Op • Stævneposten • DM • VM for par • VM
 

  v/ Hans Thomsen


VM - ved Riber Kjærgaard, Bramming
276 krolfspillere og 2 samarittere

Lørdag den 4. august kl. 9:00 til ca. 18:00 er var individuelt krolf VM ved slottet Riber Kjærgaard ved Bramming.
Sydjyllands Landbrugsskole holder til på Riber Kjærgaard, men forstander Kjeld Block Jacobsen er meget velvilligt indstillet over for krolf, så vi måtte gerne låne slotsparken og kantinen til VM. Der skal straks og med det samme lyde en stor tak til Kjeld og co., for at vi måtte komme.


Spil i Riber Kjærgårds slotshave.

Med disse dejlige ydre rammer samt strålende solskin og behagelige temperaturer hele dagen, var der lagt op til det største VM i krolf nogensinde.
Der var 276 rigtige krolfspillere, men jeg havde også reserveret 2 pladser til samaritterne på spilleplanen. Der kom 3 samarittere, så de skiftedes til at spille, og efterfølgende har jeg spillet dem af planerne, så de har deltaget uden for konkurrence.


Nogle lå på knæ for krolfsporten.


Nogle stod næsten på hovedet for krolf.


Nogle havde helt andre attituder.

Der var også 2 Tyskere på banerne. De kom fra Bad Hindelang næsten nede ved grænsen til Østrig. De tog fra Tyskland fredag, hvor de fløj til Hamburg, lejede en bil og kørte til Ribe hvor de overnattede. Lørdag spillede de med og efter de 4 kampe kørte de til havet, som de jo ikke ser så tit, og så hjem igen søndag. Det er altså noget af en tur for at få tæv i krolf.


Få da de hænder op af lommerne - alle 4.

De 3 af banerne var i slotshaven på noget varierende græs. Nogle steder helt almindeligt og nogle steder tæt og tungt fordi der var mos i bunden. Især om formiddagen hvor der også var lidt dug, var et par af banerne usædvanlig langsomme.
Den 4. bane var ovre på den anden side af gaden. Lidt upraktisk, men det gik. Banen var mere almindelig og lidt til den lange side, men her var græsset ikke tungt, så det var ikke noget problem.
Vi kom lidt bagud fra starten, og var konstant 20-30 min. forsinket, hvilket var utrolig svært at indhente. Først da slagspillet var slut, snuppede vi lidt af pausen og kom på omgangshøjde med planen igen, så vi kunne passe spisetiden.


Uhada - går det mon godt?
 


Sådan kan man se ud når det ikke går godt.

    
Men sådan ser man ud når det går rigtig godt.

Da vi ikke kunne være i 1 sal alle sammen, måtte vi desværre deles i 2. Det er ikke godt at overrække præmier når folket er delt, så vi valgte at gøre det direkte efter finalen. Det forhindrede ikke at en del folk ilede ind til bordet for at få de bedste pladser, og så kunne vi ellers stå der og forsøge at overrække præmier til nogen der sad inde ved bordet.

  
Leander i vanskeligheder, men sådan noget klarer de gode spillere i et snuptag.

Bortset fra at stævnelederen - vi nævner ingen navne - havde glemt 6 gavekort hjemme, gik også præmieoverrækkelsen som forventet, og vinderne - dem der var der - fik den fortjente hyldest.
Så var der nedtagning af pavilloner og lukning af baner, og resten af folket gik ind. Her skal lyde en stor tak til de frivillige hjælpere fra især Agrarerne og  ViGo'e.
Den afslappede og hyggelige stemning var blevet bragt med ind, og maden var fremragende og der var nok af den - især salaten. Eller som kokken sagde "Der er vist ikke mange salatspisere blandt Jer".
Alt i alt et rigtig godt stævne. Lidt småting kunne være bedre, men ikke noget graverende.


Frits og Stig i kamp.

De nuværende planer kan tage op til 300 spillere på 1 dag, men hvad gør vi når vi passerer 300 tilmeldinger?
Skal stævnet så spilles over 2 dage, skal der være adgangsbegrænsning, skal vi spille på 8 baner så vi kan være 600 spillere og skal det så være delt i damer og herrer eller A- og B-VM eller måske noget helt 4.?
Ideer modtages gerne, da det kunne blive et problem inden for de næste 2-3 år.

Kampspil

Denne gang blev de 36 bedste valgt ud fra pointene man havde kradset sammen i de 4 indledende kampe. Havde man over 66 point var man med og havde man under var man ude. Havde man lige præcis 66 point, trådte regler om flest udelte 1. pladser, delte 1. pladser, udelte 2.pladser, delte 2. pladser osv. i kraft.
10 spillere havde lige nøjagtig 66 point, men vi skulle kun bruge 7, så Erik Petersen, Edith Weber og Bent Christensen blev siet fra.
Bane 4 blev valgt til finalebane, så semifinalerne blev spillet på de andre baner.

Semifinale 1

På bane 2 mødtes Svend Larsen, Fjelstrup (Agrarerne), Christina Rasmussen, Asperup (Baskerne), Niels Knudsen, Asperup (Baskerne), Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Grethe Petersen, Ødis (KØK) og Robert Storgaard, Seest (SIS).
De 3 første hulle bragte ikke den store spredning. Hans og Grethe havde 7 slag, Svend og Robert 8 og Christina og Niels 9.
De næste 3 flyttede heller ikke så meget, men dog lidt. Hans var nu alene i spidsen med 13, Svend og Grethe havde 14, Niels 15 og det så ikke så godt ud for Christina og Robert der havde 16.
Hans lavede hole-in-one oven i føringen, så han efter 9 huller førte med 18 slag, foran Svend med 21, Niels og Grethe med 22 og endelig var Christina og Robert tilsyneladende håbløst bagefter med 24 slag.
Der skete en del på de sidste 3 huller. Svend brugte mange slag og Robert få i kraft af en hole-on-one. Faktisk halede han 5 slag ind på Hans, men var desværre bagud med 6 inden spurten, så Hans vandt med 27 slag foran Robert med 28 slag. Niels brugte 30 slag og de sidste 3 endte alle på 31 slag.

Semifinale 2

På bane 3 mødtes Henrik Nielsen, Brændstrup (Fuglsang), Tommy Pedersen, Vamdrup (Madholdet), Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK), Denn Phengsai, Asperup (Baskerne/Thailand), Søren Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK) og Arne Schmidt, Vamdrup (VKK).
De 3 første huller hægtede Tommy af med 11 slag. Foran var Søren med 6 slag og resten havde 7. Arne havde dog måtte bruge en hole-in-one for at holde scoren nede.
På de næste 3 huller lavede Søren en "holer", så han nu havde 12 slag mod Henriks 14, Peters 15, Arnes 16, Denns 17 og Tommys 20.
På de næste 3 huller satte Henrik lidt til fordi folk lå i vejen, men ellers var der ikke de store udsving.
Så de sidste 3 huller fortsatte Henriks uheld med fjentligsindede kugler. Tommys gode spil vendte tilbage på de sidste 2 huller, men det var alt for sent og Søren spillede bare sikkert og roligt sejren hjem med 27 slag. Peter og Denn havde 32, Henrik 33, Arne brugte en 6'er på sidste hul så han havnede på 35 og endelig Tommy med 36 slag.

Semifinale 3

På bane 1 mødtes Leif Frank, Fredericia (ViGo'e), Otto Olsen, Ødis (KØK), Karen Andersen, Hårby (Hårby), Anders Zacho Jørgensen, Ødis, Hans Karl Marcussen, Favstrup (Hullet) og Jørn Rosendahl (ViGo'e).
Anders er en ven og gammel klassekammerat til Søren, som lige havde lyst til at komme med til VM. Han har kun spillet med Søren når de en gang imellem mødtes i Ødis Kroge, men meget krolfspil er det ikke blevet til.
Det forhindrede nu ikke drengen i at give de garvede spillere kamp til stregen. Otto og Jørn lagde ellers ud med hole-in-one på første hul, så allerede efter 3 huller var der god spredning. Otto 4, Jørn 5, Anders 6, Hans Karl og Leif 8 og Karen 9.
Efter 6 huller førte Otto og Anders med 12 slag, Jørn havde 15, Leif 16, Karen 17 og Hans Karl 19.
Da der var spillet 9 huller, førte Anders nu alene med 20 slag, men Otto havde kun 1 slag mere.
På de sidste 3 huller spillede nerverne dog ind for Anders, og Vamdrups tidligere borgmester Otto vandt sikkert med 28 slag. Jørn fik 31 slag, Anders og Leif 32 samt Karen og Hans Karl 35 slag.


Drengene - og en enkelt pige - fra Humle Holdet satte kulør på stævnet.

Semifinale 4

Verdensmesteren fra 2006, Hans Henrik Lehrmann, Vamdrup (VKK) spillede på bane 2 mod Ingrid Fink Petersen, Haderslev (Agrarerne), Paul Bjørn, Glamsbjerg (Aktivisterne), Arne Salomonsen, Christiansfeld (CIF), Arne Wind, Haderslev (Agrarerne) og Gunhild Lydiksen, Rødding (Rødding).
Paul kom nu bedst fra start med 0 på hul 3. Til gengæld kom Arne S. rigtig skidt fra start med 10 slag. Paul havde 5, Henrik 7 og resten 6.
Efter hul 6 delte Paul og Gunhild førstepladsen med 13 slag, men Arne W., Henrik og Ingrid havde kun 14, så det var spændende. Arne S. var hægtet af med 20 slag.
Henrik lavede hole-in-one på hul 7, men en 4'er på hul 8. 20 til Paul, 21 til Henrik, Arne W. og Gunhild, 22 til Ingrid og Arne S. havde nu 27.
På hul 10 lavede Ingrid hole-in-one, men den blev fulgt op af 2 3'ere. Arne W. lavede også hole-in-one på hul 10, efterfulgt af 2 og 3. Paul lavede ikke hole-in-one, men 3 gange 2, så det endte med at Paul og Arne W. stod lige med 26 slag. Henrik og Ingrid endte på 28 slag, Gunhild på 30 og Arne S. på 33 slag.

Semifinale 5

Her gik det løs på bane 3 og spillerne var Allan Lyngdal Jensen, Ry (Kølleklubben), Jan Dyrok, Asperup (Baskerne), Michael Lolk Jensen, København (VeKK), Bent Pedersen, Nysted (Nyserne), Thomas Fænø Jensen, Juelsminde og Karen Marie Thomsen, Fredericia (DKK).
Thomas er ikke med i nogen klub for tiden, men en rigtig god spiller med masser af temperament. Nu spiller han kun en enkelt gang om året eller 2, men tidligere har han været en fremragende spiller, så han spillede sådan set lidt "på rygraden".
Efter 3 huller var Thomas foran med 6 slag, men Allan og Karen Marie, som lå sidst, havde kun 8 slag.
Efter 6 huller havde Thomas, Bent og Karen Marie alle 14 slag, Allan og Jan 15 og Michael var "håbløst" bagud med 16 slag.
Da 9'ende hul var spillet, førte Jan, Bent og Thomas med 22 slag, Karen Marie og Allan havde 23 og Michael 24.
Og så kom de 3 sidste drilagtige huller. Værst gik det ud over Bent, som brugte 12 slag og endte på 34, som gan en 6. plads. Jan, Allan og Michael havde heller ikke heldet med dem, og de endte alle på 33 slag. Karen Marie og Thomas slap nogenlunde fra de 3 huller med 8 hver, men da Thomas var foran i forvejen, vandt han med 30 slag mod Karen Maries 31.

Semifinale 6

På bane 1 mødtes Anders Hundebøll, Fredericia (DKK), Henning Thomsen, Fredericia (DKK), Gunna Jørgensen, Rødding (Rødding), Lis Hundebøll, Fredericia (DKK), Iver Sørensen, Tirslund (Tirslund) og Henning Sellebjerg, Skyde bjerg (Skydebjerg).
Ups - mand og kone i samme pulje og så med en 3. DKK'er også. Det er næsten DKK's klubmesterskaber. Og så Iver fra Tirslund - en debutant.
Efter hul 3 havde Anders, Lis og Henning S. hver 7 slag og Henning T., Gunna og Iver hver 9.
Henning T. fik en 0'er på hul 6, men det var også tiltrængt. Anders havde nu 14, Henning S. 15, Henning T. og Iver 16, Lis 17 og Gunna 18.
På hul 9 var det Iver der var tættest på Anders. Anders havde 21, Iver 23, Henninger og Lis 24 og Gunna var hægtet af med 28 slag.
Iver blev måske nervøs eller gamblede for at nå op og det kostede, hvor imod Anders fortsatte det stabile spil og vandt med 28 slag. Derefter kom 2 gange Henning med 32 slag, Lis og Iver med 33 slag og endelig Gunna med 38 slag.

Finale


Thomas (storstribet), Hans (grøn kasket), Anders (småstribet), Otto (ternet) og Søren (grøn),
men desværre mangler Arne.


Han er så her - storsmilende - sammen med Søren og Anders.

Hans og Anders kom bedst fra start med 7 slag, Thomas kom dårligst af sted med 9 slag og resten havde 8 slag.
Hans og Anders havde 14 slag ved hul 6 - resten havde 15, så det var utrolig lige.


Jeg synes kuglerne klumper noget sammen.

Anders havde en hole-in-one på hul 9, Hans brugte et par 3'ere og Otto var inde i en hel stime af 2'ere. Det bragte Anders på 19 slag, Otto på 21, Hans og Thomas på 22, Arne på 23 og Søren på 24.


Så er den gal igen.

Anders sluttede med 3 gange 2, så hans sejr blev klar og tydelig. 25 slag på 12 huller er ikke meget, og helt klart en verdensmester værdig.


Frits synes at tilskuerringen skulle være større,
så alle havde en chance for at se.


Søren i vanskeligheder.


Hans i vanskeligheder.


Mesteren viser hvad han kan, og folket ser måbende til.

Otto endte med at få 2. pladsen med 29 slag foran Hans med 30 slag. På de næste pladser kom Søren Arne og Thomas alle med 31 slag. Der var omspil mellem disse 3 om placeringerne, og her vandt Søren foran Arne og Thomas.


Tak for kampen.


De unge stjerner har selvfølgelig ellevilde fans.


Hans, Anders og Otto.

1) Anders Hundebøll, Fredericia (DKK) - 25 slag.
2) Otto Olsen, Ødis (KØK) - 29 slag.
3) Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) - 30 slag.
4) Søren Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 31 slag.
5) Arne Wind, Haderslev (Agrarerne) - 31 slag.
6) Thomas Fænø Jensen, Juelsminde - 31 slag.

Slagspil

Da alle havde været de 4 baner igennem 1 gang, blev slagene talt sammen, og suveræn vinder blev Svend Larsen, Fjelstrup (Agrarerne) med 111 slag. Dårligste runde var på 30 slag, så det var faktisk 4 flotte runder.
Tommy Pedersen, Vamdrup (Madholdet) brugte 114 slag og Henning Sellebjerg, Skydebjerg (Skydebjerg) 117 slag. Disse 2 spillere havde pæne runder og så en feberrunde på 21 slag. Runder hvor de hver lavede 3 hole-in-one.


Henning, Svend og Tommy samt bedste dame Karen Marie.
De 2 andre damer - Christina og Bodil - var fraværende.

1) Svend Larsen, Fjelstrup (Agrarerne) - 111 slag.
2) Tommy Pedersen, Vamdrup (Madholdet) - 114 slag.
3) Henning Sellebjerg, Skydebjerg (Skydebjerg) - 117 slag.

De bedste damer

8)   Karen Marie Thomsen, Fredericia (DKK) - 120 slag.
17) Bodil Rasmussen, Glamsbjerg (Aktivisterne) - 125 slag.
23) Linet Olsen, Asperup (Baskerne) - 127 slag.

De bedste udlændinge


Denn Phengsai, Thailand, var bedste udlænding.
Denn bor dog i Danmark - Asperup - og spiller for Baskerne,
og er desuden en flittig fotograf for DKU ved stævnerne.

50)   Denn Phengsai, Asperup (Baskerne) - Thailand - 130 slag.
259) Armin Gross, Bad Hindelang (Krolf-Club Hotel Prinz-Luitpold-Bad) - Tyskland - 157 slag.
266) Albert Gross, Bad Hindelang (Krolf-Club Hotel Prinz-Luitpold-Bad) - Tyskland - 163 slag.


Armin fra Tyskland slår et slag for krolfen.

Den Firkantede Kugle

Tidligere gik Den Firkantede Kugle til den der blev sidst, men nu markedsfører vi den mere som en fighterpokal.
Denne gang gav vi den til en spiller der havde kæmpet mest med langhåret græs, for små huller, uregerlige køller og vilde kugler. Kort sagt - den der havde fået mest spille tid for pengene - Ingrid M. Petersen, Christiansfeld (CIF).
Nu siges det jo at Den Firkantede Kugle bringer held, så lad os håbe Ingrid får masser af held det kommende år.


Den Firkantede Kugle gik til fraværende Ingrid M. Petersen.

Statistik

Bane 1's gennemsnit var på 36,3 og bedste runde gik Henning Sellebjerg, Skydebjerg (Skydebjerg) med 21 slag.
Bane 2's gennemsnit var på 32,4 og bedste runde gik Karen Andersen, Hårby (Hårby) med 24 slag.
Bane 3's gennemsnit var på 36,7 og bedste runde gik Olav Petersen, Ødis (KØK) med 25 slag (fylder 82 her i august).
Bane 4's gennemsnit var på 33,8 og bedste runder gik Tommy Pedersen, Vamdrup (Madholdet) og Hans Christian Juhl, Haderslev (Agrarerne), begge med 21 slag.

Diverse links

Sporten kort - her er resultaterne. Alfabetisk sorteret.

Og en opdateret verdensrangliste og en World Cup liste.

TV Syd var også lige forbi og filme lidt. Her er et link til det skrevne, og der kan man også se klippet fra udsendelsen.

Her er så et link til Pixum i Tyskland, hvor alle 219 billeder ligger. Man kan starte et "Slide show", se nærmere på nogle billeder og købe papirstryk af dem man ønsker.


PLC 22-07-10