Op • DM • VM for par • VM
 

  v/ Hans Thomsen


DM i Juelsminde - 137 spillere

Lørdag den 21. maj 2005 fra kl. 9:00 til ca. 18:00 blev der spillet om DM i krolf i Juelsminde.

Der blev spillet på et offentligt område i strandkanten, hvor der var anlagt 4 nye baner med diverse forhindringer. Jorden var hård som beton at grave i, så der kunne ikke sættes ringe i hullerne. De blev i stedet hugget ud med en spade, hvilket gav lidt store huller og dermed lidt nemme baner.
De bedste runder blev gået med 23 slag på 3 af banerne og 24 slag på den sværeste.


Hvad nu John? - Store huller hjælper ikke når fjenden lægger blokader.

Medarrangører er Thomas Fænø, der medlem af Krolfklubben i Ødis Kroge, og forpagter af Juelsminde Camping. En stor tak til Thomas, som gjorde en kæmpe indsats for at alt skulle klappe, og de gjorde det jo.
Der skal jo også lyde en stor tak til Dorthe Bloch, Ødis, som igen sørgede for at folk blev råbt sammen og kom af sted til kampene.

Det eneste der ikke var så godt var, at vi startede i regnvejr. Det er vi som arrangører jo ikke rigtig herrer over, men det blev bedre op ad dagen og det endte helt fint med sol og sommer.


Det endte i flot vejr efter en regnfuld start.

Mens det regnede, gemte folk sig i det store telt, og kun hvis man skulle spille eller dømme sneg man sig udenfor.

Vi kom lidt sent i gang, men det blev hurtigt hentet, og da slagspillet var slut, havde vi pludselig god tid.


Nogen i udvalget havde tid til at more sig, men andre måtte holde sig i baggrunden og arbejde.

Slagspillet blev meget lige, men der var selvfølgelig nogle spillere der skilte sig ud. I år var der 4 gamle kendinge i top 6, men altså også 2 som ikke tidligere har leveret resultater i top 6.
Ny danmarksmester i slagspil kan vi roligt kalde en gammel kending, idet det var Olav Petersen, Ødis (KØK), der vandt med kun 107 slag for de 4 runder. Olav fylder 80 til august, så det er faktisk ret fantastisk at kan kunne vinde mesterskabet. Vi som kender Olav er nu ikke så overrasket, for vi ved at han spiller lige så godt som han altid har gjort, og han er jo også tidligere verdensmester.
Olav fik et 2-dages ophold for 2 med forplejning på Holmgaard, som er en feriegård/restaurant der ligger på Mols.


Vinder af slagspillet Olav Petersen, Ødis (KØK) - 79 år, men stadig ung.

Nummer 2 blev Paul Bjørn, Glamsbjerg (Aktivisterne). Han brugte også 107 slag, så det var kun fordi Olav havde en bedste runde på 23 slag mod Pauls bedste på 24 slag, at Olav vandt.
Paul er forholdsvis ny som topspiller, men antydede allerede sidste år at han var en mand på vej mod toppen, da han blev nr. 9 ved VM.
Paul fik et gavekort på 300,- kr sponsoreret af Middelfart Sparekasse.


Nr. 2 i slagspil Paul Bjørn, Glamsbjerg (Aktivisterne).

Nummer 3 med 108 slag blev Anders Sørensen, Fredericia (DKK). Anders er også en gammel kending i toppen og regerende verdensmester i slagspil.
Paul fik et gavekort på 200,- kr sponsoreret af Middelfart Sparekasse.


Nr. 3 i slagspil Anders Sørensen, Fredericia (DKK).

Nummer 4 blev et ny stjerne der har vist sig på krolfhimlen. Denn Phengsai stammer fra Thailand og har kun været i landet i et års tid, men er allerede nu med helt fremme. Denn brugte 109 slag og fik et gavekort til Juelsminde Put and Take. Sponsor Thomas Fænø.

Nummer 5 blev Lene Henriksen, Ødis Kroge (KØK) med 110 slag. Lene er flere gange tidligere verdensmester, så hun er også vant til topplaceringer.
Lene fik 2 flasker vin.

Der var 5 spillere med 111 slag på 6. pladsen, men Vivi Reeckmann, Kolding (Idylparken) havde bedste runde med kun 23 slag, så hun fik 2 flasker vin for 6. pladsen.
De 4 andre var Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Thomas Lund, Ødis (KØK), Niels Knudsen, Asperup (Baskerne) og Peter Kahl, Hejnsvig (Petersminde).

Sidst af de 137 spillere, og dermed vinder af vandrepokalen Det Gyldne Hul blev Ingrid Møller Petersen, Christiansfeld, med 150 slag. Det Gyldne Hul bringer efter sigende lykke.


Ingrid Møller Petersen, Christiansfeld blev nr. 137 og dermed sidst.

De 36 bedste skulle derefter spille kampspil. Skæbnen ville, at nr. 36 og 37 ikke alene stod lige med antal slag, men også at de havde brugt nøjagtig samme slag på de 4 runder. Mogens Dam, VKK, vandt den hastigt arrangerede omkamp over Ejvind Poulsen, også fra VKK.
Der var 6 semifinaler á 6 spillere, og kun vindene ville komme i finalen.
Semifinale 1 blev suverænt vundet af Thomas Fænø, Juelsminde (KØK) med 23 slag. Semifinale 2 vandtes af Karen Dixen, Fjelstrup (Agrarerne) med 1 enkelt slag. Semifinale 3 blev vundet af klart af Anders Sørensen, Fredericia (DKK), og den 4. suverænt af Denn Phengsai, Asperup (Baskerne) med kun 23 slag. 16-årige Linet Olsen, Asperup (Baskerne) overraskede alt og alle ved at vinde den 5. semifinale og sidste spiller i finalen blev Hans Peter Trans, Gram (Fuglsang) efter omkamp med Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) og Søren Christensen, Ødis Kroge (KØK).
I finalen lavede Anders hele 10 toere, en hole-in-one og en 4'er, hvilket giver 24 slag og danmarksmesterskabet i kampspil. Anders er en meget stabil og sikker krolfspiller, hvilket har har vist med meget flotte placeringer gennem de sidste mange år. Endnu en velfortjent sejr til Anders, og mange flere vil komme fremover.


Anders efter endnu en 2'er. Benneweis havde været på pladsen dagen før, så der er savsmuld på banen visse steder.

Nummer 2 med 28 slag blev Denn. Hans andenplads var lige så sikker som Anders' førsteplads. Godt spil og en hole-in-one bidrog til den flotte placering.
Nummer 3 blev meget overraskende Linet med 33 slag. Meget flot af pigen, at holde så meget styr på nerverne, at hun kunne holde 3 mand bag sig.
Nummer 4 blev Hans Peter med 34 slag, tæt forfulgt af Thomas med 35 og Karen med 36 slag.
Nummer 1, 2 og 3 fik gavekort på 500, 300 og 200 kr sponsoreret af EDC Mæglerne v/ Hans Thomsen, Kolding. Nummer 4 og 6 fik et gavekort Thomas' Put and Take, og Thomas selv fik 2 flasker rødvin.


Finalisterne i kampspil :
Denn Phengsai(2), Linet Olsen(3), Hans Peter Trans(4), Thomas Fænø(5), Karen Dixen(6), Anders Sørensen(1).

Bane 1 var den sværeste, med et gennemsnit på 32,5 slag. Bane 2 havde et gennemsnit på 29,5 og var den letteste. Bane 3's gennemsnit var på 31 og bane 4 endte på 30,2 slag. Disse gennemsnit er udregnet uden de 7 kampe fra kampspil, men de ændrer nok ikke resultatet meget.

Alle havde, så vidt jeg kan bedømme, en dejlig dag, og det gælde vist både unge, gamle, store som små, så det var endnu et vellykket arrangement.


Leander på 10 år var dagens yngste.

Link til resultaterne i PDF-format.

Her er den nye verdensrangliste, også i PDF-format.

Her er et link til alle billeder fra stævnet. De ligger hos Pixum i Tyskland, hvor det betyder ikke noget. Man kan bestille et eller flere af billederne hjem på CD eller i papirform, hvis man har lyst til det.


PLC 22-07-10