Op • Hold 93 • Hold 94 • Hold 95 • Hold 96 • Hold 97 • Hold 98 • Hold 99 • 2000 • 2001 • 2002 • 2003 • 2004 • 2005 • 2006 • 2007 • 2008 • 2009 • 2010
 

1. div.
2. div.
3. div.

Her under nyhederne kommer der nyt fra krolfens verden.

Der kommer lidt resultater fra holdturneringen og stævnerne, samt alt hvad jeg ellers kan få støvet op af oplysninger om krolf.

Vil man mere i detaljer med resultater og stillinger i holdturneringen, må man dykke ned i de underliggende menuer.

Nyheder om krolf


Diverse nyheder

De yngste nyheder står øverst - de ældste nederst

4/11 Hummingen Camping, Lolland

I oktober måned henvendte en herre fra Hummingen Camping på Lolland sig, for at høre om han måtte komme forbi og se og prøve noget krolfudstyr.
En fugtig november formiddag kom han og konen forbi, sammen med en bror der bor i Vamdrup, og de spillede en runde på vores bane, der både var fugtig, klam, langhåret og fuld af blade og æbler.
Udstyret blev godkendt og der blev afgivet en ordre på 6 sæt.
Undervejs talte vi lidt om hvor de kendte krolf fra, og det viste sig de havde fundet krolf på internettet for et par år siden. Egentlig ledte de efter kroketregler, men krolf så sjovere ud.
De fik lavet en 9 hullers bane, og har siden spillet med kroketudstyr sammen med campisterne.
De overvejede at lave en klub, så de fik et forslag til vedtægter og tlf. til Nyserne i Nysted, og så får vi at se hvad det udvikler sig til.

29/10 Madholdets klubmesterskaber

En klam, kølig og blæsende søndag formiddag oktober af holdt Madholdet klubmesterskaber i krolf.
Da der kun mødte 5 spillere op, blev det besluttet bare at spille finalen med det samme.
Banen var langhåret, ujævn, fugtig og tung at spille på, men det forhindrede ikke spillerne i at have det hyggeligt og sjovt.
Der blev spillet overraskende godt på den svære bane, selv om der var en del "neejh!!" (det lød som biler der suste forbi på motorvejen).
Torben var 5 slag foran Vagn inden de 2 sidste huller, men Vagn lavede hole-in-one på næstsidste hul. Da Torben fik en 4'er, var der pludselig spænding om udfaldet igen.
På sidste hul støg Torbens kugle forbi hullet og et godt stykke bag flaget. Vagn lagde sig til en ret sikker 2'er.
Torben missede sin 2'er, som da også var meget vanskelig, men han lå kun få cm fra hullet. Vagn skulle nu bare putte for at få omkamp, men pludselig blandede Lisbeth sig i afgørelsen. Hun puffede nemlig Torben i til en 2'er, og så var den sag afgjort.
Torben vandt med 31 slag foran Vagn med 32, Peter med 36, Lisbeth med 38 og Heidi med 40 slag.

27/10 Diverse firmablade

Det er lykkedes os at komme i diverse blade. Først stod der et stykke i ABB's interne blad Indsigt om hvor gode ABB'ere er til krolf i firmaregí.
Udklip fra ABB's interne blad IndsigtKlik for større billed.

Derefter var vi på forside af Fredericia firmasports blad, men de havde ikke skrevet et eneste ord om krolf inde i bladet.
Forsiden af Fredericia firmaidræts bladKlik for større billed.

Til sidst var vi i firmasportens landsdækkende blad, både på forsiden og med 2 hele sider inde i bladet.
Nu håber jeg bare på det inspirerer andre til at sætte noget i gang ude i landet, men skulle det ikke ske, så er der nok alligevel endnu flere der ved lidt om at krolf faktisk er noget der eksisterer.

Forsiden af Danmarks firmaidræts blad Inde i bladet 1 Inde i bladet 2
Klik for større billed (alle 3 billeder på ny side)

27/10 Skolekrolf op Ødis Sogneskole

I forbindelse med en emneuge og et jubilæum på Ødis Sogneskole, arrangerede KØK krolf for halvdelen af skolens 160 elever. Vi blev egentlig spurgt om vi kunne klare alle 160, men det mente jeg ikke gik an, så vi nøjedes med 4. til 7. klasse.
Det var selvfølgelig i skoletiden, og dermed i min arbejdstid, så jeg spurgte nogle af vores pensionister om det havde lyst til at styre begivenhedernes gang.
Det var som sædvanlig nemt at få Willy, Grethe, Olav, Bent, Tove, Mona og Arne til at stille op, og da der var indløbet et sidsteøjebliksafbud, passede det helt fint at Kirsten dukkede op af sig selv og hjalp til.
En af skolens lærere sørgede for at eleverne var delt op i 5 "mands" puljer, og at de kom til at spille 1 gang på hver af de 2  baner. Det skulle give 24 huller, men af tidsmæssige årsager, blev sidste runde skåret ned til 8 huller.
Willy og Olav havde lavet et par forholdsvis nemme baner, da stort set alle skulle spille krolf for første gang.
Alle fik et diplom hvor der stod hvor mange slag de havde brugt, og de 3 bedste fik et ekstra flot.
Vinder blev Jacob Bloch fra 7. klasse med 46 slag. Jacob har kroldbaner både hjemme i haven og ved sommerhuset, og han har også været med ved flere DM og VM'er, så han er yderst øvet.
Nr. 2 med 53 slag blev Andreas Daugaard fra 4. klasse. Andreas har, som Sørens klasse- og legekammerat, spillet krolf ved flere lejligheder, og så hjælper det nok også, at han ligeledes spiller golf.
Nr. 3 med 56 slag blev Jacob Petersen, også fra 4. klasse. Jacob har været med ved et enkelt VM for par, hvor han fik en meget flot 4. plads sammen med sin bedstefar - Olav.
Min søn - Søren - var vel en af favoritterne, men han havde en 9'er på et drille-hul, og brugte derfor 62 slag på en 5. plads.

30/9 Klubmesterskaber i Nyserne

Nyserne i Nysted på Lolland har også afholdt deres klubmesterskaber.
Der var 21 spillere der kæmpede om trofæerne i kamp- og slagspil, og det gik helt fint for min familie.
I kampspil vandt svoger Carsten Wulff foran min 11 årige nevø Jens Wulff, og i slagspil vandt søster Dorte Christensen foran min mor, Nanna Christensen.
Morten fik den klubmesterskabernes firkantede kugle, som nu står og "pynter" i det lille hjem. Så må vi håbe den bringer held, lige som VM’s firkantede kugle synes at gøre.

30/9 Klubmesterskaber i DeKorative Krolfere

Af Henning Thomsen

Lørdag den 30/9 samledes Dekorative Krolfere til sæsonafslutning/klubmesterskaber hos Svend Aage og Hanne.
I Sdr.Vilstrup er vores fantastiske hjemmebane (incl. hus!) netop sat til salg, så arrangementet var flyttet vestpå, til det nye landsted ved Vorbasse.
Det var lunt sensommer-solskinsvejr, så eftermiddagen blev indledt med tidlig kaffe og Hanne F's fantastiske hjemmebag ved havebordet.
Svend Aage havde til lejligheden etableret en spændende, men meget vanskelig bane, hvor der var fare for at komme i konflikt med både asfalt, skrænter, hæk, træer, brosten, m.m.m., så allerede efter nogle få (3-4) huller blev det besluttet, at de indledende puljer også måtte fungere som semifinaler, hvis ikke det skulle blive til natkrolf!
Banens "voksen-par" blev senere beregnet til 43,3 slag, men kun Karen Marie nåede under 40 i den indledende runde - selvom der deltog 10 voksne og 3 børn!
Kampspils-finalen endte med at Henning vandt foran Hanne og med Gert på 3.pladsen efter omkamp med Keld.
Hannes hole-in-one på det frygtede hul-5 skal dog lige fremhæves: gennemsnittet på hullet var ellers 5,7 slag!
I slagspillet havde Svend Erik spillet stabilt, de fleste forbedrede deres indledende score betydeligt, og kun Karen Marie måtte bruge flere slag i sidste runde.
Alligevel formåede hun at vinde slagspillet foran Henning og Keld!
Efter kampen fortsatte det hyggelig samvær om aftenen med middag, præmier og snak. Vi konstaterede, at det bliver meget mørkt ude på landet, så pokalkrolfen er udsat til lysere tider!

27/6 4. klasses arrangement

En onsdag aften, efter en dag med regn og torden, havde jeg 60 børn og voksne fra Sørens klasse i gang med lidt krolf. Vejret var skiftet og solen tittede frem, så endnu engang var vi heldige.
Vi havde delt de 60 i 2 gange 30, og så havde jeg lavet to 9-hullers baner. Det passede nogenlunde med, at 5-6 spillere kunne nå en af banerne igennem på de 45 minutter jeg havde til rådighed.
Der indløb ingen klager og flere syntes det var vældig sjovt, så det var forhåbentlig endnu et godt indtryk vi efterlod.

26/9 Koldings unge pensionister

Ovennævnte er vist deres officielle navn. De havde ringet og forhørt om de måtte komme og prøve et slag krolf.
Det måtte de selvfølgelig godt, og Willy stillede sig endnu engang til rådighed, sammen med allestedsnærværende Olav.
Der var egentlig tilmeldt 12, men der kom "kun" 8 damer og 1 herre. De fik spillet prøvet, og det viste sig at være en blandet flok, som mennesker nu engang er.
Nogle havde lidt skavanker, så de enten gav helt op eller kun spillede en runde; andre spillede bare og andre igen blev vældig begejstrede.
Nogle af sidstnævnte talte om medlemskab næste år, men den sang har vi jo hørt før. Men hvis vi f. eks. havde træning er hverdags formiddag eller eftermiddag, kunne det da godt være vi kunne trække lidt godtfolk til.
Det tænker jeg lige over indtil foråret!

24/9 Vamdrup kommunemesterskab i krolf for hold

En dejlig søndag formiddag havde Vamdrup Krolf Klub indbudt KØK og Madholdet fra Ødis Bramdrup til et lille holdstævne. Barnet skulle have et navn, så vi døbte det kommunemesterskabet.
KØK vandt som ventet foran Madholdet, VKK 1 og VKK 2, men de færreste gik særlig meget op selve resultaterne. Der blev gået mere op i at have det hyggeligt sammen, og det lykkedes til fulde.
I samme forbindelse åbnede VKK endnu en bane på den anden side af stien, lige foran kommunekontoret. Det er en ret kort bane på noget ret "døvt" græs, men der er mere spræl i undergrunden der, frem for banen i et hjørne af området med fodboldbanerner.
Alt i alt et vellykket arrangement, som vi kunne finde på at gentage næste år.

23/9  Klubmesterskaber i ViGo'e

Af Ulla Jensen

Lørdag d. 23/9 2000 afholdt ViGo'e klubmesterskaber på hjemmebanen i Vejlby.
Vi startede kl. 13 i et pragtfuldt sensommervejr. Banen var ændret en del til formålet. Noget af banen skulles spilles bagrfra, og nogle af hullerne var skiftet ud med andre, der lå på græsarealet nede ved hønsegården. Herfra skulle man ad en sti igennem buskene, for at komme på den oprindelige bane igen.
Det gjorde, at banen var længere og sværere end normalt, og den bedste runde var oppe på 28 slag, denne runde var Bent S. Jacobsen mester for.
Vi var 19 spillere, så det passede med 3 runder til hver. Klubmester i kampspil blev Erik T. Jensen, der vandt finalen med 31 slag fulgt af Bent Jacobsen på 2. pladsen med 32 slag og Ulla Jensen på 3. pladsen med 33slag.
I slagspil var der tæt kamp om placeringerne, Bent Jacobsen blev nr 1 med 94 slag i alt, det samme antal slag havde Ulla Jensen, men da Bent havde den bedste runde på 28, var det ham, der blev klubmester og Ulla blev nr. 2.
3. pladsen var der ligeledes tvivl om, da Bent Ole Serup og Erik T. Jensen begge havde 96 slag, og her blev Bent Ole nr 3, da han havde de bedste runde på 29 slag.
Efter kampspillet kastede vi os ud i en Pokalkrolf. Da vejret stadig var fint, og klokken kun var 17.30, valgte vi først at slutte ved hul 12 - eller ved 3 slags forskel. Her var det Ulla Jensen, der var heldig at løbe af med sejren, med Jørn Juul på 2. pladsen.
Bent fik sine præmier med det samme, da han skulle til noget andet om aftenen. Vi andre fik en bedre middag, hvor vi så havde præmieuddeling. Efter middagen fik Joan den luskede ide, at vi skulle udsættes for en intilligenstest. Jeg tror nok vi alle bestod testen med rimelige karakterer, selv om de fleste vist var lidt omtåget af rødvin m.v. For at bøde på det leverede hun senere et par rørende historier, der godt kunne have været fra det virkelige liv.
Alt i alt en rigtig god dag!

23/9 Klubmesterskaber i KØK

Krolfklubben i Ødis Kroge afholdt klubmesterskaber lørdag den 23. september hos Elise og Knud på Fløjbjergvej.
Vejret var dejligt med sol hele dagen. Ikke hedebølge med perfekt til krolf, og der mødte 39 håbefulde medlemmer op til krolfdyst.
Alle spillede 3 runder, og i finalen vandt Thomas Fænø foran Peter Christensen og Carsten "Muffe" Nielsen. De sidste 3 finalister var Eigil Fabricius, Jan K. Hansen og Lotte Sørensen.
Finalen var spændende, og det var først på de sidste 3 huller Thomas indhentede og overhalede Peter.
I slagspil vandt Peter med 86 slag foran Thomas med 87 og "Muffe" med 90 slag. Elise havde også 90 slag som bedste dame.
I pokalkrolf var der 3 spillere i finalen, og rækkefølgen blev Blenda Schnegell, Jan K. Hansen og Lotte Sørensen..


De 3 mestre. Thomas, Peter og Blenda
De 3 mestre. Fra venstre er det Thomas Fænø, Peter Christensen og Blenda Schnegell

Som afslutning på endnu en god sæson, var der præmieoverrækkelse og fællesspisning i Elise og Knuds gildesal.

22/9 Firmakrolf i Fredericia

Efterårets turnering i firmakrolf i Fredericia er slut, og endnu engang var det Karen Marie og Henning Thomsen (DKK) der vandt foran Johnny Friis (ViGo’e) og Peter Christensen (KØK).
Denne gang var der kun 1 point mellem holdene, men det er jo alt rigeligt.
Karen Marie og Henning viste igen stor stabilitet turneringen igennem, og de satte kun et enkelt lille point til.
Allerede nu, er de hold der ikke er krolfspillere i forvejen, begyndt at gøre god modstand, så jeg håber det får godt fat i løbet af de næste år.

17/9 Holdturneringen er slut

Alting får en ende, og heller ikke holdturneringen i krolf varer evigt.
Fra nu af, er der ganske få dage der duer til krolf, så derfor holder vi allerede nu. Krolf mister en hel del af hyggen i regnvejr.
Skulle der være en læser der har spørgsmål eller forslag, så har man nu hele vinteren til at komme ud af busken.
Generelt har jeg været meget tilfreds med dette års turnering, hvor kun KØK 1’s "besøg" på en regnvejsdag i Nørre Aaby skæmmer billedet.
Næste års turnering kan jeg ikke fortælle hvordan bliver, for det besluttes først på formandsmødet i april 2001. Her er mit tip – og noget I kan tænke over i vinterens løb :

 1. Vi bliver sandsynligvis 5 hold i 1. div. – måske 6.
 2. Der er en 2. div. med 5 hold – måske to 2. div. med i alt 10 hold.
 3. Min. 1 pulje med 4 hold i 3. div. og i værste fald op til 4 puljer á 6 hold (så mange bliver vi nok ikke næste år).

Her er mine private kommentarer :

 1. Jeg mener det er hårdt, at man SKAL have medalje i 1. div. – ellers rykker man ud. Desuden er det de mest krolfinteresserede spillere der er i den div., så jeg mener godt vi kan gå op på 6 hold. Om det bliver til noget og om det bliver fra år 2001 eller 2002 besluttes på formandsmødet.
 2. Alt efter hvor mange hold vi bliver, mener jeg vi skal have to 2. div. med hver 5 hold. Om det bliver år 2001 eller senere, afhænger helt af antallet af tilmeldte hold og hvad der besluttes på formandsmødet.
 3. Når der er taget stilling til punkt 1 og 2, ved vi hvor mange hold der er tilbage til 3. div. Jeg synes der skal være 5 hold i en pulje, men både 4 og 6 er acceptabelt. Og så synes jeg der max. skal være fire 3. div. puljer.

Generelt kan jeg sige, at alle vi har lovet oprykning også kommer til at rykke op.
Men vi kan blive nødt til at lade hold, der troede de rykkede ned, blive oppe; eller rykke et eller flere hold ekstra op, bare for at få det hele til at gå op.

17/9 Bedste spillere i holdturneringen

Jeg taster alle resultater ind på min computer, og så lader jeg den regne gennemsnittet for hver enkelt bane ud.
Så lader jeg computeren finde ud af hvor meget hver enkelt spiller går over eller under banernes gennemsnit, og de spillere der er gået mest under, er dem der har spillet bedst i år.
Det giver lidt point til verdensranglisten (25 point + antallet af deltagere i holdturneringen, som i år er 139), og dem der har gået bedst er :

Nr.

Navn

Klub

Point

1

Niels Knudsen

Baskerne 2

164,00

2

Thomas Fænø

KØK 5

162,82

3

Peter Mathiesen

Seest

161,64

Pudsigt nok er det 3 spillere fra 3. div. der ligger i top, og først på 9. pladsen kommer der en 1. div. spiller.

Her er de forskellige baners gennemsnit :

Bane

Gennemsnit

ViGo’es bane

32,41

Knuds bane (KØK 4)

32,51

Peter’s bane (KØK 2 og 3)

33,44

DKK’s bane

33,62

Willy’s bane (KØK 1, 5 og Dragen)

34,69

Seest’s bane

36,79

Baskernes bane

38,83

Overbanen (Agraerne 2 og 4)

42,40

Nørre Aaby’s bane

42,66

Underbanen (Agraerne 1 og 3)

42,89

 

17/9 World Cup

Vinder af World Cuppen er den spiller der har scoret flest point i løbet af året.
Pointene bliver scoret ved DM, VM (kamp- og slagspil) og holdturneringen, og igen i år var det Henning Thomsen, Fredericia (DKK), der vandt i kraft af placeringer som nr. 3 og 5 ved DM, 7 og 6 ved VM og 9 i holdturneringen.
Henning har fået en flaske vin, sponsoreret af Krolfbutikken.
På de næste pladser kom Jørn Juul, Fredericia (ViGo’e) og Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK). I alt var der 177 spillere med ved stævner eller holdturnering.

henning.gif (72303 bytes)
Vinder af World Cuppen 2. år i træk og nr. 1 på verdensranglisten
Henning Thomsen, Fredericia (DKK)

17/9 Verdensranglisten

Sidste 2 års vinder af World Cuppen ligger forståeligt nok også nr. 1 på verdensranglisten. Det er selvfølgelig Henning Thomsen, Fredericia (DKK) der er tale om.
Henning har spillet utrolig stabilt de sidste år, og er altid med i toppen, og så er han også meget stabil til at stille op.
Nr. 2 på listen stiller også op hver gang, og det er Peter Christensen, Ødis Kroge (KØK).
Nr. 3 har også været flittig til at stille op de senere år, og når man så oven i købet spiller godt, kommer man automatisk med i toppen af verdensranglisten. Der er her tale om Lene Henriksen, Ødis Kroge (KØK).
Der er i øjeblikket 244 spillere på verdensranglisten.

16/9 Klubmesterskaber hos Baskerne

Af Frits Henriksen

Lørdag den 16. september mødte 16 "mand" op til mesterskaberne.
Efter 2 indledende runder gik finalen i gang. Hanne var eneste dame i finalen, så hun fik damepokalen.
Til slut stod kampen om mesterskabet for herrer lige før sidste hul, hvor Niels klarede at skubbe Fritsn væk og vinde mesterskabet.
Desuden vandt Niels også slagspillet.
Efter dysten mødtes vi hos Jan til grillparty med gode bøffer og flødekartofler m.m.

16/9 ABB Electric’s fodbolddag

Lørdag den 16. september havde ABB Electric intern fodboldturnering.
Det foregik på firmasportens område i Hannerup, og vi blev spurgt om vi havde lyst til at åbne en krolfbane ved samme lejlighed.
Det havde vi selvfølgelig, og Henning Thomsen (DKK), Ulla Jensen (ViGo’e), Hanne Fredslund-Sørensen (DKK) og jeg stillede udstyr og ekspertise til rådighed.
Vi havde en hyggelig dag, men jeg synes nu der var for få besøgende til krolf. Der kom da nogle fodboldspillere og prøvede, og der kom også nogle tilskuere og forsøgte sig, men det blev ikke til så meget som håbet.
Fodboldspillerne havde ikke tid, og når de havde en pause, blev den brugt til taktiske oplæg til næste kamp.
Vi skal nok lave mere ud af krolfen, hvis et sådan arrangement skal gøre nytte. Måske skal man melde sig til – kun til krolf eller kun til fodbold - og så spille en turnering med de tilmeldte krolfspillere, men det bliver jo tidligst næste år.

16/9 KØK 5 vandt pokalen i 3. div.

Agraerne 3 og KØK 5 mødtes på neutral bane for at spille om 3. div. pokal. Uanset hvem der måtte vinde, rykker begge hold op, så det er kun titlen "Vinder af 3. div." man spillede om.
Jeg valgte krolfklubben Hullet’s bane i Favstrup som neutral skueplads, da den geografisk set ligger nogenlunde midt imellem Haderslev og Ødis Kroge. Selvfølgelig også med den skumle bagtanke, at Hullerne så kunne se, at holdkrolf spilles af ganske almindelige mennesker i alle aldre.
Helt neutral var banen nu ikke, da Laue fra Agraerne 3 er manden der har ført krolf til Favstrup, og Agraerne har også været på venskabsvisit i Favstrup. Efter en længere samtale med KØK’s formand, blev stedet dog accepteret.
Jeg kunne ikke selv være til stede, men Ib stillede gerne op som overdommer, og han styrede begivenhederne med rolig og fast hånd.
KØK 5’s damer vandt deres singler og da herresinglerne gav en sejr til hver side, var KØK 5 foran med 6-2.
Damedoublen gav sejr til KØK, og en spændende herredouble endte uafgjort, så nu var stillingen 9-3, og KØK’s sejr var en realitet.
Herredoublen lå ellers til en sejr til Agraerne helt frem til sidste hul, men der var Laue uheldig, og så endte den uafgjort.
De 2 sidste mixdoubler vandt Agraerne, så slutresultatet blev 9-7 til KØK 5 over Agraerne 3.
Var kampen endt uafgjort, var det alligevel KØK der havde vundet, for de brugte kun 501 slag mod Agraernes 513 slag.
Begge hold kommer nu i 2. div., og det ser ud til, at de vil gøre modstand hvor end de kommer frem. Vi glæder os til at se og/eller møde dem i nogle spændende matcher fremover.

koek5.jpg (27554 bytes)
KØK 5's hold : Martin Nielsen, Thomas Fænø, Jan Hansen, Lotte Sørensen og Pernille Kristensen.
Fraværende : Helle Jacobsen og Hans Johnsen.

6/9 Vamdrup Krolf Klub (VKK) stiftet

Mogens Dam, forholdsvis nyslået KØK-medlem, og Arne Schmidt, ældre KØK-medlem (siden bussen kørte til Nysted), indkaldte til stiftende generalforsamling en onsdag aften, og der mødte en lille flok interesseredenuværende og kommende krolfspillere op.
En klub blev stiftet med Mogens som formand, Arne som kasserer, Mona Jensen, Doris Gjedsted og Egon Jensen som bestyrelsesmedlemmer.
Klubben har fået et hjørne af fodboldbanerne til at spille krolf på, og de har lavet en bane med diverse flytbare forhindringer.
Forhindringerne er der fordi banen er temmelig flad og de er flytbare af hensyn til plæneklipningen.
Klubben regner med at stille op med mindst 1 hold i turneringen næste år, og jeg er da meget spændt på hvordan det udvikler sig.
Allerede om lørdagen var der åben krolfbane, hvor en sponsor kom og klippede snoren til banen over.
VKK har været meget aktive med hensyn til sponsorer, og klubben har allerede 11 sæt køller og kugler, som diverse sponsorer har givet.
Banen blev åbnet og de 20 tilstedeværende blev delt op i puljer á 5 spillere, og så blev der ellers spillet fra kl. 14:00 til ca. 17:00.
Elise Frostholm slog det første slag, og hun gjorde det så flot som det kunne gøres, for det var en hole-in-one.

Held og lykke med den nye klub!! - her kommer deres logo :

vkk.gif (3232 bytes)

2/9 Agraerne mister en bane

Den ene af Agraernes baner - Overbanen – er nu blevet lukket, og kommunen er i gang med at lave campingplads.
Selvfølgelig ærgerligt for Agraerne, og Agraerne 4 måtte spille de sidste 2 hjemmekampe på Underbanen i stedet for.
Agraerne mener der bliver et stykke græs tilovers når de har lavet campingpladsen færdig, så der igen kan blive en bane på området.
Hvis ikke, må Underbanen lægges om så der kan blive 2 baner nede ved Søsportscentret, eller et andet område tages i brug, for 1 bane til 50-60 spillere der for lidt.

27/8 Kringsminde

Søndag  den 28. august var Ulla Jensen, ViGo'e, og Lene K. Jensen, DKK, til Hestens Dag på Kringsminde museumsgård i Egeskov ved Fredericia.
De  var  også  derude  sidste år, og mønsteret var nogenlunde det samme. Om formiddagen var der meget stille, men om eftermiddagen var der så mange, at udstyret slap op på et tidspunkt.
Der  var  besøgende fra Letland, Litauen og Australien, som alle prøvede et slag krolf, så med lidt held har vi nu fået spredt spillet kloden rundt.

22/8 Vamdrup Krolf Klub

Onsdag den 6. september kl. 19:00 afholdes der stiftende generalforsamling i Vamdruphallen af Vamdrup Krolf Klub (eller hvad den nu kommer til at hedde).
Det er KØK-spillerne Arne Schmidt og Mogens Dam der står bag, og man forventer at 11 nuværende KØK-spillere skifter klub, samt at der dukker nogle få nye op.
Man har fået lov til at spille på et hjørne af sportspladsen bag svømmehallen. Selv om der er lidt fladt, er der gode muligheder for at lave nogle drillerier i form af sten, buler og hulninger.
Det bliver spændende at se hvordan krolf nu vil udvikle sig i Vamdrup, og jeg ønsker klubben held og lykke.

20/8 Mange Gram-krolfere

Søndag den 20. august var Lene, Søren og jeg inviteret til Gram for at spille på Annemettes Bondegård.
Annemette er datter af Gudrun og Jørgen Krab, som spiller for Agraerne i Haderslev.
Vi var inviteret som turneringsledere for 15-20 Agraere, som skulle se hvem der var de bedste.
Inklusiv turneringsledere, specielt inviteret spillende dommere og Krabberne var vi i alt 25 spillere, som gik 2 runder med 5 spillere i hver pulje. Mellem de 2 runder var der kaffepause og diskussioner om hvorfor første runde var gået som den nu gik.
Efter anden runde var der præmieoverrækkelse til de 3 bedste damer og herrer. Bedste dame blev Nora Kjær og bedste herre blev Frede Thuesen.
Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, helt i krolfens ånd, så stor tak til Annemette, Gudrun og Jørgen.

19/8 Baskerne og Slamsugerne

Fyens Kloarkservice inviterede igen i år til krolf, fest og bøffer i Asperup.
Først blev der spillet en lille turnering, hvor chefen, Vagn,  var så heldig selv at vinde, med sin søn, Michael, på 2. pladsen.
I slagspil var det den eneste krolfspiller, Torben Søgård, Baskerne, der vandt.
Frits Henriksen, Baskerne, arrangerede krolfen, hvor der også var indlagt en lille børneturnering.
Bagefter grillede chefen bøffer til de ansatte, og alle havde en rigtig hyggelig eftermiddag og aften.

12/8 Sommersjov i Bøgeskov

Lørdag den 12. august var der igen Sommersjov i Bøgeskov, og Ulla fra ViGo’e havde endnu engang, sammen med Lene fra DKK, lavet en bane hvor man gratis kunne komme og spille.
Det gik lidt trægt i starten, men hen på eftermiddagen kom der lidt gang i løjerne ved de andre aktiviteter, og det smittede af på krolf.
Ulla regner med der var en 40-50 stykker der gik banen igennem, og den bedste runde gik Harald på 27slag. Han gik nu også rundt en 6-7 gange og har før gået den bedste runde ved tidligere arrangementer.
Hver gang en eller anden gik bedste runde, var der et stort hold-kæft-bolsje i præmie.

11/7 Ny krolfklub i Favstrup ved Christiansfeld

Endnu en krolfklub er kommet på banen. Den er lokaliseret i Favstrup ved Christiansfeld, og den har fået det passende navn "Hullet".
Det skyldes nok at deres bane ligger i en idyllisk fordybning med en lille sø på en privat grund. Et rigtig godt sted til krolf, og folkene fra de 22 husstande i Favstrup skal nok få mange gode timer med krolf.
Der er allerede kontakter til Madholdet i Ødis Bramdrup, som blev besøgt en tirsdag aften.
Et stort tillykke til de brave mennesker i Favstrup!

10/7 Crolf i USA

Jeg blev kontaktet via e-mail af en Nick Lake, Pennsylvania USA.
Nick er 17 år og spiller, som resten af familien, Crolf på en bane i Little Point Sable, Michigan.
De har spillet Crolf i mange år, længere end vi har spillet Krolf. I familien Lake har oldefar været med til at anlægge banen, som er i en privat have (a cottage), og bedstefar er nærmest legendarisk pga. sit fremragende spil.
Banen har 18 huller og det korteste hul er på 32 yards og det længste 142 yards. En yard er ca. 91,44 cm, så det er mellem 30 og 130 m.
Banens par er 58, og efter sigende svært at komme ned på, men bedstefar har vist engang i fordums tid gået en runde på omkring 30 slag – og i Crolf tæller hole-in-one for 1.
Udstyret er forskelligt fra vores. Kuglen er lidt mindre end en tennisbold og køllen har en flad og en skrå ende.

Den skrå ende bruges til at løfte kuglen over forhindringer med eller når man driver.
Reglerne og udstyret er vist meget tæt på golf, hvor vores krolfudstyr er meget tæt på kroket og vores krolfregler er helt vores egne.
De spiller også VM i Crolf, men det er kun familien der spiller – så de er kun omkring 2-300 stk.!!
Jeg synes nu det var sjovt at høre fra dem, og vi har aftalt at udveksle regler og historiske facts, så der kommer måske mere om Crolf på et senere tidspunkt.

8/7 Åbne krolfbaner

KØK i Ødis Bramdrup
KØK stillede en mand op på det gl. stadion i Ødis Bramdrup - Madholdet's bane - satte en annonce i Kolding Ugeavis og fik lidt omtale i Jydske Vestkysten. Sidstnævnte var mere end villig til at skrive lidt, for det var agurketid.
Ud over diverse medlemmer, dukkede der indtil flere nye op også. Vi var ellers lidt nervøse for om Ib nu skulle stå og kede sig hele eftermiddagen, men der var altså jævn belægning det meste af dagen.
Sidenhen er der flere der har ringet for at høre nærmere om hvordan man kunne komme i gang, og foreløbig har det givet 2 nye medlemmer.

DKK og ViGo’e i Madsby
Ovennævnte klubber slog sig sammen og arrangerede noget i Madsby Legepark.
De havde ikke noget i avisen, men havde opslag på alle indfaldsstierne til parken, så de besøgende kunne se at der foregik noget.
Der var også her jævn tilstrømning hele dagen, og flere nye fik prøvet spillet. Bl. a. nogle udlændinge som fik et sæt tyske regler, selv om de vist nok var fra Holland, Belgien eller et andet udland.

Der var både store og små i Madsby.

7/7 Firmakrolf i Fredericia

Firmasporten i Fredericia har taget holdkrolf på programmet her i det nye årtusinde.
Et hold i firmaregi består af 2 spillere, og der spilles 4 singler og en double. Da der uddeles 2 pinde for hver kamp, kan resultaterne være alt fra 10-0 til 5-5.
Turneringen havde 12 hold tilmeldt, som blev fordelt i 2 puljer á 6 hold, og så blev der spillet alle mod alle.
Det endte med, at ABB Electric 1 vandt pulje 1 og ABB Electric 2 vandt pulje 2, så der var lokalopgør i finalen.
Den blev spillet onsdag den 5. juni og blev vundet af 2’erne med 7-3 efter en spændende og usædvanlig velspillet finale.Henning og Peter i kamp og med Carlo som dommer.

Under 30 slag på banen i Hannerup er normalt meget flot, men Johnnys 28 rakte kun til en 4. plads i doublen, så det var simpelt hen de 2 bedste hold, der var i finalen.
Vinderne, ABB Electric 2, består af Henning J. Thomsen og hans kone Karen Marie. Karen Marie tabte den første single, men siden gik hun 2 runder på kun 25 slag, og var ret "umulig" at have med at gøre.
ABB Electric 2 består af Johnny Friis og Peter L. Christensen, som ellers førte med 3-1 efter de 2 første singler, men siden blev der bare lukket helt af.Johnny, Peter, Karen Marie og Henning.

Det var simpelthen det bedste hold der vandt. De havde evnen til at trække en hole-in-one op af hatten hvis modstanderne kom for tæt på.

4/7 Bowlingholdet

En tirsdag eftermiddag havde Willy besøg af 15 ældre bowlere fra Kolding.
De spillede og hyggede sig med krolf i et par timer, og nogle af dem overvejede at melde sig i klubben senere.
Willy spurgte om de havde råd til at betale 30 kr, og de syntes ikke 30 kr om måneden var så galt.
Det kan ikke være prisen der afholder dem fra at melde sig ind, for kontingentet er 30 kr om året.

20/6 Træningskamp mellem Madholdet og Seest

En tirsdag aften kl. 19:00 mødte Madholdet fra Ødis Bramdrup og en flok spillere fra Seest hinanden i en trænings- og/eller venskabskamp.
Madholdet er mændene fra et aftenkursus – Madlavning for finere mænd – der i foråret tog pigerne med ud at spille krolf hver tirsdag aften. Det har de det hyggeligt med, så krolf har vist bidt sig fast for alvor.
Seest stillede med 16 spillere – nogle holdspillere andre nye – og Madholdet stillede med nogenlunde samme antal.
Vi fik delt spillerne i 3 hold fra Seest og 3 fra Madholdet.
Jeg styrede begivenhedernes gang, og der var 6 puljer der spillede på banen på en gang.
Det gik fint, selv om man af og til måtte vente på de forangående.
Alle havde en fin aften i det utroligt varme vejr. Hyggen var i højsædet og Madholdet solgte øl, vand og grillpølser til rimelige priser.
Resultaterne var der ingen der gik så højt op i, men her er de alligevel :

Madholdet 1 – Seest 1 : 11-5
Madholdet 2 – Seest 2 : 6-10
Madholdet 3 – Seest 3 : 6-10

Altså nogenlunde lige. Madholdet havde hjemmebanefordel på den meget knoldede bane, men til gengæld har spillerne fra Seest flere år på bagen – også i krolfmæssig forstand.

Tirsdagen efter var Madholdet på genbesøg hos Seest, og igen havde spillerne en hyggelig aften.

10/6 Nye danmarksmestre

En dejlig varm og solrig lørdag spillede vi om DM i krolf ved Ødis Sogneskole.
Når vejret er godt, er alting godt i krolf, og vi var igen heldige.
Kampspil blev vundet af Leif Frank, Skærbæk ved Fredericia, foran Jørn Juul, Fredericia og Henning Thomsen, Fredericia.
I slagspil var det Jørn Juul der vandt med sammenlagt 124 slag foran Peter Christensen, Ødis Kroge, med 126 slag og Leif Frank med 128 slag. Det samme havde Gert Jensen, Fredericia, men hans 5. runde var dårligere end Leifs.
Læs mere under DM.

24/5 Ugeavisen Budstikken skrev om krolf

Ugeavisen Budstikken havde fået nogle oplysninger fra mig, og det samlede de til et ganske velskrevet stykke om krolf.
Jeg har scannet stykket, og hvis man klikker her kan man forhåbentlig se de i et nogenlunde læseligt format.

24/5 Første firmakrolfkamp afviklet i Fredericia

En onsdag aften spilledes den første krolfkamp mellem 2 firmahold.
Det var IF Posten 1 og ABB Electric 1 der mødtes, og kampen blev vundet af Electric med 7-3.
Der er kun 2 spillere på et hold. Først spiller vi 2 singler, dernæst 2 singler mere efter bytte af modstandere. Til sidst spiller vi en double.
Alt i alt er der altså 10 pinde på højkant, så alt fra 10-0 til 5-5 er mulige resultater.
IF Posten bestod af Carlo og Elly Petersen, som vi har set ved VM på Løverodde. ABB Electric 1 består af Johnny Friis fra ViGo'e og en herre ved navn Peter Christensen fra KØK.
Af andre kendte krolfnavne i firmaturneringen kan jeg nævne Margrethe og Jørn Juul fra ViGo'e og Karen Marie og Henning Thomsen samt Lene og Gert Jensen alle fra DKK. I alt er der 12 hold til start fordelt i 2 puljer á 6 hold.

18/5 Favstrup beboerforening

Laue Raben, indehaver af Den Firkantede Kugle, arrangerede en krolf-demo for beboerforeningen i Favstrup, hvor han bor.
Laue spiller selv krolf i Haderslev, men han syntes det kunne være et udmærket spil for et lille lokalsamfund på 22½ (23 før orkanen) husstande lige syd for Christiansfeld.
En torsdag aften drog KØK’s Willy Christiansen og Agraernes Arne og Kis Wind til Favstrup, og der satte de omkring 25 forventningsfulde Favstruppere ind i krolfens mysterier.
Der blev spillet på en stor, let skrånende, bane på et smukt beliggende privat område.
Proffer ville gå denne bane på mellem 30 og 40 slag, vil jeg antage, så da jeg hørte banen var gået på mellem 50 og 60 slag, var det nogenlunde som forventet.
En enkelt undtagelse var der dog. En herre gik banen på 37 slag, hvilket er flot på den bane første gang man har en krolfkølle i hånden.
Det lader til de har hygget sig med krolf, for jeg har nu en masse køller og kugler i ordre. Det må være fordi de har tænkt sig at prøve spillet nogle flere gange, måske endda med en fast spilleaften.

15/5 Ny bane igen

Endnu en ny bane. Mandag aften var jeg ude og se og prøvespille en bane i Favstrup et par km uden for Christiansfeld.
Laue Raben, den lykkelige indehaver af Den Firkantede Kugle fra VM 1999 på Løverodde, er ham der bragte krolf til Favstrup.
Laue spiller i forvejen i Haderslev, men prøver nu at starte noget op i Favstrup, hvor beboerforeinigen i forvejen har et fremragende sammenhold.
Banen bliver åbnet officielt torsdag den 17/5, hvor en 20-25 mennesker har aftalt at mødes til krolf og varme hveder.

7/5 Nye baner

Krolfspillerne i Haderslev har lidt problemer med kommnunens planer om en campingplads på det areal hvor de spiller krolf.

Det ser ud til de kan beholde banen resten af sæsonen, men som en gardering har de nu fået en ny bane lige ved siden af søsportscentret.

Den blev åbnet med snoreklipning og det hele, fredag den 5. maj, og endnu engang var pressen til stede. Her er et par udklip fra forsiden af Haderslev Ugeavis, som er flink til at skrive om krolf.

Haderslevs nye bane indvies

Fra forsiden i Haderslev Ugeavis

Agraerne 1 og 3 har hjemmebane på den nye bane (underbanen), og Agraerne 2 og 4 hører hjemme på den ’gamle.’ (underbanen).

Baskerne har også fået ny bane, men her er det en omlægning af den gamle.

De har simpelt hen vendt banen, så man nu slutter oppe ved klubhuset i stedet for at slutte som nogle prikker ude i horisonten.

Da banen stort set kun er vendt, har det ikke haft den store indflydelse på længden.

Også Krolfklubben i Ødis Kroge har fået en ny bane, og også denne er i en privat have.

Det er Knud og Elise Frostholm fra KØK 4 der har været så venlige at åbne haven for krolffolket, hvilket vi alle selvfølgelig er taknemmelige for.

KØK 4 flytter hjemmebane fra min til Knud og Elises bane, hvilket også kun er godt. Jo flere forskellige baner vi har, desto sjovere er det at spille krolf.

6/5 Firmasporten i Fredericia

Lørdag den 6. maj havde firmasporten i Fredericia – FFFIF - åbent hus.

Man kunne komme og både se og prøve forskellige aktiviteter så som petanque, naturgolf, beach volley, beach arobic og som noget nyt – krolf.

Jeg havde sammen med nogle FFFIF’ere lavet en permanent bane med diverse forhindringer, og jeg synes selv den er god og udfordrende.

Landskabets naturlige forhindringer blev benyttet, sammen med nogle store sten, som er med til at danne rammen om banen. Et rigtig godt område til krolf.

Der er nu inviteret til krolfturnering for firmasportens medlemmer, og da der er flere krolfere i bl. a. ABB Electric, er det blevet en fin lille overskuelig turnering med 12 hold.

Et hold består af 2 spillere, og det er ligegyldigt om det er 2 damer, 2 herrer eller 1 af hver.

Der spilles først 2 singler, derefter 2 singler mere efter bytte af modstandere og der sluttes med en double som vi kender det fra vores holdkampe.

Turneringen startede i maj og slutter ved udgangen af juni, hvorefter der er sommerpause. Til august starter så en ny turnering.

5/5 Københavns Krolf Kult

Jeg har modtaget følgende e-mail :

Nogle gode venner og jeg satser på at starte ovenstående klub d. 8. juli.

Jeg har søgt om et areal på Amager til den stiftende turnering. Hvis det lykkes, og hvorfor skulle det ikke det, er du naturligvis hjerteligt velkommen. Så kan vi også søge om optagelse i det højstærede krolfforbund med det samme.

Peter I. Petersen

Desværre er jeg ikke på de kanter i den dag, for klubberne har vedtaget at holde åbne krolfbaner i den weekend, men det lyder både lovende og spændende.

Peter I. Petersen kender krolf fra VM i Nysted 1998, hvor han som journalist på Politiken, tilbragte en hel dag sammen med os andre.

Han må have haft en god dag, og vi må have efterladt et positivt indtryk, når det nu et par år efter udmønter sig i et sådant initiativ.

Jeg vil da ønske Peter og co. held og lykke med at stifte Københavns anden krolfklub (er det 1. division øst der spøger?).

1/5 DM i Ødis lørdag den 10. juni

Jeg har haft lidt vanskeligt ved at beslutte mig for en dato til DM, men det blev altså Pinselørdag den 10. juni, og der spilles ved Ødis Sogneskole med spisning i Ødis Hallens cafeteria.

Du kan læse mere under DM.

9/4 Nye klubber og hold

Til denne sæson er der kommet 2 nye klubber og ikke færre end 7 nye hold.
Det er Landbrugets Seniorklub Haderslev der giver det største bidrag med 4 nye hold, som stiller op under navnet Agraerne.
Seest Boldklubs Seniorafdeling er også nye i holdkrolf, selv om de har spillet i et par år. De stiller med et enkelt hold.
Krolfklubben i Ødis Kroge har splittet et af holdene i 2, så de har nu 5 hold.
Baskerne har også tilmeldt et ekstra hold, så de er nu oppe på 2.
Jeg håber – og forventer – selvfølgelig, at alle de nye hold får det lige så hyggeligt med krolfsporten som vi andre har det.
Velkommen alle sammen!!!

9/4 Formandsmøde

Formandsmødet blev afholdt søndag den 9. april hos Jens Hauge Nielsen i Nørre Aaby.
Vi havde et hyggeligt møde med ekstraordinær flot traktement og en lille krolfkamp bagefter.
Der var de sædvanlige 4 punkter på dagsordnen, og her kommer så de væsentligste punkter der blev taget op :

 1. Evaluering af sidste års turnering.
 2. Generelt helt fin, men der var dog et par mindre gode hændelser.
  KØK 3 skulle have flyttet et par kampe i august fra søndag til lørdag, men pga. misforståelser og/eller kommunikationsbrist troede KØK 3 det var faldet på plads, men NÅK og Baskerne var ikke enige.
  Problemet blev klaret, men i regelerne må vi nok prøve at tage nogle forholdsregler.
  En anden gang ville NÅK ikke spille på grund af regnvejr, men KØK 2 ville ikke flytte kampen af flere grunde.
  Kampen blev ikke spillet og NÅK blev dømt som taber med 0-16.
  Vi skal nok have præciseret regler for flytning af kampe og konsekvens ved uenighed, så det gør vi under næste punkt på dagsordnen.

 3. Regelændringer.
 4. De 2 førnævnte problemer, har nu medført, at reglerne for flytning af kampe har fået ny ordlyd.
  Det ser således ud :

  Regler for flytning af kampe

  §1

  §1 Turneringsledelsen udvælger en sidste spilledag, og kun turneringsledelsen må arrangere kampe efter denne dato.

  §2 Hvis man vil have flyttet en kamp, skal man henvende sig til modstanderholdet, som så bestemmer om de vil være med til det eller ej.
  Hvis de går med til det, findes der en ny dato som meddeles turneringsledelsen. Denne checker at begge parter er enige.
  Går de ikke med til at flytte kampen, skal kampen spilles på det fastlagte tidspunkt. Bliver den ikke det, taber det udeblevne hold med 0-16.

  §3 En kamp er først flyttet når en ny dato er aftalt og checket af turneringsledelsen.

  §4 Baneejeren eller den baneansvarlige (hvis banen er offentlig) kan aflyse en kamp pga. vejrlig, eller hvis der på anden måde er risiko for at banen bliver ødelagt, eller hvis der er sygdom eller andet der kræver ro i umiddelbar nærhed af banen. Kan holdene ikke blive enige om en ny spilledato, dikterer turneringsledelsen en dato.

  Så ændrer vi på reglerne for holds placering i tilfælde af pointlighed.
  Det er stadig point der bestemmer holdenes placering, men hvis 2 eller flere står lige, ser vi på indbyrdes kampe først, og derefter deres ’målscore’. Hvis holdene stadig står lige, ser vi på antal slag i indbyrdes opgør, og hvis der stadig ikke er en afgørelse, må vi se hvem der har scoret flest pinde på udebane. Står de stadig lige, må der en ny kamp til (hvis det har nogen betydning).

  Især på Ullas bane er man tit i bedene, og da det af og til har meget stor betydning hvor kuglen bliver lagt ved indrykning, har vi besluttet at ændre indrykningsreglen så den stemmer overens med det der rent faktisk sker.
  I reglerne stod der tidligere, at det var dommeren der skulle rykke kuglen ind, men det skete aldrig i praksis og da der alligevel aldrig er upartiske dommere (altid en af de tilstedeværende spillere), har vi ændret det til, at spilleren rykker kuglen ind, og dommeren så bare checker at det er gjort i overensstemmelse med reglerne (korteste vej og max. et køllehoveds længde ind mm).

 5. Planlægning af dette års turnering.
 6. Der var 11 hold sidste år, og nu er der pludselig 18 hold til start.
  Normalt skulle det så være 3 puljer á 6 hold, men så skulle 1 af de nye hold i 2. div., og hvem skulle det så være?
  Derfor valgte vi en anden måde at gøre det på.
  Vi sagde at der skulle være :

  5 hold i 1. div.
  5 hold i 2. div.
  8 hold i 3. div. fordelt i 2 puljer á 4 hold.

  Det betyder at vi rykkede Dragen ned i 3. div.

  Hvad der sker næste år, er på nuværende tidspunkt temmelig usikkert, så det er svært at sige noget entydigt om op og nedrykning.
  Her er hvad vi foreløbig vedtog :

  2 hold ud af 1. div.
  2 hold op fra 2. div.
  2 hold ned fra 2. div.
  2 hold op fra 3. div. (de 2 puljevindere).

  Puljevinderne spiller 1 kamp på neutral bane om 3. div. vandrepokal, men begge rykker op.

  De nederste hold i 3. div. vil risikere at blive rykket ned i en eventuel 4. div. næste år.

  Hvis vi laver om på antallet af hold i divisionerne næste år, kan op/ned rykning ændre sig. Hold vi har lovet oprykning vil dog altid rykke op, men flere kan komme til. Hold vi har truet med nedrykning, kan risikere at blive hængende.

  Divisioner og puljefordelinger står på de respektive divisioners egne sider.

 7. Eventuelt og orientering om stævner.
 8. Som det ser ud lige nu, udgår stævnet i Ødis. Ødis IF har nemlig flyttet sommerfesten til den 24/25 juni, og der er jeg på ferie i Sverige.

  Til gengæld bliver det så muligt at flytte DM til den 17. juni, og jeg overvejer at lægge det i Ødis Bramdrup.

  VM er i år ved Søsportscentret i Haderslev, lørdag den 5. august fra kl. 10:00 til sent.

  Det er et samarbejde mellem Landbrugets Seniorklub Haderslev og undertegnede, og vi forventer det hidtil største VM med omkring 100 spillere i alle aldre.

  Sidste år havde de fleste klubber Åben Krolfbane i en fælles weekend. Nogle havde mange besøgende, andre få, men de fleste klubber fik faktisk flere medlemmer ved den lejlighed.
  Derfor har vi besluttet at prøve igen. De klubber der har tid, mandskab og lyst til at lave Åben Krolfbane, afholder selv et arrangement på en fælles dato, som endnu ikke er vedtaget.
  Klubberne sørger selv for at kontakte ugeaviser, dagblade, radio og TV, alt efter temperament.

1/3 Formandsmøde

Det er vedtaget, at der er formandsmøde hos Jens Hauge Nielsen, Æblehaven 10, Nr. Aaby.
Han bliver invaderet af ivrige formænd søndag den 9. april kl. 14:00, som samtidig er sidst frist for tilmelding af hold til turneringen.
Hovedpunkterne vil som sædvanlig være :

1) Evaluering af sidste års turnering.

2) Regelændringer.

3) Planlægning af dette års turnering.

4) Eventuelt og orientering om stævner.

Det ser ikke ud til der er de store ting i år.

Jeg går og tæller på knapper for at finde ud af om vi skal have en 1., 2. og 3. div. eller det skal være 1. og to 2. div., forudsat der kommer min. 2 hold mere.

Jeg er i øjeblikket mest stemt for en 3. div. til nye hold, men input modtages gerne!

Jeg overvejer også om vi skal have gjort reglerne for flytning af kampe klarere. Der var noget med nogle misforståelser om et par flytninger og en regnvejrskamp der ikke blev spillet.

Ellers har jeg ikke noget videre på tapetet, men måske kommer nogle af de andre formænd med nogle spændende forslag.

Med hensyn til stævner, arbejder jeg på at få lagt DM sidst i maj i Seest, men det er ikke på plads endnu.

Der kommer også et stævne i Ødis den 17. juni, men om det bliver VM for par eller om jeg finder på noget andet vides ikke med bestemthed endnu.

Til sidst kommer der så VM i Haderslev, og det bliver lørdag den 5. august.

Haderslev har ellers lidt problemer med deres bane, idet kommunen arbejder på at få lavet krolfbanen om til campingplads.
Der er nu så mange gode, flotte og grønne områder med udsigt til bryggeriet i Haderslev, så VM bliver ikke noget større problem.

20/2 Madlavningsholdet

Vagn Hugger, Ødis Bramdrup, går rundt med en idé om, at han og madlavningsholdet fra Husmoderforeningen kunne fortsætte med at mødes hver tirsdag, når nu kurset stoppede.

De kunne så spille krolf i stedet for, for det syntes alle var vældig sjovt da de prøvede det sidste år. Og jeg synes da det er en fremragende idé!

Hvis det bliver til noget, spiller de på banen i Ødis Bramdrup - der hvor Ødis Krolfklub faktisk har deres nye hjemmebane.

Om det bliver i samarbejde med ØK'erne vides endnu ikke, men det kunne da være sjovt at få noget i gang i Ødis Bramdrup også.

Om det bliver til et hold i holdturneringen er nok tvivlsomt i første omgang, men måske på længere sigt.

5/2 Pensionister i Taulov

Jeg blev ringet op af en Bent Mikkelsen, Taulov, som havde set og prøvet det dér krolf hos en svoger i Haderslev.

Bent er formand for en beboerforeningen for ældre mennesker i Taulov, og de havde et passende stykke græs hvor de kunne have en krolfbane.

Jeg var ude for at se på området, og der er god plads til en bane. Den bliver ikke lang, men da Bent er den yngste med sine ca. 70 år, så gør det nok ikke så meget.

Bent har talt med 6-8 stykker som umiddelbart er interesserede, uden at de ved noget som helst om krolf. De har tidligere tænkt på at spille kroket på området, men det er aldrig blevet til noget.

Vi har aftalt, at vi laver en krolfdemo engang til foråret, og så ser vi hvad der kommer ud af det.


PLC 22-07-10