Op • DM • VM • VM for par
 

DM Billeder 2003

abbh.gif (1663 bytes)

Slagter Niels Sørensen

Kolding Pædagogseminarium

Keld Larsen

AC Malerservice

Farvecentret Kolding

Murer Gerhard Knudsen

Tømrer Hans Nielsen

BG Bank, Vamdrup

JAT v. Hans Lage

K. Andersen & søn

Tømrer Eigil Fabricius

Grethes Hobby


DM i Ødis Bramdrup

Lørdag den 17. maj gik det 8. DM i krolf i gang. Det foregik i Ødis Bramdrup på det gamle stadion, og vi startede allerede klokken 9:00, for at kunne nå det hele.

Vejret var ikke godt og ikke skidt. Overskyet og køligt - til tider ligefrem koldt, men heldigvis ikke så meget vind - og det vigtigste - næsten ingen vand. Der startede en byge lige da kampspil var færdigt, så vi var igen ret heldige.

Turneringsformen var ændret, så vi startede med slagspil inklusiv dertilhørende præmieoverrækkelse.

Bagefter fik de 54 bedste fra slagspillet en chance for at vinde kampspil også. 54 spillere giver 9 puljer á 6 spillere, hvor de 2 bedste gik videre. Resten var færdige for den dag og kunne køre hjem. Farvel!! - som Trine Gregorius siger i Det Svageste Led.

De 18 bedste/heldigste spillede så i 3 puljer á 6 spillere, og igen var det kun de 2 bedste der gik videre til finalen.

Var man ikke mellem de 54 bedste i slagspillet, fik man alligevel en kamp mere, som gjaldt nogle placeringer og dermed lidt point til verdensranglisten.

Men lad os starte fra begyndelsen - slagspil.

Den nye plan virkede ganske udmærket. Dorthe Bloch, som endnu en gang ofrede dagen for at passe kommandocentralen for os, havde travlt med at kalde folk sammen, men der skulle ikke føres tavler og findes dommere, så det var en del nemmere end det plejer at være. Somme tider skulle der nu alligevel findes dommere, for oprindeligt var der tilmeldt 132 spillere, men pga. sygdom, var der ”kun” 126 til start. I blandt afbudene var der selvfølgelig også dommere, som Dorthe skulle finde kvalificeret erstatning for.

Tidsplanen holdt - for første gang i krolfstævnernes historie - til punkt og prikke.

Mellem mine kampe, gik jeg ind og registrerede kampsedler på den medbragte computer, så da jeg havde spillet den sidste kamp, var jeg forholdsvis hurtigt klar med resultatet af slagspil.

Vi havde købt præmier til de 6 bedste herrer og de 6 bedste damer, men her vil jeg først præsentere de 3 bedste samlet.

Nummer 1 blev Ib Svangren, Aller (KØK) med 110 slag i alt på de 4 baner. Ret suverænt, da det var hele 5 slag bedre end nummer 2, som var Tove Jacobsen, Ødis (KØK) med 115 slag. Nummer 3 blev Anders Sørensen, Fredericia (DKK) som brugte 117 slag.


Ib Svangren, Aller (KØK) var den glade slagspilsmester


Tove Jacobsen, Ødis (KØK) blev nr. 2 i slagspil.


Anders Sørensen, Fredericia (DKK) blev nr. 3 i slagspil.

På 4. pladsen var der hele 5 spillere med 118 slag. Det var Jan Dyrok, Asperup (Baskerne), Jørgen Kjær, Haderslev (Agrarerne), Frede Thuesen, Haderslev (Agrarerne), Sten Andersen, Ødis (KØK) og Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK).

Nu er de 6 bedste herrer og den bedste dame nævnt, så her kommer 5 damer mere.

Næstbedste dame blev Pernille Hansen, Farris (KØK) med 123 slag (samlet nr. 17).  Derefter fulgte Hanne Kristensen, Nyborg (Baskerne), ligeledes med 123 slag, Anna Margrethe Christensen, Rødding (KØK) med 124 slag, Kirsten Andersen, Ødis (KØK) også med 124 slag og sjettebedste dame med 125 slag var Annemarie Juhl, Haderslev (Agrarerne).

Sidst - og dermed vinder af den ikke særligt kønne pokal Det Gyldne Hul - blev Preben Munch, Ødis (Madholdet), men det var nu mest fordi han skulle køre sønnen til tandlæge, og derfor kom for sent til første kamp. Det giver automatisk 99 slag, og så er man dømt til at blive sidst.

Så skal børnene (under 13 år) lige nævnes - det er jo krolfsportens fremtid. De kæmpede mod de voksne uden at kny, og flere af dem gik rigtig flotte runder.
Søren Christensen, Ødis Kroge (KØK) blev nummer 61 med 134 slag, Maja Jacobsen, Vamdrup (KØK) nummer 83 med 137 slag, Mette Christensen, Ødis Kroge (KØK) nummer 88 med 139 slag, og det havde Heidi Pedersen, Vamdrup (VKK) også. Signe Kristensen, Nyborg (Baskerne) brugte 142 slag som nr. 103, tæt forfulgt af fætteren Anders Hansen, Nørre Aaby (Baskerne) med 143 slag som nr. 104.
Per Christiansen, Ødis Bramdrup (Madholdet) blev nr. 107 med 144 slag og Kristoffer Larsen, Ødis Bramdrup (Madholdet) blev nr. 111 med 146 slag. Til sidst vil jeg lige nævne Heidi Jacobsen, Vamdrup (KØK) som blev nr. 125, som med sine 170 slag. Hun burde have haft Det Gyldne Hul med hjem igen. Nu håber jeg ikke hun bliver alt for skuffet, for det var i pokalen, at hendes kugle havde hjemsted det forgangene år.

Vi valgte at overrække alle slagspilpræmier i pausen, så folk kunne tage hjem når de var færdige med kampspil. 

Arne Wind havde på vegne af stævnekomiteen, og vel egentligt på alles vegne, købt et ur til mig, som tak for den smule arbejde jeg lægger i krolfsporten. Det er jeg selvfølgelig vældig taknemmelig for, selv om jeg jo egentlig kun laver arbejdet med den bagtanke at tæve Jer alle i krolf.
Men tak skal I have, alle sammen. Håber jeg nu kan komme til tiden når stævnekomiteen har møde.

Tilbage til det som det egentlig drejer sig om - krolf.

Der var nogle der valgte at droppe kampspil helt og tage hjem med det samme. Dem har jeg givet en placering som nummer 127, hvilket ikke giver point til verdensranglisten, og det er vel rimeligt nok, når de ikke stillede op.

Nummer 109 til 126 i slagspil blev fordelt i puljer og spillede 1 runde om nogle placeringer. Puljevinderne er alle blevet placeret som nr. 110. De efterfølgende som nr. 114, 118 og 122.
Nummer 55 til 108 blev fordelt i 9 puljer á 6 spillere, og samme system gjaldt for dem. Puljevinderne blev nummer 59 og de efterfølgende fik nummer 68, 77, 86, 95 og 104.
For dem der var blevet nummer 1 til 54 i slagspil, var der lidt andre regler. Her gik nummer 1 og 2 nemlig videre, men resten fik en kampspilsplacering i forhold til deres placering i puljen. Nr. 3 blev placeret som nr. 23, og resten som nr. 32, 41 og 50.
Var man mellem de 18 bedste, men ikke kom videre, fik man placeringerne 8, 11, 14 eller 17, afhængig af puljeplaceringen.
I finalen fik man selvfølgelig den placering der svarede til placeringen i finalen.

Finalen blev spillet på den sværeste bane, nemlig bane 4. Specielt et enkelt hul på en skråning drillede mange spillere, og det fik da også væsentlig indflydelse på finalens resultat.

I finalen var debutanten Alex Thomsen, Lunderskov (LK), Jan Dyrok, Asperup (Baskerne), Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK), Hans Fink Petersen, Haderslev (Agrarerne), Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) og Jørgen Kjær, Haderslev (Agrarerne), hvilket var rækkefølgen der blev spillet i.

På hul 2 fik KØK’erne Peter og Hans hole-in-one og lagde sig i spidsen.
På det drilske hul 5 gik det galt for de 2 Hans’er. Den ene fik en 7’er og den anden en 8’er, og så var de reelt ude af kampen.
Efter hul 9 var stillingen 24, 23, 21, 26, 25, 25. Peter førte med et par slag og de 2 Hanser var kommet lidt med igen.
På hul 10 gik det galt for Alex og Hans Johnsen, som inkasserede en 5’er hver. Nu havde Alex, Hans Fink og Jørgen hver 29 slag med Hans Johnsen på 30, så der var kamp om 3. pladsen.
Peter førte stadig med 2 slag op til Jan - 24 - 26 var stillingen, så det var her mesteren skulle findes.
Så kom hul 11, som viste sig at blive skæbnesvangert for Peter. Jan fik en 2’er og Peter lagde sig til en sikker 3’er, men det er der ikke noget der hedder, så længe der er andre med i spillet. Alex kom i vejen og Peter kiksede sin 3’er, men lå stadig til en 4’er. Men Alex kom igen i vejen, og det blev en 5’er, så Jan smuttede indenom og forbi.
Hul 12 gav 2’ere til begge de førende, så Jan Dyrok er den nye mester i Kampspil. Han brugte 30 slag, hvor Peter Christensen brugte 31, Hans Fink Petersen 33, Jørgen Kjær 35, Hans Johnsen 35 og Alex Thomsen 36 slag.

Dagens bedste runder gik Ib Svangren og Tove Jacobsen på 24 slag.


Jan Dyrok, Hans Johnsen, Alex Thomsen, Hans Fink Petersen, Jørgen Kjær og Peter Christensen.

Resultaterne er her i 2 formater. Listen er sorteret efter placering på verdensranglisten.
Undrer man sig over, at placeringerne ikke svarer helt til det man eventuelt fik at vide ved stævnet, skyldes det at jeg på disse lister slår placeringerne sammen hvis man har brugt lige mange slag. Ved stævnet var man yderligere sorteret efter de bedste runder.

Her er resultaterne i Excel format

Her er resultaterne i Acrobat PDF format

Her er så lidt billeder. Hvis du klikker her, er der endnu flere billeder.

 

 

Her er så lidt billeder. Hvis du klikker her, er der endnu flere billeder.


PLC 22-07-10