Op • Stævneposten • Nyheder DM • Nyheder ParVM • Nyheder VM
 


VM i Vejen

Her er et link til Jyske Vestkysten der har skrevet lidt om Karlos flotte sejr.

Det var med spænding og lidt sommerfugle i maven at DKU tog imod 394 deltagere til det 22. VM i krolf. Folk kom fra nær og fjern, sidstnævnte nærmere bestemt Sydtyskland og Østrig. Der var også "udlændinge" af den slags der bor i Danmark, men som har fremmed pas. Der var en englænder, en med aner i Marokko og en der var ½ polak og ½ iraker.


Sigrid fra Vester Åby stammer fra Tyskland, Claudia er fra Østrig og Sandra er tysk mester for damer.


Armin var med til sit 4. VM og vandt denne gang en pulje.


Armins far Albert, regerende tysk mester for herrer.

Aldersmæssigt var vi spredt fra 10 år til 87 år, så det var en ganske broget flok.


Yngste deltager Sebastian på 10 år.


Ældste deltager Anker, bedre kendt som Arpe. Det er Arpe til højre.
Otto til venstre er alt for ung til at blive nævnt.

394 deltagere giver nogle praktiske udfordringer, men da vejret var fremragende, bliver alting lidt nemmere - eller måske føles det bare sådan.
DKU har 4 pavilloner, som slet ikke rækker til så mange mennesker, men til gengæld var der en del klubber der slog dørene op for dem der ikke havde mulighed for at medbringe tag over hovedet - og det skal de have tak for.

Normalt spiller vi på 4 baner, men planerne til 4 baner kan ikke afvikle stævner for mere end 300 spillere. Nu lavede vi 8 baner og afviklede i princippet 2 stævner sideløbende ved siden af hinanden. Det ene stævne blev afviklet på banerne 1, 3, 5 og 7, og det andet blev afviklet på banerne 2, 4, 6 og 8.
Det gør at slagspillet ikke bliver 100% retfærdigt, da spillerne ikke har spillet på de samme baner. Vi regnede dog med at banerne nok ikke blev så forskellige endda, og når man opdelte banerne i lige og ulige, gættede vi på det gik lige op. Det gjorde det så ikke, hvilket kan ses af gennemsnittene længere nede. Så blev vi så kloge.
Da det ikke kunne blive 100% retfærdigt, havde vi lavet det til et kampspilsstævne hvor man skulle samle point, for der er det nemlig fuldstændig lige meget hvilken bane man spiller på. Man skal "bare" slå dem man spiller imod.
De 8 baner gjorde at vi kunne starte en pulje hvert minut, så det var nødvendigt med både Ib og Dorthe på arbejde med råberi og klargøring.


Dorthe og Ib styrede råberiet - og som sædvanlig perfekt.

Det klarede de fint og der opstod ingen forsinkelser. Det skyldes nok også at jeg havde lagt nogle pauser ind, så man kunne indhente noget tabt tid, hvis det skulle blive nødvendigt.
Dagen gik stille og roligt - så stille og roligt som det nu kan være med næsten 400 mennesker myldrende rundt imellem hinanden. God stemning, hygge på tværs af klubberne, ingen kaos, ingen panik, ingen overdrevet travlhed. Faktisk bare perfekt.

Inden semifinalerne skulle spilles, skulle de sidste sedler lige tastes ind og tjekkes, og så skulle de 36 bedste i kampspillet findes.
Det var tilfældigvis et såkaldt "rent snit", da alle der havde 70 point eller mere kom med i semifinalen. Igen i år var der spillere der havde været heldige og havde sneget sig med selv om de rent faktisk havde brugt mange slag, og andre var uheldige ikke at komme med, selv om de brugte få slag.
Semifinalerne kunne ikke spilles på nogen af de eksisterende baner, for så ville nogen af spillerne have prøvet banen tidligere og andre ikke.

Derfor blev semifinalerne spillet med 6 huller fra en en bane med lige nr. og 6 huller fra en bane med ulige nr., så der var et vist minimum af retfærdighed. Det samme gjaldt selvfølgelig finalen.
Alt imens semifinale og finale blev spillet, var der en masse mennesker der pakkede pavilloner og de resterende baner ned, så da vi gik ind i hallen for at spise, var der allerede ryddet op.
Spisningen foregik i hallen og det bar præg af at Vejen Idrætscenter havde prøvet at bespise så mange mennesker før. Maden var god, organisationen var god og vi kan faktisk ikke rigtig finde noget at klage over. Centret var simpelthen perfekt til sådan et stævne.


Vand var vigtigt, sagde samaritterne.
Og man kan godt drikke det selv om man spiller for Humle Holdet.


Men drengene fra Humle Holdet vil hellere have ..

Men perfekte rammer gør det ikke alene,  uden alverdens hjælpere.
Stævneudvalget anført af Mogens Christensen, Fuglsang, skal have al den ros I kan give dem ved enhver lejlighed. Ud over Mogens er det Bent Kudsk, Fuglsang, Hans Peter Eriksen, Vamdrup, Michael "Krølle" Jensen, Vesterbro og Tove Torp, ViGo'e.
Desuden er der selvfølgelig ros til Dorthe Bloch og Ib Svangren begge fra KØK for opråbning. Det er en meget vigtig funktion som er svært at få folk til, da det kræver at man ikke kan/vil spille.

Personligt har jeg altid nogle folk til at taste og kontrollere indtastninger. Det er ca. 360 kampsedler der skal tastes ind og tjekkes, hvilket Lene Henriksen, Sandra Nørby og Mette Christensen, alle KØK, er rigtig gode til at tage sig af.


Lene, Sandra og Mette

I Vejen er der ikke en lokal klub, men Brørup Krolfklub var en meget stor hjælp med det praktiske. De skaffede præmier, stillede pavilloner op, tog dem ned og gravede hullerne til banerne. En masse arbejde som de lagde meget energi i, så der skal lyde en meget stor tak til Brørup for indsatsen. 


Peter Stubkjær, formand for Brørup Krolfklub.

Kampspil

Dem med 70 point eller mere gik videre til semifinalerne. Desværre forsvandt kampsedlerne under oprydningen, så det står faktisk lidt hen i vejret hvem der blev nr. 2 til 6. Vi ved hvem deltagerne var og hvem vinderne blev, men antal slag og historien om hvordan det gik til kender jeg ikke.
Jeg nøjes derfor med at skrive navnene i uprioriteret rækkefølge, bortset fra at vinderen står forrest.

Semifinale 1

Mogens Christensen (Fuglsang)
Niels Knudsen (Baskerne)
Leif Frank (ViGo'e)
Per Schmidt (Lundsmark)
Henning Thomsen (DKK)
Ejnar Madsen (Aktivisterne)


Mogens Christensen, finalist og hovedansvarlig.

Semifinale 2

Hans Johnsen (KØK)
Jan Dyrok (Baskerne)
Erik Christensen (Hårby)
Sten Andersen (KØK)
Frede Søbye (Fuglsang)
Lilian Petersen (Fuglsang)

Semifinale 3

Ivar Christensen (Nyserne)
Egon Poulsen (KØK)
Harald Kaack (Vamdrup)
Anita Dam (Vamdrup)
Helge Jacobsen (Fuglsang)
Poul.Åge Oelenschlæger (Madholdet)

Semifinale 4

Karlo Nielsen (Petersminde)
Jens Lyngdal Wulff (Humle Holdet)
Mette L. Christensen (KØK)
Erik J. Pedersen (Hårby)
Flemming Hansen (Fuglsang)
Inge Larsen (Agrarerne)


Karlo Nielsen, Hejnsvig (Petersminde).

Semifinale 5

Hans Christian Juhl (Agrarerne)
Harald Petersen (Skydebjerg)
Aksel M. Pedersen (Christiansfeld)
Helmuth Westergaard (Fuglsang)
Arne Wind (Agrarerne)
Lis Hundebøll (DKK)

Semifinale 6

Peter L. Christensen (KØK)
Vivi Reeckmann (Idylparken)
Børge Hansen (Tirslund)
Arne Salomonsen (Christiansfeld)
Jes Neumann (Agrarerne)
Tommy Pedersen (Madholdet)

Finale


Dommer Erik J. Pedersen, Hårby kontrollere Karlos slag.

Det er altid forfriskende med nye ansigter i finalen, og dem var der da nogle af. Den forsvarende mester, Peter Christensen, havde igen sneget sig med i finalen med lodder, trisser og masser af held. Hans Johnsen har også tidligere været i finaler, så han er heller ikke ny. Hans Chr. Juhl har været i finaler når det gælder par, men Ivar Christensen er først startet med at spille krolf sidste år, så han er helt ny. Man kan vel ikke kalde Karlo for "et nyt ansigt" og først troede jeg det var hans første finale, men ved nærmere eftersyn var han i DM finalen i 2004. Mogens Christensen var også helt ny i finalesammenhæng, så der var 2 erfarne, 2 debutanter og 2 midt imellem - altså en pose blandede bolsjer.


Ivar, Karlo og dommer Erik Pedersen, Hårby.

Allerede på hul 1 fornemmede man det var Karlos dag, da han blev hjulpet i til en ener, men efter 3 huller var det ret lige med 3 mand på 7 og 3 på 8 slag.
På de næste 2 huller spillede Peter skidt og missede 2 puts som han normalt triller i hul. Det gav 2 gange 4 og så er man håbløst bagud i sådan et selskab.


Peter i uføre, men dette slag gik i hul (med 2 afretninger).

Halvvejs førte Hans med 14, Karlo og Hans Chr. havde 15, Mogens og Ivar 16 og Peter 17.
Så var det pludselig Mogens der kom ind i en dårlig stime med 3 gang 3'ere. Peter missede endnu et nemt put, men havde ellers taget hul på posen med 2'ere.

Hans Chr. fik kun en 2'er mens Hans stadig var stabil med 2 gange 2 og en enkelt 3'er. Men det der rigtigt rykkede var, at både Ivar og Karlo fik hole-in-one, og det gav lidt ro, især på Karlos spil.
Stillingen efter 9 huller var den at Karlo havde 19, Hans 21, Ivar 22, Hans Chr. 23, Peter 24 og Mogens 25.

Nu var det så Hans Chr. tur til at komme i uføre med en 5'er. Peter og Karlo sluttede med 3 gange 2, og Hans fortsatte med at lave 2 gange 2 og en enkelt 3'er.
Det gjorde Ivar også, men da Mogens sluttede med 2 gange 2 og en hole-in-one på sidste hul, stod Ivar og Mogens lige på 3. pladsen med 29 slag.


Masser af tilskuere til finalen.

Der måtte 3 gange omhul til før Ivar satte trumf på med en hole-in-one.
Karlo vandt suverænt med 25 slag foran Hans med 28. Nr. 5 blev den afgående mester Peter med 30 slag, og endelig kom Hans Chr. med 33 slag.


Peter sluttede lige med et pænt slag hen over tuen og i hul.


Den afgående mester Peter i grøn trøje, den nye mester i blå trøje med personlig sponsor og det hele,
og endelig den nye nr. 1 på verdensranglisten, Hans, der tager kuglen op af hullet.

1) Karlo Nielsen, Hejnsvig (Petersminde) - 25 slag.
2) Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) - 28 slag.
3) Ivar Christensen, Nysted (Nyserne) - 29 slag.
4) Mogens Christensen, Kastrup v. Gram (Fuglsang) - 29 slag.
5) Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 30 slag.
6) Hans Christian Juhl, Haderslev (Agrarerne) - 33 slag.


Ivar, Karlo og Hans.


Tove fra stævneudvalget, Peter, Hans Chr. og Mogens.

Slagspil

Vinder af slagspillet på de ulige banenumre var Leif Frank, Fredericia (ViGo'e) der i alt brugte 109 slag, hvilket gav en samlet 8. plads.
Der var kun 2 spillere fra de ulige banenumre mellem de 25 bedste, så forskellen mellem lige og ulige banenumre var noget større end forventet.


Leif og Mogens.

Men da vi fra starten havde bestemt at se bort fra forskellen, er vinderne af slagspillet disse spillere fra de lige banenumre:

1) Mogens Christensen, Kastrup v. Gram (Fuglsang) - 101 slag.
2) Per Schmidt, Lundsmark (Lundsmark) - 104 slag.
3) Harald Kaack, Vamdrup (VKK) - 105 slag.


Harald, Per og Mogens.

Dagens bedste runde: Mogens Christensen, Kastrup v. Gram (Fuglsang) 19 slag.
Bedste damerunde gik Hanne Majnz, Viuf (KØK) med 20 slag.


Mogens og Hanne.

Statistik og resultater

Bane 1: Gennemsnit 31,9
Hanne Majnz, Viuf (KØK) - 21 slag.

Bane 2:
Gennemsnit 31,1
Paul Bjørn; Glamsbjerg (Aktivisterne) - 25 slag.
Niels Knudsen, Asperup (Baskerne) - 25 slag.
Michael Lolk Jensen, København (Vesterbro) - 25 slag.
Jens.Peter Guldborg, Ødis Bramdrup (Madholdet) - 25 slag.
Freddy Dall, Ødis Bramdrup (Madholdet) - 25 slag.
Bodil Rasmussen, Glamsbjerg (Aktivisterne) - 25 slag.

Bane 3: Gennemsnit 33,5
Helmuth Westergaard, Gram (Fuglsang) - 25 slag.

Bane 4:
Gennemsnit 32,1
Per Schmidt, Lundsmark (Lundsmark) - 22 slag.

Bane 5:
Gennemsnit 32,6
Simon Simonsen, Kalundborg (Borrehøj) - 24 slag.

Bane 6:
Gennemsnit 30,2
Gunhild Lydiksen, Rødding (Rødding) - 22 slag.

Bane 7: Gennemsnit 31,6
Leif Frank, Fredericia (ViGo'e) - 24 slag.
Kai Kristensen, Arnitlund (Agrarerne) - 24 slag.

Bane 8:
Gennemsnit 29,4
Mogens Christensen, Kastrup v. Gram (Fuglsang) - 19 slag.

Ulige baners gennemsnit 32,4
Lige baners gennemsnit  30,7

Da kampsedlerne fra semifinalerne desværre forsvandt sporløst, så jeg kan ikke tildele semifinalisterne deres rette placeringer i kampspillet. Normalt får man en placering tildelt i forhold til placeringen i semifinalen (nr. 7, 13, 19, 25, 31), men dette er kun muligt når jeg har kampsedlerne.
Derfor har jeg besluttet at tildele ALLE placering nr. 7. Det giver nogle ekstra point til verdensranglisten for de heldige, men det er nok bedre at give nogle spillere for mange point end at give nogle andre for få point, så det er sådan det bliver.
Skulle sedlerne dukke op, bliver resultaterne ændret til det korrekte.

Her er hele resultatlisten sorteret på fornavn.

Og her er World Cup listen.

Og så er der verdensranglisten.

Billeder

Først et par udvalgte billeder


Claudia fra Østrig spillede krolf for første gang dagen før VM,
men er alligevel Østrigs bedste spiller.


Dress Nøddebo stiller stadig op for Vesterbro, selv om han bor i Randers.

Her er en forbindelse til et show med alle billeder jeg har modtaget.


PLC 26-02-11