Op • Stævneposten • DM • VM for par • VM
 


VM i Valbyparken, København - 212 spillede

Lørdag den 2. august var der individuelt krolf VM i Valbyparken, København.
Ca. 100 jyder og 20 Nysere kom med bus til København og resten fandt selv vej. En del benyttede lejligheden til at besøge familie eller venner fredag, for at indfinde sig lørdag morgen og de lokale fra Vesterbro havde umådeligt travlt med forberedelserne. Pavilloner skulle stilles op, fadølsanlæg sættes til og meget mere.
Vejrudsigten var ikke helt nem at tyde og den skiftede vist også lidt, men vi havde forberedt os på byger, men de kom heldigvis om natten og vi havde dejligt vejr hele dagen med sol og skyer. Det trak op på et tidspunkt, men det blev ved truslen og temperaturen var til t-shirt og shorts hele dagen.
Folk i busserne blev tjekket ind via mobil og der manglede kun en enkelt, så det var ikke så galt. Der var dog nogen der kom med flere afbud, og da vi nåede hent til deadline, manglede der en del flere. Nogle kom dryssende og andre blev bare væk, så der manglede hele 7 spillere da vi skulle starte. En blev indsat i planerne akut, men nogle spillere fik vi ikke pillet af, så der var både puljer med 3, 4 og 5 spillere. Lidt kaotisk i starten.
Jo før jeg får et afbud desto bedre, da vedkommende skal pilles ud, eventuelt skal der flyttes rundt på spillere og endelig skal der måske findes en ny dommer. Dagen før ville være dejligt, hvis ellers det vides allerede der.
Anna Lyngdal Wulff passede mikrofonen i stedet for Dorthe Bloch, og det klarede hun med bravur, selv om hun blev sat på nogle prøver mht. manglende spillere, dommere der ikke ville dømme alligevel og dommere der stadig spillede.
Heldigvis havde vi nogle tilskuere der ikke spillede, som også kunne og ville dømme, så vi alligevel fik reddet skindet.


Anna Lyngdal Wulff råbte efter folk.

En del klubber ignorerer den kolonne på tilmeldingssedlen der hedder "Kan ikke dømme". Sætter man ikke X i denne kolonne, risikerer man at komme til at dømme. Det er også fint nok, hvis man både kan og vil, men det er ikke godt at finde ud af det når alle planerne er trykt og offentliggjort på de små sedler. Humlen af dette må være, at man i klubberne af og til skal finde ud af om folk kan og vil dømme (ikke mindst om de kan), og så huske at sætte X ved den der ikke kan og dem der ikke vil X. Om man kan og vil dømme har ikke nødvendigvis noget med dommerkursus at gøre, men kurset kunne da eventuelt hjælpe.
Banerne var lange, hurtige og ujævne. Helt anderledes end da jeg så dem tidligere på året. Heldigvis er det ens for alle, men der opstår en del tilfældigheder, men det gør der vist altid i krolf.
Vi kom i gang lidt forsinket, og da vi i forvejen startede sent, havde jeg lavet planen stram, hvilket havde den bivirkning, at det var umuligt at indhente det tabte, og i visse grupper næsten umuligt at opdrive en ledig dommer. Faktisk tabte vi mere og mere tid, da der hele tiden var dommere der ikke var færdige med at dømme når de skulle spille og omvendt. Jeg har nu lært, at det kun er muligt at køre den meget aggressive og stramme plan, når vi mindst er 240 spillere. Ellers skal der lidt mere tid imellem kampstart.
Da vi nåede til slutningen på slagspillet, var vi bagud med indtastning og kontrol, så det gik lidt hurtigt. De 36 bedste blev fundet, men et par protester indløb. Det blev tjekket og spillerne havde helt ret, da et par sedler var blevet forbyttet og dermed tastet ind det forkerte sted. Det blev rettet og semifinalerne blev spillet på en gang og umiddelbart efter startede finalen, som sluttede ca. 19:00.


Der var masser af dejlig mad.


Men er det nu også sikkert at spise af det?

Så var der spisning i teltene, og kl. 19:45 gik præmieoverrækkelsen i gang. Vesterbro havde fået fat i socialborgmester Mikkel Warming til at overrække præmier og trofæer, hvilket var meget fint, og han gjorde det rigtig godt i den rette uhøjtidelige krolfånd.


Socialborgmester Mikkel Warming.

Ca. 20:30 drog den første bus af og så gik det ellers stærkt med affolkningen, og til sidst var der kun VeKK'erne der gik og ryddede op.
I det hele taget var VeKK'erne rigtig gode til at bakke op om arrangementet og sidenhen har jeg kun fået positive tilbagemeldinger på VM 2008.
Selv om man havde været tidligt oppe og det havde været en lang dag i den friske luft, var der rigtig god stemning i bussen på vej hjem også.

Der var nogle oplevelser undervejs, som jeg her vil berette lidt om.
DR P4 var på pladsen for at lave noget radio om krolf til udsendelsen Levende Lørdag. Mark Norup på banen og Connie Pedersen i studiet spillede musik og lavede indimellem rapporter fra krolfstævnet. Dels formanden, men også andre tilfældigt valgte. F. eks. fandt han en ældre dame på 80 år, som viste sig at være min mor og for at få nogle fra den anden ende af aldersskalaen, valgte han et par unge fyre, hvor den ene så var min søn. Nu tror Mark Norup at jeg har en enorm familie og at alle krolfspillerne er en stor familie. Det er vi sådan set også en slags, men ikke sådan rigtigt. Hør udsendelsen her på nettet (i denne uge i hvert fald).


Mark Norup fra P4 og DKU formanden.

En anden oplevelse var, at nogen nær var kommet op at toppes med nogle der skulle spille rundboldt. Hvordan det lige skete ved jeg ikke rigtig, men jeg tror at en af vores folk (dommer eller måske en spiller), er kommet til at bede dem om at fise af - på den hårde måde. En af rundboldspillerne blev i hvert fald noget ophidset og klagede til højre og venstre, men vi havde jo fået tilladelse til at bruge området og kunne vel egentlig tage entre fra tilskuerne ;-)
Men derfor bør vi vel stadigvæk bede folk pænt om at fjerne sig, da de færreste ved hvad krolf er og hvor hårdt kuglen slår, når de vader på tværs af banerne - hvis de overhovedet har styr på hvor banerne er.

Senere - eller rettere kort efter - kom politiet for at tjekke vores spiritusbevilling, da de havde hørt vi solgte øl uden bevilling. Det var nu ikke rigtigt, for det var også i orden, men nu sidder man med en ret tydelig fornemmelse af hvem det var der havde ringet. Der er ikke rigtig grænser for hvor små mennesker kan blive (hvis ellers jeg har ret).


Der var også styr på bevillingerne.

Den sidste oplevelse var, at toiletterne pludselig blev lukket, mens der endnu var et par hundrede mennesker på pladsen og på trods af, at kommunen havde lovet der var åbent til kl. 22:00.
Ham der skulle låse skulle hjem nu, og så var han sådan set ligeglad med at vi syntes noget andet. Kl. var 20:30 og vi var sådan set så småt ved at være færdige, men det fik forsamlingen til at bryde op i hast, for at styrte ind i busserne der havde toilet eller køre til nærmeste tank.

Trods et par mindre heldige oplevelser, som de fleste bare tog fra den sjove side, var det et rigtig godt stævne, arrangeret af Jan Dyrok fra stævneudvalget sammen med Vesterbro Krolf Klub anført at Børge Juhl-Thomsen. Der skal lyden en stor tak til de 2 herrer og alle de frivillige hjælpere.


Mikkel Warming og Børge Juhl-Thomsen.

 
Jan Dyrok.

Kampspil

Semifinale 1 - bane 2
Her mødtes Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK), Lene Rasmussen, Asperup (Baskerne), Søren Kuntz, Dons (KØK), Niels O. Nielsen, Vamdrup (KØK), Lennart Dilleng, Vesterbro (VeKK) og Michael Knudsen, Kalundborg (ØFK).
Søren lavede hole-in-one på hul 2 og igen på hul 6, og spillede i det hele taget stille, roligt og sikkert. Niels var ved at true, men brugte så en 7'er i et af målene. Peter spillede blandet med 6 to'ere, men et par firere og en femmer spolerede helhedsindtrykket. Lene spillede næste udelukkende med treere, Lennart spillede blandet og Michael kom skidt fra start, men kom stærkt igen på de sidste 6 huller. Sikker sejr til Søren med 27 slag, 32 til Niels, 33 til Lene, Lennart og Michael og sidst blev Peter med 34 slag.


Søren Kuntz, Dons (KØK).

Semifinale 2 - bane 3
Her vandt Helmuth Westergaard, Gram (Fuglsang) med 31 slag, efter sikkert spil hele vejen igennem - måske lige bortset fra en firer på sidste hul. Men der var god afstand til Sten Andersens, Ødis (KØK) 33 slag. Sten lavede en hole-in-one på hul 10, men var allerede for langt bagud. Bent Pedersen, Nysted (Nyserne) brugte 34 slag, Blenda Schnegell, Ødis (KØK) 35 slag, Linet Olsen, Asperup (Baskerne) 38 slag og endelig 39 slag til Aksel M. Petersen, Christiansfeld.


Helmuth Westergaard, Gram (Fuglsang).

Semifinale 3 - bane 4
I denne semifinale var der ikke den helt store spænding, idet Jes Neumann, Kelstrup (Agrarerne) spillede utrolig stabilt med 8 toere - 29 slag blev det til. Mette Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK) lavede en hole-in-one på hul 6 og var dermed kun 1 slag efter, men satte lidt til igen og endte på 31 slag. Hans Fink Petersen, Haderslev (Agrarerne) og Heidi Pedersen, Vamdrup (Madholdet) brugte 33 slag, Pia Hansen, Nørre Aaby (NÅK) brugte 34 slag Børge Juhl-Thomsen, Vesterbro (VeKK) havde vist kartofler m.m. i tankerne, for han brugte 38 slag.


Jes Neumann, Kelstrup (Agrarerne).

Semifinale 4 - bane 2
Dette var en utrolig spændende semifinale. Jan Dyrok, Asperup (VeKK) kom bedst fra start, for da de 2 første huller var spillet, havde han kun brugt 1 slag. Men Ingrid Fink Petersen, Haderslev (Agrarerne) fik også en hole-in-one på hul 2, så hun havde kun 3 slag.
På hul 6 lavede Ingrid igen hole-in-one, og så stod hun lige med Jan. Jan kom foran, men Ingrid udlignede på hul 9. Jan kom foran, men Ingrid udlignede på hul 11. På sidste hul brugte Jan 4 slag, og det benyttede Ingrid til at snuppe finalepladsen med 28 slag foran Jans 29 slag. Søren Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK) havnede i ingenmandsland med 33 slag og Agnar Lyngdal Jensen, Silkeborg (Kølleklubben), Ib Jespersen, Kolding (KØK) og Maj-Britt Pedersen, Vamdrup (Madholdet) endte alle på 36 slag.


Ingrid Fink Petersen, Haderslev (Agrarerne).

Semifinale 5 - bane 3
Dette er historien om en rutsjetur. Alt gik som Frede Thuesen, Haderslev (Agrarerne) kunne ønske sig, til og med hul 9. Her førte han med 3 slag foran Henrik Nielsen, Brændstrup (Fuglsang) og med 4 slag til Svend Larsen, Fjeldstrup (Agrarerne) og Ejvind Poulsen, Vamdrup (VKK).
Hul 10 var ikke god for Frede der brugte en firer. Det gik værre for Henrik der fik en 5'er, mens de 2 andre fik 3'ere.
På hul 11 gik det helt galt for Frede, der brugte en 5'er. Svend brugte en 2'er og udlignede dermed. Henrik og Ejvind var faldet af førerfeltet. På sidste hul nærmere Henrik sig, men havde brugt et slag for meget, og da Frede og Svend stod lige på 34 slag, måtte der omspil til. På om-hul 2 vandt Svend og kom i finalen.
Henrik brugte 35 slag, Ejvind 37 slag, Hans Christian Juhl, Haderslev (Agrarerne) 39 slag og endelig Inge Larsen, Fjeldstrup (Agrarerne) 41 slag.


Frede Thuesen, Haderslev (Agrarerne) trådte lidt til side (højre),
Så Svend Larsen, Fjeldstrup (Agrarerne) kunne komme til.

Semifinale 6 - bane 4
En meget spændende semifinale, hvor der efter hul 9 kun var 3 slags forskel på nr. 1 og nr. 6 og tre der stod lige på 1. pladsen.
Annemarie Juhl, Haderslev (Agrarerne), Ole Reeckmann, Kolding (Idylparken) var hægtet lidt af med 25 slag og Anders Hundebøll, Fredericia (DKK) havde brugt 26 slag, men ham kan man vist aldrig vide sig sikker for.
De 3 førende med 23 slag var Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Henning Thomsen, Fredericia (DKK) og Dorte Lyngdal Christensen, Nyk. F. (Nyserne).
På hul 10 kom Hans foran, men satte det - godt og vel - til igen, så Dorte havde 28 foran Henning og Hans med 29. Da Dorte lavede en 2'er på sidste hul, endte hun med 30 slag og en finaleplads. Hans og Henning brugte 32, Ole 33, Annemarie 35 og Anders, som ikke kunne få spillet til at køre, fik 37 slag.


Dorte Lyngdal Christensen, Nyk. F. (Nyserne).

Finalen
Finalen blev spillet på en speciel finalebane, som ingen kendte. Nogle huller var genbrug fra bane 1, som ikke var blevet benyttet i semifinalerne.
Søren fik en skidt start og havde efter 4 huller 15 slag. Helmuth var kommet godt fra start og havde 9 slag, Jes, Ingrid og Dorte havde 11 og Svend 12.
På hul 5 lavede Jes hole-in-one, men brugte så 4 slag på det efterfølgende hul. Efter hul 9 var det utrolig tæt mellem de 5 bedste. Kun Søren hang lidt i bremserne. Helmuth og Jes havde 23, Ingrid og Dorte havde 24, Svend 25 og Søren 28.
På hul 10 og 11 havde Jes og Svend 2 toere hvor de andre brugte 7 slag i alt. Jes sluttede af med 4 og endte på 31 slag, måske lige for at gøre det lidt spændende, men han kunne tåle det, for Svend brugte 3 slag og endte 1 slag efter. Helmuth brugte kun 2 slag og endte lige med Svend på 32 slag. Ingrid og Dorte endte på 34 slag og sidst med 35 slag blev Søren.
Omkampen om 2. og 3. pladsen mellem Helmuth og Svend faldt ud til Svends fordel og kampen om 4. og 5. pladsen mellem Dorte og Ingrid faldt ud til Dortes fordel.

1) Jes Neumann, Kelstrup (Agrarerne) - 31 slag - gavekort til Weekendophold sponsoreret af Hjarbæk Camping.
2) Svend Larsen, Fjeldstrup (Agrarerne) - 32 slag - gavekort købt af DKU.
3) Helmuth Westergaard, Gram (Fuglsang) - 32 slag - gavekort købt af DKU.
4) Dorte Lyngdal Christensen, Nyk.F. (Nyserne) - 34 slag - præmie sponsoreret af YIT.
5) Ingrid Fink Petersen, Haderslev (Agrarerne) - 34 slag - præmie sponsoreret af  PTI.
6) Søren Kuntz, Dons (KØK) - 35 slag  - præmie sponsoreret af PTI.


Helmuth, Jes og Svend.


Tillykke med 4. pladsen, Dorte.

Slagspil

Frede Thuesen startede som lyn og torden med en runde på kun 23 slag, men sidenhen smuldrede det ganske langsom for ham. Han førte de 3 første runder, men det kan han jo ikke bruge til noget, når nu 4 spillere passerede ham i slagspillet, pga. et par halvkedelige runder til sidst.
Agnar Lyngdal Jensen (mere familie) gik 3 runder på 29, hvilket var super, men en enkelt 3. runde på 33 spolerede en absolut topplacering, så han nøjedes med en 4. plads. Det er nu også ganske fremragende for en spiller med Agnars forholdsvis begrænsede erfaring.
Børge Juhl-Thomsen og Peter Christensen havde fornøjelsen af at spille mod hinanden i første runde, og Børge havde den fornøjelse at trække sig ud af opgøret som klar vinder med 2 slag. Runden efter var Børge endnu engang bedre, men nu kun med 1 slag. Børge gik i øvrigt denne gang igen en runde på 30 slag, og for at det ikke skal være løgn, gik Børge en 3. runde på 30 slag, men da Peter her gik på 28, blev der halet ind.
I sidste runde mente Børge at hvis han gik 28 var den hjemme, men det blev til 29. Peter havde en super runde på kun 27 slag, som lige var nok til den samlede sejr med 1 slag foran Børge.
Desværre for Børge var der lige endnu en spiller fra KØK der blandede sig. Blenda Schnegell gik en super 4. runde på kun 24 slag, hvilket bragte hende ned på samme antal slag som Børge, som dermed måtte vige 2. pladsen til fordel for Blenda, fordi hun havde en bedre runde.

Her er de 6 bedste:

1) Peter L. Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 118 slag  - Gavekort 500,- kr sponsoreret af PTI.
2) Blenda Schnegell, Ødis (KØK) - 119 slag - gavekort købt af DKU.
3) Børge Juhl-Thomsen, Vesterbro (VeKK) - 119 slag - gavekort købt af DKU.
4) Agnar Lyngdal Jensen, Silkeborg (Kølleklubben) - 120 slag  - præmie sponsoreret af YIT.
5) Frede Thuesen, Haderslev (Agrarerne) - 121 slag - præmie sponsoreret af YIT.
6) Ole Reeckmann, Kolding (Idylparken) - 121 slag - præmie sponsoreret af YIT.


Børge, Peter og Blenda.


Frede, Agnar og Ole.

Her under afsnittet Slagspil vil jeg også lige smide et par ord om årets fighter. Det blev Conny Pedersen fra ViGo'e (ikke at forveksle med Connie Pedersen fra radioen). Hun havde sin egen lille kamp med en lang bane, en tung kølle, en ujævn bane, for små huller og en genstridig kugle med sin helt egen vilje. På trods af al denne modgang, kæmpede hun det bedste hun havde lært i sit korte krolf-liv, så derfor fik hun den lykkebringende pokal "Den Firkande Kugle" med lidt sidegevinster.

Resultater

Her er en alfabetisk resultatliste.

Her er den nye verdensrangliste og den nye World Cup.

Statistik

Bane 1 havde et gennemsnit på 36,5 slag og bedste runde gik Frede Thuesen, Haderslev (Agrarerne) på kun 23 slag. Det blev også dagens bedste runde.
Bane 2 havde et gennemsnit på 35,7 slag og bedste runde gik Nanna Lyngdal Christensen, Nysted (Nyserne) med 26 slag.
Bane 3 havde et gennemsnit på 37,3 slag og bedste runde gik Jes Neumann, Kelstrup (Agrarerne) med 28 slag.
Bane 4 havde et gennemsnit på 36,3 slag og bedste runde gik Blenda Schnegell, Ødis (KØK).

Flere billeder

Der skal lyde en stor tak til Peter Rongsted, som tog en del gode billeder vi gerne måtte benytte. Her er et link til Peters hjemmeside med hans billeder.

De viste billeder her på siden er kun et udpluk af alle dem jeg har. Alle billeder kan ses i et show med musik og det hele.
De sidste billeder er kommet til 28. september, 2008.


PLC 22-07-10