Op • Stævneposten • Nyheder DM • Nyheder ParVM • Nyheder VM
 


VM for par i Glamsbjerg - 1 kugle pr. par.

Lørdag den 12. juni var der VM for par ved Glamsdalens Idrætsefterskole i Glamsbjerg.
Vejret var blæsende og køligt med nogle små-byger ind imellem, men det kunne have været værre.
Flere pavilloner måtte "efterspændes" med flere barduner for ikke at lette helt, men det blev klaret og stemningen var ok.


Spillerne fra Villersø ved Grenå satte smil på læberne.


Nej - det er ikke ham fra billedet ovenover KØK-pigerne morer sig over.

Slagspillet startede fint, og selv om en del huller på på meget skrå flader, var der ingen problemer. I hvert fald ikke i starten.
Senere blev især bane 1's hul 1 meget drilagtigt og nærmest umuligt, og jo senere på dagen man skulle spille der, jo værre var det. Til sidst var 10'ere mere reglen end undtagelsen. Vi forsøgte at få græsset rejst op igen med en græsrive, men det hjalp faktisk ikke rigtig noget. Det gik derfor ud over de uheldige spillere der sluttede på bane 1, men så må vi håbe de er heldigere ved et andet stævne.


"Fordømte hul 1"

Det var meningen at den spiller der slog først på bane 1, skulle slå sidst næste gang parret kom på bane 1, men jeg havde sovet i timen og kom til at lave det sådan, at samme spillere startede begge gange på bane 1. Til gengæld var det så den anden spiller der startede 2 gang på bane 2, så det var ikke den store katastrofe.


Rødding lægger taktik over en kop kaffe.


Her sidder hele Petersmindes delegation.


Et udvalg af spillere fra KØK.


Her er nogle Aktivister.


Og samaritterne havde en problemløs dag.

En spiller blev træt efter 3 runder og en anden hoppede ind og spillede sidste runde. Det kan selvfølgelig ikke accepteres i internationale konkurrencer, så dette par blev diskvalificeret. De står dog på resultatlisten med 99 slag i sidste runde.


Leander Olsen, Baskerne.


Æresmedlem Nete Rif, SIS

Ib Svangren havde overtaget opråberjobbet, og gjorde det rigtig godt med klare og tydelige meldinger. Samtidig var vi gået over til kun at nævne kampenes starttidspunkt. "Nu starter 9:56", blev der meldt, og så vidste man sådan nogenlunde hvor langt vi var nået, selv om vi var forsinket og kl. var 10:05 da det blev råbt op.


Holder tiden mon?

Vi blev forsinket, men først efter middag, hvor bane 1 for alvor begyndte at drille. Huller på skrå flader er dømt til at gå galt, når 230 mennesker tramper rundt på banerne 2 gange hver.
Sidste år var vi også gæster på skolen og der spiste alle indendørs, og det havde vi sådan set også forventet denne gang. Jeg tror såmænd også godt vi kunne have fået alle ind, men brandmyndighederne har pålagt skolen kun at have 140 indendørs, hvilket vi først opdagede 14 dage før stævnet start, hvor vi kendte det endelige deltagerantal. Så måtte der gøres noget, og vi havde valget mellem at spille af 2 gange eller lade nogen spise i pavilloner, og det sidste blev valgt. Desværre var det temmelig koldt at sidde derude og spise, og jeg kan kun beklage det. Vi havde valget mellem pest eller kolera og personligt var jeg helt klart stemt for pavillonerne, da det normalt ikke er noget problem på den tid af året, men her gættede vi altså forkert.
Maden var god og rigelig, så der kan vi i hvert fald ikke klage.


Nogle spiste inde.


Andre spiste desværre ude.

Mogens Christensen takkede skolen for opholdet, Aktivisterne med Paul Bjørn i spidsen for et stort arbejde, Ib for råberiet og såmænd også undertegnede for den smule jeg gjorde. Her er det så min opgave at takke hele stævneudvalget med Mogens Christensen i spidsen, for et godt stykke arbejde. Netop stævnerne har jeg koblet mig så meget ud af som muligt, for ikke at brænde helt sammen. Jeg mærker nu for alvor at jeg får mindre og mindre at lave ved stævnerne, hvilket jeg virkelig nyder. Men det arbejde er der så nogen andre der tager, og foruden Mogens Christensen, Fuglsang er det Tove Torp, ViGo'e, Hans Peter Eriksen, Vamdrup, Michael "Krølle" Jensen, Vesterbro og Bent Kudsk, Fuglsang.


Mette hjalp også til ved computeren.

Og til sidst en lille "husker". Man kan indtil 1. september søge om næste års stævner. Alle formænd skulle have fået ansøgningsskemaet.

Kampspil

Alle semifinaler blev spillet på bane 2.

Semifinale 1 - start til hul 1

Anne Steensbæk og Jes Jessen (Tirslund), Fanny Valstorp og Bent Pedersen (Nyserne), Johanne og Martin Nielsen (Fuglsang), Lilian og Jens Chr. Petersen.
Allerede efter 4 huller var der tegnet et billede, idet Johanne/Martin havde lavet 4 gange 2 og både Fanny/Bent og Anne/Jes startede med 4 gange 3. Midt imellem lå Anne/Jes.
Efter 9 huller havde Anne/Jes udlignet Johanne/Martins føring til 23-23. De andre 2 par var hægtet af med 27 og 28 slag.
Johanne/Martin afgjorde sagen på de 2 sidste huller og vandt med 30 slag. Anne/Jes havde 32, Fanny/Bent havde 36 og Lilian/Jens Chr. havde 37 slag.

Semifinale 2 - start til hul 4

Elise Frostholm og Egon Poulsen (KØK), Birthe og Mogens Christensen (Fuglsang), Niels O. Madsen og Hans Johnsen (KØK), Gerda og Hans Karl Marcussen (Hullet).
Her startede Niels/Hans med en 3'er, men derefter kom der 9 toere i streg så de efter 10 huller førte med 21 slag foran Birthe/Mogens med 25, Gerda/Hans Karl 27 og Elise/Egon med 30 slag.
Det gav ro inden de sidste par huller, så Niels/Hans endte på 27 slag, Birthe/Mogens fik 31 slag, Gerda/Hans Karl med 33 slag og Elise/Egon med 36 slag.


Mogens Christensens kugle følges spændt.


"Fejeren" fra Favstrup fyrer af.

Semifinale 3 - start til hul 7

Lilian og Peder Rasmussen (Hullet), Sonja Rosendahl og Frederik Pedersen (ViGo'e), Henning Albrechtsen (Baskerne) og Svend Andersen (Ejby), Peter Stubkjær og Kirsten Grauslund (Brørup).
Lilian/Peder lagde sig i spidsen på hul 2 ved hjælp af en hole in one, og da de lavede en mere på hul 8, endte de med kun 26 slag. Sonja/Frederik og Henning/Svend fik 31 slag og Peter/Kristen fik 33 slag.

Semifinale 4 - start til hul 10

Mette og Peter Christensen (KØK), Lene Rasmussen og Niels Knudsen, Karen Bonde og Egon Henningsen (Agrarerne), Winnie og Erik Christensen (Haarby).
Mette startede med en hole in one, men de 2 slags føring blev sat over styr allerede på hul 2, hvor alle 4 par havde 4 slag.
Efter hul 10 havde Mette/Peter 24 slag, Lene/Niels 25 slag, 27 slag til Winnie/Erik og 29 slag til Karen/Egon.
På hul 11 udlignede Lene/Niels, men Mette/Peter tog føringen tilbage på sidste hul.
Mette/Peter endte på 29 slag, Lene/Niels på 30 slag, Winnie/Erik på 32 slag og Karen/Egon på 34 slag.


Tove Torp fra stævneudvalget dømte denne semifinale.

Finale

Johanne og Martin Nielsen (Fuglsang), Niels O. Nielsen og Hans Johnsen (KØK), Lilian og Peder Rasmussen (Hullet), Mette og Peter Christensen (KØK).

Til finalen var det drilske hul 1 lavet om til noget mere håndterbart, så vi ikke løb ind i at et hul skulle afgøre finalen.
Efter hul 3 havde Niels/hans 6 slag, Mette/Peter 7, Lilian/Peder 8 og Johanne/Martin 9 slag.
Efter hul 6 havde Mette/Peter udlignet Niels/Hans' føring og de stod lige på 14 slag. Lilian/Peder havde 17 og Johanne/Martin 18 slag.
På hul 7 skete der noget, idet Niels/Hans røg helt ned af bakken, og måtte starte helt forfra. Det kostede dem en 5'er, hvor Mette/Peter kun brugte 3 slag. De 2 andre par brugte 4 slag.
Da hul 9 var spillet var Niels/Hans kommet stærkt igen og havde udlignet Mette/Peters føring så begge par havde 23 slag. Lilian/Peder havde 27 slag og Johanne/Martin 28 slag, så det var de 2 KØK par der kæmpede om titlen. I øvrigt kampspils- og slagspilsmestrene fra 2009.
Det var lige på hul 10, men på hul 11 gik det galt for Niels/Hans der kom til at bruge en 4'er hvor Mette/Peter brugte 2 slag. Samtidig fik Johanne/Martin udlignet mod Lilian/Peder.
Sidste hul kunne drille hvis man ikke tog det roligt og forsigtigt. Niels/Hans kom for langt og missede deres 2'er put, og Mette/Peter kom for kort og valgte at lægge kuglen nærmere hullet inden der skulle puttes.
Niels/Hans fik deres 3'er, men det gjorde Mette/Peter også, så de genvandt mesterskabet i kampspil. Det var det 3. mesterskab på 4 år.
Lilian/Peder brugte 4 slag, og da Johanne/Martin kun brugte 3, var det sidstnævnte der løb med 3. pladsen.


De glade finalister: Johanne, Martin, Peter, Mette, Lilian, Peder, Hans og Niels.


Dommer Ole Reeckmann og Hans der slår et uheldigt slag på hul 7.


Lilian putter.

1) Mette L. Christensen og Peter L. Christensen begge Ødis Kroge (KØK).
2) Hans Johnsen og Niels O. Nielsen begge Vamdrup (KØK).
3) Johanne Nielsen og Martin Nielsen begge Tiset (Fuglsang).
4) Lilian Rasmussen og Peder Rasmussen begge Favstrup (Hullet).


Bagerst: Niels, Hans, Peter, Mette, Martin og Johanne.
Foran på hug: Lilian og Peder.

Slagspil

1) Anne Steensbeck, Tirslund og Jes Jessen, Toftlund begge Tirslund Krolf - 114 slag.
2) Elise Frostholm, Ødis og Egon Poulsen, Sdr. Stenderup begge KØK - 115 slag.
3) Lilian Rasmussen og Peder Rasmussen begge Favstrup (Hullet) - 116 slag.


Lilian, Peder, Elise, Egon, Anne og Jes.
I baggrunden er det Mogens og Birthe Christensen, som stod for præmieoverrækkelsen.

Statistik

Bane 1:            Gennemsnit 35,7
Bedste runde på 27 slag blev gået af:
                        Anne Steensbeck, Tirslund og Jes Jessen, Toftlund begge Tirslund Krolf.
                        Karin Gregersen og Jean Gregersen begge Glamsbjerg (Aktivisterne).
                        Fanny Valstorp og Bent Pedersen begge Nysted (Nyserne).

Bane 2:            Gennemsnit 33,7
Bedste runde (og dagens bedste) på 25 slag blev gået af hele 5 par:
                        Lilian Rasmussen og Peder Rasmussen begge Favstrup (Hullet).
                        Johanne Nielsen og Martin Nielsen begge Tiset (Fuglsang).
                        Karen Bonde og Egon Henningsen begge Haderslev (Agrarerne).
                        Fanny Valstorp og Bent Pedersen begge Nysted (Nyserne).
                        Ingrid Fink Petersen og Hans Fink Petersen, Haderslev (Agrarerne).

Bemærkelsesværdigt at Fanny og Bent gik bedste runde på begge baner. Deres 2 andre runder på banerne var ikke noget at skrive hjem om, så de endte på en 9. plads.

De fleste par bestod at en fra hvert køn, men der var også par hvor 2 af samme køn spillede sammen.
Det bedste herrepar endte 8. pladsen og var Hans Johnsen og Niels O. Nielsen begge Vamdrup (KØK).
Det bedste damepar blev nr. 21 og var tilfældigvis herrernes koner Bente Nielsen og Helle Jacobsen begge  Vamdrup (KØK).

Resultaterne i de nedre regioner har ændret sig lidt, da der er fundet nogle tastefejl hvor et resultaterne fra nogle puljer er blevet forbyttet. Det skulle nu være rettet, men finder læserne af dette noget der ser mystisk ud, er man velkomne til at ringe eller skrive.

Billeder og resultater

Her er et link til resultaterne fra stævnet, den aktuelle stilling i World Cup og på Verdensranglisten.

Og her er et show med billeder. I øjeblikket 72, men jeg er blevet lovet flere.


PLC 26-02-11