Op • Stævneposten • DM • ParVM • VM
 


DM i Fynslund

Lørdag den 16. maj kl. 9:00 til ca. 18:00 var der individuelt krolf DM ved Fynslund Hallen.


Det var faktisk rarest i teltet.

Det startede med regn og kulde, så det var faktisk ikke særlig spændende at spille i. Det gav lidt problemer med dommersedlerne, der blev godt gennemblødte, og kuglepennene kunne ikke skrive på vådt papir, tuscherne løb ud og blyanterne kradsede hul i papiret hvis man ikke passede på.
Det endte med blyanter og vi mener vi har fået alle resultater ind i rimeligt læselig tilstand, så det er de rigtige vindere vi har fundet.
Op ad dagen blev det bedre. Først gik det over i noget "snuskregn" og senere holdt det helt op og temperaturen steg nogle grader så det blev opholdsvejr.


Folk var helt formummt i regntøj.


Forskellige ting blev forsøgt for at holde skrivepladerne tørre.


Man var klædt varmt på med regntøj og hat.


Med 2 regnfrakker.


Med 2 hatte !!

Vi kom for sent i gang, fordi check in ikke kunne følge med til de mange spillere. Jeg tror vi skal have lavet om på det system, men her skal stævneudvalget også have noget at skulle have sagt.
Den halve time vi kom for sent i gang, fik vi aldrig hentet igen. Det er simpelthen ikke muligt med den stramme tidsplan vi har.


Min mor på 81 spiller også med. Herren overfor er hendes storebror Svend.


Det var lige til at blive snotnæset af.

Stævnet blev det hidtil største, selv om der var nogle afbud pga. sygdom. 280 spillere endte det med, hvilket slår VM ved Riber Kjægård 2007 med 4 spillere. Da VM'er plejer at være større end DM'er, kan man frygte at det magiske tal 300 passeres. Det er simpelthen maximum antal spillere på 4 baner på 1 dag, hvis det skal spille 4 runder. Også her bliver stævneudvalget udfordret, men da det er fornuftige folk, finder de nok en god løsning.


John fra Cap Verde - og Hullet - var også med til DM.


Der blev kæmpet det bedste man havde lært, uanset vejret.

Der blev spillet om både kamp- og slagspil, og slagspillet var det der gav adgang til kampspillet.


Så er det frokosttid.


Kaffetid.


Landbrugets Seniorklub, Haderslev og Kolding Herreds Landboforening i snak.
De er nok bedre kendt som Arne Wind og Oluf Helmersen med Kis Wind i midten.

Til sidst var der spisning og præmieoverrækkelse i Fynslundhallen, og der skal lyde en stor tak til folkene i Fynslund. Dels for lån af området og dels for den gode mad og det gode samarbejde.
Peder Rostgård Andersen, der både har en finger med i spillet i Fynslund og KHL, var den lokale kontakt der sørgede for at det lokale klappede. Tak til Peder.


Peder Rostgård Andersen, Fynslund og KHL.


Maden blev grillet udenfor. Det blev virkelig lækkert.

Der skal selvfølgelig også lyde en stor tak til Dorthe Bloch, der endnu engang brugte dagen på at råbe efter os. Desuden var Dorthe også dybt involveret i selve arrangementets gennemførelse.
Stævneudvalget skal selvfølgelig også have tak, for det frivillige arbejde de gør for at det hele går så nemt og smertefrit som det rent faktisk gør.


Mon man kan få sådan nogle i størrelse 46?

Dagens fighter blev Ulf Rasmussen, VeKK, der kæmpede dagen igennem med at få styr på kuglen. Det er vældig svært når man kun har spillet i 14 dage, men netop fordi han alligevel turde stille op med denne begrænsede erfaring, fik han den lykkebringende pokal - Det Gyldne Hul.
Nogen tror det er for at nedgøre en eller anden ulykkelig stakkel, men det er det på ingen måde. Der er også nogen der tror den går til den der blev sidst, men det gør den heller ikke. Den går til en der skal have lidt held og lykke med til de næste stævner.

Slagspil

De bedste var Jørgen Kjær, Agrarerne og Henning Thomsen, DKK, begge med 106 slag. Bedste runde gik Jørgen Kjær med 23 slag mod Hennings 24, så Jørgen blev ny danmarksmester. Han har nu også i mange år ligge lige under placeringerne, så det var på tide han fik en titel.
Henning har tidlige får tre tredjepladser ved DM i slagspil, som nu blev til en andenplads. Den er han nu heller ikke uvant med ved diverse stævner.
Nr. 3 blev Søren Lyngdal Christensen, Ødis Kroge, selv om han havde en rædselsfuld 1. runde på 33 slag, men runder på 26, 27 og superrunden på 21 slag reddede det igen.
Bedste dame blev Vera Mortensen, Rødding, ligeledes med 107 slag. Flot af Vera der i de hidtidige 3 forsøg ved individuelle stævner altid er havnet i den nedre halvdel.


Henning Thomsen, Jørgen Kjær, Søren Lyngdal Christensen og Vera Mortensen.

1) Jørgen Kjær, Agrarerne - 106 slag.
2) Henning Thomsen, DKK - 106 slag.
3) Søren Lyngdal Christensen, KØK - 107 slag.
4) Vera Mortensen, Rødding - 107 slag.
5) Lene Henriksen, KØK - 108 slag.
6) Anders Hundebøll, DKK - 109 slag.
7) Dres Nøddebo, VeKK - 109 slag.
8) Kurt Andersen, Aktivisterne - 109 slag.

Når 2 står lige på samme antal slag, er det bedste runde der afgør placeringen.

Kampspil

I kampspil deltog de 36 bedste fra slagspillet. Der skulle være spillet på bane 2, 3 og 4, men pga. misforståelser var bane 4 allerede lukket. De 2 semifinaler der skulle være spillet der, blev flyttet til bane 2 og 3.

Semifinale 1

Her mødtes Jørgen Kjær, Agrarerne, Lis Hundebøll, DKK, Olav Petersen, KØK, Svend Aage Christensen, Skydebjerg, Flemming Hansen, Fuglsang og Linet Olsen, Baskerne på bane 2.
Jørgen og Linet startede med hole-in-one, og det blev da også en kamp mellem disse 2 spillere.
Halvvejs havde Jørgen og Linet skilt sig klart ud fra mængden. Linet havde fået lidt hjælp til en 1'er og førte ned kun 10 slag mod Jørgens 11. Resten havde 16 til 19 slag.
På de næste 3 huller kom Linet foran med 3 slag og Flemming lavede en hole-in-one, men da han var sidst inden, var han stadig langt bagud. Lis nærmede sig med stabilt spil, men var stadig 3 slag efter Jørgen.
Så var det at Jørgen lavede hole-in-one igen, og var dermed kun 1 slag efter Linet, men hun holdt stand og vandt med det ene slag. Kun 24 slag til Linet, 25 til Jørgen, 32 til Olav, som lavede hole-in-one på sidste hul, 32 til Flemming, 33 til Lis der kom i noget uføre på hul 11, og endelig 37 til Svens Aage.


En glad Linet. Måske siger hun "Mor, mor - jeg kom i finalen!"

Semifinale 2

På bane 3 mødtes Henning Thomsen, DKK, Ove Kjær Jensen, Fuglsang, Jens L. Jensen, ViGo'e, Gert Jensen, DKK, hans Johnsen, KØK og Egon Henningsen, Agrarerne.
Ove startede med hole-in-one både på hul 1 og 4 og ved hul 6 var han foran 3 spillere med 4 slag.
Hul 8 gav hole-in-one til Gert, så han kun var 1 slag efter Ove, men han satte det til igen. Hans nærmede sig med stabilt spil, men var i sidste ende 1 slag bagud. 26 til Ove, 27 til Hans, 29 til Egon og Gert, 32 til Jens og 35 til Henning, som slet ikke kunne få spillet til at fungere.

Semifinale 3

På bane 2 spillede Søren Lyngdal Christensen, KØK, Agnar Lyndal Jensen, Kølleklubben, Aksel Madsen, Køllerne, Inge Larsen, Agrarerne, Ulla Jensen, ViGo'e og Maja Mathiesen, Lunderskov.
Uden hole-on-one lar man mere eller mindre lost i denne semifinale, og Inge fik ingen.
Det fik alle andre, bortset fra Ulla som fik 2, så hun vandt med 24 slag foran Agnar med 27, Søren med 28 og endelig 31 til Aksel, Inge og Maja.

Semifinale 4

Vera Mortensen, Rødding, Ole Klausen, Seest BK, Else Christiansen, Seest BK, Krista Andreasen, SIS, Erik J. Pedersen, Haarby og Arne Salomonsen, Christiansfeld mødtes på bane 2.
Erik lavede hole-in-one på hul 2 og Ole på hul 3. Erik bruge det til en føring, men Ole havde allerede brugt lidt ekstra slag på hul 1. Arne spillede stabilt, men da det gjorde Erik også, så det endte med at Erik vandt med 27 slag foran Arne med 28, 30 til Ole og Krista, 31 til Else og endelig 35 til Vera.

Semifinale 5

Lene Henriksen, KØK, Kurt Andersen, Aktivisterne, Mogens Eriksen, Seest BK, Sandra Nørby, KØK, Leander Olsen, Baskerne og Bent Kudsk, Fuglsang mødtes på bane 3.
Denne semifinale havde ingen hole-in-one, så stabilt spil var påkrævet, og alle spillede rimeligt på de første 9 huller. 22 til Lene og Leander, 23 til Kurt og Mogens, 24 til Bent og 25 til Sandra. Altså var intet overhovedet afgjort.
Lene fin 2 gange 2 og en 3'er til sidst, men da ingen andre gjorde det bedre, endte hun på 29 slag. Leander brugte 1 mere på de sidste 3, så han, Kurt og Mogens endte på 30 og Sandra og Bent endte på 34.

Semifinale 6

På bane 3 spillede Anders Hundebøll, DKK, Dres Nøddebo, VeKK, Henning Sellebjerg, Skydebjerg, Ane Marie, Varming, Lunderskov, Winnie Christensen, Hårby og John Nielsen, Baskerne.
Igen spillede hole-in-one en hovedrolle, men først på de sidste 6 huller.
Efter 6 huller havde Anders, Dres og Henning 14 slag, Ane Marie 15, Winnie 16 og John 18.
Først fik Dres hole-in-one og lidt senere Anders, mens Henning bare spillede rigtig godt. Det endte med sejr til Dres med 27 slag, 29 til Henning og 30 til Anders. Ane Marie og Winnie fik 33 og John 35.

Finalen


Dres Nøddebo, Ulla Jensen, Erik J. Pedersen, Lene Henriksen, Linet Olsen og Ove Kjær Jensen.


Henning Thomsen, DKK blev valgt til dommer.

Finalen blev spillet på bane 1, som var den bedst egnede til de mange tilskuere.
Rækkefølgen blev Linet, Ove, Ulla, Erik, Lene og Dres.
Efter 3 huller havde Lene 7 slag og resten 8, så der var ikke den store spredning, men det gjorde de næste 3 huller, for her fik Dres 2 gange hole-in-one. Han fik også en 4'er, så stillingen var 12 til Dres, 14 til Lene, 16 til Erik og 18 til Ulla, Ove og Linet.
Ulla og Ove lavede hole-in-one på hul 9, og herefter var stillingen 21 til Dres, 23 til Lene, Ove og Ulla med 24 og 26 til Linet og Erik.
Nu var det Lenes tur til hole-in-one, hvorved hun lagde afstand til forfølgerne og hentede Dres.
På hul 11 lavede Ove og Ulla igen hole-in-one, så nu blev det pludselig umådelig spændende med 25 til lene og Dres, 26 til Ulla og Ove og 30 til Linet og Erik.


Tak for kampen.


Lene, Ulla, Linet, Dres og Ove ovre til højre.

Ulla gjorde det der skulle til for at vinde, da hun igen lavede hole-in-one. Det var den 3. hol-in-one på 4 huller og med en superafslutning med 2 hole-in-one, der ikke er set i en finale siden Lene vandt VM på Løverodde i 1999.
Nu gik det ud over Lene, som dog fik 2.pladsen efter omkamp med Dres. Ove blev nr. 4 og Erik nr. 5 efter omkamp med Linet.


Ulla kunne desværre ikke blive til præmieoverrækkelsen.
Hun skulle hjem og parres (jeg tror det var hunden).


Linet, Erik, Ove, Lene, Thora (stand in for Ulla) og Dres.

1) Ulla Jensen, ViGo'e - 26 slag.
2) Lene Henriksen. KØK - 27 slag.
3) Dres Nøddebo, Vesterbro - 27 slag.
4) Ove Kjær Jensen, Fuglsang - 29 slag.
5) Erik J. Pedersen, Hårby - 32 slag.
6) Linet Olsen, Baskerne - 32 slag.


Her et billede af Ulla taget efter stævnet med præmier og det hele.

Statistik

Bane 1: Gennemsnit 32,3 - bedste runde Ove Kjær Jensen, Fuglsang 24 slag.

Bane 2: Gennemsnit 31,1 - bedste runde Olav Petersen, KØK 21 slag.

Bane 3: Gennemsnit 32,6 - bedste runde Jens L. Jensen, ViGo'e 22 slag.

Bane 4: Gennemsnit 29,4 - bedste runde Søren Lyngdal Christensen, KØK 21 slag.

Resultater og billeder

Her er den endelige resultatliste. Resultatliste DM 2009

Det gav følgende verdensrangliste og denne stilling i World Cuppen.

Her er et slideshow med alle billeder.

Og så lige et par billeder mere.


PLC 22-07-10