Op • Hold 93 • Hold 94 • Hold 95 • Hold 96 • Hold 97 • Hold 98 • Hold 99 • 2000 • 2001 • 2002 • 2003 • 2004 • 2005 • 2006 • 2007 • 2008 • 2009 • 2010
 

1. div.
2. div.
3. div.
Dagligaen

Her under nyhederne kommer der nyt fra krolfens verden.

Der kommer lidt resultater fra holdturneringen og stævnerne, samt alt hvad jeg ellers kan få støvet op af oplysninger om krolf.

På en underliggende side er der lidt om krolf i medierne.

Vil man mere i detaljer med resultater og stillinger i holdturneringen, må man dykke ned i de underliggende menuer. Se øverst til venstre.


Krolf Forum

I forum kan man komme med sine kommentarer til alt inden for krolf. Regler, spørgsmål, forslag, oplevelser, holdninger, meddelelser eller bare en sludder for en sladder.

Krolf Forum


Nyheder om krolf


Diverse nyheder

De yngste nyheder står øverst - de ældste nederst

1/12 Nyserbanden fik præmie

Nyserne stillede igen i år op til juleparaden i Nysted, og endnu engang blev der lagt stor entusiasme og flid i projektet.
I år stillede de op som Nissebanden, og de virkede endda så overbevisende, at flere børn troede det var den rigtige Nissebande.
Dommerne som bedømte foreningernes anstrengelser kunne godt se det ikke var den ægte Nissebande, for Nyserne fik 1.500 kr i præmie for bedste udklædning.
Klik på nedenstående billede, hvis du vil se endnu flere fra optoget.


Nyserbanden venter spændt på dommernes afgørelse.

18/11 Forum

I forum kan man komme med sine kommentarer til alt inden for krolf. Regler, spørgsmål, forslag, oplevelser, holdninger, meddelelser eller bare en sludder for en sladder.
Almindelig mudderkastning tillader jeg mig at fjerne ved først givne lejlighed. I det hele taget følger jeg med i hvad der foregår, og redigerer og fjerner indlæg hvis de er krolf uvedkommende eller anstødelige.

Men det er altså meningen at I brugere skal komme med en masse indlæg der kan have interesse for den danske krolf-befolkning. Her er et link Krolf Forum.

15/11 Nyserbanden

Nyserne har gang i forberedelserne til juleoptoget i Nysted. Her er et par billeder.
Der er flere billeder på denne adresse : http://www.boatinginternational.com/krolf/

 

19/9 Nyserne i Søllested

Den 19. september var Nyserne i Søllested til en venskabskamp.
Vi mødte talstærkt op med 27 spillere, og Søl-øverne var selv 29, så der var fin tilslutning.
Det tegnede til dårligt vejr om formiddagen, så vi var garderet med regntøj og gummistøvler; men da vi ankom kl. 14, var der tørt i parken, hvor Søl-øverne har 2 fine baner.
Der blev spillet 2 omgange med kaffepause imellem, hvor vi blev forkælet med hjemmebag.
Vinder af kampen blev Dorte Lyngdal Christensen fra Nyserne med 68 slag i 2 omgange.
Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag. Det er bestemt ikke sidste gang, vi mødes med Søl-øverne.

19/9 KØK 5 de første mestre under DKU

Det første slutspil om det danske mesterskab for hold under Dansk Krolf Union blev spillet på Knudepunktets bane i Vejen.
Knudepunktet er et ældrecenter der har en bane og nogle køller og kugler, som pensionisterne kan bruge når de har tid og lyst.
Vi fik lov til a benytte banen og centrets faciliteter uden problemer, og det var et dejligt sted med en god bane i mellemstørrelsen. Carsten og Per, som er de ansvarlige for 1. div., havde smidt nogle forhindringer i dagens anledning, men ellers blev banen brugt som den var.
Vejret var vi også heldige med. Dagen bød på regnbyger før og efter kampene, men ikke under, for der skinnede solen det meste af tiden.

DKK spillede først mod Agrarerne 3, og efter doublerne stod der 4-4. Damesinglerne snuppede DKK, så Agrarernes drenge skulle vinde deres 2 kampe. Men DKK er ikke sådan at bide skeer med, så de vandt også begge herresingler og dermed kampen med 12-4.
Kampen var mere lige end cifrene antyder. Den ene double og 2 singler vandt DKK med bare 1 enkelt lille slag.

Samtidigt spillede KØK 4 og KØK 5 mod hinanden i et meget lige og spændende opgør. KØK 5 lagde sig i spidsen med 3-1 efter mixdoublerne.
KØK 5's piger vandt deres double, bl. a. ved hjælp af Lottes superrunde på 24 slag. Det var simpelt hen dagens bedste runde. Drengene tabte derimod, så stillingen var nu 5-3.
I damesinglerne var der en sejr til hver, men her havde KØK 4 vundet 3-1 hvis kaptajnen bare havde bytte om på sine spillere. Så heldig var han ikke, så KØK 5 førte nu med 7-5.
I herresinglerne var der ret klare sejre, men igen 1 til hver side, så KØK 5 vandt med 9-7. Var kampen endt uafgjort, var KØK 5 alligevel kommet i finalen, da de var 5 slag bedre end KØK 4.

I kampen om 3. pladsen startede Agrarerne 3 som en racerbil i et dragster-løb, og KØK 4 startede som en Opel Kadet fra 78. Stillingen var 7-1 efter doublerne, og Agrarernes sejr var næsten i hus.
Sådan en dragster-bil kører ikke langt, så Kadetten gav ikke sådan op og halede stille og roligt ind. Damesinglerne gik begge til KØK 4, og så stod der 7-5.
I herresinglerne vandt KØK 4's Eigil med 1 slag over Jes, men Agrarernes Jørgen gik kampens bedste runde med 26 slag, dermed gik bronzemedaljerne til Agrarerne 3.


Nr. 3 - Agrarerne 3 : Frede Ericsen, Lis Neumann, Jes Neumann, Kis Wind, Arne Wind, Jørgen Kjær og Nora Kjær.


Nr. 4 - KØK 4 - Bagerst : Elise Frostholm, Blenda Schnegell, Kirsten Lund
Forrest : Thomas Lund, Knud Frostholm, Eigil Fabricius.

I finalen var det også uhyre spændende, som det sig hør og bør i finaler. Det var de 2 puljevindere der mødte hinanden, og bedre kan det jo heller ikke være.
DKK kom bedst fra start i mixerne. KØK 5's Inger gik finalens bedste runde på 26 slag, men det rakte kun til en enkelt pind.  3-1 til DKK.
I damedoublen var KØK 5's piger klart bedst, men herredoublen var meget lige. Den endte dog med sejr til KØK 5 med 1 enkelt slag, og så var KØK 5 foran med 5-3.
Den ene damesingle faldt ud til DKK's fordel, og i den anden udlignede DKK på sidste hul, så nu var stillingen 6-6 og herrerne måtte ud i nervepirrende kampe.


Henning og Willy i nærkamp.


Anders og Thomas holdt mere afstand.

Begge kampe endte med sejre til KØK 5's spillere med 2 slag, og så var de DKU's første historiske mestre nogensinde.
En velfortjent sejr, efter en sæson hvor holdet førte sin pulje fra start til slut. Det gik ikke ubesejret igennem turneringen, men var aldrig i fare for at miste førstepladsen.
I finalerunden blev modstanderne også besejret, så det er et helt igennem velfortjent mesterskab.


Nr. 2 - DKK : Anders Sørensen, Lis Hundebøll, Carlo Petersen, Lene Jensen, Gert Jensen, Karen Marie Thomsen og Henning Thomsen.


Vindere 2004 : Pernille Hansen, Jan Hansen, Thomas Fænø, Lotte Sørensen, Inger Christiansen og Willy Christiansen.

18/9 Baskerne 2 vandt 2. div.

I den ene indledende kamp mødtes KØK 7 og Aktivisterne 1 i en spændende kamp der blev afgjort med 2 mulehår.
KØK 7 kom bedst fra start i mix'erne og var hurtigt foran med 4-0. I doublerne vandt KØK's damer. men herrerne tabte knebent, og så stod der 6-2 til KØK.
Damesinglerne vandt Aktivisterne dog ret klart, og så stod der 6-6, og herrerne skulle nu afgøre det. Paul fra  Aktivisterne gik kampens bedste runde med 33 slag, og vandt sin single, men KØK's Sten vandt den anden med et enkelt slag, og så var stillingen 8-8. Der blev talt slag, og her havde KØK brugt 2 slag færre, så de skulle nu spille finale.

I den anden kamp mødtes Baskerne 2 og Hullet i endnu en lige kamp. Baskerne kom foran med 3-1 i mixdoublerne, selv om Hullets Hans Karl gik kampens bedste runde med 34 slag, og da resten var ret klare sejre til hver side, endte det med 9-7 til Baskerne.


Lilian fra Hullet kom til at ligge lidt underligt.

I kampen om 3. pladsen, var ikke alene hele matchen meget lige, men også mange af de enkelte kampe. Hullets historie gentog sig sådan set. De kom bagud med 3-1 i mix'erne, og resten gik til hver side, så Aktivisterne vandt med 9-7. Specielt herredoublen var meget lige med 3 mand på 38 slag og en Aktivist på 37 slag.

I finalen blev det såmænd også meget spændende, som det nu engang er bedst i finaler. Mix'erne gik til hver sin side, men dame- og herredoublerne tog KØK 7 sig af, så inden singlerne førte de med 6-2. Baskerne vandt den ene damesingle knebent og den anden endte uafgjort, så der nu stod 7-5 til KØK 7. I herresinglerne var der ingen tvivl, og Jan gik dagens bedste runde med 32 slag. Niels gik på 33 slag, så KØK'erne kunne intet stille op, og Baskerne 2 var dermed vindere af 2. div.


Jan Dyrok, Christina Rasmussen, Niels Knudsen, Lene Rasmussen, Denn Phengsai.

16/9 Holdturneringen

Alle resultater fra holdturneringen bliver registreret på computer. Altså ikke kun holdets resultat, men hver enkelt spillers runder.
Når man så tæller samtlige spilleres runder fra de sidste 3 år sammen på en bane, får man et ret godt billede af hvad der er denne banes gennemsnit.

Bane

Hold

Gennemsnit

Lilly og Svends bane

Lunderskov 1 og 3

30,89

Eva og Henriks bane

Lunderskov 2 og A

31,98

Hejnsvigs bane

Petersminde

32,28

Vamdrups grøn bane

VKK 1 og 5

32,63

Vamdrups rød bane

VKK 2 og A

33,22

Vamdrups blå bane

VKK 3 og 4

33,32

Lene og Peters bane

KØK 2, 3 og Dragen

33,40

Fuglsang bane 2

Fuglsang 2

33,47

Lundsmark - Sort

Lundsmark 2

34,04

Ødis Bramdrup bane 1

Madholdet 1

34,11

Ulla og Jens’ bane

ViGo’e 1, 2, 3 og 4

34,25

Fuglsang bane 1

Fuglsang 1 og 3

34,29

Inger og Willy’s bane

KØK1, 5 og 8

34,31

Anlægget

Lunderskov 4

34,96

Ødis Kroge Krolfstadion

KØK A

35,03

Ødis Bramdrup bane 2

Madholdet 2 og A

35,26

Lundsmark - Rød

Lundsmark 1

35,46

Aktivisternes bane

Aktivisterne 1, 2 og 3

35,79

Christiansfeld bane 1

Christiansfeld A

35,79

Rødding - Blå

Rødding B

35,83

Senioridræt Seest’s bane

Seest 1, 2 og A

35,87

Elise og Knuds bane

KØK 4, 6 og 7

36,64

Båring Stadion

Baskerne 1, 2 og 3

37,23

DKK’s bane, Hannerup

DKK

37,31

Rødding - Rød

Rødding A

37,35

Knuds huller

Hullet

38,54

Bjert Strand nedre bane

Bjert Strand

39,02

Idylparkens bane

Idylparken

39,57

Agrarerne - Gul

Agrarerne 2 og 6

39,74

Christiansfeld bane 3

Christiansfeld B

39,77

Agrarerne - Rød

Agrarerne 3 og 7

40,04

Agrarerne - Grøn

Agrarerne 5 og 1

40,56

Agrarerne - Blå

Agrarerne 4 og A

41,42

Nørre Åby’s bane

NÅK

44,14

Derefter kan man regne på den enkelte spillers præstationer og se hvor meget vedkommende er gået over eller under banernes gennemsnit.
Det kommer der en rangliste ud af, som giver point til World Cuppen og dermed også til Verdensranglisten.
Hvis man kun har spillet hjemmekampe eller under 4 kampe i alt, synes jeg det giver et skævt billede, så disse spillere placeres i bunden af listen.
Der er 459 der har deltaget i holdturneringen, så det er lidt mange at liste her, men de 10 bedste synes jeg skal med (det blev så 12 da 3 står lige på 10. pladsen). De kommer her :

Nr.

Navn

Klub

Gns.

1

Hans Nissen

Agrarerne

-6,70

2

Vivi Reeckmann

Idylparken

-6,32

3

Andes Sørensen

DKK

-6,19

4

Ole Reeckmann

Idylparken

-6,07

5

”Muffe” Nielsen

KØK

-5,30

6

Vagn Hugger

Madholdet

-4,85

7

Niels Knudsen

Baskerne

-4,81

8

Jan Dyrok

Baskerne

-4,50

9

Elise Frostholm

KØK

-4,44

10

Hans Johnsen

KØK

-4,25

10

Arne Wind

Agrarerne

-4,25

10

Villy Lillelund

Agrarerne

-4,25

Resultater fra slutkampene er ikke regnet med.

16/9 World Cuppen

Når man tager de point en spiller har tjent ved DM, VM for par, VM og i holdturnering og lægger dem sammen, kan man se hvilke spillere der har tjent flest point i år.
Det giver endnu en rangliste, og den kalder jeg for World Cuppen.
I år var det Anders Sørensen, DKK, der vandt, efter et år med flere flotte placeringer. Bl. a. er han jo verdensmester i slagspil og nr. 4 i kampspil og ved DM blev det til 2 andenpladser. I holdturneringen blev han nr. 3, så faktisk var det kun VM for par der ikke gik så godt.
Der er noteret 513 spillere på denne liste. Det er det antal spillere der har deltaget i et stævne eller i holdturneringen. Det højeste antal nogensinde. Her er top 10 :

Nr.

Navn

Klub

Point

1

Anders Sørensen

DKK

1595,09

2

”Muffe” Nielsen

KØK

1530,12

3

Jan Dyrok

Baskerne

1527,94

4

Peter Christensen

KØK

1526,24

5

Hans Johnsen

KØK

1512,44

6

Frede Thuesen

Agrarerne

1468,97

7

Hanne Kristensen

Baskerne

1454,66

8

Niels Knudsen

Baskerne

1446,85

9

Hans Chr. Juhl

Agrarerne

1420,51

10

Frits Henriksen

Baskerne

1415,54


Vinder af World Cuppen 2004 : Anders Sørensen, Fredericia (DKK).

16/9 Verdensranglisten

Når man tager de sidste 3 års resultater fra World Cuppen og giver dem forskellig vægt, således at dette års resultater tæller med 3 gange, sidste års 2 gange og forrige års 1 gang, får man endnu en rangliste, og den kalder vi for Verdensranglisten.
For at være i toppen af den, er det nødvendigt at stille op i næsten alle stævner 3 år i træk, og samtidig skal man have mange gode placeringer. Det hjælper selvfølgelig også, hvis det er en selv der administrerer listen
J
Vi tager endnu en top 10 :

Nr.

Navn

Klub

Point

1

Peter Christensen

KØK

8609,24

2

Jan Dyrok

Baskerne

8470,89

3

Hans Johnsen

KØK

8201,18

4

Anders Sørensen

DKK

7991,34

5

Olav Petersen

KØK

7858,37

6

Frede Thuesen

Agrarerne

7851,72

7

Hans Chr. Juhl

Agrarerne

7637,88

8

Jørgen Kjær

Agrarerne

7602,36

9

Hanne Kristensen

Baskerne

7535,87

10

Thomas Fænø

KØK

7512,94

 

15/9 Agrarerne bedst i Dagligaen

Onsdag den 15. september mødtes Agrarerne A og Lunderskov A på banen ved ældrecentret Humletoften i Haderslev, til en dyst om pokalen i Dagligaen.
Vejret var omskifteligt med lidt sol og noget regn, men spillerne tog det med højt humør og regntøj. Der var også indlagt en pause med kaffe og kage indenfor i centret, så afslapning og hygge var i højsædet.


Krolfspil, klar himmel, tunge skyer, regntøj og gummistøvler.

Lunderskov var forsvarende mestre, men Agrarerne var opsatte på at at få fat i pokalen i år, så de spillede frisk til. Faktisk vandt Agrarerne alle doubler, så kampen blev aldrig den spændende finale vi havde håbet på.
Rigmor fra Lunderskov var den eneste der kunne slå en af de stærke Agrarer, så det blev til en sejr på hele 14-2 til Agrarerne.
Banens gennemsnit var på godt 33 slag og kun 3 kom under 30 slag. Hans Peter gik dagens bedste runde - en superrunde på kun 24 slag.
Agrarerne brugte 26 forskellige spillere på holdet i løbet af sæsonen, så mange har andel i pokalen. Lunderskov brugte "kun" 17 forskellige spillere.


Vindere af Dagligaen - Agrarerne A
Didde Weber, Hans Peter Lauritsen, Annelene Lauritsen, Svend Mikkelsen, Frede Thuesen og Anna Mikkelsen.

12/9 Lunderskov vandt 3. div.

Slutkampene mellem vinderne af de 4 puljer i 3. div. blev spillet på klubben Nyfæste Krolf's bane på gården Nyfæste ved Aarup på Fyn.
Efter lang tid med det flotteste vejr, skiftede det desværre til regnvejr lige den weekend hvor slutspillene startede, men sådan er vejret nu engang i september - eller måske generelt i Danmark.
Alle var forberedte med paraplyer, regntøj og gummistøvler, og lige inden vi skulle starte, kom der en ordentlig skylle, men da kampene gik i gang, blev det bedre og solen tittede frem. Undervejs skiftede det mellem sol og små-byger, men da vi var nogenlunde i læ for den kraftige blæst, blev det aldrig rigtig koldt.
Lodtrækningen gjorde, at Lunderskov 1 skulle møde KØK 6 og Agrarerne 6 og Lundsmark 1 skulle prøve kræfter.
Lunderskov 1 havde overhovedet ingen problemer med KØK 6 og lammetævede dem med 14-2. Agrarerne 6 og Lundsmark 1 havde en rigtig god kamp der endte 8-8, men når man talte slag, var det helt klart Lundsmark der var de bedste, så de skulle spille finale med Lunderskov.

Banen vi først spillede på lå om en dam i skovbrynet, og den var ved at blive lidt smattet, så for ikke at ødelægge den helt, blev det besluttet at skifte til Nyfæstes anden bane, som stadig var nogenlunde frisk. Nogle af hullerne var fælles med den første bane, men det var heldigvis ikke de smattede, så det gik helt fint.

Finalen blev vundet ret klart af Lunderskov med 13-3. Lundsmarks spillere var næsten hele tiden 1 slag eller 2 bagud, så der er ikke så meget at sige om sejren, end at det var flot.
I kampen mellem Agrarerne 6 og KØK 6 var der heller ikke den store spænding. Agrarerne var for stærke for KØK'erne, som heller ikke spillede op til deres bedste. Resultatet blev 11-5 til Agrarerne.


Lunderskov 1 : Else Salskov, Lene Thomsen, Tom Salskov, Lilly Christiansen, Svend Christiansen og Hans Thomsen.

Efter kampene blev pokalerne overrakt, og så var der fællesspisning for dem der havde lyst til det. Nyfæste er jo også et dejlig spisested, ud over at være et flot og hyggeligt sted.
Menuen var fantastisk, og til en pris af 80,- kr pr. kuvert for hovedret og dessert, kunne alle være med. Jeg tvivler på at Renée, som ejer Nyfæste, har tjent ret meget på arrangementet, men godt det var det i hvert fald. Stor tak til Renée.


Renée Juhl-Thomsen, Nyfæste

Fællesspisningen var jo et forsøg, og personligt synes jeg det var besværet værd. Nu kan vi nok ikke altid bruge Nyfæste som neutral bane, men der findes nok andre steder hvor man kan spille og spise. Enten på en eksisterende bane eller en engangsbane, som bliver lavet til lejligheden.
Med andre ord - der er stor risiko for at vi prøver igen en anden gang.

4/9 Nyserne i Hummingen

Lørdag den 4. september var Nyserne inviteret til krolfdyst på Hummingen campingplads. Vi var 24 spillere i alt og havde en hyggelig eftermiddag.
Nyserne frygter altid den godt brugte bane i Hummingen, og denne gang var den ekstra spændende, da den driftige campingfatter, Carl Peter, har anskaffet flere hytter til udlejning. Den sidste blev leveret, dagen før vi kom, så der var dybe hjulspor, sand- og cindersbunker, og hvad der ellers hører til en byggeplads; men det lykkedes dog Per Hansen fra Nyserne at vinde dysten med 76 slag i 2 runder - så en god dag.

27/8 Formandsskifte hos Baskerne

Frits Henriksen, spillets opfinder og æresmedlem af DKU, er igen formand for krolfklubben Baskerne, da den tidligere formand Gerda Trøjby har trukket sig tilbage.

20/8 Midnatskrolf i Seest

af Bent Christensen, formand for Seest Boldklubs Krolfafdeling

Seest Boldklubs Krolfafdeling afholdt fredag den 20. august, 2004 for anden gang med stor succes midnatskrolf med deltagelse af 43 spillere.
Spillet blev afviklet på Seest Boldklubs krolfbane 2, som ligger mellem skoven og opvisningsbanen og dermed var de rette betingelser tilstede for en flot afvikling af spillet.


Banen med fakler ved hullerne.

Spillet startede kl. 18.00 med en opvarmningsrunde, hvorefter der var fælles spisning i det opstillede telt. Da mørket sænkede sig over banen, blev der tændt 20 store fakler, der sammen med belysning af hvert af de 18 huller, samt reflekser på krolfkuglerne, skabte en et meget flot syn, og gjorde, at spillet foregik i næsten mørke, men alligevel så meget lys, at spillet kunne afvikles uden problemer.


Læg mærke til reflekserne på kuglerne.

Som nævnt var det anden gang, at vi afviklede midnatskrolf og succesen er så stor, at denne begivenhed er kommet for at blive en fast tradition i Seest Boldklubs Krolfafdeling.
I midnatskrolfen spilles om 3 vandrepokaler, disse blev vundet af Jens Nielsen i herrerækken,  Lone Brodersen i damerækken og pokalen for aftenens mest uheldige spiller blev vundet af Sonja Hansen.
Midnatskrolfen blev afsluttet med et stort fyrværkeri.

Kommentar fra redaktøren :
Bent Christensen stiller sig gerne til rådighed med råd og vejledning omkring midnatskrolf, da klubben nu har prøvet det et par gange og derfor har erfaring i krolf efter mørkets frembrud.

2/8 Nyfæste i Fyens Stiftstidende

Jeg fandt lidt om Nyfæste i avisen. Klik på dette link : Nyfæste

12/7 På langtur med VeKK!

Vi havde længe talt om at det kunne være spændende med et genvisit hos ViGo’e, som sidste år besøgte Vesterbro Krolf Klub og vores lille bane sammen med Nyserne fra Nysted.
Det hyggelige genvisit på Lolland havde givet os blod på tanden – det er nemlig rigtig hyggeligt at møde andre krolfere.
Og efter en del planlægning fik ViGo’e arrangeret at vi skulle besøge dem lørdag den 18’ende juni i Vejlby ved Fredericia, hvor også krolferne fra DDK ville være tilstede.

Vi tog af sted fra København meget tidligt om morgenen og tog et hurtigt pit-stop på Nyfæste (Fyn), hvor vi skulle overnatte efter besøget hos ViGo’e – så vi smed lige soveposerne m.v.
Vejret som havde vist sig fra den værste side undervejs holdt lidt igen – men var stadig ikke stabilt.
Men vi ankom i høj sol til Vejlby til en flot firlænget gård i hyggelige omgivelser lige ved kanten af Rands Fjord – selvom sarte københavnernæser godt kunne mærke at vi var ’på landet’ - var det en ren idyl. 

Vi 8 VeKK’ere blev vel modtaget og vist tilrette – hvorefter frokosten blev indtaget under bevogtning af husets hunde, som håbede at vores moral ikke var så høj at vi ikke lod lidt ’falde’ til dem – og det skete vist nok!?!- også. 

Vi spillede lidt i sol og lidt i regn og efterhånden var vi mange – men den store have kunne sagtens tage os alle. 

Det er skønt at spille med mange andre spillere – både det hyggelige i at lære andre mennesker at kende – men også for at ’måle’ sig selv og ens færdigheder og måske mest mangel på samme.

Og sikke vi lærte.

Vores Tove fra VeKK var lidt af en helt og reddede vores ære ved at lave et vidunderligt slag – som så meget sikkert og veløvet ud (det var første gang hun prøvede det – men det siger vi ikke til nogen!).
Hun blev da også spurgt om hun ikke ville gentage det, men afslog.
Det fortrød hun sikkert, for næste morgen gentog hun det, da vi spillede en runde på Nyfæstes bane, og hun lærte endda fra sig og fik andre til at ’turde tørre’ slaget og lykkes med det. 


Tove fra VeKK "in action".

Nå tilbage til Vejlby!- vi var vist lige så uheldige eller distraherede af store og flotte baner, som i Nysted, at vi ikke klarede os for godt i spil mod disse gamle velrenommerede klubbers dygtige spillere. De løb med alle førstepladser (og de følgende med!) – medens Dress blev bedste spiller fra VeKK og dermed måtte nøjes med det. 

Selvfølgelig spillede vi i vores klubdragter – men som billeder fra turen vil vise, var det ikke så synligt, idet de private vindjakker var et nødvendigt og kært supplement i det svingende vejr. 


VeKK’ere i klubdragt (under trøjen)

Besøget afsluttedes med fælles spisning – hvilket var flot klaret, da vi var ret mange.
Og maden var lækker og rigelig. 

Mætte af både indtryk og mad kørte vi til Nyfæste, hvor vi hurtigt fandt i seng.

Man kan blive bidt af det at spille på ’rigtigt’ græs – og næste dag skulle vi da også ’lige gå en runde’ inden turen hjem til Vesterbro.
Og lige som dagen før startede vi spillet i solskin og endte det i regn – og hvor vi fra udhusets læ nød udsigten til en del af banen og tog en stille pilsner medens vi blev enige om at vi kun gjorde dette ”for hyggens skyld”!  

Tak for en god weekend – og følgeskab undervejs. 

Bente Juhl-Thomsen - klubmedlem med øm arm

12/7 En sjov og dejlig dag

af Joan Bjerring Rasmussen, Vigo’e

Den 19. juni 2004 havde vi inviteret VeKK’erne til en returkamp hos os. Endvidere havde vi inviteret DKK til også at deltage i denne lille turnering. Fra VeKK’erne ankom Børge, Dress, Krølle, Tove, Linda, Gorius, Stanley og Bente. Fra DKK ankom Henning, Karen Marie, Anders, Lis, Lene og Carlo. Og fra Vigo’e stillede vi 18 mand op, så der var lagt op til en stor dyst.


Sol, T-shirt og shorts, parasoller, gummistøvler og regntøj - dansk sommervejr.

Vejret var svingende og både regntøj og paraplyer var medbragt.
Vi startede med frokost kl. 12 for de ankommende. Kl. 13.00 gik vi så i gang med at dyste.
Det var bestemt at de første to runder, var gældende i en sammentælling om, hvem der var bedst.
Imens der blev spillet kampe var der mulighed for at prøve noget pottetræning. Ulla og Jens har nemlig anlagt en ny bane. Den er ikke stor og derfor bliver den også kaldt pottetræningsbanen.
I alt nåede vi alle at gå 3 runder inden vi skulle i gang med aftensmaden. Humøret var i top hele dagen og vejret artede sig nogenlunde. Undervejs blev der tid til både kaffe og dejlig kage. Imens aftensmaden blev tilberedt, spillede mange videre, men der blev også meget hyggesnakket.


Så er der spisning og fælleshygge.

Efter aftensmaden var det tid til præmieoverrækkelser.
Bedste runder blev vundet med 59 slag og det var der 2 der havde gået, nemlig
Henning og Lene begge fra DKK. De fik en flaske rødvin hver.
David fra Vigo’e kom næst efter med 61 slag og modtog en flaske hvidvin.
Lis fra DKK og Ulla fra Vigo’e var tredje bedst med 62 slag og modtog også hvidvin.
Vi havde også talt hole in one sammen, og her var der 3 der havde lavet 2 af dem.
Det var Lis fra DKK, Lene fra DKK og Erik fra Vigo’e og alle fik chokolade.
Bedste enkelt runde blev honoreret med rødvin og her var der tre der havde gået på 28 slag.
Henning fra DKK, Lene fra DKK og David fra Vigo’e.
Det var resultaterne af de første to runder…..
Men i tredje runde havde vi dagens absolut bedste mand og det var Carlo fra DKK. Han brugte kun 24 slag og det var rigtig flot, så han fik også en flaske rødvin.
Dress fra VeKK’erne var deres bedste mand, og derfor han fik chokolade.
Efter præmieoverrækkelserne tog Henning fra DKK ordet. Han ville gerne på DKK’s vegne sige tak for invitationen og for en dejlig dag og overrakte Ulla og Jens en gave bestående af diverse ølmærker. Tak for det.
Herefter blev der igen spillet og hygget før opbrud omkring kl. 22.00. En tak til alle for at dagen blev en rigtig dejlig dag med masser af hygge og masser af krolf, og en tak til vores sponsorer Margrethe, Anne, Poul og Sonja. 

8/7 Opstart flere steder i landet

Flere steder i landet er de ved at starte op med krolf, og det er så småt ved at komme lidt rundt i landet.

Vium/Hvam IF i nærheden af Viborg planlægger at tage krolf på programmet. Det starter op ved et arrangement den 31. juli, og de regner selv med at en 10-12 stykker kommer til at spille jævnligt. Men mon dog det bliver ved de 10-12 stykker?
I Søllested lidt øst for Nakskov har de også fået færten af krolf. De var i Nysted og prøve, og var helt vilde med at komme i gang så hurtigt som muligt.
Albuen Strand Camping, som ligge syd for Nakskov, har også lavet sig en krolfbane, og her spiller campisterne lystigt, lige så snart vejret er til det.
I Bredebro har kroen købt noget udstyr, som det er meningen, gæsterne skal have lov til at benytte hvis de har lyst.
I Starup øst for Haderslev er de også i gang. Her er det en flok private, der er gået sammen, og de er allerede en 20 stykker.
I Holbøl lidt nord for Kruså har den lokale idrætsforening også taget krolf på programmet, så også her spirer det lystigt.
I Skydebjerg ved Årup på Fyn starter en privat op med venner og naboer. De regner også med en 10-12 stykker i starten.

Alt i alt en masse små spirer som risikerer at vokse op til klubber der måske endda melder sig til et stævne eller til en af DKU's holdturneringer. Det skulle da være en fornøjelse at komme ud og prøve en masse nye baner.

8/6 Krolf i Jyske Vestkysten

Der har været lidt om DM i Tiset i avisen. Faktisk har der været mere end disse 3 små artikler, men jeg ved ikke lige hvornår en artikel bliver udvalgt til at komme på nettet.

Her er linkene :
Link 1
Link 2
Link 3

5/6 VeKK’ere på udflugt!

af B. Juhl-Thomsen

Grundlovsdag tog repræsentanter for VeKK på genvisit i Nysted.
Himlen så lidt ’nervøs’ ud, men vi kunne ikke forestille os at vejret ikke ville blive bedre, når vi nu havde bevæget os udenfor Københavns beskyttende nærhed.
Vi tog friske af sted og nød den smukke natur på vejen til det sydlige ’udland’ – og fandt banen i Nysted næsten samtidig med at der gik hul på skyerne.

Nyserne havde smurt masser af lækre sandwich og da de var sat til livs, gik vi i gang med at spille – regn eller ikke-regn, sådan noget kunne vi ikke tage os af, når vi nu var taget den lange vej.


Der spilles med noret og byen i baggrunden.
Slottet kan normalt også ses, men ikke på dette billede.

Desværre har Nyserne en overordentlig smuk bane og om det var fordi vi faldt for meget i staver over banernes størrelse eller udsigten til vand og slot eller om de bare var bedre krolf-spillere skal jeg lade være usagt – men de bankede os pænt. De lod lige vores formand få en andenplads – men ellers var de ikke beskedne.

Så efter god kaffe og lækker hjemmebag tog vi tilbage til København for at slikke vore sår, inden næste udflugt.


Formændene Børge og Nanna har en lille pause.

Men hyggeligt var det! – og sikken en bane!
På Vesterbro ville vi være taknemmelige for bare et hjørne af Nysernes flotte anlæg.

2/6 Nollund ved Grindsted også i gang

Jeg fik et udklip fra JydskeVestkysten hvor der under Grindsted var en længere historie om en krolfbane der blev åbnet i Nollund, nogle få km vest for Grindsted.
De havde folk fra Petersminde Krolf Klub i Hejnsvig til at komme og åbne banen og instruere i reglerne, så de var i gode hænder.
En ting er at åbne en bane, en anden at få folk til at benytte den, men det ser ud som om det nok skal lykkes. Det fremgår dog ikke af teksten om der er faste spilletider, så vi må hellere tjekke dem på et senere tidspunkt.

23/5 DM i Tiset i TV Syd

Fjernsynet havde vovet sig til Tiset for at se hvad krolf er for en størrelse, og det kom  der et lille indslag ud af. Efter min mening ikke noget særligt, men det er der.

Link : http://www.tv2regionerne.dk/Default.asp?r=1&Id=194409

1/5 Nystartet klub i Bolderslev

Foto: Poul Knudsen, ViGo’e
Tekst: Joan B. Rasmussen, ViGo’e

Den 1. maj 2004 tog Poul og jeg, fra krolfklubben ViGo’e,  til Bolderslev, hvor Seniorudvalget under Bolderslev-Vollerup Ungdomsforening havde indvielse af 2 nye krolfbaner. De havde bestilt 20 køller og kugler, som vi havde med til dem.
Et par medlemmer af Seniorudvalget, bl.a. Andreas Mathisen og hans kone Kirsten, havde prøvet at spille krolf privat hos nogle bekendte, og syntes at det kunne være spændende, at denne sportsgren også kom til Bolderslev. 
De fremlagde idéen for Tinglev Kommune.
Da det var en ny form for sport i kommunen, som især havde noget med det sociale at gøre, blev idéen godkendt, og et tilskud på 5.000 kr. blev givet oven i hatten.
Banerne blev istandsat, og landmand Hans Christian Jepsen tilbød at fremstille en krolfudstyrskasse, så alt var klar til indvielsen den 1. maj. 


Hans Chr. Jepsen - Udstyrskassekonstruktør.

Vejret var flot og omkring 45 mennesker mødte op. Det begyndte kl. 14.00, og alle stemte i til fællessangen ”Kom maj du søde milde…”.


45 var mødt op til indvielsen af krolfbanen.


Herefter bød Andreas Mathisen velkommen til alle de fremmødte.


Blomster til borgmester Susanne Beier fra Andreas Mathiesen.

En særlig velkomst til borgmester Susanne Beier, som ville sige et par ord, for derefter at skyde den første kugle. Poul og jeg blev også budt velkommen, og undertegnede blev endvidere bedt om at fortælle lidt om krolfens historie.   

Andreas Mathisen fortalte, at der ville være faste spilledage:
Tirsdag kl. 9.30 – 11.30 og Onsdag kl. 19.00 – 21.00. Udover dette kunne man spille, som man havde lyst, hvis man selv stod for opstilling af flag og oprydning bagefter.

Jeg fortalte, hvordan krolfen var startet, og om det kommende DM i Tiset og om VM i Middelfart.  

Herefter fik borgmester Susanne Beier ordet.
Hun roste seniorudvalget for at komme med gode idéer, som kunne påvirke det sociale liv i kommunen. Da det var blevet fremlagt for hende, anede hun ikke hvad krolf var, men hun havde undersøgt det, og syntes at det ville være noget, som kunne bevirke at også gråvejrsdage var til at holde ud. Så kunne man nemlig tænke tilbage på solskinsdage med socialt samvær omkring krolf.
Hun sluttede med følgende citat:

De mennesker der får mest ud af livet,
er ikke kun dem der har levet i 100 år,
men dem der lever hvert minut.

Så skulle banerne åbnes.


Borgmester Susanne Beier slår et slag for krolfen.

Borgmesteren slog den første kugle, og så gik det ellers løs på banerne. Alle var ivrige efter at komme til at spille, og deltes om kølle og kugle. Papir blev lagt hvor kuglen landede, så næste spiller kunne bruge samme kugle.


Ivrige krolfspillere i Bolderslev.

Banerne var meget kuperet og hullerne små, men kuglerne kom da i. Poul og jeg gik med rundt som dommere, og gav også nogle tips til spillet.

Efter selv at have prøvet en af banerne, tog vi afsked.

En dejlig dag, og et stort tillykke til Bolderslev med deres nye krolfbaner.

24/4 Nyfæste Krolf Klub stiftet

I strålende solskin blev Nyfæste krolf-klub stiftet lørdag den 24. april 2004.

Da klubbens motto er ”for hyggens skyld” blev den stiftende generalforsamling afholdt udendørs i solskinnet mellem blomstrende tulipaner og mælkebøtter.

Klubben har allerede 11 medlemmer hvoraf de 8 deltog i generalforsamlingen og de efterfølgende spil på klubbens 12 hullers bane i Nyfæstes store have.

Selvom krolf ikke er det store elitære spil, har vi allerede en imponerende banerekord som bliver svær at slå, idet en af deltagerne gik banens 12 huller på blot 28 slag.

Som formand blev Renée Juhl-Thomsen valgt og hun har velvilligt lagt have til klubben. Forplejningen på klubbens første møde blev doneret af Siegfried Jürgensen. 


Til højre ses René Juhl-Thomsen, nybagt formand for Nyfæste Krolf Klub.
Forrest ses bagsiden af faderen Børge, formand i Vesterbro Krolf Klub, som nok står lidt bag stiftelsen.

Krolf er et rigtig hyggeligt havespil for hele familien. Spillet er, som navnet antyder, en blanding af golf og kroket og populært sagt spilles der golf med kroketudstyr.

Nyfæste krolfklub har allerede investeret i klubudstyr så 7 personer uden eget udstyr kan spille samtidig.


Mia putter på Nyfæstes dejlige bane.

Så prøv at komme til en spilleaften og prøv selv spillet under kyndig vejledning.

Klubben har spilleaften hver onsdag aften ’efter spisetid’ – men check lige klubbens hjemmeside under www.nyfaeste.dk, eller ring til formanden Renée Juhl-Thomsen på telefon 28 85 44 43. 

Nyfæste Krolf Klub, Nyfæste 10, Kerte, 5560 Aarup

22/4 Generalforsamling og sæsonstart på Vesterbro 2004

af Bente Juhl-Thomsen – Vesterbro Krolf Klub

Lørdag den 17. april 2004 afholdt vi generalforsamling i VeKK.
Der deltog 29 af klubbens 47 medlemmer, hvoraf de fleste fortsatte på banen efter de indledende øvelser i DGI-Byens ’spisehus’.

Bestyrelsen blev genvalgt med :
Børge Juhl-Thomsen som formand                                   
Andreas Nøddebo som næstformand
Birthe Demskov som kasserer og
Børge Andersen fortsatte som turneringsansvarlig

Tidligere sekretær Per Schrader ønsker at fortsætte som frivillig fundraiser i tilknytning til bestyrelsen, hvorfor Alice Gundel blev valgt i hans sted.
Solen skinnede udenfor mødelokalet og det fik de fleste til at hoppe i stolene for at være den første på banen. Det var dejligt at se forskellen fra sidste år, hvor alene to personer kendte til spillet. I år var alle ’gamle og garvede’ spillere, og var mødt op i klub-dragt (sort cap og T-shirt med klubbens logo) og flere med private køller og kugler.
Joh, der er sket en udvikling. Og spillet var snart i fuld gang på banen ved DGI-Byen – og måske varer den glæde ikke så længe, idet der er store planer for udbygning af det store idrætsanlæg som DGI-Byen er, og disse planer vil betyde udslettelsen af vor lille ydmyge bane.
Vi håber at overborgmester Jens Kramer-Mikkelsen vil være lige så forstående overfor vore ønsker om ’udvidelse’ som han og kulturborgmesteren har været det overfor DGI-Byens ønsker og behov!


VeKK i fuld gang med deres sponsor caps.

19/4 Haarby

"De er helt vilde, hernede", sagde Knud Dolleris fra Haarby på klingende fynsk.
"Vi skal bruge flere køller og kugler".
Som indehaver af KrolfButikken er det selvfølgelig sød musik, men uanset glæder det mig, at spillet ser ud til at få fodfæste i Haarby også.
De har lært krolfspillets glæder af Aktivisterne i Glamsbjerg, og spillerne i Haarby er også overvejende pensionister.
De hygger sig med spillet og socialt samvær, og der kommer flere og flere til - lige som rigtig krolf skal være.

19/4 Bolderslev

I Bolderslev, næsten nede ved den tyske grænse, skal de også til at spille krolf.
Man har lært spillet af spillerne i Christiansfeld, og nu anskaffer man udstyr og laver en bane. Om krolf bliver en succes er der ingen der ved endnu, men hvorfor skulle det da ikke blive det, når det nu slår så godt an andre steder.
Hvis jeg nu forstod det rigtigt, så var det seniorafdelingen i Bolderslev Ungdomsforening der tager krolf op. De er en 40-45 medlemmer i forvejen, så jeg vil tro der er grobund for en fin krolfafdeling.

7/4 3 nye klubber og 13 nye hold

Rødding GF, Lundsmark Krolf og Bjert Strand er 3 nye klubber i dette års turnering, og deres 5 hold plus de gamle klubbers nye hold har givet 13 ekstra hold. KHL har desværre trukket deres 2 hold ud af holdkrolf, så der er en reel tilgang på 11 hold, hvilket vil sige, at vi nu er oppe på en turnering med 60 hold.
Det er de 7 til 13 holds fremgang som vi har haft de sidste år. Så kan organisationen sådan nogenlunde følge med. I 1999 var vi 12 hold i alt, så det er gået stærkt her i det nye årtusinde.

2/4 Et eventyr

Følgende lille eventyr er skrevet af Chr. Dalmose fra St. Andst efterskole, som var med til et krolfarrangement i Ødis Kroge august 2003 :

Der var en gang en konge som en dag faldt over et spil kroket på sin ødegård i Sverige. Men ak, buerne manglede og hvad gør man så……Jo, han gravede et lille hul i sin have og vupti….så havde kongen opfundet spillet "Krolf". For så mindede det så meget om golf. 

Hele den kongelige familie spillede spillet og fandt det meget underholdende. Kongen ville så gerne have at andre også skulle få kendskab til spillet, så han opfordrede alle ungersvende i hele riget til at gøre noget ved sagen. Dusøren skulle være prinsessen og det halve kongerige, til den der først kunne stable et DM på benene. Ak - de kære ungersvende skulle så grueligt meget igennem, men det må I høre om en anden gang. Men slutningen blev at Peter fik prinsessen, og at han aldrig holder op med at udbrede spillet. Det er blevet til både DM og VM, selv om spillet endnu er mest kendt i det sydjyske. Og således blev det til, at vi fra St. Andst efterskole fik en dejlig aften ud af det.

15/3 Sidste nyt fra DKU

Bestyrelsen

Såkaldte ”kaffeklubber” - altså klubber der ikke er stiftet med vedtægter osv. - kan få engangsdispensation til deltagelse i DKU’s turneringer 1 år.
Dvs., at kaffeklubberne skal stiftes inden 1. april 2005, for ellers kan de ikke være med i næste sæson.
Vil klubben have indflydelse på generalforsamlingen, skal den være stiftet inden 1. februar 2005. 

Da der næste år er 2 fra bestyrelsen der er på valg, trak vi lod om hvem det skulle være. Det blev formand Peter Christensen og sekretær Ib Svangren, begge fra Krolfklubben i Ødis Kroge. 

Der er kun 1 af de 2 bilagskontrollanter på valg af gangen, og også her blev der trukket lod. Først på valg er Ulla Jensen, ViGo’e.

Spilleregler

Spillereglerne er uændret i forhold til sidste år. Klubberne kan indsende skriftligt forslag til regelændringer til regel- og kursusudvalget, som behandler sagen og fremlægger forslaget til næste generalforsamling.

Holdturneringsudvalget

Vi er nu oppe på 7 frivillige, og mangler således kun en enkelt for at være oppe på de håbede 8 medlemmer.

De 7 er :

Peter Christensen, Krolfklubben i Ødis Kroge.
Nete Rif, Senioridræt Seest.
Frede Thuesen, Agrarerne.
Lene Henriksen, Krolfklubben i Ødis Kroge.
Lene Thomsen, Lunderskov Krolfklub.
Carsten Jensen, , Krolfklubben i Ødis Kroge.
Per Kristensen, Krolfklubben i Ødis Kroge. 

Men vi kunne stadig bruge en enkelt mere, så kom endelig frem fra busken.

Stævneudvalget

Stævneudvalget har endnu ikke haft møde, men DM i Tiset ved Gram søndag den 23. maj står fast, så den dato kan I roligt reservere.
Der kommer også et VM, hvorimod VM for par hænger i en tynd tråd. Vi finder dog nok på et eller andet.

Reglerne for deltagelse ændres dog, for det har bestyrelsen vedtaget.

Man kan IKKE deltage i DM, medmindre man er medlem af en klub under DKU.
Ved VM er det lidt anderledes. Her kan alle være med - selv udlændinge - men der er rabat til dem, der er medlem af en klub under DKU.
Alle tilmeldingsfrister er 14 dage før stævnet, og man skal melde sig til i sin klub. Klubløse og medlemmer af klubber der ikke er medlem af DKU, skal henvende sig til Peter Christensen på tel. 75 59 85 24 eller 29 93 91 17 inden fristen udløber, men altså kun til VM’er.

Redaktionsudvalget

I Krolfposten har vi valgt at droppe de få linier om hver enkelt kamp der tidligere blev skrevet. Kun hvis der er sket noget usædvanligt skriver vi nogle få ord. Der kommer nok lidt omtale om puljen som helhed, men altså ikke om de enkelte kampe. Klubberne er velkomne til at sende indlæg om kampene til redaktionsudvalget, også gerne med billeder.
I det hele taget er indlæg velkomne. 

Planlagte udgivelser i år :

Krolfposten 1 :        Dette nr.
Stævneposten 1 :     Sidst i april.
Krolfposten 2 :        Sidst i april.
Stævneposten 2 :     Sidst i maj.
Krolfposten 3 :        Først i juli.
Stævneposten 3 :     Først i august.
Krolfposten 4 :        Først i september.
Krolfposten 5 :        Sidst i september. 

Desuden kommer der en Stævnepost efter VM for par, hvis ellers det bliver til noget. Dato ukendt.

15/3 FFFIF - Firmasporten i Fredericia

FFFIF - personificeret i Carlo Petersen, som også er medlem af DKK - melder sig også ind i DKU.
Om det også bliver til et hold i turneringen vides endnu ikke, men Carlo arbejder på sagen.
I så fald, vil hane stille et hold i DKU’s turnering, bestående af spillere der spiller på 2-mandshold i FFFIF’s turnering.

29/2 Dansk Krolf Union stiftet

Så blev Dansk Krolf Union stiftet med bestyrelse, bilagskontrollanter, udvalg og det hele.
ca. 50 mennesker havde fundet vej til YIT i Fredericia, hvor vi blev stiftet. Vedtægterne kommer på disse sider senere, men jeg kan da præsentere DKU's første bestyrelse.


Agnete Rif, Senioridræt Seest, Arne Wind, Agrarerne, Ib Svangren, Krolfklubben i Ødis Kroge, Peter Christensen, Krolfklubben i Ødis Kroge og Henning Thomsen, DeKorative Krolfere.

Suppleanter blev David Ramm, Vigo'e og Lene K. Jensen, DeKorative Krolfere.

Bestyrelsen konstituerede sig med Peter Christensen som formand, Arne Wind som næstformand, Henning Thomsen som kasserer og Ib Svangren som kasserer.

Bilagskontrollanter blev Ulla Jensen og Joan Rasmussen begge ViGo'e og Alex Thomsen, Lunderskov Krolfklub er suppleant.

Kontingent blev sat til 100 kr pr. klub, 100 kr pr. hold og 2 kr pr. krolfspillende medlem.


Vedtaget !!

Bestyrelsen har valgt en logo til DKU, og den ser således ud :

Mens bestyrelsen lige holdt et lille møde, var der en pause med kaffe, kage, øl og vand.


Ane Sophie synes det er sjovt at bage fastelavnsboller.

Bestyrelsen nedsatte 4 stående udvalg, som ser således ud :

Regel- og Kursusudvalg : Peter Christensen, Krolfklubben i Ødis Kroge, Ib Svangren, Krolfklubben i Ødis Kroge, Henning Thomsen, DeKorative Krolfere, Frits Henriksen, Baskerne, David Ramm, ViGo'e, Mogens Damm, Vamdrup Krolf Klub og Kis Wind, Agrarerne.

Holdturneringsudvalg : Peter Christensen, Krolfklubben i Ødis Kroge, Agnete Rif, Senioridræt Seest.

Stævneudvalg : Her fortsætter den tidligere stævnekomité. Det er Peter Christensen, Krolfklubben i Ødis Kroge, Arne Wind, Agrarerne, Gerda Marcussen, Hullet, Jan Dyrok, Baskerne, Lene K. Jensen, DeKorative Krolfere, Alex Thomsen, Lunderskov og Dorthe Bloch, Krolfklubben i Ødis Kroge.

Redaktionsudvalg : Peter Christensen, Krolfklubben i Ødis Kroge, Davis Ramm, ViGo'e og Joan Rasmussen, ViGo'e.

Bestyrelsen besluttede også at udnævne et æresmedlem, og det blev selvfølgelig spillets opfinder :


Frits Henriksen, Baskerne

Alt forløb faktisk som håbet, så vi vi ser frem til et spændende nyt krolfår. Der er ikke planer om at lave nogen revolutioner - faktisk ønsker vi at overgangen fra Peters Private Krolfturneringer til DKU's krolfturneringer bliver så glidende og smertefrie som muligt, selv om der nok kommer nogle ændringer.

Skulle der være en eller anden der kunne tænke sig at være med, så ring eller skriv til formanden. Især holdturneringsudvalget kan nemt bruge mindst 5 mand mere, hvis vi skal have fordelt alle divisioner på 2-3 mand (m/k).

25/2 Nye klubber på vej ind og gamle ud.

Flere nye klubber har ytret ønske om at være med i vores krolfturnering.
Rødding Gymnastikforening planlægger at tilmelde et par hold til Dagligaen, Lundsmark vil gerne have et par hold med i Hovedturneringen, hvor også den helt nye klub Bjert Strand Krolf kunne tænke sig at stille et hold. Seest Boldklubs Krolfafdeling går og tæller på knapper, om de nu skal stille op eller ej, men hvis de gør, bliver det kun med et enkelt hold.

En enkelt klub trækker sig helt ud. Det er KHL der ikke har lyst til holdkrolf, men de forsætter med at spille jævnligt for dem selv.
Nørre Aaby havde personaleproblemer sidste år, så de måtte trække deres hold. Om der bliver et hold i år, står stadig hen i det uvisse. Det vil dog være ærgerligt at miste verdens næstældste krolfklub.

5/2 DGI Vejle amts amtsstævne

Søndag den 13. juni holder DGI Vejle amt amtsstævne i Vingsted, hvor der bl. a. er en krolfbane åben til fri afbenyttelse.
Der er selvfølgelig en masse der udøver deres egen idræt, men der skulle også komme en del tilskuere, og dem må vi se om ikke vi kan lokke til at prøve et slag krolf på "kom og prøv"-banen.
Jeg har lovet at der er nogle krolfspillere der kommer forbi og instruerer og befolker banen den dag, så hermed er opfordringen givet videre. Det nøjagtige tidsrum kender jeg ikke lige i øjeblikket, men mon ikke der er åbent fra 10:00 til 16:00 plusminus 1 time i hver ende.

3/2 "Stiftende generalforsamling i Nyfæste Krolf"

24/4 kl. 1300

Af Renée Juhl-Thomsen

Krolf er et hyggeligt havespil for hele familien. Se på www.krolf.dk. Efter generalforsamlingen vil der være mulighed for prøvespil.

Klubben bliver stiftet grundet stor interesse for dette sjove havespil og tegner i skrivende stund allerede 7 medlemmer. Banen er anlagt i smukke omgivelser i Nyfæste's store have midt mellem muldvarpeskud og solbærbuske. For god ordens skyld skal det oplyses at ællinger og fasaner er fredet i området.

Gæsteinstruktører fra bl.a. VeKK (Vesterbro Krolf Klub, København) vil hjælpe nye spillere i gang.

Alle er velkomne. Den nystiftede krolfklub giver kaffen.

Den provisoriske formand har foreløbig sat indmeldingsgebyr til kr 100 pr. medlem, samt årligt kontingent til kr 100 pr. medlem.

24/1 Dødsfald - DKK har mistet sin "maskot"

Af Henning J. Thomsen, formand for DKK

DKK har med sorg erfaret, at vi har mistet en af vores mest markante spillere;  Elly Petersen er ikke mere iblandt os.
Hun var på flere måder maskot for DeKorative Krolfere, og vi vil savne hendes engagement og den aldrig svigtende opbakning til holdet. Vores tanker går i denne tid til Carlo og den øvrige familie.

Æret være Ellys minde.

27/1 Dansk Krolf Union stiftes søndag den 29/2

Jo - den er god nok. Vi har besluttet at stifte Dansk Krolf Union allerede i år.
Det bliver søndag den 29. februar kl. 13:30 hos YIT A/S i Fredericia.

Dagsorden

Valg af stemmetællere.
Valg af ordstyrer.
Vi gennemgår forslag til vedtægter.
Vedtagelse af vedtægter med eventuelle ændringer.
Der skal vedtages kontingent.
            Udvalget foreslår følgende kontingenter :
                       
Klubkontingent           100 kr pr. klub.
                       
Medlemskontingent         2 kr pr. spiller året før, dog gratis i stiftelsesåret.
                       
Holdtilmelding             100 kr pr. hold.
Der skal vælges en bestyrelse på 5 mand (m/k).

Derefter skal vi bruge nogle frivillige til foreløbig 4 udvalg.
Det behøver ikke at være klubbens formand, det kan også være menige medlemmer fra en klub, som kunne tænke sig at prøve kræfter med et af udvalgenes opgaver.

Regel- og kursusudvalg

Det er her alle regler vedtages. Dels de generelle krolfregler og dels holdreglerne.
Det er også dette udvalg der underviser i disse regler.
Der diskuteres og vedtages regelændringer mindst 1 gang årligt i vinterhalvåret.
Der afholdes kurser efter behov løbende gennem hele året.
Udvalget skal bestå af op til 7 personer.

Turneringsudvalget

Tager sig af holdturneringen. Dels planlægningen, dels indsamling af resultater og dels afholdelse af slutkampe.
Der skal desuden leveres indlæg til Krolfposten.
Udvalget tager sig også af pokaler til holdturneringen (indkøb, gravering,
hjemhentning af vandrepokaler m.m.).
Udvalget skal bestå af så mange personer som muligt.

Stævneudvalget

Tager sig af  stævnerne.
Der skal leveres indlæg til Stævneposten.
Her er vi så heldige at have 7 frivillige fra Stævnekomiteen som bare fortsætter.
Flere kan dog bruges, så kom frem af busken.

De 7 er :           Peter Christensen, Krolfklubben i Ødis Kroge (KØK)
                       
Arne Wind, Agrarerne
                       
Gerda Marcussen, Hullet
                        
Jan Dyrok, Baskerne
                        
Lene K. Jensen, DeKorative Krolfere (DKK)
                        
Alex Thomsen, Lunderskov Krolfklub
                        
Dorthe Bloch, Krolfklubben i Ødis Kroge (KØK)

Udvalget består af 7 personer, som foreløbig er max. antal deltagere.

Redaktionsudvalget

Dette udvalg indsamler stof, skriver, redigerer, trykker og udgiver vores 2 blade Krolfposten og Stævneposten.
Det er også dette udvalg der vedligeholder internettet og ranglister.
Udvalget skal bestå af op til 5 personer plus eventuelle free lancere.

6/1 Mere krolf i Sverige og Zimbabwe

Af og til søger jeg på nettet efter krolf og crolf, for at se om der er nogle nye spændende steder der har fået øjnene op for vores dejlige spil.
Sidste gang jeg søgte, fandt jeg et lokalblad fra en svensk by der hedder Älvkarleö. Det ligger lidt nord for Stockholm 7½ times kørsel fra Helsingborg.
Der står ikke så meget, andet end at det har været en succes og lidt om hvad krolf er for noget. Nåe ja - og så er der et flot billede af en krolfspiller, som det må have hugget ude på nettet.
Klik her for at se bladet i PDF format : http://medlem.spray.se/alvkarleo/byablad-0303b.PDF

En familie fra Zimbabwe mener at de har opfundet crolf på en ferie i Sri Lanka, som skulle være en krydsning af Croquet og Golf, men det spil synes jeg sådan set er opfundet for mange år siden.
Selv kalder vi Frits for opfinderen af krolf, men det skal vi nok moderere til dansk krolf eller krolf som vi spiller det, for jeg har fundet spor efter kroket/golf blandinger med navnet crolf helt tilbage i 1925 i USA. 
Hvis nogle vil se familiens få linier om crolf, så findes de her : http://erinandkevin.homestead.com/files/news/060103.htm

2/1 År 2004 bliver historisk krolfår

Hvis alt går vel, bliver Dansk Krolf Union stiftet sidst i februar eller først i marts. Altså overtager DKU alle arrangementer fra "Peters Private Krolfturneringer", eller hvad man nu skal kalde de tidligere turneringer.

Det bliver godt for krolfsporten når den ikke er så personafhængig som den er nu, og det bliver også godt når arbejdsbyrden bliver spredt på nogle flere mennesker.

På sigt skal krolfsporten ind under DIF eller DGI, men foreløbig skal vi have en organisation op at køre.

Det ser utrolig spændende ud, og jeg glæder mig meget til stiftelsen !!


Du kan finde nyheder fra 2003 i arkivet.


PLC 22-07-10