Op • Stævneposten • DM • ParVM • VM
 


VM i Skærbæk - 299 deltagere

Lørdag den 8. august kl. 9:00 var der individuelt krolf VM ved Skærbæk Kursus- og Fritidscenter.
Stedet var rigtig godt. Centret var stort, nyt og velfungerende, samtidig med at omgivelserne var perfekte. Havde der været tilmeldt over 300 spillere, skulle vi have brugt 8 baner i stedet for 4, men det var der også plads til.

Da fristen var udløbet var der 291 deltagere, så systemet blev låst fast på 300. Et par klubber og nogle enkeltpersoner blev efteranmeldt, men kun de 9 første blev lukket ind, og de sidste 6 kom på venteliste. Som tiden gik, kom der flere og flere afbud, så det endte faktisk med at alle kom ind og så var der endda plads til 1 mere.
Nora Kjær, Agrarerne stammer fra Norge og Steven Jordan, Tirslund fra England, men begge har boet længe i Danmark. Denn Phengsai, Thailand, bor også i Danmark, men der var også 4 ægte udlændinge med til stævnet, da der endnu engang var tyskere der tog turen til Danmark for at spille med om VM. De kom fra Hamburg, Münster og München, så det var ikke bare lige et smut over grænsen.


Armin Gross, München og Susi Grünke, Hamburg. Sandra Kempa og Tim Heuel spillede.

Når vejret er godt, er alting godt ved krolfstævner. Vejrudsigten havde truet med lyn, torden og massevis af regn, men vi fik kun omkring 8 dråber. Det var nok til at aktiviteten i teltene pludselig lignede en forstyrret myretue, men regnvejret udeblev heldigvis. Andre steder i landet fik de 30 mm og det der var værre.
Temperaturen var høj og det var luftfugtigheden også, så man gik og var mere eller mindre klistret hele dagen, men det er noget bedre end at være våd.


Lene K. Jensen, DKK hjælper Dorthe når hun har tid.

Der blev afviklet 240 indledende kampe på de 4 baner fra kl. 9:15 til ca. 16:00. Det giver afgang for ny pulje for hver 1½ minut, så Dorthe Bloch og dem der hjalp hende havde travlt, men tidsplanerne holdt temmelig præcist. Egentlig lidt underligt med så mange kampe og så lidt tid imellem afgangene. Der skal lyde en kæmpestor tak til Dorthe og hjælperne.

Kampspil

Det var kampspil der var det primære denne gang, hvor man skulle samle point afhængigt af placeringerne i de puljer man spillede i.
Placering 1-2-3-4-5 gav pointene 20-16-12-8-4 og hvis 2 stod lige på 2. og 3. pladsen, måtte de dele 16+12, hvilket vil side 14 point til hver.
Man kan score op til 80 point i de 4 kampe, og kun Arne Wind, Haderslev (Agrarerne) præsterede dette. Havde man 68 point, var man med - havde man 64 var man ude. Der var 4 med 66 point, hvor de 2 kom mellem de 36 i semifinalerne og de 2 sidste blev "sorteper". Lidt ærgerligt selvfølgelig, men vi har en ret skarp skillelinie, så hvis nogen har lige mange point, er det flest 1. pladser, flest delte 1. pladser, flest 2. pladser osv. der tæller. Giver det ikke en entydig rangering, ser man på bedste runde, næstbedste runde osv., så vi skal nok få dem rangeret. Denne gang var det Thomas Lund, Ødis (KØK) og Poul Knudsen, Fredericia (ViGo'e) der slap med og Ejvind Poulsen, Vamdrup (VKK) og Hans Peter Grave, Ødis (Madholdet) var de uheldige.

Da spillet med point blev indført, var der en der sagde: "Det er helt fint med mig, men jeg vil selv vælge hvem jeg skal spille imod".
Det går selvfølgelig ikke - det ville nok føre til borgerkrigsligende tilstande når der skulle kæmpes om at undgå de bedste modstandere.
Derfor er der lavet et matematisk system der fordeler spillerne i forhold til placeringen på verdensranglisten, hvilket igen vil sige, at ingen mennesker blander sig i fordelingen - det får computeren lov til at ordne. Det betyder at klubkammerater kan risikere at møde hinanden, men det er der nu ikke noget at gøre ved.
Det er ligeledes placeringen i det indledende spil der afgør hvem man kommer til at møde i semifinalerne, så der igen ikke er nogen der har indflydelse på hvem de skal møde eller ej. Klubkammerater kan så igen risikere at mødes, men det er der ikke noget at gøre ved. Hvis jeg skulle sprede klubkammerater og selv gik videre fra semifinalerne, ville jeg hurtigt få skyld for at have valgt de nemmeste modstandere til mig selv, så derfor bestemmer computeren hvem der mødes.

Semifinale 1 - bane 2

Arne Wind, Haderslev (Agrarerne), Anders Hundebøll, Fredericia (DKK), Anders Zacho, Ødis (KØK), Annemarie Juhl, Haderslev (Agrarerne), Lene Rasmussen, Asperup (Baskerne), Poul Knudsen, Fredericia (ViGo'e).

Efter 3 huller førte Anders H. med 6 slag og resten var lige efter med 7 eller 8 slag, bortset fra Poul der var sakket bagud med 10 slag.
Poul lavede derefter 6 2'ere i streg og var dermed nede på 22 slag efter hul 9. Anders H. førte med 20 slag, selv om der faktisk stod 23 på tavlen, men dommeren havde lavet en simpel og tydelig regnefejl. Arne og Annemarie havde 21, Poul og Anders Z. havde 22 og Lene 23.
Poul fortsatte med 2'erne på de sidste 3 huller og endte på 28, hvilket var det samme som Arne. Anders H. havde brugt ekstra slag på de sidste 2 huller og endte på 29. Anders Z. og Annemarie fik 30 og Lene 31.
Så var der omkamp mellem Poul og Arne, og her var det Poul der slap igennem nåleøjet. Først var han heldig med at komme videre til semifinalerne som nr. 36, og i denne kamp kæmpede han sig op efter at have været langt bagud, og er nu i finalen.


Poul Knudsen, Frederiia (ViGo'e)

Semifinale 2 - bane 3

John Nielsen, Asperup (Baskerne), Ulla Jacobsen, Tiset (Fuglsang), Sten Andersen, Ødis (KØK), Elise Frostholm, Ødis (KØK), Birte Jessen, Rødding (Rødding), Thomas Lund, Ødis (KØK).

Elise kom rigtig skidt fra start og havde 10 slag efter 3 huller. Thomas førte med 6 slag og resten havde 7 eller 8.
Halvvejs havde Thomas 13, Sten 14, John og Birte 15, Ulla 16 og Elise 17.
På hul 9 lavede Sten hole-in-one, hvilket bragte ham i spidsen med 18 slag. Thomas havde 19, som eneste trussel. Resten havde 22 til 25.
Sten sluttede med 25 slag, Thomas fik 27, John 28, Birte og Elise 32 og Ulla 35.


Sten Andersen, Ødis (KØK)

Semifinale 3 - bane 4

Henning Thomsen, Fredericia (DKK), Harald Petersen, Skydebjerg (Skydebjerg), Jørgen Kjær, Kelstrup (Agrarerne), Lene Henriksen, Ødis Kroge (KØK), Helmuth Westergaard, Gram (Fuglsang), Kis Wind, Haderslev (Agrarerne).

Her startede Henning med hole-in-one, og det er jo god taktik. 4 slag efter hul 3 er fint. Resten havde fra 6 til 8 slag.
På hul 5 lavede Kis hole-in-one og på hul 6 var det Helmuths tur. Nu havde Kis 11, Henning 12, Helmuth 14, Harald og Lene 15 og Jørgen 16.

På hul 8 var det så Jørgen Kjær der var heldig, men han havde brugt for mange slag tidligere. Nu var stillingen 18 til Henning, 19 til Kis, 21 til Helmuth, 22 til Jørgen og Lene og 23 til Harald.
Helmuth var på spil igen på hul 11, men Henning vandt alligevel med lidt hjælp med 25 slag, foran Helmuth med 26, Jørgen og Kis 28, Lene med 29 og Harald med 31 slag.


Henning Thomsen, Fredericia (DKK)

Semifinale 4 - bane 2

Dres Nøddebo, Vesterbro (VeKK), Christian Mærsk, Brandstrup (Fuglsang), Knud Jensen, Glamsbjerg (Aktivisterne), Linet Olsen, Asperup (Baskerne), Ejnar Madsen, Glamsbjerg (Aktivisterne), Lilian Rasmussen, Favstrup (Hullet).

Linet og Knud startede med 3 gange 2, men Ejnar startede med hole-in-one og 2 gange 2. Dres startede skidt med 9 slag efter 3 huller og Lilian og Christian havnede midt i det hele.
Efter 6 huller var Dres stadig på 3-tabellen med 18 slag. Christian havde nu 17, Lilian 15, Linet 14 i kraft af 2 gange 4 og en hole-in-one. Knud havde 13 og Ejnar havde fået endnu en hole-in-one, så han havde kun 11 slag.
Knud blandede sig med en hul-i-1, så han nu førte med 18 slag foran Ejnar med 19. Linet havde 20, Lilian 22, Christian 25 og Dres 26.
Nu var det igen Linets tur til at lave hole-in-one, og på sidste hul lykkedes det at komme foran Knud. 25 til Linet og 26 til Knud, 27 til Ejnar, 29 til Lilian, 30 til Dres, som også lige brillierede med en hole-in-one og endelig Christian med 33 slag.


Linet Olsen, Asperup (Baskerne)

Semifinale 5 - bane 3

Niels Knudsen, Asperup (Baskerne), Denn Phengsai, Asperup (Baskerne - Thailand), Erik J. Pedersen, Hårby (Hårby), Joan B. Rasmussen, Højrup (ViGo'e), Hans Christian Juhl, Haderslev (Agrarerne), Ib Jespersen, Kolding (KØK).

Hans fik hole-in-one på hul 3 og havde 5 slag. Derefter kom Joan med 6 slag, Niels og Denn med 7, Ib med 8 og Erik med 9.
Halvvejs førte Hans med 12 slag, 14 til Niels og Joan og 16 til resten.
På hul 9 havde Niels hole-in-one og kom på 20 slag sammen med Hans. Denn og Joan havde 22, Ib 23 og Erik 25 slag.
Hul 10 gav hole-in-one til Erik og Ib, men mere interessant var det, at Niels kom foran Hans og vandt med 27 slag. Hans havde 28 lige som Denn og Ib. Erik og Joan stod lige på 30 slag.


Niels Knudsen, Asperup (Baskerne)

Semifinale 6 - bane 4

Jan Dyrok, Asperup (Baskerne), Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK), Erik T. Jensen, Fredericia (ViGo'e), Tommy Pedersen, Vamdrup (Madholdet), Svend Larsen, Fjelstrup (Agrarerne), Egon Poulsen, Sdr. Stenderup (KØK).

Det var meget lige efter 3 huller. Jan havde 8 slag og resten havde 7.
På hul 6 fik Peter hole-in-one og havde nu 11 slag. Egon havde 14, Svend 15 og resten 16.


Tommy, Jan og Svend med ryggen mod muren

Efter hul 9 førte Peter stadig - nu med 18 slag. Svend var nærmest med 21 slag, Egon havde 22, Erik 23, Jan 24 og Tommy 25.
Tommy fik hole-in-one, men Peter vandt med 25 slag. Tommy delte 2. pladsen med Svend og Egon ved at bruge 29 slag. Derefter kom Erik med 31 og Jan med 32 slag.


Jan ligner en vinder, men blev nr. 6, Tommy ligner en taber, men blev nr. 2


Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK)

Finale - bane 1


Linet Olsen, Poul Knudsen, Peter Christensen, Niels Knudsen, Sten Andersen, Henning Thomsen.

Det er jo god taktik at starte med hole-in-one, så det gjorde Peter, men en efterfølgende 3'er og en 4'er gjorde at han ikke var mere end 1 slag foran hovedfeltet. 7 til Peter, 8 til Poul, Linet og Niels, 9 til Henning og Sten.


Niels er tæt på hole-in-one


Peter laver hole-in-one.

De næste 3 huller blev afgørende. Poul fik 2 havelåger og en hole-in-one. Henning fik sig også en havelåge, men Peter fik en hole-in-one, så han kunne få lidt luft til de andre. 12 til Peter, 15 til Linet, 17 til Niels og 18 til resten.


Poul sender kuglen mod hullet.


BINGO!!!

De næste 3 huller gjorde det bare mere spændende, bortset fra Peter nu førte med 4 slag. 20 til Peter, 24 til Linet og 25 til resten.
De sidste 3 huller rykkede ikke så meget ved stillingen, så Peter vandt sikkert med 26 slag foran Linet med 31 slag. Derefter kom Henning, Niels og Sten med 32 slag og endelig Poul med 34.
Henning, Niels og Sten spillede om 3. pladsen og på første omhul stod Sten af og på det andet smuttede Niels, så Henning fik 3. pladsen.


Poul, Sten, Niels, Henning, Linet og Peter

1) Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 26 slag.
2) Linet Olsen, Asperup (Baskerne) - 31 slag.
3) Henning Thomsen, Fredericia (DKK) - 32 slag.
4) Niels Knudsen, Asperup (Baskerne) - 32 slag.
5) Sten Andersen, Ødis (KØK) - 32 slag.
6) Poul Knudsen, Fredericia (ViGo'e) - 34 slag.

Slagspil

I slagspil er det færrest slag på de 4 indledende runder, og her var det fynboerne der var bedst. Det blev vundet af Niels Knudsen med 106 slag foran Jan Dyrok med 108 slag. Begge bor i Asperup og spiller for Baskerne. Erik J. Pedersen, Hårby, blev nr. 3, ligeledes med 108 slag. Når man står lige, er det bedste runde der er afgørende, og her var det Jan der bar bedst..


Erik Pedersen, Hårby, Jan Dyrok og Niels Knudsen, begge Asperup (Baskerne)

1) Niels Knudsen, Asperup (Baskerne) - 106 slag.
2) Jan Dyrok, Asperup (Baskerne) - 108 slag.
3) Erik J. Pedersen, Hårby (Hårby) - 108 slag.
4) Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 110 slag.
5) Flemming Hansen, Gram (Fuglsang) - 112 slag.
6) Anders Zacho, Ødis (KØK) - 112 slag.

Spisning og præmieoverrækkelse

Der var spisning og præmieoverrækkelse i Lilla Sal i centret, hvor vi fik serveret en god gang Wienerschnitzel. Jeg syntes det var rigtig godt, men jeg er nu også altid sulten efter en lang dag i frisk luft. Og så var det en dejlig stor Wienerschnitzel - "En ordentlig øretæve" - ville min far have kaldt den.

Førstepræmien, som Peter fik overrakt, var et ophold i fritidscentrets hytter for op til 6 personer, sponsoreret af Skærbæk Kursus- og Fritidscenter.


Paul Bjørn fra stævneudvalget styrede præmieoverrækkelsen.

Fighterpokalen "Den Firkantede Kugle" gik til kun 9 årige Sebastian Reeckmann, som ud over at skulle kæmpe mod de voksne, også havde en dårlig arm der generede. Men han kæmpede det bedste han havde lært, og derfor får han nu vores lykkebringende fighterpokal "Den Firkantede Kugle".


Sebastian Reeckmann, Kolding (Idylparken)

Der var også lidt til nogle få hjælpere, selv om der har været en del der der giver en hånd med her og der. Aktivisterne hjalp med pavillonerne - både opsætning og nedpilning og stævneudvalget har gjort forarbejdet, så alt glider stille og roligt.
Sandra Nørby og Mette Christensen er dem der i pauserne går ind i kontrolrummet og taster resultater ind. Søren Christensen og Lene Henriksen gør det også, men de må så dele håndklæde med disse 2 piger.


Tastepigerne Sandra og Mette

Den vigtigste af alle er Dorthe Bloch, som sørger for at folk kommer til start, og der er afgang hver 1½ minut fra kl. 9:15 til ca. 15:30, så der er nok at lave. Der er spillere der hjælper Dorthe når de har tid, og det skal især Lene K. Jensen, DKK have tak for.


Dorthe Bloch, Ødis (KØK)

Statistik og billeder

Bane 4 så sværest ud ved første øjekast, da den var meget kuperet, men det var den ikke. Bane 1 snød de fleste, fordi græsset oppe ved vejen var meget hurtigere end alle andre steder, så det var den sværeste.

Bane 1 havde et gennemsnit på 33,6 slag og bedste runder gik Kis Myrup, Glemsbjerg (Aktivisterne) og Joan B. Rasmussen, Højrup (ViGo'e) med 25 slag.
Bane 2 havde et gennemsnit på 32,6 og bedste runder gik Annemarie Juhl, Haderslev (Agrarerne) og Lone Frostholm, Vamdrup (KØK) med 23 slag.
Bane 3 havde et gennemsnit på 31,4 og bedste runder gik Arne Nielsen og Bodil Rasmussen, begge fra Glamsbjerg (Aktivisterne) med 24 slag.
Bane 4 havde et gennemsnit på 32,3 og dagens bedste runde blev gået her af Sten Andersen, Ødis (KØK) med kun 20 slag. Det skal også bemærkes at Heidi Pedersen, Vamdrup (Madholdet) gik dagens bedste damerunde på 22 slag på denne bane.


Sten Andersen, Ødis (KØK) og Heidi Petersen, Vamdrup (Madholdet)

Her er hele resultatlisten sorteret alfabetisk på fornavn.
Så er den reviderede verdensrangliste og World Cup liste klar.

Jeg har næsten 200 billeder fra Jens Wulff, Humle Holdet, Denn Phengsai, Baskerne og mit eget kamera.
Klik på ovenstående link, og der dukker et slideshow op.


Der blev også handlet krolfudstyr.


Nr. 3


Nr. 2


Uuuuuhhhh!!


Team Kølleklubben


Team VeKK


Team Baskerne


Redaktionen har modtaget nedenstående fra 19 årige Rasmus Stegmann, Nyk. F., der i Skærbæk var til sit første krolfstævne.

En weekend i krolfens tegn.

 

Af Rasmus Stegmann (Humle Holdet og førstegangs spiller)

Da min gode ven Jens Wulff spurgte mig om jeg ville med til VM i krolf i Jylland, må jeg indrømme at jeg tøvede lidt ved tanken. Var det virkelig det værd at bruge en hel weekend i Jylland med formålet at spille Krolf? Jeg overvejede det et kort stykke tid, da jeg fik besked på at jeg skulle svare hurtigt, fordi fristen var selvsamme dag tilbuddet kom. Det viste sig at Jens ikke ligefrem havde arvet sin morbrors organisations talent. Jeg sagde ja, på trods af frygten om en spildt weekend i min sommerferie, men jeg fortrød det aldrig.


Rasmus Stegmann, Nyk. F. (Humle Holdet)

Jens havde fortalt mig at vi skulle bo hos hans morbror i Kolding. Dette viste sig hurtigt at være en modificeret sandhed, som jeg opdagede da vi passerede Kolding by, for at bevæge os mod Ødiskroge. Ved ankomsten blev jeg dog mødt af venlige ansigter og en gæstfrihed uden lige, og mine værste fordomme om Jylland faldt straks til jorden. Vi blev budt indenfor i Peter Christensens prægtige hjem, og menuen stod på oksesteg med rødvinssauce. Et måltid der i så sandhed var en krolfspiller værdig. Maden var tilberedt af den tidligere verdensmester Lene Henriksen, og hun beviste at hun kunne andet end at spille krolf. Efter maden insisterede Jens på at vi skulle sove i Peters gamle campingvogn. En campingvogn der havde flere år på bagen end mig og Jens tilsammen. Han havde døbt den ”Humleholdets campingvogn” og fortalte mig at man ikke var en rigtig del af humleholdet, hvis ikke man havde sovet i den. Så det gjorde vi. På trods af edderkopper og ørentvister, fik vi vores nattesøvn, så vi var klar til at spille krolf.


Humle Holdets "klubhus"

Lørdag morgen blev vi blidt vækket af en kraftig banken på vores dør. Klokken var halv 7 og vi skulle til at afsted mod Skærbæk. Sultne og udmattede stod vi og ventede på at turneringen skulle gå i gang, men det gjorde den først klokken 9. Jeg skulle dog først spille klokken 10, så der var god tid til at tage sig pænt af de rundstykker som mor Lene kom med. Mig og Jens gik en tur, og han udpegede nogle forskellige spillere for mig. Blandt andet så jeg ”krølle”, og den legendariske ”Jan Dyrok”.


Rasmus hilser på en legende.

Min første kamp var på bane 4, og jeg stod og hyggesnakkede lidt med mine modstandere inden vi gik i gang. Det gik hurtigt op for mig i løbet af spillet at, alder = erfaring. Normalt i sportsgrene er det et tvunget karrierestop når udøveren når en bestemt alder og mister sin fysiske styrke, men ikke i krolf. Her har de ældre overtaget, og de unge kan godt pakke sammen og lade sig tage til takke med at kunne trykke hånden på en overlegen modspiller. I mit første spil blev jeg overlegent slået af en mand der hed Harald, som var så god, at man i en olympiade ville have mistænkt ham for at have været dopet. Han bankede mig, og der var ingenting jeg kunne gøre ved det, andet end at smile og være glad på hans vegne, fordi han spillede sgu stærkt!


Harald Petersen, Skydebjerg

Eftersom at dagen skred frem, blev min teori om at alder = erfaring flere gange bevist, og beseglet. Dog lykkedes det mig at vinde en kamp på bane 1 i 31 slag, hvilket må siges at være mirakuløst da jeg var oppe mod nogle seje modstandere. Det var også den eneste gode runde jeg havde, men det gjorde det ikke mindre sjovt at være med. Efter mine kampe var der semifinaler, og til sidst, finalen, som blev overlegent vundet af selvsamme mand som gav mig kost og logi den weekend. Dette betød at jeg havde sovet i verdensmesterens campingvogn. Det er ikke noget alle kan prale af.

Efter turneringen var der fællesspisning, og menuen stod på wienerschnitzler og brasekartofler. Personligt var det ikke min favorit mad, men det er jo smag og behag, og det så ud til at de andre nød måltidet, så ingen klager herfra. Præmieoverrækkelsen var også en del af spisningen, og her blev Peter igen fortjent æret for sin sejr i finalen. Han vandt et ophold for 6 personer, og da hans familie kun tæller 4, kan det jo være at han kan overveje at tilbyde humleholdets 2 opmødte deltagere de sidste to pladser. Man ved jo aldrig. I hvert fald vil jeg gerne sige tak til Peter og hans herlige familie for rødvinssauce, Trivial Pursuit, Ludo, lån af campingvogn og en rigtig herlig weekend i krolfens tegn.


PLC 22-07-10