Op • VM i 89 • VM i 90 • VM i 91 • VM i 92 • VM i 93 • VM i 94 • VM'er i 95 • VM & DM'er i 96 • VM & DM'er i 97 • VM & DM'er i 98 • VM & DM'er i 99 • Stævner 2000 • Stævner 2001 • Stævner 2002 • Stævner 2003 • Stævner 2004 • Stævner 2005 • Stævner 2006 • Stævner 2007 • Stævner 2008 • Stævner 2009 • Stævner 2010
 

DM og VM'er i 97

Individuelt DM VM for par Individuelt VM

Individuelt DM i Asperup (33 deltagere)

Lørdag den 24. maj afholdt vi DM i Asperup.
Vejret var solrigt men vinden var lidt kølig. Det var dog ganske godt til krolf, især hvis man fandt et sted med læ.
Banen var ikke så lang som Nr. Åby's bane, selv om der var et par steder hvor der skulle hugges godt til. Dette skyldtes græssets tæthed, der gjorde banen en anelse tung at spille på. Da det var tørvejr hele tiden, blev banen hurtigere op ad dagen, så det var ikke så galt endda. Nogle af pigerne gik og mumlede noget om at den var for lang, og der var også enkelte herrer der havde det sådan. I slagspil var der da også kun 4 piger blandt de 20 bedste, så noget er der jo om snakken. Banens par blev for øvrigt beregnet til 39.
36 havde meldt sig til, 33 dukkede op og 31 gennemførte. Der var 2 der 'stak af' fra den sidste kamp, hvor de derfor blev noteret for 99 slag. Det gik noget ud over deres placering i slagspil, men alternativet er at diskvalificere dem helt.
Når vejret ellers er med os, bliver et krolfstævne altid vellykket og hyggelig, og det var det også i Asperup.
Gry og Lene styrede tavlerne med fast hånd, og tidsplanen holdt inde for 10 min., så det var som det skulle være. Cafeteriaet i boldklubbens klubhus var åbent hele dagen, og undervejs blev medbragte madpakker også nydt.
Et helt igennem vel arrangeret og vellykket DM, hvor jeg ikke har kunnet finde noget at klage over. Stor tak til Lars Hesby og Frits Henriksen for det store arbejde de har udført.
Så må jeg vist hellere komme til resultaterne.
Ny danmarksmester i kampspil blev Bent Jacobsen, Ødis Kroge, efter omkamp med naboen Peter Christensen, Ødis Kroge. Peter havde ellers chancen for sejren på sidste hul, men kiksede et ret kort put, men sådan er krolf jo.
Ellers var det familien Thomsen fra Fredericia der satte sit præg på dette stævne. Henning Thomsen blev nemlig nr. 3, Karen Marie Thomsen nr. 5 og Ane Sophie Thomsen (på ca. 14 år) nr. 6. Kurt Frederiksen, Ødis, klemte sig ind på en 4. plads.
I slagspil tog Henning Thomsen sig af titlen med i alt 130 slag, og han havde også dagens bedste runde på 30. Peter Christensen, Ødis Kroge, måtte endnu engang tage til takke med 2. pladsen med 132 slag. På 3. pladsen kom Bent Jacobsen, Ødis Kroge, med 139 slag, men han må dele æren med Kurt Frederiksen, Ødis, og endnu en Thomsen, nemlig Niels Ole, som begge ligeledes havde 139 slag. Bent fik 3. pladsen fordi han havde den bedste 4. runde.


Her ses Søren på 6 år der prøver at hamre kuglen hen til hullet. Bagved fra venstre ses John Rasmussen, Torben Søgård og Ole Reeckmann.Her er så finaledeltagerne fra venstre mod højre : Henning Thomsen (3), Ane Sophie Thomsen (6), Karen Marie Thomsen (5), Peter Christensen (2), Bent Jacobsen (1) og Kurt Frederiksen (4).

Klik her for at se flere billeder.

Top 10
Nr. Kampspil Slagspil
1 Bent Jacobsen
Ødis Kroge
KØK
Henning Thomsen
Fredericia
DKK
2 Peter Christensen
Ødis Kroge
KØK
Peter Christensen
Ødis Kroge
KØK
3 Henning Thomsen
Fredericia
DKK
Bent Jacobsen
Ødis Kroge
KØK
4 Kurt Frederiksen
Ødis
ØK
Kurt Frederiksen
Ødis
ØK
5 Karen Marie Thomsen
Fredericia
DKK
Niels Ole Thomsen
Fredericia
DKK
6 Ane Sophie Thomsen
Fredericia
DKK
Olav Petersen
Ødis
KØK
7 Olav Petersen
Ødis
KØK
Ane Sophie Thomsen
Fredericia
DKK
8 Bent S. Jacobsen
Fredericia
ViGo'e
Frits Henriksen
Asperup
NÅK
9 Niels Ole Thomsen
Fredericia
DKK
Lene Henriksen
Ødis Kroge
KØK
10 Frits Henriksen
Asperup
NÅK
Karen Marie Thomsen
Fredericia
DKK


Individuelt DM VM for par Individuelt VM

VM for mixed par 97 ved sportsfesten i Ødis (29 par - 58 deltagere)

Den 14. juni var der igen VM for mixed par i Ødis, og igen var det vældig hyggeligt.
Et krolfstævne mislykkes nu aldrig helt, når vejrguderne er med os, og det var de den dag. Ikke overvældende godt vejr, men rimeligt og i hvert fald tørvejr hele dagen. Vi sad ude og spiste bagefter, så det var i hvert fald ikke koldt.
Til min store overraskelse tilmeldte ikke færre end 29 par sig, og da jeg havde lovet alle 3 kampe fra 13:00 til 17:00 havde jeg et tidsmæssigt problem.
Lige meget hvordan jeg end vendte og drejede det, kunne det overhovedet ikke lade sig gøre på 4 timer.
Ved at skrue turneringen lidt specielt sammen, og ved at benytte 2 baner, kom vi ned på 5½ time. Hvis vi havde været meget skrappe og jaget puljer ud på een gang, og ladet dem starte 3-4 forskellige steder på samme bane, kan det da godt være vi havde kunne klare det på 4 timer, men vi tog det stille og roligt uden det store stress.
Banen var krydret med nogle af mine kendte forhindringer, samt nogle nye 'opfindelser', så alt i alt var der udfordringer nok. Alene det, at 3 par - 6 spillere - forsøgte at komme i samme hul på en forholdvis kort bane, gjorde sit til at man 'kom hinandens ved'. Af og til lignede omegnen af hullerne mere en rede fra en kæmpefugl der havde lagt farvede æg.
Der blev loppet, spillet med bander, skubbet, puffet, bandet, svovlet, hjulpet, jublet og grinet højlydt af spillets underfundigheder. Nåe ja, - og også af dommernes irettesættelser af højlydte tilskueres private snak.
Da sidste kamp var spillet, havde Inge og Bent Jacobsen, Fredericia, vundet et meget lige finale foran Lene Henriksen og Peter Christensen, Ødis Kroge og Mary og Leif Frank, Skærbæk. Lene og Peter førte ellers med 1 slag inden sidste hul, men det blev klattet væk, og så vandt Inge og Bent med 66 slag mod Lene og Petes 67. Mary og Leif brugte 69 på 3. pladsen.
I slagspil gik Inge og Bent dagens bedste runde på 61, - 2 gange endda, - så slagspillet vandt de også med i alt 188 slag. Her gik 2. pladsen til Karen Marie og Henning Thomsen, Fredericia, med 197 slag og 3. pladsen tilfaldt Lene og Peter med 199 slag i de 3 runder.

Top 10
Nr. Kampspil Slagspil
1 Inge og Bent Jacobsen
Fredericia
ViGo'e
Inge og Bent Jacobsen
Fredericia
ViGo'e
2 Lene Henriksen og Peter Christensen
Ødis Kroge
KØK
Karen Marie og Henning Thomsen
Fredericia
DKK
3 Mary og Leif Frank
Skærbæk
ViGo'e
Lene Henriksen og Peter Christensen
Ødis Kroge
KØK
4 Kirsten og Thorhauge Andersen
Ødis Kroge
KØK
Hanne Kristensen og Frits Henriksen
Nyborg og Asperup
NÅK
5 Pia Hansen og Torben Søgård
Odense og Nr. Åby
NÅK
Ane Sophie og Niels Ole Thomsen
Fredericia
DKK
6 Anni Sørensen og Erik T. Jensen
Fredericia
ViGo'e
Grethe og Olav Petersen
Ødis
KØK
7 Karen Marie og Henning Thomsen
Fredericia
DKK
Vivi og Ole Reeckmann
Kolding
ØK
8 Hanne Kristensen og Frits Henriksen
Nyborg og Asperup
NÅK
Tove og Bent Jacobsen
Ødis Kroge
KØK
9 Tove og Bent Jacobsen
Ødis Kroge
KØK
Mary og Leif Frank
Skærbæk
ViGo'e
10 Blenda Schnegell og Eigil Fabricius
Ødis
KØK
Hanne og Sv. Erik Fredslund-Sørensen
Fredericia
DKK


Individuelt DM VM for par Individuelt VM

VM 97 ved Bøgeskovhallen (67 deltagere)

Den 17. august var der individuelt VM i krolf i Bøgeskov ved Fredericia, og da vejret var fremragende, kunne det jo ikke være bedre. Hvis man absolut vil klage, kan man sige det næsten var for varmt.
Jeg synes nu det var lækkert, og selv om vi gik ned i antallet af deltagere i forhold til sidste år, var der alligevel 67 spillere i alderen fra 7 til næsten 72 der kæmpede om ære og håneret.
Banen var knastør, småknoldet og hurtig, hvilket voldte mange spillere problemer. Nogle var heldige, andre uheldige og nogle bare dygtige, og sådan skal det være.
Fredericia Dagblad tog nogle billeder og jeg fik lov til at blamere mig i TvTrekanten, så der var også lidt presse på.
Der var indtil flere debutanter, en enkelt havde aldrig spillet krolf før, og de klarede sig efter omstændighederne godt.
Inden resultaterne vil jeg lige takke Ulla for det store arbejde hun har lagt i stævnet, og en tak til Sally og Lene ved tavlerne. Det er faktisk et ret utaknemmeligt job, for langt de fleste vil jo meget hellere spille end passe tavler.
VM 1997 blev alderspræsidenten Olav Petersen, Ødis, store dag - han er næsten 72 år.
I kampspil vandt han finalen med 27 slag foran Henning Thomsen, Fredericia, med 29 slag og Torben Søgård, Nr. Åby, som brugte 32 slag.
De andre finalister var Bent Ole Serup, Fredericia, med 33 slag, bedste dame Margrethe Juul, Fredericia, 35 slag og 14 årige Søren L. Jensen, Vejlby ved Fredericia.
Den firkantede kugle tilfaldt Margrethe Serup, Fredericia. Da den tilsyneladende bringer held, er det nok sidste gang hun får den. Endnu har ingen haft den 2 gange.
I slagspil var der i år kun 3 tællende runder, så folk lå virkelig tæt.
Vinder blev igen Olav Petersen, Ødis, med i alt 98 slag i de 3 tællende runder. Nr. 2 blev Dorte Christensen, Nyk. F., også med 98 slag, og nr. 3 blev Ole Reeckmann, Kolding, ligeledes med 98 slag.
Da de alle havde 98 slag efter 3 runder, blev 4. runde afgørende for deres placering.
Bedste runde gik Egon Poulsen, Sdr. Stenderup, med 26 slag, og bedste damerunde gik Dorte Christensen, Nyk. F., med 27 slag.
Hos debutanterne vil jeg lige nævne Flemming Ørvads 6. plads i slagspil. Flemming havde spillet krolf for første gang 14 dage tidligere.
Det beviser jo vores påstand om, at man kan komme lige fra gaden og blande sig i verdenseliten.

Top 10
Nr. Kampspil Slagspil
1 Olav Petersen
Ødis
KØK
Olav Petersen
Ødis
KØK
2 Henning Thomsen
Fredericia
DKK
Dorte Christensen
Bangsebro, Nyk. F.
3 Torben Søgård
Nr. Åby
NÅK
Ole Reeckmann
Kolding
ØK
4 Bent Ole Serup
Fredericia
ViGo'e
Egon Poulsen
Sdr. Stenderup
KØK
5 Margrethe Juul
Fredericia
ViGo'e
Margrethe Juul
Fredericia
ViGo'e
6 Søren L. Jensen
Vejlby, Fredericia
ViGo'e
Flemming Ørvad
Kolding
7 Dorte Christensen
Bangsebro, Nyk. F.
Ulrik Sørensen
Strib
SaS
8 Ole Reeckmann
Kolding
ØK
Peter Christensen
Ødis Kroge, Vamdrup
KØK
9 Ulrik Sørensen
Strib
SaS
Henning Thomsen
Fredericia
DKK
10 Juan Brage
Fredericia
Spanien
Niels Ole Thomsen
Fredericia
DKK