Op • Hold 93 • Hold 94 • Hold 95 • Hold 96 • Hold 97 • Hold 98 • Hold 99 • 2000 • 2001 • 2002 • 2003 • 2004 • 2005 • 2006 • 2007 • 2008 • 2009 • 2010
 

Krolfposten
1. div.
2. div.
3. div.
Dagliga 1
Dagliga 2
Pokalturn.

Her under nyhederne kommer der nyt fra krolfens verden.

Der kommer lidt resultater fra holdturneringen og stævnerne, samt alt hvad jeg ellers kan få støvet op af oplysninger om krolf.

På en underliggende side er der lidt om krolf i medierne.

Vil man mere i detaljer med resultater og stillinger i holdturneringen, må man dykke ned i de underliggende menuer. Se øverst til venstre.

Se også menuerne øverst til venstre hvis du vil se mere om stævnerne.


Nyheder om krolf


 

Klubmesterskaber

Agrarerne
Aktivisterne
Baskerne
Krolfklubben i Ødis Kroge (KØK)
Skydebjerg Krolfklub
Vesterbro Krolf Klub (VeKK)

18/12 Frits Osvald Henriksen, Asperup, 79 år

af Tom Kristensen, Nyborg

Forhenværende ungdomsskoleinspektør i Nørre Aaby Frits Henriksen døde den 16. december efter et langt og begivenhedsrigt liv.
Mange, der er vokset op eller som har boet i Nørre Aaby, vil mindes Frits Henriksen med glæde. Det skyldes først og fremmest hans arbejde som inspektør for Ungdomsskolen, dernæst hans mange initiativer i kommunen, men de fleste vil mindes og savne Frits som en tydelig og markant personlighed i Nørre Aaby og Asperup.
Frits Henriksen kom til Nørre Aaby som ung lærer i 1957. Han var født og voksede op under små kår i Skive. Før uddannelsen til lærer ved Skive Seminarium måtte han i nogle år arbejde som håndværker. Fra Jylland kom bl.a. den tone, som aldrig forlod ham. Han var lærer i Nørre Aaby i mere end 30 år, indtil han gik på pension i 1989. I perioden sad han i skolekommissionen i 30 år og var lærerrådsformand i 15 år. De sidste 23 år var han inspektør for Ungdomsskolen.
Frits holdt af unge mennesker og tog som inspektør mange initiativer, fx kurser for unge i elektronik, motorlære, knallertkørsel, sløjd og madlavning. Mange vil mindes ture til Tyskland og ikke mindst de primitive lejrskoleture til Sverige. Alle Frits’ aktiviteter bar det præg af engagement, kompetence og det praktiske håndelag, der var en del af Frits selv. Samtidig skabte han ro omkring sig og gav unge mennesker tillid og frihed under ansvar.
Frits Henriksen var en aktiv og initiativrig pensionist.
Under sine mange ferier i Sverige med familie og venner havde han ’opfundet’ et nyt spil, der er en mellemting mellem kroket og golf, ’krolf’ kaldte han det. Frits stiftede krolf-klubber i både Nørre Aaby og Asperup og var fødselshjælper for mange andre klubber på Fyn og i Jylland. Krolf spilles i dag over hele Danmark og er et anerkendt spil med eget forbund (tilfældigvis med en af Frits’ svigersønner som ankermand). Der har været afholdt Danmarks- og verdensmesterskaber i krolf siden 1989.
I Nørre Aaby var Frits medstifter af Billardklubben og har været formand i mange år. Han har været en væsentlig grund til de mange aktiviteter og den tilgang af medlemmer, der har præget klubben.
I de senere år engagerede Frits sig i aktiviteterne på Tvillingegården. Her kom hans erfaring, de praktiske evner og hans mange kontakter atter en gang til udfoldelse, samtidig med at han selv nød samværet med sine mange venner.
Også privat lykkedes det meste for Frits. Med fra Skive fulgte hans kone, Inga og deres to ældste døtre. I Nørre Aaby fik de yderligere en datter og byen kom til at danne rammen om hele deres voksen- og familieliv. Familien er vokset støt gennem årene og omfatter nu svigersønner, børnebørn og oldebørn. Som pensionister flyttede Frits og Inga til Asperup. Her skal livet gå videre uden Frits, men med minderne om et langt og begivenhedsrigt liv.
Pris ingen lykkelig, før han er død, sagde de gamle. Frits Henriksen var en lykkelig mand.

16/12 Spillets opfinder død

Det er med dyb sorg at jeg må meddele, at krolfspillets opfinder og æresmedlem i DKU, Frits Henriksen, er død, efter længere tids sygdom.
Frits fik leukæmi sidste år, og det tappede ham først langsomt for kræfter, men især her i efteråret er det gået stærkt tilbage, og nu her kort før jul måtte han desværre give op.
Frits blev 79 år.

 Bisættelsen foregår i stilhed.

Æret været Frits' minde.

26/10 Endnu en klub på vej til DKU

Her i løbet af efteråret regner Christian Madsen-Jensen at få Bogense Krolfklub op at står, og klubben forventes at melde sig ind i DKU.
Om det også bliver til hold må tiden vise. Først skal organisationen på plads, og mon ikke spillerne også har et par ord at sige.
Men spændende er det da, hvad det kan blive til.

29/9 Baskernes 10 års fødselsdag

Her kommer Thailandske Denn Phengsais første rapport på dansk.

af ธีรพงศ์ เพ็งสาย - også kendt som Denn Phengsai, Baskerne.

Lørdag den 27. september i Baaring på stadion.
Vi start med rundstykke og morgenkaffe. Begerefter spillede vi krolf. Der er 13 hold.

Nr.1 blev Lady&Vagabonden med 228 point. Det er Linet og Per.
Nr.2 blev Gøg&Gokke m. bran med 222 point. Det er Henning, John og Leander.
Nr.3 blev De Gamle med 218 point. Det er Ib, Lene og Peter.
Nr.13 blev Øbberne med 172 point. det er Uffe, Karin, Gunhild og Tina som komme fra Østerbro.


Det voksen spiller krolf og de børne lege. De er meget hyggeligt.


Her kan se at Peter så glad ud, fordi han var så heldig at lavede mange hol in one.


Per og Linet som blev Nr.1.


Den bedste rundt gik Niels Knudsen med 26 slag.


Peter fik også gave. Fordi han lavede mange hole in one. Det var 4 hole in one han har lavet.


Arbejde man!! Er Jan Dyrok  som lavede det i hele kampen.


Denn var også med.

28/9 Fynsmesterskabet i single

af Paul Bjørn, Aktivisterne

Lørdag den 7. sept. blev der spillet om Fynsmesterskabet i single i Skydebjerg.
Der blev spillet på to 18-hullers baner med 6 mand på hvert hold.
De seks bedste henholdsvis damer og herrer gik i hver sin finale.
Bodil Rasmussen vandt med 25 slag efter omspil med Vinnie Christiansen fra Hårby på 12 huller.
Henning Sellebjerg vandt med 26 slag på de samme 12 huller.
Dagen sluttede med spisning af den medbragte mad i 3 telte.
En god afslutning på en dag med godt spil, kønne omgivelser og højt vejr.

21/9 KØK 4 vinder af 1. div.

Først var der lodtrækning om modstandere. De 3 puljevindere fra turneringen var seedet så de ikke kunne møde hinanden, og ligeledes blev det sikret, at ingen af 2'erne kunne møde det hold man havde været i indledende pulje med.

DKK 1 skulle møde Agrarerne 3, og taberen af dette gigantmøde kunne højest nå en 4. plads. Det blev en lige affære med masser af godt spil lige til det sidste, og sådan noget skal ende uafgjort, hvilket det da også gjorde.
Så skulle der tælles slag, og her vandt Agrarerne 3 med 370 slag foran DKK 1 med 373 slag.

I næste kamp mødtes Baskerne 2 og Strandbakkerne, og det gav den ventede sejr til Baskerne 2 på 12-4.

I sidste kamp havde Hummingen fra div. øst trukket KØK 4, og KØK 4 var lige i hopla den dag, så de vandt med 15-1.

De 3 tabere spillede alle mod alle om 4. til 6. pladsen, og her vandt DKK 1 som ventet begge kampe, og det blev 11-5 i dem begge.
Indbyrdes delte de 2 øst-hold i porten, og da de havde tabt lige stort til DKK skulle der tælles slag, og her var det så også lige. Så foreskriver reglerne at man spiller en speciel omkamp, men nogle af strandbakkernes spillere var kørt hjem, så Hummingen blev nr. 5 og Strandbakkerne nr. 6.

De 3 vinderhold spillede samtidig alle mod alle om guld, sølv og bronze.
KØK 4 slog Agrarerne 3 med 10-6 og spillede 8-8 mod Baskerne 2, og da Baskerne 2 også spillede 8-8 mod Agrarerne 3, vinder KØK 4 med 3 point foran Baskerne 2 med 2 point og Agrarerne 3 med 1 point.

Det forlyder ligeledes at bane, sted, arrangement, eksterne dommere og turneringsledelse var perfekte, men det var jo så også den vindende kaptajn jeg talte med.
Men også andre siger nogenlunde det samme, så det er nok ikke sidste gang vi benytter stedet, hvis vi får lov til at komme igen.

Jeg har modtaget nogle billeder fra Erik i Hårby. Nogle vises herunder og resten kan ses på dette link.


Ole Reeckmann og Sonja Rosendahl Styrede det hele perfekt.


KØK 4: Kirsten Lund, Thomas Lund, Blenda Schnegell, Eigil Fabricius, Elise Frostholm.


Baskerne 2: Denn Phengsai, Jan Dyrok, Gerda Trøjby, Christina Rasmussen,
Niels Knudsen og Lene Rasmussen.


Agrarerne 3: Arne Wind, Kis Wind, Lis Neumann, Jes Neumann,
Nora Kjær, Frede Erichsen og Jørgen Kjær.


Her er alle på en gang.


DKK 1: Karen Marie & Henning Thomsen, Lis & Anders Hundebøll og Lene & Gert Jensen.


Hummingen: Torben Biel-Knudsen, Sonja Pedersen, Michael Fjelde og Birthe Larsen.


Strandbakkerne: Jørgen & Inger Svangren.
Sandsynligvis turneringens mindste hold,
eller også var Mona Rasmussen og Morten Mortensen allerede kørt.

20/9 Slutspil 2. div.

af Erik J. Pedersen, holdturneringsudvalget

Slutspillet foregik på banerne ved Seest Boldklubs krolfafds` baner. Der var oprindelig 4 hold der skulle spille, men ViGo’e 1 meldte afbud på grund af sygdom.

Dagen startede for Nete og mig kl.11:30 med at sætte de 3 hold op, for det hele blev afviklet på den måde, at alle tre hold spillede mod hinanden samtidig. Da var jeg glad for at Nete var med, for det var første gang jeg skulle prøve at være den der stod for et slutspil.


Her sidder Nete og er flittig med papirarbejdet.

Det var en sjov bane, der blev spillet på. Det gav alle spillerne også udtryk for. Vejret var med os og der var en god stemning hele dagen.
Spillet startede kl. 13:00 og kl. 15:00 havde vi en kaffepause, før der blev spillet singlekampe og kl. 16:30 var det hele slut.

På det spillemæssige plan, var der lige fra start ingen tvivl om hvem der bedst. Det blev også som Nete og jeg havde spået, nemlig at Aktivisterne 1 vandt. Nr. 2 blev hulle og nr. 3 blev Fuglsang 1.
Jeg vil gerne rette en stor tak for lån af banen til Seest Boldklub og samtidig vil jeg sige en stor tak til Nete. Til spillerne vil jeg også tak for en god dag med rigtig god sportsånd.

Aktivisterne slog Hullet 13-3 og Fuglsang med 14-2. Hullet sikrede sig andenpladsen vha. en sejr på 10-6 over Fuglsang.


Aktivisterne 1: Anni Jørgensen, Paul Bjørn, Birthe Bjørn og Ejnar Madsen.


Hullet: Peder Rasmussen, Lilian Rasmussen, Bjarne Runge, Gerda Marcussen, Hans Karl Marcussen.


Fuglsang 1: Iris Trans, Hans Peter Trans, Tove Detlefsen, Bent Kudsk, Annelise Kudsk,
Mogens Christensen, Birthe Christensen, Ove Kjær Jensen.

Her er alle billederne fra dagen.

20/9 Søren Christensen vinder af World Cuppen

Igen i år blev det en fra KØK der vandt World Cuppen. I år var det Søren Christensen der var den heldige og dygtige vinder, og han overtager dermed titlen efter faderen.
Til dem der ikke er helt stærke i hvad World Cuppen egentlig er for en størrelse, kan jeg fortælle, at vinderen er den der har scoret flest point til verdensranglisten i år. Verdensranglisten går over 3 år, men World Cuppen altså kun 1 år.
De nærmeste forfølgere var Niels Knudsen og Linet Olsen, begge fra Baskerne i Asperup.
Søren fik en flaske, velvilligt sponsoreret af en DKU's faste givere.


Formanden for DKU overrækker en flaske til sønnen
Søren Christensen (KØK) for sejren i World Cuppen.

16/9 Slutspil i dagliga 1 og 2 i Kolding

Der blev spillet om pokalen i både dagliga 1 og 2 på Idylparkens bane i Kolding.
Jeg har ikke modtaget nogen rapport fra arrangementet, men mon ikke de har hygget sig, som det sig hør og bør. At dømme efter nogle af billederne, er der kommet en byge eller 2 undervejs.

Her er et link til alle billederne fra dagen.

Dagliga 1:

Rødding D - Aktivisterne A : 16-0
Finaler plejer at være lige og spændende, men ikke denne. Rødding D var simpelthen for stærke for Aktivisterne A på alle pladser - i hvert fald denne tirsdag - så kampen endte med en knusende 16-0 sejr til Rødding D.


Aktivisterne A: Inger Nielsen, Ruth Duch, Birthe Christensen, Børge Duch og Aksel Nielsen.
Fraværende: Frede Madsen.


Rødding D: Oda Mathiasen, Gunhild Lydiksen, Aase Jepsen, Knud Nederby og Preben W. Jepsen.
Den sidste på billedet er Kirsten Gotthardsen, som ikke spillede med den dag.
Fraværende: Jens Theede, Børge Christensen.

Dagliga 2:

Christiansfeld A - Lunderskov B : 10-6
Kampen startede lige med sejre til hver side i doublerne, så stillingen var 4-4 via 2-2 inden singlerne. I damesinglerne vandt Christiansfeld begge kampe, så Lunderskov skulle vinde begge herresingler, men Christiansfelds kaptajn, Jørgen Grau, vand med et enkelt lille slag, sp Christiansfeld A vandt med 10-6 over Lunderskov B.


Lunderskov B: Tove Krogh, Svend Christiansen, Sonja Freese, Kaj Sommerlund, Villy Emborg
og Anne Lise Rasmussen.
Fraværende: Ane Marie Varming, Karl Varming, Lilly Christiansen, Tove Kjær.


Christiansfeld A: Marie Nissen, Jens P. Nissen, Else Grau, Eva Olesen, Karl Olesen og Jørgen Grau.
Fraværende: Aksel M. Petersen og Grethe Nielsen.

14/9 Slutspil i 3. div. i Brørup

Græsset var fint, stedet var fint og vejret var fint, og så er alt perfekt til krolf.
De 8 hold varmede op på de 2 af Brørups 4 spændende baner, og der var ingen der bemærkede noget.

Men da først kampene gik i gang, blev det klart, at når morgenen dug forsvandt samtidig med at 8 holds spillere havde gået og stadig gik rundt på banerne, ville de huller der på lidt oppe på skråningerne give problemer, og det gjorde de også. Som tiden gik, blev det bare værre og værre, og der blev lavet en del 10'ere. I første runde blev der spillet på både rød og blå bane, men da den røde var den der blev værst, blev 2. runde udelukkende spillet blå bane.

De 2 hold der allerede havde spillet på blå bane, spillede mod hinanden i 2. runde, så ingen havde fordel af at kende banen bedre end de andre. De 2 hold der havde spillet på rød bane først, kendte ikke banen i forvejen, men da det gjaldt begge hold, gik det sådan set lige op.

Finalen blev spillet på en helt ny og frisk bane, som var var mere til at have med at gøre, og her var der ingen der fik 10'ere. Havde vi spillet på den fra starten, var den blevet lige så slem som de andre, så derfor blev den "gemt".
Når et hold havde tabt, kunne de tage hjem eller blive og hjælpe med at dømme, men kun et par Agrarer blev hele dagen, og det skal Niels og Karen have stor tak for.

1. runde:

Hårby 2 - Aktivisterne 5 : 9-7
Holdene havde en lige kamp, hvor Hårby 2 havde næsen forrest til sidst. Først var de foran med 3-1, men så udlignede Aktivisterne 5 til 4-4. Så kom Hårby foran med 7-5, men Aktivisternes plan om at vende spyddet gik i vasken, og det endte med 9-7 til Hårby 2.


Aktivisterne 5: Jørgen Rasmussen, Ejnar Rasmussen, Bodil Rasmussen og Rita Madsen.
Fraværende: Aksel Nielsen, Frede Hansen.

Kongeå 1 - Hårby 1 : 10-6
Endnu en lige kamp, som tippede over til Kongeå 1's fordel i damesinglerne. Efter 2-2 og 4-4 blev det 8-4 til Kongeå. I herresinglerne endte det lige og dermed 10-6 til Kongeå 1 over Hårby 1.


Hårby 1: Marie Pedersen, Erik Pedersen, Britta Pedersen, Anny Dolleris og Knud Dolleris.
Fraværende: Jens Petersen.

KØK 6 - Fuglsang 5 : 11-5
KØK 6 startede som lyn og torden og førte 4-0, men Fuglsang 5 gav ikke sådan op, og reducerede til 3-5. Damerne delte til stillingen 5-7, og så havde Fuglsang planer om at vinde begge herresingler, men det blev nu KØK der vandt dem, så resultatet blev 11-5 til KØK 6 over Fuglsang 5.


Fuglsang 5: Flemming Hansen, Gunhild Vejen, Robert Haubjerg, Jens Pedersen, Lilian Pedersen, Kai Nielsen og Bodil Nielsen. Fraværende: Annemette Krab, Robert Haubjerg.

Lundsmark 1 - Agrarerne 4 : 10-6
Her var det Lundsmark 1 der kom bedst fra start med en 4-0 føring, men det blev hurtigt udlignet til 4-4 af Agrarerne 4. Damesinglerne endte lige til 6-6, og så var det herrerne der skulle afgøre det hele. Her var Lundsmark klart bedst og det endte med at Lundsmark 1 vandt 10-6 over Agrarerne 4.


Agrarerne 4: H.P. Lauritzen, Anna Mikkelsen, Annelene Lauritzen, Niels Dixen, Karen Dixen og Svend Mikkelsen.

2. runde:

Kongeå 1 - Hårby 2 : 9-7
Endnu engang skulle Kongeå spille mod et Hårby-hold, og endnu engang blev det en lige kamp. 3 af doublerne endte uafgjort og den sidste med Hårby sejr, så Hårby førte med 5-3. Kongeås damer vendte kampen til 7-5 føring til Kongeå, og da herrerne spillede lige op, blev resultatet 9-7 til Kongeå1 over Hårby 2.


Hårby 2: Karen Andersen, Jytte Hansen, Hans Aage Hansen og Ib Jacobsen.

Lundsmark 1 - KØK 6 : 8-8  (510-513)
Lundsmark kom foran med 3-1 og 6-2 og et stort forspring i antal slag, så  bare 2 pinde mere skulle kunne gøre det. I damesinglerne var der en sejr til hver side, så Lundsmark førte med 8-4 og MANGE slag.
KØK's herrer vandt dog begge singler til stillingen 8-8, men de vandt dem også med 22 slag tilsammen, så pludselig var det spændende alligevel.
Lundsmarks føring var dog for stor, så de vandt med 510 slag mod KØK's 513 slag.


KØK 6: Susanne Nielsen, Ib jespersen, Hanne Jørgensen og Georg Jørgensen.

Finale:

Kongeå 1 - Lundsmark 1 : 8-8 (496-497)
Det blev en lige finale som finaler nu engang skal være. Kongeå kom foran 3-1, men Lundsmark udlignede til 4-4. Både i damesinglerne og herresinglerne var der en sejr til hver side, så det hele endte uafgjort 8-8.
Så måtte der fintælling til, og da Kongeå "kun" havde brugt 496 slag og Lundsmark "hele" 497 slag, blev det altså Kongeå Krolf Klub 1 fra Skodborg der blev vinder af 3. div. 2008.


Lundsmark 1: Jan Lauridsen, Susanne Schmidt, Per Schmidt, Jens Chr. Schmidt, Doris Mortensen og Lene Lauridsen. Fraværende: Rigmor Hansen, Herdis Lorentsen.


Kongeå 1: Alfred Hansen, Krista Hansen, Susanne Bloch, Else Koch-Hansen, Christian Bloch og Hans J. Koch-Hansen. Fraværende: Helle Wien.

Her er alle billederne fra dagen.

13/9 Pokalfinale i Vejen

Der var dejligt vejr til slutspillet i pokalturneringen, og Carsten Jensen og Per Kristensen fra KØK havde lavet en rigtig god bane på et godt område, der gav udfordringer uden at være ekstrem. Et enkelt hul lå tæt på en P-plads, og kuglen smuttede nemt ud på asfalten, så det blev besluttet, at det var korteste vej ind på banen igen, og at det var gratis.
Der var lodtrækning om modstandere, og DKK 1 skulle møde Agrarerne 2, begge fra 1. div., i den ene kamp, og i den anden mødtes Aktivisterne 1 og KØK 6. Aktivisterne 1 er oprykkere fra 2. div. og KØK 6 er oprykkere fra 3. div.

Det var en noget reservespækket DKK 1 der stillede op, så Agrarerne 2 vandt stille og roligt med 10-6.
I den anden kamp, kom Aktivisterne hurtigt foran med 3-1 og 7-1, så reelt var det ikke så spændende. Slutresultatet blev 11-5 til Aktivisterne 1.


Carlo Petersen, Birgit Bardevig, Henning Thomsen, Karen Marie Thomsen alle DKK 1,
Ib Jespersen, Susanne Nielsen, Henne Jørgensen, Georg Jørgensen alle KØK 6.

I finalen kom Aktivisterne foran med 4-0 i mixdoublerne, men Agrarerne svarede igen i de andre doubler, så stillingen inden singlerne var 5-3 til Aktivisterne.
Damesinglerne gav en sejr til hver side, så Aktivisterne stadig havde næsen længst fremme. Herresinglerne skulle så afgøre det hele, og her var der ikke den store spænding i den ene, da Aktivisternes Ejnar vandt stort over Agrarernes Frede i kaptajnsopgøret. Så gjorde det mindre at Agrarernes H.C. kom til at smide et par pinde væk på sidste hul mod Paul.
En sikker og fortjent sejr til Aktivisterne 1 på 11-5 over Agrarerne 2 i DKU's 3. pokalfinale.


Agrarerne 2: Arpe Hansen, Gunhild Jensen, Frede Thuesen, Annemarie og H. C. Juhl.


Aktivisterne 1: Ejnar Madsen, Birthe Bjørn, Anni Jørgensen og Paul Bjørn.

Nu har verdens 1. krolfklub, KØK, verdens største krolfklub, Agrarerne og initiativtagerne til pokalturneringen Aktivisterne prøvet at vinde. Den er også vunde af et 1. div. hold, et 2. div. hold og et blandet hold af 2. og 3. div. spillere, så alt kan faktisk ske i denne turnering. Endnu er der heller ingen hold der har været mellem de sidste 4 mere end 1 gang. Det bliver spændende at se hvem der snupper pokalen næste år.

Her er alle billederne fra dagen.

7/9 Midtjylland

Gjessø Seniorbadminton, som i krolfsammenhænge kalder sig for Kuglerne, har haft en travl sommer med udbredelse af krolf.
Formanden, Gunnar Bech, er gået i spidsen for en kommuneprojekt der hedder KRAM og Regatta i Silkeborg, og det har givet en del demoer rundt om i Silkeborg kommune.
I byerne Silkeborg, Them, Kjellerup, Bryrup og Frederiksdal er der folk der vil fortsætte med krolf, men ud over disse steder, har der været demoer i Voel, Linå og Fårvang, så der er sået flere frø som måske vil spire på et senere tidspunkt.

Gunnar Bech trækker sig tilbage som formand for Gjessø Seniorbadminton senere på måneden, efter 12 år på formandsposten. Hvis der bare har været ½ så meget gang i Gunnar de første 10 år, som der har været de sidste 2 år med krolf, så har han virkelig fået udrettet meget. Han har i hvert fald udrettet meget for krolfsporten i Midtjylland, bare de 2 år hvor klubben har været medlem af DKU.

12/8 Invitationer til stævne på Fyn

Fødselsdag!

Baskerne har helt ubemærket rundet 10 år i 2008.

I den anledning vil vi gerne "for hyggens skyld" invitere til en lille jubilæumsturnering for hold når sæsonen lakker af.

Det skal foregå på Baskernes bane på stadion, Kærbyvej i Asperup.

Lørdag den 27. september kl. 10 til ca. 17.30.

Eet hold består af minimum 2 og maksimum 4 spillere og vi spiller lidt anderledes og måske endnu sjovere end vi plejer!

Hver enkelt deltager medbringer:
Kølle og kugle samt 70,00 kr. og bare "for hyggens skyld", så også lige det altid gode humør.

Baskerne leverer:
Morgenkaffe med rundstykke fra kl. 09.30, en sjov holdturnering, en overdådig frokost med drikkelse og kaffe vil stå friskbrygget til fri afbenyttelse hele dagen.
Har du lyst kan du selv medbringe drikkelse til dagen. Hvis ikke, så kan dåserne med øl eller vand købes for en stor 5'er stykket.

Tilmelding til jdyrok@gmail.com eller på tlf. 2326 4222 med et skørt holdnavn efter eget valg samt navn på spillerne senest 14 dage før.

Vi ved det er sidst på sæsonen og nogle kunne frygte for vejrliget, men husk nu: Det er endnu ikke lykkedes undertegnede at agere stævneleder i andet end skide godt vejr!

På Baskernes vegne.

Jan Dyrok.

5/7 Besøgsdag på Vesterbro

VeKK lavede et arrangement de kaldte Besøgsdag på banen i Saxoparken.
Jeg tror det er en god måde at få gjort opmærksom på klubbens eksistens, hvis man har bane et sted hvor man kan få fat i tilfældigt forbipasserende.
Det duer nok ikke i Ødis Kroge og lignende steder, hvor folk kun kommer hvis de har et ærinde, men så kan man lave åbent hus med annoncering og det hele. Det har tidligere givet bonus for os i KØK.

Her er et link til VeKK'ernes rapport fra arrangementet.

19/6 Der er gang i Midtjylland

Der er godt gang i Midtjylland, og det er de gæve gutter fra Kuglerne i Gjessø der spreder det glade krolf budskab.
Gunnar Bech skrev følgende til mig:

"Vi har haft kontakt til Frederiksdal. Det er beboerforeningen der har etableret en bane, men de mødes kun af og til. Vi tager derud for at se på forholdene engang først i juli.
Tirsdag aften var vi i Aulum og forevise Krolf. Det var DGI der havde foranlediget. Der var deltagere fra Gullestrup, Aulum og Bording. Fin bane i en privat have.
DGI har fået en henvendelse fra Ans, der også er interesseret. Vi kontakter dem.
".

Tidligere er der meldt om aktiviteter i Kjellerup og Bryrup, hvorimod Linå ikke rigtig blev til noget.

6/6 Skole på besøg i Haarby

Haarby Krolf Klub havde besøg af den lokale skole, hvor en 10. klasse prøvede at spille krolf i forbindelse med en idrætsdag. Det havde de selvfølgelig meget morskab ud af.
Redaktionen har modtaget et par billeder fra arrangementet.

9/5 Åbent hus i Jels

Der mødte 51 op til vores arrangement (interesserede / nysgerige) ! og ca. 25 truer med at møde op tirsdag eftermiddag eller aften, så det kan vist godt kaldes lidt af en succes.

Sådan skrev Niels Clausen fra Jels til mig, så det ser ud til der har været et stort behov for krolf i Jels.
Med den fart de har på, er det måske DKU's næste medlem, men det ligger også midt i det sydjyske krolfland.

Her er lidt billeder fra arrangementet.

7/5 Det syder og bobler

DAI havde introduktionsstævne i Århus i mandags, og der var 28 deltagere ud over Ib Svangren, som var instruktør.
Vejret var godt og der blev spillet lystigt, selv om banen bare var et fladt stykke græs.
DAI har i det hele taget sat alle sejl og gør et rigtig godt stykke arbejde for at udbrede kendskabet til krolf.
Der er aktiviteter i Løgumkloster, Århus, Skive, Nibe, Odense, Kerteminde, Knabstrup og København.
Ældresagen har noget i gang i Sakskøbing og Køge og andre klubber og beboerforeninger rører også på sig i Brønderslev, Nørager, et andet sted i Skive, mere Odense, Bolderslev, Bedsted, Holbøl, Vester Sottrup, Jels, Oksenvad, Egtved og en del steder i Silkeborg kommune.
Sidstnævnte efter et stort stykke arbejde af Gjessø Seniorbadminton, som faktisk er medlem af DKU. 

22/4 Nye klubber opstår

Der er stiftet en klub i Jels, og den hedder såmænd Jels Krolf Klub. Den blev stiftet 29. februar her i 2008 og har allerede egen hjemmeside på http://www.jels-krolf.dk
Det er en flok gæve pensionister der har kastet sig over krolf, og da der findes en anden lille kaffeklub der spiller krolf i Jels, vil de se om ikke de kan slå dem til at starte med, og så ellers se hvad fremtiden bringer.
Jels Krolf Klub har åbent hus tirsdag den 6. maj kl. 19:00.

I Egtved er der også en ny klub på bedding. Den er allerede i gang med at spille, men stiftes først 13. maj.
Der var indvielse af banen i Egtved Parken den 29. marts, og mange interesserede var mødt op.


Alex Timmermann fra Parkudvalget bød velkommen , og der var flaghejsning.



Banens første slag blev slået af Poul E. Møller fra Vejle kommune.


Der spilles på den nye bane.

Det syder og bobler med krolf, efterhånden i hele landet. Stadig koncentreret i det sydlige Jylland, men folkene fra Gjessø ved Silkeborg gør også en stor indsats for at sprede det gode spil. De er ved at introducere spillet i flere byer rundt om i Silkeborg kommune.

16/4 DKU dommerkursus

Dato for dommerkursus er vedtaget til lørdag den 31/5 i klubhuset ved Baskernes bane på Båring stadion.
Det foregår fra kl. 13:00 til ca. 17:00 og koster 50,- kr for DKU-medlemmer og 100,- kr for dem uden for DKU.
Der er først teoretisk undervisning med spørgsmål og diskussion, så kaffe og kage og til sidst spilles der en en runde, hvis vejret tillader det, hvor alle får lov til at prøve at tælle et par huller.

16/4 Holdsamarbejde

Inspireret af fodbold og håndbold, kunne man i krolf også lave holdsamarbejde, vel vidende at det er for sent i år.
Et holdsamarbejde kunne f. eks. bestå i, at en klub stillede med pigerne og en anden med herrerne. Spillerne betaler hver i sær kun kontingent i deres egen klub, men de spiller på et fælles hold.
Hvis f. eks. Madholdet og KØK havde nogle ekstra spillere, men ikke nok til et helt hold, kunne de gå sammen og lave et hold der stillede op under navnet Mad/KØK eller M/K eller lignende.
Lovmæssigt er der intet der forbyder det i øjeblikket, men der findes heller ingen specielle regler for det. Et krav fra DKU's side må være, at vi ved at det er et holdsamarbejde og måske skal den ene klub være ansvarlig for holdet.
Som DKU-formand ser jeg sådan på det, at det vigtigste må være at få folk ud i den friske luft og lade dem spille noget krolf.

2/4 Ny klub på vej ind i DKU

Morud IF fra Fyn har ansøgt om optagelse i DKU, og de ville også gerne have et hold med i 3. div.
Det sidste er op til holdturneringsudvalget da de er en dag for sent på den. Den sag afgøres søndag den 6. april.
I Morud IF krolf sjovt nok underlagt tennis - i hvert fald indtil videre. Det kommer sig nok af at tennisformanden - Jens Dalsbo - spiller krolf både i Særslev og Morud.
Erfaringen fra Særslevs deltagelse i holdturneringen har givet mod på selv at deltage, hvis ikke fra i år, så da senest fra 2009.
Der var en lille artikel om Moruds krolf i UgeAvisen Nordfyn i 2007.

Kluboplysninger

Klubberne skal sende kluboplysninger ind pr. 31/12-2007 (senest 1/2-2008), og jeg modtager løbende oplysninger efterhånden som klubberne er klar.
Her kan man følge med i klubbernes størrelser, efterhånden som resultaterne kommer ind. Grøn har afleveret data - rød har endnu ikke afleveret data.

Klub Kommune Region Damer Herrer Medlemmer i alt
Agrarerne, Haderslev Haderslev Sydjylland 64 67 131
Christiansfeld Kolding Sydjylland 85 44 129
Rødding Vejen Sydjylland 63 37 100
Seest Boldklub Krolf Kolding Sydjylland 49 43 92
Vamdrup Kolding Sydjylland 38 46 84
Lunderskov Kolding Sydjylland 43 35 78
Krolfklubben i Ødis Kroge Kolding Sydjylland 39 35 74
Senior Idræt Seest Kolding Sydjylland 35 31 66
Fuglsang, Gram Haderslev Sydjylland 28 27 55
Aktivisterne, Glamsbjerg Assens Fyn 26 25 51
Brørup Vejen Sydjylland 24 25 49
Nyserne, Nysted Guldborgsund Storstrøm 34 12 46
Vesterbro København Hovedstaden 16 27 43
Madholdet, Ødis Bramdrup Kolding Sydjylland 17 23 40
Hårby Assens Fyn 24 13 37
Tirslund Tønder Sydjylland 16 14 30
Skydebjerg Assens Fyn 17 12 29
Strandbakkerne, Bogø Vordingborg Storstrøm 16 13 29
Køllerne, Billund Billund Sydjylland 13 15 28
KHL, Kolding Kolding Sydjylland 12 15 27
Baskerne, Asperup Middelfart Fyn 12 14 26
ViGo'e, Fredericia Fredericia Sydjylland 13 12 25
Nørre Åby Middelfart Fyn 10 12 22
Hullet, Christiansfeld Kolding Sydjylland 12 9 21
Lundsmark Esbjerg Sydjylland 9 11 20
Kongeå, Skodborg Vejen Sydjylland 11 9 20
Nejs Bjerg, Broager Sønderborg Sydjylland 10 9 19
Gjessø Silkeborg Midtjylland øst 7 10 17
Petersminde, Hejnsvig Billund Sydjylland 11 6 17
Særslev Nordfyn Fyn 9 8 17
Humle Holdet, Nyk. F. Guldborgsund Storstrøm 1 13 14
DeKorative Krolfere, Fredericia Fredericia Sydjylland 6 7 13
Kølleklubben, Ry Skanderborg Midtjylland øst 3 9 12
Idylparken, Kolding Kolding Sydjylland 7 4 11
Bjert Strand, Kolding Kolding Sydjylland 5 5 10
Hummingen, Rødby Lolland Storstrøm 5 4 9
Kolding KFUM Kolding Sydjylland 3 6 9
FFFIF, Fredericia Fredericia Sydjylland 3 4 7
Idræt for Alle, Kolding Kolding Sydjylland 1 0 1 (speciel klub)
39 klubber

 18 kommuner 

 6 af 9 regioner   797 711 1508

1. april - Nye regler for køller og kugler

Der har været en del snak om udstyr til krolf, og nu har unionen besluttet tage tyren ved hornene og lave regler for udstyret en gang for alle.

Fra og med 2010 må der udelukkende spilles med kroketudstyr af træ, for at føre spillet tilbage til de oprindelige rødder.
Kuglerne skal ligeledes være af træ, da der er flere og flere baner der er tæt på vandløb, søer og damme. Trækuglerne kan nemlig flyde modsat kuglerne af nylon.
Spillere med udstyr af nylon må selvfølgelig stadig benytte dette til træning og privat, men altså ikke til stævner og i holdkampe.

"Med de nye regler har vi sat reglerne på plads til gavn for krolfsporten, og fra nu af og i al fremtid vil alle diskussioner om udstyr forstumme", siger en glad formand, der allerede er i gang med at træne med de gamle køller fra museet.

Flere har reageret på dette lille indlæg, men for den gode ordens skyld, må jeg hellere gøre opmærksom på, at det altså er en aprilsnar.

31/3 Fire nye baner til krolf

Til maj bliver det muligt at spille krolf fire steder i Kerteminde Kommune.
Det er ÆldreSagen, der i samarbejde med kommunen anlægger fire nye baner til spillet, der er en krydsning mellem kroket og golf. Man bruger køllerne og kuglerne fra kroket, men i stedet for buer gælder det om at slå kuglen i banens 12 huller på færrest mulige slag.
Frode Hansen fra ÆldreSagen fortæller, at banerne bliver til fri afbenyttelse for alle, der har lyst til at komme ud og få noget frisk luft og røre sig.
ÆldreSagen vil indkøbe spille-udstyr og opsætte opslagstavler, hvor man kan reservere tider, men det er også muligt bare at møde op med sit eget kroket-sæt og benytte banerne, når der er plads.
De fire nye baner kommer til at ligge i Skovanlægget i Kerteminde, på Hindholmskolens boldbaner, på Bakken i Munkebo og på Kræmmermarkedspladsen i Langeskov. Når banerne ikke benyttes, vil hullerne blive dækket med låg.
For mere information kan man kontakte Frode Hansen på tlf. 65 34 16 13.

30/3 Generalforsamling

En dejlig søndag der markerede skiftet til sommertid, måtte ca. 50 krolfspillere tilbringe indendørs med DKU's  generalforsamling hos YIT i Fredericia.

Det var nu ganske hyggeligt at se de gammelkendte krolfspillerne igen og dejligt at hilse på nogle af de nye, og selv om folk ikke var enige og derfor opstod en del diskussion om et par punkter, kunne alle se hinanden i øjnene bagefter, og ganske roligt stille op til kampe og stævner i løbet af året, selv om diskussionens modstandere skulle være til stede, bevæbnet  med køller og kugler.

Erik Pedersen, Hårby refererede og Arne Wind, Agrarerne blev valgt til ordstyrer.


Arne Wind slapper af mens formanden og fortæller.

Ifølge beretningerne fra formand og udvalg, havde 2007 været et godt og fremgangsrigt år, hvor alt i det store hele havde fungeret som det skulle.

Regnskaber

Regnskab blev fremlagt med et underskud 13.371 kr, men det skyldtes primært indkøb af isenkram i form af projektor og PC'er til kurserne, samt en alm. trailer til alt hvad der hører til 4 baner.
Budgetterne blev også fremlagt, og i 2008 regnes der med et lille overskud på 3.600 kr.
Kontingenter vil i 2009 være som i 2008. Klubkontingent 100 kr, kontingent pr. medlem 5 kr, 150 kr pr. hold i holdturneringen og 30 kr for at deltage i pokalturneringen.

Ændring af spilleregler

I reglerne stod der under ”Slag”:

Et slag er først et slag når kuglen har flyttet sig eller hvis dommeren skønner at spilleren udførte et slag.”.

Det er nu ændret til:

”Et slag er først et slag når dommeren skønner at spilleren udførte et slag.”.

Ændring af turneringsreglement

"Det er tilladt at låne 1, og kun 1, spiller fra et andet hold pr. kampdag fra samme liga. ".

Ændres til

"Det er tilladt at låne 1, og kun 1, spiller fra et andet hold pr. kampdag fra samme turnering. ".

------------------------

Nyt afsnit tilføjes

Force majeure

Huller må lukkes

Hvis et eller flere huller må lukkes, f. eks. pga. vand på banen, afbrydes kampen, medmindre kaptajnerne kan blive enige om, at spille med ændret bane, f. eks. færre huller eller et eller flere nye huller.
Der skal dog i dette tilfælde skrives en bemærkning til DKU på holdkortet.

Afbrydelse af kamp

Hvis en kamp må afbrydes f. eks. pga. vejret, er det kaptajnerne i fællesskab der afgør hvad der efterfølgende skal ske.
Er der resultatmæssigt spillet under halvdelen af kampene, skal der spilles en ny kamp, som aftales med det samme.
Er man resultatmæssigt halvvejs eller længere, står det foreløbige resultat ved magt (f. eks. 5-3).
Hvis kaptajnerne er enige om en ny spilledag, kan man også spille en ny kamp. Afbrydes kampen på sidste spilledag, kontaktes DKU omgående.

Forslag fra Fuglsang

Helge fra Fuglsang skrev følgende til DKU:

Vi bliver nok nød til at der indføres en regel der siger at et hold der melder afbud til ude kampe skal betale transportomkostninger til modstanderen. Det er ikke rimeligt, at når man kører 160 km. til udekampen i foråret, at der så meldes afbud til hjemmekampen i efteråret.”.

Det blev vedtaget er der IKKE skal være penge mellem klubberne, så derfor blev både Fuglsangs forslag og regeludvalgets forslag forkastet.

Forslag fra Kuglerne, Gjessø

Gunnar Beck fra Gjessø skrev følgende til DKU:

Den af Dansk Krolf Union fabrikerede og godkendte kølle, SKAL anvendes under alle former for turneringer, ligesom der gælder ensartede regler for kugler.
Alle former for køller skal dog være tilladt ved træning
”.

Dette punkt gav som sædvanlig noget diskussion frem og tilbage, men der er stadig stort flertal for at det skal være tilladt at spille med det man nu selv synes bedst om, så forslaget blev forkastet.

Forslag fra Agrarerne

Dette forslag var sendt fra Haderslev pr. e-mail den 30. januar, som er rettidigt, men af en eller anden uopklaret årsag aldrig nået til formandens computer, og dermed ikke modtaget af DKU.
Da ordstyrer og afsender var samme person, vidste ordstyreren at forslaget var sendt og tog derfor forslaget op på generalforsamlingen.
Det gav en del forvirring om lovligheden i dette, men man enedes om at forslaget kun kunne være vejledende for det udvalg det drejede sig om.

Redaktionen er kommet i besiddelse af forslaget, og det kommer her:
Agrarernes holdkaptajner har drøftet forholdene omkring turneringsfinaler - og mener, at finaler ikke skal afvikles som afstraffelse af endelige resultater for turneringen : Eks. 1. div. i 2006 ved idrætscentret i Vejen - hvor nødvendighed opstod for ændring af banen - i 2007 på Mosegården - her var det også nødvendigt at ændre banen under afvikling af finalen, 2. div. i Kolding var der flere huller, der var rimelig ekstreme (her tænkes på, at een spiller opnår hole-in-one, de øvrige på holdet får 10 slag) - 3. div. i Øster Lindet var banen en total ydmygelse for spillerne (flere eks. på at habile spillere måtte indkassere 10 slag på flere huller) her var det også nødvendigt med ændring af banen - pokal i Jels Voldsted - her var banen tålelig, men stadig er det også her spørgsmål om banen er akseptabel - Dagliga - har hvert år formået, at etablere afvikling af finale på en for spillerne akseptabel bane - det fremgår også af respektive resultater - d e r f o r - forslag til årsmødet fra Agrarerne - DE RESPEKTIVE HOLDKAPTAJNER SKAL GODKENDE BANERNE FØR FINALEN SÆTTES IGANG.

Der var et lille flertal for at holdkaptajnerne skal godkende banerne, men det er altså foreløbig kun en henstilling til holdturneringsudvalget.

Valg til bestyrelsen

Henning Thomsen, DKK, Paul Bjørn, Aktivisterne og Erik Pedersen, Hårby var på valg, og det blev til genvalg over hele linjen.

Også suppleanterne blev genvalgt og det er Ulla Jensen, ViGo'e og Gerda Marcussen, Favstrup.

Valg af bilagskontrollant

Her var der også genvalg, både af kontrollant og suppleant, som henholdsvis er Ulla Jensen, ViGo'e og Hans Lind, Bjert Strand.

Valg til regel- og kursusudvalget

Her var følgende på valg : Henning Thomsen, DeKorative Krolfere, Ib Svangren, Krolfklubben i Ødis Kroge,  Frederik Pedersen, ViGo’e og Mogens Dam, Vamdrup Krolf Klub.
De blev alle genvalgt.

Valg til stævneudvalget

Her var Jan Dyrok, Baskerne, Peter Christensen, Krolfklubben i Ødis Kroge og Gerda Marcussen, Hullet på valg. De 2 sidstnævnte genopstillede ikke.
Peter var eneste fra bestyrelsen, så et nyt bestyrelsesmedlem skulle ind, og det blev Paul Bjørn fra Aktivisterne.
Jan genoptillede og blev genvalgt.
Der var efterspørgsel efter et nyt medlem, men ingen meldte sig. Gerda blev den reddende engel, da hun frivilligt indvilligede i at tage 2 år mere.

Valg til redaktions- og IT-udvalget

På valg var Joan Rasmussen, ViGo’e og Henning Thomsen, DeKorative Krolfere (DKK), og de blev genvalgt.

Valg til holdturneringsudvalget

På valg var Agnete Rif, Senior Idræt Seest, Peter Christensen, Krolfklubben i Ødis Kroge og Hans Peter Lauritzen, Agrarerne og ingen genopstillede.
Peter var eneste fra bestyrelsen, så han blev erstattet af Erik Pedersen, Hårby.
Ole Reeckmann, Idylparken og Helge Jakobsen, Fuglsang, kom ind i stedet for de 2 andre.

Frivillige til region øst

Jørgen Svangren, Strandbakkerne og Michael Lolk Jensen, Vesterbro er de 2 frivillige der sammen med Peter Christensen, KØK står for 1. div. øst.

Frivillige til region vest

Helge Jakobsen og Ole Reeckmann flyttede fra de frivilliges korps til det valgte udvalg, men samtidig flyttede Nete Rif, SIS og H. P. Lauritzen, Agrarerne den anden vej, så der stadig er fuld bemanding.

Eventuelt

Under eventuelt var der lidt orientering om ny regionsinddeling, holdturnering, pokalturnering, stævner og salg af bøger, og Vesterbro kunne fortælle om oprettelse af en decideret ungdomsafdeling.

25/3 Gjessø spreder krolf i Silkeborg

I forbindelse med at Silkeborg Kommune bliver KRAM kommune i august, har krolfklubben Kuglerne fra Gjessø meldt sig som tovholdere indenfor krolf.
I den forbindelse er det deres plan, at udbrede spillet til hele kommunen. De har set på kommunens arealer i Bryrup, Kjellerup, Voel og Gjern, så der skal nok komme gang i krolf på de kanter.

25/3 Frits og co. skifter klub

Frits og hans hold Baskerne 1 skifter klub til Nr. Åby Krolfklub. Dvs. Baskerne 1 trækkes ud af turneringen og et nyt hold NÅK genopstår.
Holdet får hjemmebane i Torben Søgårds have på Rønnevej i Nr. Åby, hvor holdet også spillede i 2006.
Baskerne 1 var i 2. div., men når de nu starter et nyt hold i en anden klub, må de starte forfra - eller rettere nedefra - i 3. div., og så arbejde sig op igen.
Det er ikke besluttet hvad vi gør ved det hul der opstår i 2. div., men det kunne da tænkes at vi fyldte det op ved at benåde en nedrykker.

16/3 Hold kun i pokalturneringen

Kølleklubben fra Ry arbejder på at stille 2 hold i år, hvis de ellers kan skaffe mandskab nok.
De nøjes med at tilmelde sig til pokalturneringen, da der ikke rigtig er andre på de kanter der er medlem af unionen og tør stille op til en holdturnering.
Men jeg tror faktisk det er en udmærket måde at prøve holdkrolf på, hvis man er lidt usikker på hvad det er for en størrelse. Man kommer ud og prøver en rigtig holdkamp og det bliver nok sjældent til mere end en enkelt eller højest 2 kampe, så det er til at overskue.
Sæsonen efter ved man så mere om hvad det er for noget, og kan bedre tage stilling til om man er klar til nogle flere kampe.
Så til de klubber der eventuelt har nogle folk der er lidt i tvivl, kan jeg kun sige - prøv pokalturneringen. Man får nok en på hatten, men man får prøvet hvad det er.

8/3 Holdturneringsudvalgsmøde

I år spiller vi med 5 hold i puljerne og næste år besluttes så om vi skal op på 6 hold eller om vi i stedet laver en 4. div.

Holdene er fordelt i 1. div. vest, 2. div. og dagliga 1. I øst spiller alle tilmeldte hold i 1 pulje.

3. div. spiller sandsynligvis i 8 puljer á 4 eller 5 hold, men det afhænger af tilmeldingerne.

Endnu mere usikkert er det i dagliga 2. Sidst år var der 12 hold der spillede i 2 puljer á 6 hold. Kommer der bare 1 mere, går vi op på 3 puljer, men vi er nødt til at vente til tilmeldingsfristen udløber.

17/2 Bondegårdsferie

Stutteri Skandi Hest har nu også slået sig på krolf. Ud over stutteriet har de også bondegårdsferie og til gæsterne kunne Annika og Lars godt bruge noget krolf som en aktivitet og sjovt indslag.
Det er jeg også sikker på de får stor succes med, da de har en dejlig have med en lille dam man kan spille rundt om, og da de har gæster fra hele Europa, får vi måske spredt spillet endnu mere på den måde. I øvrigt er Lars oprindeligt fra Norge og Annika har svenske aner, så det kan også være krolf spredes i familierne.
Lars er næstformand i Landsforeningen for Landboturisme som har en hjemmeside der hedder http://www.bondegaardsferie.dk
Det er en sammenslutning af 125 landboejendomme rundt om i landet, der alle har bondegårdsferie på programmet. Det kunne nu også være sjovt hvis krolf bredte sig rundt om i ferielandet. Vi har jo tidligere set hvad det medførte på gården Fuglsang ved Gram.

5/2 DAI og krolf

Så fandt jeg lidt mere om krolf på DAI's hjemmesider, og de har virkelig sat alle sejl til. Se bare disse 2 links til en artikel under nyheder og et helt menupunkt kun om krolf.
Det ser virkelig spændende ud.

27/1 Regionsgrænserne flyttet lidt

Bestyrelsen har flyttet lidt på regionsgrænserne. De første grænser var rigtig gode rent afstandsmæssigt, hvor de nye grænser er mere logiske i forhold statens regioner og hvordan folk i al almindelighed tænker.
Derfor har bestyrelsen gjort det, at vi har taget statens 5 regioner og delt de 4 geografisk største op i 2, for at få 9 regioner igen, da 9 er et rigtig godt tal til slutspil.
Nordjylland og Midtjylland er begge delt i øst og vest, Syddanmark er delt i Sydjylland og Fyn og endelig er Sjælland delt i Sjælland og Storstrøm. Region Hovedstaden er identisk med statens region Hovedstaden inkl. Bornholm.

16/1 Forslag til regelændringer

Spilleregler

Definitioner på slag/ikke slag.

I reglerne står der under ”Slag”:

Et slag er først et slag når kuglen har flyttet sig eller hvis dommeren skønner at spilleren udførte et slag.”.

Det mest korrekte er:

”Et slag er først et slag når dommeren skønner at spilleren udførte et slag.”.

Turneringsreglement

Begrebet "Liga" har givet lidt forvirring.

"Det er tilladt at låne 1, og kun 1, spiller fra et andet hold pr. kampdag fra samme liga. ".

Ændres til

"Det er tilladt at låne 1, og kun 1, spiller fra et andet hold pr. kampdag fra samme turnering. ".

Druknet kamp

Hvad hvis en kamp "drukner" undervejs. Altså f. eks. kun ½ færdigspillet.

Nyt afsnit Force majeure

Huller må lukkes

Hvis et eller flere huller må lukkes f. eks. pga. vand på banen, afbrydes kampen.
Hvis kaptajnerne kan blive enige, kan man også vælge at spille med færre huller eller lave et eller flere nye huller. Der skal dog i dette tilfælde skrives en bemærkning til DKU på holdkortet.

Afbrydelse af kamp

Hvis en kamp må afbrydes f. eks. pga. vejret, er det kaptajnerne i fællesskab der afgør hvad der efterfølgende skal ske.
Er der resultatmæssigt spillet under halvdelen af kampene, skal der spilles en ny kamp, som aftales med det samme.
Er man resultatmæssigt halvvejs eller længere, står det foreløbige resultat ved magt (f. eks. 5-3). Hvis kaptajnerne er enige om en ny spilledag, kan man også spille en ny kamp.

Afbrydes kampen på sidste spilledag, kontaktes DKU omgående.

Forslag fra Fuglsang

Helge fra Fuglsang skrev følgende til DKU:

Vi bliver nok nød til at der indføres en regel der siger at et hold der melder afbud til ude kampe skal betale transportomkostninger til modstanderen. Det er ikke rimeligt, at når man kører 160 km. til udekampen i foråret, at der så meldes afbud til hjemmekampen i efteråret.”.

Det har regeludvalget så prøvet at formulere efter bedste evne, og det er blevet til:

Nyt afsnit ”Tabt uden kamp”
Melder et hold afbud til en udekamp, skal holdet betale bod til modstanderne, svarende til afstanden mellem de 2 holds hjemmebaner.

Det afregnes indbyrdes mellem de 2 klubber til statens lave kørselstakst for op til 2 biler.

Arbejdet inspirerede regeludvalget til dette ekstra forslag:

Udeblivelse uden afbud
Udebliver et hold fra kamp, er kampen tabt 0-16.
Udebliver et hjemmehold, eller kan de ikke stille fuldt hold på spilletidspunktet, skal hjemmeholdet ydermere betale udeholdets forgæves kørsel.

Det afregnes indbyrdes mellem de 2 klubber til statens lave kørselstakst for op til 2 biler.

Forslag fra Kuglerne, Gjessø

Gunnar Beck fra Gjessø skrev følgende til DKU:

Den af Dansk Krolf Union fabrikerede og godkendte kølle, SKAL anvendes under alle former for turneringer, ligesom der gælder ensartede regler for kugler.
Alle former for køller skal dog være tilladt ved træning
”.

Hertil svarede DKU’s formand for egen regning:

Du skriver "Den af Dansk Krolf Union fabrikerede og godkendte kølle", hvilket faktisk ikke er rigtigt. Køllen er fabrikeret af KrolfButikken, hvis indehaver tilfældigvis er identisk med formanden i Dansk Krolf Union. Der er altså ingen - lad os kalde det "juridisk" - forbindelse mellem KrolfButikken og DKU.
Og DKU har heller ikke godkendt nogen køller. Hverken de gamle trækøller vi spillede med i gl. dage, de "nye" nylonkøller de fleste spiller med nu om dage eller nogen som helst anden kølle.
Og så vil jeg prøve at forklare hvorfor det er sådan, for vi har haft det oppe et par gange tidligere, hvor vi havde en masse diskussion om lige netop ens udstyr.
I DKU prioriterer vi udbredelse og tilgængelighed meget højt. Det skal være så nemt som overhovedet muligt at komme i gang. Ikke alene med at spille derhjemme, men også at komme ud blandt andre.
Hvis vi lægger for stramme bånd på folk mht. udstyr, forhindrer vi måske nogen i at gå i gang med det de har i forvejen, og det vil vi helst ikke have sker. Vi vil hellere have at de tager de forhåndenværende remedier og går i gang.
Vi har dog sat et minimumsmål for kuglen og en minimumsvægt, så de ikke stiller med golfudstyret. Når kuglen har en vis størrelse og vægt, mente vi ikke det betød noget videre hvad man slog til kuglen med, så der er ret frie rammer.
Faktisk tror vi på at vi har det bedst mulige materiel i øjeblikket, hvilket vil sige, at alle andre varianter vil være dårligere eller i hvert fald ikke bedre, så hvis nogen vil spille med dårligere materiel, så held og lykke.
Men nu kunne udviklingen jo også fortsætte, så der kom nye, bedre og billigere materialer på markedet, så hvorfor fastfryse udviklingen på dette stadie? Havde man gjort dette i badminton i 70'erne, skulle man stadig spille med ketsjere med træ-ramme og vi skulle spille krolf med træ-køller, for den sags skyld.
En anden grund til at vi gerne vil have lidt åbne grænser er, at der findes 4-5.000 kroketspillere under DGI. Man kunne forestille sig, at der var nogle af disse der kunne tænke sig at prøve krolf i stedet for, og så stiger sandsynligheden for at de prøver krolf, hvis de må bruge det udstyr de plejer at bruge - kort sagt - tilgængelighed.

15/1 Holdturneringen - 5 eller 6 hold i puljerne

Holdturneringsudvalget vil gerne have en tilkendegivelse fra Jer spillere, om det er en god ide at udvide puljerne fra 5 hold til 6 hold, hvor det er muligt. I nederste række er det ikke altid muligt, da antal hold skal gå op i en større enhed.
Konsekvensen af 6 hold i puljerne er, at der kommer 2 kampe mere pr. hold. Der er givetvis nogen der synes det er svært at få plads til i kalenderen og andre elsker at spille krolf og synes det er fint. Hvis I melder tilbage til Holdudvalget@krolf.dk kan jeg måske danne mig et billede af hvordan folket ser på sagen.
Fordelen er, at der kommer lidt mere spredning på holdene i puljerne. Vi havde igen i 2007 et tilfælde, hvor et hold rykkede op hvis de vandt sidste kamp, og rykkede ned hvis de tabte, og synes egentlig det er ret hårde betingelser. Ved 6 hold i puljerne mindskes risikoen for disse underlige tilfælde.
Ved 5 hold er risikoen for nedrykning og større, hvis man en dag spiller lidt halvskidt eller har et par vitale afbud. Med 6 hold mindskes denne risiko.
En eventuel udvidelse til 6 hold, kan afstedkomme en lidt længere sæson. Eventuelt starte en uge tidligere og/eller slutte en uge senere end nu. En sagde at det passede perfekt med 6 kampe før sommerferien og 4 efter.
Lad mig høre hvordan I ser på det ude i klubberne.

11/1 Crolf i udlandet

I 1988 var der tilsyneladende en englænder der opfandt et havespil han kaldte for Crolf. Der er ingen huller som i golf, og man skal stadig igennem buerne som i kroket. Men det at komme igennem en bue, gælder for at være kommet i hul. Det er i øvrigt ikke 1 bue, men 2 der står på kryds, så man kan komme igennem fra alle sider og der er 6 "huller".
Her er et link til The Daily Telegraph (på engelsk), som har skrevet lidt om den engelske variation af krolf.

I Little Point Sable ved Michigansøen, USA, har de spillet Crolf siden 1916, så det er faktisk lidt ældre end vores krolf der blev opfundet i 1973.
Jeg tror Little Point Sable er et sommerhusområde, hvor grundejerforeningen har et fællesområde hvor de har en krolfbane til fri afbenyttelse.
De spiller med lidt anderledes udstyr og sikkert også anderledes regler, men de har det nu nok lige så sjovt som vi har det. De har allerede spillet årets første turnering - Frozen Open - i sne og 25 grader, som de skrev. Det var dog 25 grader fahrenheit, og det svarer til minus 3,8 grader celsius.
Her er et engelsksproget link til Little Point Sable.

1/1 DGI og DAI

Både DGI og DAI (Dansk Arbejder Idræt) er ved at gøre en ekstra indsats for krolf, ved at afholde nogle kurser.
DKU's Ib Svangren tager sig af disse arrangementer.
Det er ret spændende om det bærer frugt. Ikke nødvendigvis i DKU, men det kan vi også godt leve med, for på lang sigt er jeg sikker på at vi også får noget ud af det. Om så ikke andet, bliver krolf meget mere kendt rundt om i landet.

1/1 Nyt fra KrolfButikken

Køller

Jeg har ændret priserne lidt, så det mere svarer til besværet jeg har med at lave dem. De køller jeg selv går og laver, koster nu 250,- kr stykket, men de køller jeg får hjem næsten færdiglavet, koster stadig 210,- kr stykket.
Kvalitetsforskellen på de 2 typer er minimal eller faktisk ikke eksisterende.

Man kan nu bestille køllerne med den farve vikling man ønsker sig, både på nettet og i butikken.

Desuden har jeg 2. og 3. sorteringskøller til salg på nettet også.
2. sortering koster 180,- kr og på dem er der kun fejl på udseendet.
3. sortering koster 100,- kr og har skævt skaft eller andre alvorligere fejl, som man enten selv må rette op eller vænne sig til. Det er dog muligt at spille med køllerne uden at gøre noget ved dem.

Køller med stålskaft er helt udgået og kommer ikke igen.

Kugler

Nylonkuglerne kan stadig fås, men kun i sort, hvid og hjemmefarvede. Sort og hvid koster 140,- kr og de hjemmefarvede koster 150,- kr.

Desuden har jeg fået fat i nogle støbte plastikkugler (ikke malede), som kan holde til krolf. Der er 10 forskellige farver og de koster 100,- kr stk. og er  lige så holdbare som nylonkuglerne.

De billige malede kugler er sluppet op og kommer ikke igen.

Vikling

Man kan nu bestille ekstra vikling i alverdens farver og mønstre, også på nettet. I butikken kan man få lov til at røre dem.
I butikken har jeg også af og til andre farver ud over dem der er på nettet. Det kan være eksperimenter eller ekstra dyre viklinger.

1/1 Forslag til generalforsamlingen

Hvis der er forslag der skal med på generalforsamlingen, skal man være opmærksom på, at de skal være formanden i hænde senest 1. februar 2008.


Du kan finde nyheder fra 2007 i arkivet.


PLC 02-01-11