr. 6 og 7 og endelig mødte nr. 3 nr. 4 og 8. Altså giver placeringer i alle 3 tilfælde 15 tilsammen, så de skulle teoretisk set være lige svære.

Bane 2 blev udpeget til finalebane af et enigt stævneudvalg, hvilket vil sige, at semifinalerne skulle spilles på bane 1.

Semifinale 1 blev vundet af Gunna og Conrad Jørgensen, Rødding med 68 slag, foran Annemarie og Hans Chr. Juhl, Haderslev (Agrarerne) med 73 slag og Christina og Per Rasmussen, Asperup (Baskerne) med 74 slag.

Semifinale 2 blev vundet af Iris og Anders Conradsen, Rødding med 67 slag foran Lene Rasmussen og Niels Knudsen, Asperup (Baskerne) med 71 slag og Anne Lise og Bent Kudsk, Gram (Fuglsang) med 72 slag.

Semifinale 3 blev tilfældigvis mellem 3 par fra KØK. Blenda Schnegell og Eigil Fabricius, Ødis vandt med 71 slag foran Mette og Peter Christensen, Ødis Kroge med 72 slag og Grethe og Olav Petersen, Ødis med 73 slag.

I finalen kom Iris og Anders bedst fra start og allerede efter 3 huller havde de udbygget den føring deres handicap havde givet dem fra starten. De havde nu et forspring på 4 slag.
Halvvejs havde Blenda og Eigil reduceret til kun 1 slag og Gunna og Conrad til 3 bagud.
Ved hul 9 havde Blenda og Eigil udlignet, mens Gunna og Conrad stadig var 3 bagud.
Hul 10 blev afgørende, for der satte Blenda og Eigil 2 slag til, så Iris og Anders havde lidt at gi' af, hvis det skulle blive nødvendigt.
Det blev det nu ikke, for med sikkert og stabil spil udbyggede Iris og Anders føringen til 3 slag, så de vandt med i alt 71 slag foran Blenda og Eigil med 74 slag og Gunna og Conrad med 75 slag.

Statistik

Bane 1's gennemsnit var på 73,8 og bane 2's gennemsnit endte på 77,3.

Bedste runde på bane 1 gik Iris og Anders Conradsen, Rødding med 64 slag, hvilket blev dagens bedste runde.
Bedste runde på bane 2 blev gået på 71 slag af ikke mindre end 5 par. Det var Ulla og Helge Jacobsen, Tiset (Fuglsang), Grethe og Olav Petersen, Ødis (KØK), Mette og Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK), Blenda Schnegell og Eigil Fabricius, Ødis (KØK) og Pia Hansen og Torben Søgaard, Nørre Aaby (Baskerne).

Alle billeder og resultater

Her er et link til alle 132 billeder : http://int.pixum.com/viewalbum/?id=2159352

Her er et link til resultaterne i pdf-format.


PLC 22-07-10