Op • Hold 93 • Hold 94 • Hold 95 • Hold 96 • Hold 97 • Hold 98 • Hold 99 • 2000 • 2001 • 2002 • 2003 • 2004 • 2005 • 2006 • 2007 • 2008 • 2009 • 2010
 

Holdturneringen 1997


Formandsmøde

Den 21/4 1997 var der formandsmøde, og her kommer lidt om de beslutninger der blev truffet

Børneregler

Ulla, ViGo'e, havde et forslag om at forenkle børnereglerne, og det havde Jens, NÅK, også.
Jens' forslag gik ud på at fjerne dem helt, så børn spillede på lige fod med de voksne, for de er jo fuldt ud så gode som de voksne, og reglerne er jo kun indført fordi turneringslederen har børn i den alder.
Der var nu ikke den store stemning for at fjerne reglerne, så Ulla's forslag blev vedtaget med 5 stemmer mod 1. Forslaget betyder at børn på 12 år på spilledagen får 1 slag forud, 11 år får 2, 10 år får 3 og så fremdeles. Børn under 13 må stadig spille som dame eller herre uanset køn.
Og lad mig så lige gentage begrundelsen for at børnereglerne overhovedet er der.
Børnereglerne findes for dels at give barnet en chance for at få en succesoplevelse af og til, så de på længere sigt gider spille med.
Dels findes de for at få forældrene til overhovedet at give ungerne lov til at spille med, så frygten for at de taber hele tiden bliver mindre.
Der er jo desværre flere herrer end damer der spiller med i holdturneringen, så derfor har vi tilladt drenge at spille som dame.

Herre spille som dame

Jens, NÅK, ville også helt afskaffe straffen for at mænd spiller som dame.
Dette var den hårdeste nød at knække, da der var mindst 3 meninger om dette.
Jens, NÅK, og Ulrik, Strib, ville helt afskaffe reglen. Peter, KØK, ville helst ikke røre ved de 6 straffeslag, Ole, ØK, Ulla, ViGo'e, og Henning, DKK, kunne godt gå ind for en nedsættelse.
Det endte efter en del kompromiser med, at der fremover er 4 straffeslag hvis en herre spiller som dame.
Min oprindelige tanke med reglen var egentlig, at holdene skulle motiveres til at tage nye spillere med. Hvis alt kiksede og alternativet ville være at en modstander skulle stå og kede sig, ville jeg så tillade en herre at spille som dame, men selvfølgelig iført en staf, for jeg ville være ked af, at det efterhånden udviklede sig til rene herrehold. Styrken ved krolf er jo faktisk, at hele familien fra barnebarn til bedstemor kan være med.

Tilskuere og/eller modstandere blander sig

Vi vedtog, at hvis en spiller spørger om det er ens tur, er det op til spilleren at sikre sig, at det nu også var dommeren der svarede, og ikke en modstander eller en tilfældig tilskuer.
Hvis dommeren svarer forkert, kan man ikke gøre andet end at flytte kuglerne tilbage, og så lade spillerne slå i den rigtige rækkefølge. Eller hvis der er slået uoverskueligt mange slag i forkert rækkefølge, så enten spille hullet færdig i den forkerte rækkefølge eller måske starte helt forfra på hullet. Afgørelsen må være dommerens.
I denne forbindelse kom vi ind på, at det ville være rart hvis dommeren sagde navnet på den der var den næste til at slå. Det henstiller vi hermed til dommerne om at gøre.

Indirekte slag

Indirekte slag er selvfølgelig forbudt. Slag skal slås med køllehovedet til sin egen kugle. Eneste undtagelse er når 2 kugler ligger klods og man holder en modstanders kugle med foden, og så slår til denne (altså kuglen).
Indirekte slag bag på en flagstang eller anden forhindring (plankeværk) er altså ikke tilladt. Ligeledes er det også strafbart hvis man slår i jorden eller flis og kuglen flytter sig uden at man ramte den.
August
Engang i maj havde jeg solgt nogle køller og kugler til Seest Boldklub ved Kolding. De ville starte nogle aktiviter for ældre, og det skulle foruden petanque og tennis være krolf.
De købte 12 sæt, og jeg var ude for demonstrere spillet for en 10 mand (m/k), og troede så at det var det. I august ville de gerne købe 8 sæt køller og kugler mere, for folk stod nærmest i kø for at få lov til at spille. Nu var der en ganske almindelig mandag formiddag 19 spillere der ville spille.
Jeg leverede flere køller og lavede endnu en bane, og jeg fik at vide, at der normalt var 18-20 ældre til træning mandag og torsdage formiddag fra 10 til 12, hvorefter der spises medbragt mad, og de seje tager så 1 time mere. I alt er de omkring 30 der kan finde på at komme, men alle kommer heldigvis ikke på een gang.
Havde jeg vidt det lidt tidligere, havde jeg spurgt dem om de havde lyst til at prøve holdkrolf, for vi havde jo en pulje der trængte til et hold mere.
Nu nøjedes jeg med at udfordre dem til en træningskamp. For at det kunne blive i deres normale træningstid, plukkede jeg 6 af KØK's ældre, som godt kunne og ville bruge en formiddag til en ekstra kamp. Det blev et forstærket KØK 3, hvor både danmarksmesteren og verdensmesteren var med, hvilket blev et alt for stærkt hold.
Det blev alligevel en hyggelig formiddag og der blev straks arrangeret returkamp i Ødis Kroge, som også faldt heldigt ud.
Jeg håber Seest stiller 2-3 hold til næste år, men er da ganske fornøjet med bare 1 (så er de da i gang).

14/9
I kampen om 2. div.'s pokal spillede SaS og KØK 3 på en bane i Trelde. Banen var ny for alle spillere, så den var så neutral som den kunne være.
SaS kom bedst fra start og de førte med 6-2 efter singlerne. KØK kom godt igen, og så endte kampen uafgjort
Da det var en kamp om en pokal, skulle der en afgørelse til, så der blev talt slag i alt. Her viste det sig, at KØK 3 havde brugt 386 slag og SaS 403, så det blev altså KØK der tog hjem med pokalen.


1. division

Ud af 1. div. rykker 2 hold, og op kommer de 2 vindere af puljerne i 2. div.
Hvem er så favoritter her? KØK 2 som regerende mestre kan man vel ikke se bort fra, men personligt tror jeg mere på ViGo'e 3.
KØK 1 er svækket en hel del siden sidste år, så de må nok ned; men hvem der skal med tør jeg ikke gætte på.

29/5
KØK 1 gjorde god modstand, men ØK klarede skærene. Med lidt held var sejren gået til KØK 1, men man kan jo ikke vinde hver gang.

1/6
De 2 oprykkere, NÅK 3 og ViGo'e 3, spillede på den nye bane i Asperup, og NÅK 3 fik revance for nederlaget i kampem om 2. div.'s pokal sidste år. Sejren kom til at lyde på hele 12-4.
I Ødis Kroge havde KØK 2 og ØK en meget jævnbyrdig kamp, som med lodder og trisser tippede over til KØK 2's fordel. En smal og lidt heldig 9-7 sejr kom i hus.

8/6
KØK holdene var på en dobbelttur til Asperup og Vejlby. Vejret var fremragende, så turen som sådan var også fremragende.
Som KØK-spiller må jeg så sige, at det kneb lidt med resultaterne. KØK 1 fik en på hatten i Asperup af NÅK 3. 14-2 til hjemmeholdet var til at tage og føle på.
Det gik dem lidt bedre i Vejlby, hvor nederlaget 'kun' blev på 10-6 til ViGo'e 3.
Til KØK 1's forsvar skal siges, at holdet var noget afbudshærget. Sidste afbud kom dagen før, og så manglede der pludselig en dame. Morten sprang hjælpende til, men blev iført 4 straffeslag, og det er ikke nemt at hente igen (og skal heller ikke være det).
KØK 2 tabte også til ViGo'e 3, men kun med 9-7, selv om det nemt kunne være blevet uafgjort. Den sidste double smed en 4-slags føring over bord på sidste hul, og så endte den kamp uafgjort, hvor holdet kunne have fået 8-8 hvis doublen havde sejret.
I Asperup gik det så meget bedre for KØK 2, og det blev til en sejr på 10-6 over ellers hjemmestærke NÅK 3.

19/6
KØK 1 & 2 havde en dejlig aften, hvor det første indbyrdes opgør blev spillet. KØK 2 var for stærke, og var foran 12-0 inden der blev reduceret til 4-12.
Nu har KØK 1 uoverskuelige problemer, men til gengøld ligger KØK 2 lunt i svinget.

22/6
ØK havde besøg af både ViGo'e 3 og NÅK 3, og begge modstandere blev sendt hjem med nederlag i bagagen.
ViGo'e blev slået med 10-6 og NÅK med 9-7, så nu ligger ØK i toppen sammen med KØK 2, men kun 2 point skiller nr. 1 og 4, så spændingen holder sig nok til sidste spilledag.

19/8
Efter en lang og velfortjent sommerferie, er der nu gang i holdturneringen igen.
Der blev lagt ud med et lokalopgør mellem KØK 2 og KØK 1, og som ventet vandt KØK 2. Det blev til 12-4, men der var ingen sure miner fra det tabende hold. Flere kampe var lige, men KØK 2 var lige 1 slag eller 2 bedre hele tiden.
Det er rigtig godt ud for KØK 2 nu, og KØK 1 har belavet sig på nedrykning.

24/8
Endnu et lokalopgør. Denne gang var det ØK der tog imod KØK 2, og det blev en meget jævnbyrdig kamp. Resultatet blev 9-7 til ØK, så nu er disse 2 hold helt lige indbyrdes. Til gengæld har ØK kun tabt 1 kamp, hvor KØK 2 har tabt 2, men ØK har 2 udekampe til gode, hvor KØK 2 har 2 hjemmekampe, så det ser ud til at blive meget spændende helt til sidste spilledag.

ViGo'e 3 havde en høne at plukke med NÅK 3, idet de havde tabt med hele 12-4 på udebane.
Der blev kæmpet indædt, og det lykkedes ViGo'e 3 at vinde med 12-4 hjemme, så nu er den plet vasket af.
NÅK 3 har det vanskeligt i øjeblikket, og en nedrykning truer holdet. ViGo'e 3 kan derimod stadig nå at blive mester, men det kræver nok sejre i resten af kampene.

31/8
ØK havde en længere udflugt til Vejlby og Asperup.
Turen var såmænd god nok, men resultatmæssigt var det ikke så godt.
Først mødte man ViGo'e i Vejlby, men de var ikke nemme at have med at gøre. ViGo'e vandt med 12-4, og det ser ud til de er ved at være i topform.

Så gik turen til Asperup, og her gik det bedre, men det blev til et 7-9 nederlag til ØK.
Resultaterne betyder, at KØK 1 nu er sikker på at rykke ned og at NÅK 3 er i overhængende fare for at smutte med. Der er dog stadig 2 kampe at gøre godt med, men det bliver svært på udebane.
I toppen har KØK 2, ViGo'e 3 og ØK hver 8 point, men ØK har en kamp mere. KØK 2 og ViGo'e 3 mødes på sidste spilledag, og det er nok her det hele afgøres, selv om NÅK 3 også kan få indflydelse på mesterskabet.

4/9
ØK sluttede sæsonen af med en stor sejr på 14-2 over KØK 1. Sejren var ventet, men nok ikke i den størrelse.
Det giver ØK en teoretisk chance for at vinde mesterskabet, men mon ikke KØK 2 eller ViGo'e 3 får overhalet indenom. Disse 2 hold mødes indbyrdes i sidste kamp, og vinderholdet bliver nok mester.

14/9
KØK 2 klarede favoritpresset, og vandt begge hjemmekampe. Det blev til 12-4 over NÅK 3 og 11-5 over ViGo'e 3, og dermed er KØK 2 igen verdensmestre i holdkrolf. Det er nu 2. gang i træk og 3. gang i alt.
KØK 1 fin endelig gang i spillet, og det blev til sejr over ViGo'e på 9-7 og over NÅK på hele 13-3.
Det lunede hos KØK 1, men forhindrede desværre ikke nedrykning til 2. div.
Da NÅK 3 tabte begge kampe, røg de med ud, efter kun 1 enkelt år i 1. div. Hjemme i Asperup gik det udmærket med 3 sejre ud af 4 mulige, men på udebane gik det helt galt med ene nederlag.
ØK blev nr. 2 og oprykkerne fra ViGo'e nr. 3.
Op kommer KØK 3 og SaS, som begge tidligere har været i 1. div. SaS smuttede ud af 1. div. ved et uheld sidste år, men har tæknk sig at vinde 1. div. igen.


Bagerst fra venstre : Søren på 7 år, Jan Eliasen og Peter Christensen med hat.
Midten : Lene Henriksen med diplom og pokal samt Ib Svangren.
Forrest : Mette Christensen på 5 år (spillede ikke med), Bente Gravesen med Julie og Tonny Gravesen med Amalie på armene.

Turneringsplan for 1. division
Dato Dag Kl. Hjemmehold Udehold Bemærkninger
  Torsdag 19:00 KØK 1 ØK 7 - 9
1/6 Søndag 13:00 KØK 2 ØK 9 - 7
    15:00 NÅK 3 ViGo'e 3 12 - 4
8/6 Søndag 13:00 NÅK 3 KØK 1 14 - 2
    13:00 ViGo'e 3 KØK 2 9 - 7
    15:30 ViGo'e 3 KØK 1 10 - 6
    15:30 NÅK 3 KØK 2 6 - 10
19/6 Torsdag 18:30 KØK 1 KØK 2 4 - 12
22/6 Søndag 13:00 ØK ViGo'e 3 10 - 6
    15:00 ØK NÅK 3 9 - 7
19/8 Tirsdag 18:30 KØK 2 KØK 1 12 - 4
24/8 Søndag 13:00 ØK KØK 2 9 - 7
    15:00 ViGo'e 3 NÅK 3 12 - 4
31/8 Søndag 13:00 ViGo'e 3 ØK 12 - 4
    15:00 NÅK 3 ØK 9 - 7
4/9 Torsdag 19:00 ØK KØK 1 14 - 2
14/9 Søndag 13:00 KØK 2 NÅK 3 12 - 4
    13:00 KØK 1 ViGo'e 3 9 - 7
    15:00 KØK 1 NÅK 3 13 - 3
    15:00 KØK 2 ViGo'e 3 11 - 5
Stillingen i 1. division
Hold Kampe For - Imod Point
Krolfklubben i Ødis Kroge (KØK) 2 8 80 - 48 12
Ødis Krolfklub (ØK) 8 69 - 59 10
ViGo'e 3 (Fredericia) 8 65 - 63 8
Nr. Åby Krolfklub (NÅK) 3 8 59 - 69 6
Krolfklubben i Ødis Kroge (KØK) 1 8 47 - 81 4

2. division pulje A

1 hold rykker op og 2 rykker ned hvis vi beslutter at lave en 3. div. næste år.
Denne pulje ser umiddelbart meget lige ud. SaS som nedrykker må være favoritter, og det var vel også en usædvanlig uheldig sæson der gjorde de rykkede ned.

1/6
SaS og DKK havde begge flyttet nogle kampe, og så blev der plads til at afvikle denne kamp allerede nu. SaS kom skidt fra start, da de hjemme tabte med 7-9 til DKK, som nu må have overtaget favoritværdigheden. Det er dog tidligt at spå, for SaS er gode, og de kæmper til det sidste.

12/6
DKK klarede også den 2. udekamp på flotteste vis, og ViGo'e 1 blev slået på udebane. Da DKK er stærke hjemme, bliver det svært at vippe dem af pinden, men specielt SaS vil gøre alt for at drille dem.

19/6
Også denne kamp blev flyttet lidt, men dog spillet. SaS fik den ventede hjemmesejr over ViGo'e 1, og den kom til at lyde på 11-5. Dermed holder SaS liv i håbet om snarlig tilbagevenden til den bedste række, men det bliver svært.

16/7
Endnu en svær udekamp blev klaret af DKK. Denne gang måtte de nøjes med uafgjort mod NÅK 1, men det er de også vældig tilfredse med. Med 5 af 6 mulige point på udebane, ser det lyst ud for DKK.

24/8
DKK havde besøg af ViGo'e 1, og da DKK havde vundet udekampen, skulle det være en smal sag at vinde hjemme.
Det var det bare ikke, og helt sensationelt var ViGo'e i stand til at klare uafgjort. Det var noget af en kæp i DKK's hjul, for nu har de sat 2 point til, lige som SaS har. Det bliver en spændende og afgørende kamp mellem disse 2 hold, når de mødes hos DKK.

SaS og NÅK 1 havde flyttet en kamp til denne dato, hvor de i forvejen skulle mødes i Strib.
Første kamp blev spillet i Strib, og selv om Paw blev erstattet af 10 årige Nick, blev NÅK sendt hjem med et nederlag på 12-4.

Lige efter kampen i Strib, kørte holdene til Nr. Åby, og her blev resultatet 9-7 til SaS. En god sejr, når man tager i betragtning at DKK satte 1 point til i Nr. Åby.
SaS og DKK ligger nu á point, men med et lille plus til SaS i scoren.

7/9
Først spillede DKK mod NÅK 1, samtidig med at SaS var på besøg hos ViGo'e 1. DKK vandt som ventet med 10-6, hvor imod ViGo'e og SaS delte i porten.
Det betød, at SaS nu skulle vinde ude over DKK for at rykke op, og da de tabte hjemme kunne det blive vanskeligt.
Men SaS består af et hold fightere, så de vandt med hele 11-5, - endda på udebane.
Dermed er SaS igen i første div., hvor de vel også ører til.
I kampen om 3. pladsen mellem ViGo'e og NÅK, var der på intet tidspunkt tvivl om resultatet. ViGo'e lammetævede NÅK med hele 14-2

14/9
Kampen om 2. div.'s pokal spillede SaS og KØK 3 på en bane i Trelde.

Turneringsplan for 2. division pulje A
Dato Dag Kl. Hjemmehold Udehold Bemærkninger
1/6
12/6
Søndag
Torsdag
13:00
19:00
ViGo'e 1 DKK 6 - 10
1/6
24/8
Søndag 13:00
15:00
NÅK 1 SaS 7 - 9
22/6
21/8
Søndag
Torsdag
13:00
19:00
NÅK 1 ViGo'e 1 12 - 4
22/6
1/6
Søndag 13:00 SaS DKK 7 - 9
22/6
19/6
Søndag
Torsdag
15:30
19:00
SaS ViGo'e 1 11 - 5
22/6
16/7
Søndag
Onsdag
15:30
19:00
NÅK 1 DKK 8 - 8
24/8 Søndag 13:00 SaS NÅK 1 12 - 4
    13:00 DKK ViGo'e 1 8 - 8
7/9 Søndag 13:00 DKK NÅK 1 10 - 6
    13:00 ViGo'e 1 SaS 8 - 8
    15:00 ViGo'e 1 NÅK 1 14 - 2
    15:00 DKK SaS 5 - 11
Stillingen i 2. division pulje A
Hold Kampe For - Imod Point
Stars and Stribs (SaS) 6 57 - 38 9
DeKorative Krolfere (DKK) 6 50 - 46 8
ViGo'e 1 6 45 - 51 4
Nr. Åby Krolfklub (NÅK) 1 6 39 - 57 3

2. division pulje B

1 hold rykker op og 1 rykker ned hvis vi beslutter at lave en 3. div. næste år.
Der er desværre kun 3 hold i denne pulje. Hvis der skulle komme en eftertilmelding bliver et eventuelt nyt hold puttet ind her.
NÅK 2 må som nedrykkere være favoritter, og det var jo også kun marginaler der gjorde at de rykkede ned.

1/6
Favoritterne fra NÅK 2 kom godt ud af starthullerne med en 9-7 sejr ude over ViGo'e 2. Det ser ud til at Jens Hauge og co. vender tilbage til den bedste række, hvor de også hører til.

29/6
Her i pulje B går det efter planen - tidsmæssigt i hvert fald.
Spillemæssigt overraskede KØK 3 med udesejre over ViGo'e 2 og NÅK 2. Sejren over sidstnævnte var bemærkelsesværdig, idet det var på Nr. Åby's store bane, hvor ingen i sidste års 1. div. kunne slå NÅK 2.
Det kunne KØK 3, og sejren kom til at lyde på 10-6, men så vidt jeg kan se ud af holdkortet, tippede mange afgørelser på 1 slag over til KØK's fordel. Held og godt spil er dog tilladt i krolf.
Hos ViGo'e vandt KØK med 9-7 efter en 8-0 føring efter singlerne.
Nu er KØK 3 pludselig favoritter, da de mangler 2 hjemmekampe, men mangt og meget kan endnu hænde.

24/8
NÅK 2 var tårnhøje favoritter mod ViGo'e 2, men de gjorde god modstand. NÅK vandt dog med 9-7, men flot af ViGo'e at de kunne presse NÅK.
Banen var knastør, så hul 11 drillede igen. Hul 11 ligger på toppen af en bakke, og hvis kuglen ikke finder 'fodfæste', triller den meeegeeet langt væk. 2 gange måtte reglen med 'over 20 slag giver 25' tages i brug, og generelt blev der brugt MANGE slag.

31/8
KØK 3 tog imod ViGo'e 2 og NÅK 2 på banen i Ødis Kroge.
ViGo'e have indtil da tabt alle kampe med 7-9, og et resultat på nogenlunde det samme var ventet, men sådan skulle det være. KØK 3 lammetævede de stakkels ViGo'er med hele 16-0. Flere kampe var egentlig ganske lige, men hver gang snoede KØK'er sig ud af problemerne og vandt.
Bagefter om NÅK 2, som skulle vinde med 14-2 for at rykke op. Det blev i stedet KØK 3 der vandt med 11-5, og dermed beviste de, at de var rækkens bedste hold.
KØK 3 rykker nu op i den bedste række, hvor de afløser KØK 1, så det bliver i familien.
Holdet har både danmarks- og verdensmesteren, så det er ikke så underligt de rykker op.

14/9
Kampen om 2. div.'s pokal spillede SaS og KØK 3 på en bane i Trelde.

Turneringsplan for 2. division pulje B
Dato Dag Kl. Hjemmehold Udehold Bemærkninger
1/6 Søndag 15:00 ViGo'e 2 NÅK 2 7 - 9
29/6 Søndag 13:00 ViGo'e 2 KØK 3 7 - 9
    15:00 NÅK 2 KØK 3 6 - 10
24/8 Søndag 13:00 NÅK 2 ViGo'e 2 9 - 7
31/8 Søndag 13:00 KØK 3 ViGo'e 2 16 - 0
    15:00 KØK 3 NÅK 2 9 - 7

 

Stillingen i 2. division pulje B
Hold Kampe For - Imod Point
Krolfklubben i Ødis Kroge (KØK) 3 4 46 - 18 8
Nr. Åby Krolfklub (NÅK) 2 4 29 - 35 4
ViGo'e 2 4 21 - 43 0