Op • Stævneposten • DM • VM for par • VM
 

  v/ Hans Thomsen


VM for par i Favstrup - med handicapregler

66 par (132 spillere) på Hullets baner

Lørdag den 16. juni var der VM for par i Favstrup ved Christiansfeld.
Det foregik hos Knud og Tine Andersen, som lagde græs og hus til arrangementet, og de bor rigtig flot langt ude på landet med natur og andedamme.


En tak til Tine og Knud for lån af toiletter og fordi vi måtte komme og ødelægge plænen.

Vejret var "strålende" af den våde slags. Det regnede fra morgenstunden til hen på eftermiddagen uden ophold, men heldigvis var det en stille silende regn og temperaturen var ok, så det var ikke helt så slemt som det kunne have været.


Regn, regn og atter regn, men det bekymrer ikke John.

Men banerne havde bestemt ikke godt af den megen regn. De blev visse steder trampet til mudder, pløre og søle, som var overmåde svært og tilfældigt at spille i. Det var lidt som at spille i tapetklister nogle steder.


Det var noget "alternativt" at spille på visse af hullerne efter et stykke tid.

Der var bred forståelse for banernes tilstand fra spillernes side, så den forbavsende gode stemning blev ikke ødelagt. En enkelt spurgte spøgende om der ikke skulle fyldes vand i alle hullerne i stedet for kun en 2-3 stykker.


Bane 1 - lidt skrå og hårdt medtaget oppe mellem træerne.

Bane 1 lignede Hullets turneringsbane på nogle af hullerne, men der var også lavet nye huller og de blev ikke helt spillet i den samme rækkefølge.


Bane 2 havde en del huller på naboens mark.

Bane 2 blev delvis spillet på naboens mark og ind på Tine og Knuds område, lige på kanten af en andedam.
selv om der blev spillet på kanten af dammen, var der ingen der skød kuglen i vandet. 2 kugler blev tabt i vandet og den ene fundet og fisket op igen.


Olav vasker kugle, eller måske fisker han efter en tabt kugle.

Vi havde stillet vores 4 pavilloner op i en 4-kant mellem de 2 baner, lejet og lånt borde og stole til 140 personer, så der var plads til alle i teltene. Der var lige plads til alle uden at det virkede alt for overfyldt og uden at der var nogen der skulle sidde i "revnen" hvor det dryppede ned.
Maden kom fra SuperBedst i Christiansfeld og det er jo altid godt at få noget at spise efter en hel dag i den friske luft.


Så skal der endelig spises.

Gerda Marcussen og alle de andre medlemmer af Hullet lagde et stort arbejde i at få alt til at klappe, og der var da også kun et par ubetydeligheder der kunne have været bedre, så der skal lyde en stor tak til Gerda og co.


Gerda havde styr på det hele og slapper lige lidt af.

Slagspil

Det regnede fra starten, men alle var klædt på til det, så ingen regnede det for noget særligt.
Banen var lidt tung pga. vandet, så det var en fordel for dem der kunne slå langt, men det var ventet at det ville ændre sig i løbet af dagen. Måske til noget hurtigt og glat, hvor det var umuligt at styre kuglen.
Banen ændrede sig, men hurtig og glat blev den ikke. Glat måske, men det var for spillerne og ikke kuglerne, og så blev den det stik modsatte af hurtig visse steder. Andre steder blev banen faktisk hurtigere og glattere, så man skulle virkelig se nærmere på banen for at kunne skyde ordentligt.
Dem der startede på banen 1 havde nok en fordel, da de spillede 1. runde på banen mens den endnu var rimelig god, men der var ikke rigtig noget at gøre ved det.
Med lidt forsinkelser rundt omkring kom vi igennem med kun et enkelt lille uheld. Der var smuttet 2 kampsedler ud på een gang, så pludselig havde Dorthe spillere og dommer stående, men ingen kampseddel.
Mystik, panik, stress og kaos, indtil sedlen blev fundet, så spillerne kunne komme i gang.

Det endte med en ret suveræn sejr til far og datter Mette (14 år) og Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK) med 290 slag på de 4 runder. De havde et par rigtig gode runder og et par pæne runder, som tilsammen gav sejren.
På andenpladsen kom Alex Thomsen og Esben Krog, Lunderskov med 298 slag, skarpt forfulgt af Grethe Nielsen og Carlo Petersen, Fredericia (DKK), ligeledes med 298 slag. Alex og Esben havde dog gået den bedste runde, så de fik andenpladsen.


1) I midten - Mette og Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 290 slag.
2) Til venstre - Esben Krog og Alex Thomsen, Lunderskov (Lunderskov) - 298 slag.
3) Til højre - Grethe Nielsen og Carlo Petersen, begge fra Fredericia (DKK) - 298 slag.

Det par der var mest ude i regnen og som kæmpede mest med den smattede bane, de uregerlige kugler og modstandere der lå i vejen fik en fighter-præmie. Den gik til Connie Rasmussen og Robert Selch der spiller i den lokale klub Hullet.


Connie og Robert fik en fighterpræmie.

Kampspil

De 9 bedste par kom i semifinalen og vinderne gik videre til finalen.
Vi lukkede bane 1 og ændrede bane 2 så vi undgik de værste mudderhuller, og samtidig spillede vi baglæns på banen i forhold til tidligere.

Semifinale 1 blev vundet af Mette og Peter med 74 slag foran Tina Jacobsen og Niels Breindal, Hullet med 83 slag. Tina og Niels har aldrig tidligere spillet ved stævner eller i holdkampe, så det var ganske godt gået.
Lene og Gert Jensen, Fredericia (DKK) har været med i mange år, men havde en ret uheldig runde og brugte 87 slag.

Semifinale 2 blev vundet af Annemarie og Hans Christian Juhl, Haderslev (Agrarerne) med 73 slag. Det var først på de sidste 2 huller de fik den afgørende afstand til modstanderne, men det endte faktisk med en sikker sejr.
Nummer 2 blev Linda Nielsen og Per Rasmussen, Asperup (Baskerne) med 76 slag og nummer 3 blev Alex og Esben med 78 slag.

Semifinale 3 vandtes af Hanne Kristensen, Nyborg og Frits Henriksen, Asperup, begge fra Baskerne, men først efter omkamp med Grethe og Carlo. Begge par brugte 79 slag, men Hanne lavede hole-in-one i omkampen, og sikrede dermed finalepladsen.
Nr. 3 i den spændende kamp blev Birthe og Verner Jessen, Rødding med 81 slag, men det var faktisk først på de 2 sidste huller de blev hægtet af.

Finale

Inden finalen gik i gang var stillingen den pga. handicappene, at Hanne og Frits førte med 10 slag foran Mette og Peter med 11 slag og Annemarie og Hans Christian med 12 slag. Altså ikke den store forskel.
Hanne og Frits startede bedst idet de øgede forspringet allerede på 1. hul med et enkelt slag.
Hul 2 ændrede dog dette drastisk. Ikke fordi Hanne og Frits spillede dårligt, men fordi Peter og Hans Christian begge lavede hole-in-one. Pludselig førte Mette og Peter med 2 slag til de andre par.
Hul 3 bragte Mette og Peter yderligere foran, så de nu havde et forspring på 3 slag til Annemarie og Hans Christian og 5 slag til Hanne og Frits, som ikke havde en af de heldigste runder.


Vejret blev bedre under semifinaler og finale og dammen var spejlblank.

Hul 6 gav en 4 slag føring, hul 7 var det reduceret til 2 slag, men på hul 8 var forspringet tilbage på 3 slag. Hanne og Frits var nu 8 bagud.
Hul 11 bragte Mette og Peter foran med 4 igen, men det blev straks ændret til 3 slag på hul 12, efter et fantastisk put af Annemarie. Der lå 2 kugler på kanten af hullet foran Annemarie, som kom ret langt ude fra, men det lykkedes at ramme begge kugler ovenpå efter et lille hop, uden at der røg andre kugler i hullet end Annemaries.


1) Mette og Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK) - datter (14 år) med far - 71 slag.
2) Annemarie og Hans Christian Juhl, Haderslev (Agrarerne) - 74 slag.
3) Hanne Kristensen, Nyborg og Frits Henriksen, Asperup begge fra Baskerne - datter og far - 81 slag.

Statistik

Bane 1, som var den mest mudrede, havde et gennemsnit på 84,8 slag og bedste runde gik Thora Høyer og Erik Tøttrup Jensen, Fredericia (ViGo'e) med 69 slag.


Thora og Erik får en præmie for bedste runde på bane 1.

Bane 2 var bedre, og her var gennemsnittet 76,7 slag og dagens bedste runde blev gået på kun 65 slag af Ragnhild og Bruno Jacobsen, Broager (Nejs Bjerg).


Ragnhild og Bruno fik et gavekort som belønning for dagens bedste runde.


Der kommer flere udvalgte billeder på disse sider senere, men alle billeder kan ses hos Pixum i Tyskland på denne adresse http://www.pixum.dk/viewalbum/?id=2549480

Her er resultatlisten samt den aktuelle World Cup og verdensrangliste.


PLC 22-07-10