Op • Hold 93 • Hold 94 • Hold 95 • Hold 96 • Hold 97 • Hold 98 • Hold 99 • 2000 • 2001 • 2002 • 2003 • 2004 • 2005 • 2006 • 2007 • 2008 • 2009 • 2010
 

1. div.
2. div.
3. div.

Her under nyhederne kommer der nyt fra krolfens verden.

Der kommer lidt resultater fra holdturneringen og stævnerne, samt alt hvad jeg ellers kan få støvet op af oplysninger om krolf.

Vil man mere i detaljer med resultater og stillinger i holdturneringen, må man dykke ned i de underliggende menuer.

Nyheder om krolf


Diverse nyheder

De yngste nyheder står øverst - de ældste nederst

Diverse klubmesterskaber

Madholdet
Krolfklubben i Ødis Kroge
(KØK)
ViGo'e
Nyserne
Baskerne
DeKorative Krolfere (DKK)
Fuglsang
Vamdrup Krolf Klub (VKK)
Lunderskov Krolfklub (LK)

2/12 Lunderskov fik penge

af Per Bjerregaard, Lunderskov
Fredag den 29/11 var mange af Lunderskov Krolfklubs medlemmer samlet på vores bane på Gl. Møllevej. Der fik vi en check på godt 7.000,- kr overrakt af Tuborg Fonden til indkøb af rekvisitter m.m. til klubben, så som køller og flag. Svend Christiansen takkede for pengene på klubbens vegne.
Bane nr. 2 er nu snart færdig i Storegade 33, som ejes af Henrik Bjerregaard, og vi har fået nabohaven i nr. 35 med. Tage Nielsen, Svend Christiansen og Per Bjerregaard har brugt mange timer der, og det er blevet en hyggelig og god 12 hullers bane, som skal indvies til sommer.
Vi har også fået lov til at lave en bane i Lunderskov anlæg, en ret stor plæne ved siden af tennisbanen, som ligger ved Møllegade.

22/11 DGI

I vinterens løb har jeg kommunikeret med DGI om krolf. De vil til at forsøge at starte det op under ældreidræt, hvilket jeg ikke er helt enig med dem i. Det er ganske rigtigt, at krolf godt kan spilles af ældre, men det er da ikke et krav at man skal være mellem 60 og skindød for at kunne spille krolf.
Men det vigtigste er vel også at der sker noget, så jeg har valgt at leve med det indtil videre.
Foreløbig er der planlagt 2 introduktionskurser. Det ene afholdes i Roskilde lørdag den 6. september 2003 og det andet bliver i Rødekro 20. september. Sidstnævnte kan jeg ikke stille op til, men der har Arne Wind fra Agrarerne stillet sig til rådighed.
Det bliver spændende om der kommer nogen til kurserne, eller om det hele løber ud i sandet.
Samtidig talte DGI om at lave en lille folder om krolf. Det synes jeg lyder helt fint, så det bliver der arbejdet på her i vinter.

28/10 Bestyrelser i Vamdrup og Lunderskov

Bestyrelserne i Vamdrup Krolf Klub og Lunderskov Krolfklub er nu faldet på plads.

Vamdrup Krolf Klub
Mogens Dam har trukket sig fra formandsposten af helbredsmæssige årsager, hvilket alle er kede af. Ikke kun i Vamdrup, men også alle os der har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med ham.
Inden han trak sig, var han blevet hædret med initiativpris.
Mona Jensen overtager posten, og da hun har spillet krolf siden 1998, er det en der ved hvad krolf drejer sig om, så VKK er i gode hænder.
Mona har været i Jyske Vestkysten i denne artikel.
Næstformand er Doris Gjedsted,  Arne Schmidt er kasserer, Christa Gadeberg er referent og Inge Pedersen menigt bestyrelsesmedlem.

Lunderskov Krolfklub
Formand i den nystiftede klub blev Lene Thomsen, Kristian Bøge Pedersen er næstformand, Hugo Johansen er kasserer, Anna Jespersen sekretær og Tage Nielsen menigt bestyrelsesmedlem.

8/10 Krolf er blevet et hit i Christiansfeld

På DGI's hjemmesider fandt jeg et fint lille "skriv" om Christiansfeld.

Følg dette link for at læse det http://www.dgi.dk/soenderjylland/PDF/krolf.pdf (kræver Acrobat Reader).

7/10 Lunderskov Krolf Klub stiftet

Lunderskov har spillet med i turneringen i år, men det er først nu det bliver en rigtig forening med bestyrelse og det hele. Jeg tror det er godt at ustiftede "klubber" kan være med i vores turnering. Så er det så dejlig nemt at komme i gang.

Klubben har fået en bestyrelse på 5 mand (m/k), men jeg ved endnu ikke hvem der blev formand. Det kommer så snart jeg ved det. Jeg ved dog at det IKKE er initiativtageren Svend Christiansen, som var formand for den ustiftede klub.

30/9 Færøerne

Jeg fik en bestilling på krolfudstyr fra Færøerne, så jeg har sendt 4 sæt ud i Atlanten. Endnu et frø sået langt fra stamtræet. Vi skal selvfølgelig have spredt krolf til hele kloden, og Færøerne er da et udmærket sted at starte – bare frøet nu kan spire og vokse sig stærk deroppe.

29/9 Vamdrup kommunemesterskab

Søndag eftermiddag mødtes krolfklubberne Madholdet, Krolfklubben i Ødis Kroge, Vamdrup Krolf Klub og et udvalgt hold fra Hjarup for at spille om kommunemesterskabet i krolf på førstnævntes hjemmebane i Ødis Bramdrup.
Der var lodtrækning om modstander og Hjarup var uheldige med at trække KØK i første kamp, og KØK vandt planmæssigt med 14-2. I kampen mellem Madholdet og VKK var der mere spænding om resultatet. Her vandt VKK med 10-6.
Madholdet og Hjarup spillede så om 3-4. pladsen, og den blev sikker vundet af hjemmeholdet med 13-3.
I finalen havde VKK KØK ude i tovene og førte 7-5 inden de afgørende herresingler, men KØK vandt dem begge, og dermed kampen 9-7.
De bedste runder gik KØK'erne Peter og Jacob på bane 1 samt Kirsten der satte ny officiel banerekord med 24 slag på bane 2.
Det var en hyggelig eftermiddag med krolf og en udmærket afslutning på en lang krolfsæson.

16/9 Olav Petersen vandt World Cup

I World Cuppen tæller DM, VM for par, VM og spillernes resultater i holdturneringen. Det giver nogle point, og når man lægger tallene fra 2002 sammen, er det spilleren der har scoret flest point der er vinder. Tillykke til krolfsportens flittigste og ivrigste spiller - en ung mand på 77 år - allestedsnærværende Olav Petersen fra KØK. Ingen har vel fortjent at vinde World Cuppen mere end Olav. Tillykke!!
Nr. 2 og 3 blev Ole Reeckmann fra KØK - ganske få point efter Olav - og spillets opfinder Frits Henriksen fra Baskerne.

Der er 353 krolfspillere der har deltaget i et stævne eller i holdturneringen i år. Det er 111 mere end sidste år.

15/9 Status på holdturneringen

De 32 hold har nu spillet 140 turneringskampe plus 6 pokal- og oprykningskampe, og her er så status på divisionerne :

1. div. : KØK 2 vandt foran KØK 4 og KØK 5. Ned må DKK og Agrarerne 3.

2. div. : KØK 1 vandt 2. div. og Baskerne 1 vandt den anden pulje - begge hold rykker op. KØK 1 vandt først efter målfoto i kamp med Agrarerne 2. ViGo'e 1, KØK 7, NÅK og ViGo'e 3 rykker ned.

3. div. : VKK 2, Agrarerne 1 og KØK 3 rykker op som vindere af hver sin pulje. VKK 2 vandt kampen om pokalen. De 3 toere KØK 6,  ViGo'e 2 og Hullet har spillet om en ekstra ledig oprykningsplads, og her vandt Hullet, så de rykker også op.

Der er måske ingen nedrykning fra 3. div., men da vi ikke ved hvor mange hold der dukker op næste år, er der risiko for, at vi laver en 4. div. og rykker de nederste hold i 3. div. ned. Hvor mange hold det drejer sig om, ved vi først når vi ved hvor mange hold vi er til næste år. Holdene der er i fare er de 3 hold der blev nr. 5 Fuglsang, Baskerne 2, Seest 2, samt de 2 seksere VKK 3 og Madholdet 2.

Undervejs i holdturneringen fører jeg statistik på hvordan de enkelte spillere klarer sig i forhold til banernes par. Alle spillere får så lidt point til verdensranglisten i forhold til hvor godt de har spillet i løbet af sæsonen. Her er en lille tabel med de 10 bedste ud af de 303 der har spillet holdkrolf :

Nr. Navn, klub Par
1 Niels Knudsen, Baskerne -6,56
2 Jørgen Kjær, Agrarerne -6,25
3 Torben Jacobsen, Madholdet -5,80
4 Frits Henriksen, Baskerne -5,12
5 Leif Frank, ViGo'e -5,11
6 Hans Peter Lauritzen, Agrarerne -4,90
7 Peter Christensen, KØK -4,66
8 Anders Sørensen, DKK -4,62
9 Hans Peter Trans, Fuglsang -4,61
10 Willy Christiansen, KØK -4,57

Den komplette liste kan du se her

14/9 VKK vandt pokalen

De 3 puljevindere i 3. div. spillede mod hinanden for at finde ud af hvem der skulle have 3. div. pokal. Det foregik på firmasportens anlæg i Fredericia, hvor der daglig spilles krolf på en permanent bane.
Agrarerne 1 og KØK 3 var begge dundret igennem deres puljer med kun 1 nederlag hver, og da VKK2 "kun" havde vundet med hiv og sving og med venners hjælp, var det de 2 førstnævnte der var favoritter.
Kampene gik i gang, og det blev præcis så spændende og lige som man turde håbe på. Alle kampe endte med 9-7, så der skulle ikke meget til at det hele endte anderledes. KØK 3 slog Agrarerne 1, men da VKK 2 vandt begge deres kampe, var det dem der fortjent drog af med pokalen. Lidt af en overraskelse, men lige netop denne dag var det dem der var bedst, så tillykke til Vamdrup Krolf Klub med deres første pokal.
Alle 3 hold rykker op.

14/9 Hullet rykker også op

De 3 toere i 3. divisions puljer, ViGo'e 2,  KØK 6 og Hullet, spillede samtidig med kampen om pokalen på firmasportens område i Fredericia.
Også her var der mange lige kampe, og det endte med at Hullet vandt over både KØK 6 og ViGo'e 2 med 9-7, så også de rykker op. Tillykke til det lille hold fra Favstup ved Fredericia. Selv om Favstrup har 21 husstande (22 før orkanen) og en del af dem spiller krolf i Hullet, er der kun 5 der stiller op til holdkrolf. Det er til gengæld 5 meget stabile spillere som møder op næsten hver gang. Der skal slem sygdom til før der meldes afbud, og vi sender straks en "god bedring"-tanke til Bjarne, som ikke kunne være med i de sidste kampe.

11/9 KHL og Agrarerne i Vamdrup

Af Peder Rostgaard Andersen, KHL

11/9 havde KHL’s seniorgruppe lejet Vamdrups baneanlæg og inviteret Agrarerne til krolfdyst.

45 medlemmer fra Haderslev modtog invitationen og værtsklubben stillede med 27 – altså i alt 72 deltagere, som alle nåede at gå alle 3 baner på ca. 2 timer med indlagt øl-vand pause og afsluttende med kaffe og uddeling af præmier (ca. 50 i alt).

Hos damerne blev Anny Hansen og Kis Wind nr. 1 og 2 med 90 og 91 slag, og hos herrerne blev Jørgen KjærHans Fink Petersen nr. 1 og 2 med 87 og 89 slag. Oluf Helmersen blev bedste Kolding spiller med 90 slag.

En dejlig eftermiddag i strålende sommervejr og tak til Vamdrupfolkene for hjælp ved afviklingen

7-8/9 Firmaidrætsfestival i Kolding

Firmaidrætten i Danmark havde festival i Kolding den 7. og 8. september. I Seest Idrætspark var der omkring 1000 mennesker i gang med petanque, håndbold og fodbold, og så havde jeg fået lov til at have en krolfbane åben også. Firmasporten var i det hele taget velvilligt indstillet, selv om krolf kun er kendt som firmaidræt i Fredericia.
Lørdag var en noget tam dag. Dels blev kampen mellem Baskerne og KØK aflyst, da Baskerne ikke kunne stille hold, og dels kom der ingen af fodbold-, håndbold- og petanquespillerne og prøvede krolf. Der kom nogle få fra lokalområdet - Seest / Kolding - men det var for få.
Søndag var bedre, da der dukkede nogle spillere fra Vamdrup, Ødis og Seest op. Der var faktisk nogen på banen det meste af tiden, da morgenstilheden var overstået, men de fleste var gamle kendinge, og det var jo egentlig ikke dem vi var der for. Der dukkede også nogle lokale nybegyndere op, og jeg gik da også en runde med 3 ledere fra firmasporten i København, så måske det ikke var helt forgæves.
Sjovere - og måske vigtigere - var at TV Kolding og TV Syd kom og tog nogle meter film. Om vi så bliver klippet fra i den sidste ende, vil jo vise sig når det engang bliver sendt.
Alt i alt lidt skuffende, men dog besværet værd. Besøgstallet havde været passende for 1 dag, men spredt over 2 dage virkede det lidt tyndt.

2/9 Krolf i radioen

Tirsdag den 2/9 kom Kanal 94, som er en del af DR, forbi og optog nogle minutter om krolf. Der er strejke hos DR, så det var en praktikant der kom, men det gik vel an alligevel.
Han havde talt med Kirsten Mehlsen i Juelsminde om noget andet, men hun havde nævnt krolf for ham, og det havde gjort ham nysgerrig. Kirsten er en dame på ca. 85 år, som hørte om krolf i et TV Syd indslag om Madholdet, og hun dukkede op til KØK's åbent hus arrangement med gangstativ og godt humør i foråret.
Kanal 94 er vist landsdækkende i disse strejketider, så måske er vi nået vidt omkring. Om indslaget er blevet godt ved jeg ikke, for jeg har ikke hørt det. Efter sigende skulle det være blevet sendt søndag formiddag den 8. september.

29/8 Krolf i Sverige

Der er nu flere spor efter krolf i Sverige. På nedenstående side er der nogen der har hygget sig med krolf og grill i en by der hedder "Fru Alstad" i Sverige. Jeg har skrevet til dem for at høre mere om krolf. Det ender med at vi må ændre titlen på vores VM, da der åbenbart er flere andre spredte "organisationer" der spiller krolf. Her er linket så : http://w1.467.telia.com/~u46703731/grill102.htm

svensk.jpg (16840 bytes)
Ylva fra Sverige spiller krolf

29/8 Nyserne på nettet

Ved et tilfælde fandt jeg et lille stykke med billeder om Nyserne ude på nettet. Følg dette link : http://www.nystedcity.dk/archives/krolf/krolf.html

nyserne.jpg (27664 bytes)
Nyserne er ved at være klar til en ny runde

23/8 Dragen fik indviet ny bane

En fredag aften stillede KØK 2 med et forstærket hold, bestående af Inger, Willy, Ib, Lene og Peter, og at indvi Dragens kommende hjemmebane på Jomfruled i nærheden af Hjerndrup. Det er i Christiansfeld kommune, hvis man ikke lige ved hvor Hjerndrup befinder sig.
Dragen stillede med Erik, Hanne, Jimmy samt værterne Tim og Lone. Det er en lille, skæv og ujævn bane der skal spilles med følelse og snilde, og det var hjemmeholdet bedst til, selv om det ikke var meget de havde øvet sig. En sejr til Dragerne på 10-6 over et forstærket mesterhold er jo en rigtig god start at få på en ny bane. Det bliver en rigtig god hjemmebane næste år, hvor de forlader Inger og Willy's bane.
Hvis Dragen skulle rykke op sammen med KØK 1, som også har Willy's bane som hjemmebane, og hvis KØK 5, som også har hjemme der, redder sig fri af nedryning, må man da sige heldigvis. 3 hold med samme hjemmebane i samme pulje ville være ret så kedeligt.
Uanset hvad der sker, synes jeg nu det bliver sjovt og spændende med endnu en anderledes bane - tillykke til Dragerne med de nye bane.

17/8 Hejnsvig på besøg i Ødis Bramdrup

En lørdag eftermiddag kom Peterminde krolfklub fra Hejnsvig på besøg hos Madholdet i Ødis Bramdrup. Der blev spillet 2 holdkampe - 1 på hver bane - og det blev en hyggelig eftermiddag med en sejr til hvert hold.
Den ene vandt Petersminde med 13-3 og den anden vandt Madholdet med 10-6.

10/8 KROLF ved Sommersjov i Bøgeskov

af Ulla Jensen, formand i ViGo'e

Lørdag d. 10/8 var der Sommersjov i Bøgeskov, og Vigo'e havde igen en bane med som aktivitet.

Jeg har efterhånden fået lov til at placere min bane nogenlunde hvor det passer mig, så i stedet for at lægge den diskret ude ved den ene side, har jeg placeret den midt i det hele. Det giver godt nok lidt ulemper med, at folk vader hen over banen, men der er mange flere, der ser spillet og får lyst til at prøve det.

Jeg har ikke lavet ret stor afstand imellem hullerne - det bør man ikke når banen er placeret, hvor der er mange mennesker - men det har også den fordel, at de, der prøver krolf for første gang, ikke synes, det er helt håbløst at komme igennem.

Vejret var skønt, så der var mange mennesker på pladsen, og der var mange, der prøvede KROLF. David, Joan og Inga kom heldigvis og hjalp mig, og Harald der er servicemedarbejder på Bøgeskov Skole kom med 10 sæt ekstra Krolf-udstyr, som skolen havde investeret i først på året. Han havde bygget en flot vogn i træ, så det var let at transportere, da skolen ligger lige ved siden af pladsen.

Den bedste runde blev gået af Sussie på 19 år. Hun gik på 21 slag. Sussie og hendes far er nogle af vores faste 'kunder' (vi tager ikke penge for at prøve spillet). De plejer gerne at konkurrere mod hinanden, og i år gik Sussie så godt, at hun også slog Harald, der ellers har vundet et par gange tidligere. Hans bedste runde var på 22, så han ærgrede sig vist lidt.

Vi har vist også fået et par nye medlemmer. Et par fra Egeskov - Sonja og Jørn - mødte op til den førstkommende træning hos Vigo'e, og Sussie sagde også, at hun gerne ville med.

11/8 Flot stævne hos Fuglsang

Familien Krab havde inviteret de klubber de er i pulje med til stævne hos Fuglsang på Annemettes Bondegård.
Der dukkede i alt 44 spillere op, som blev sendt rundt på de 2 baner. Da alle havde spillet 1 runde på hver bane, blev slagene talt sammen.
Hos damerne vandt Nora Kjær, Agrarerne, med 67 slag foran Gudrun Krab, Fuglsang med 68 slag og Annemarie Juhl, Agrarerne, med 70 slag.
Hos herrerne var det Jørgen Martin Juhl der satte ny banerekord med 60 slag. Det var 2 slag bedre end Jørgen Kjærs 62 slag og Arne Wind kom rundt på 64 slag. Alle 3 er fra Agrarerne.
Et hyggeligt lille stævne, som det nu er 3. gang familien afholder. Et stævne der helt klart tåler gentagelse.

5/8 Krolf i Hviding lige syd for Ribe

I JydskeVestkysten - www.jv.dk - har jeg fundet følgende :

Nyt spil på privat bane

Af Hans Jørgensen

HVIDING: Champagnepropperne sprang, flagene var hejst og den røde snor blev på behørig vis klippet af borgmester Preben Rudiengaard (V), da en ny krolfbane ved Lundsmark blev taget i brug.

Doris og Laurits Mortensen i lyse trøjer fik sig en dyst med Rigmor og Erling Hansen på den nyanlagte bane. foto: Uffe Bølling

Det er Doris og Laurits Mortensen, Lundsmarksvej, der selv har anlagt banen, og her håber parret på, at der fremover hver torsdag aften vil komme mange for at deltage i spillet.

Baggrunden for det usædvanlige initiativ er, at Doris og Laurits Mortensen selv de seneste to år har spillet krolf i klubben Fuglsang i Gram, og de er blevet så bidt af spillet, at de nu vil have deres egen bane, hvor alle andre også er velkomne.

Rudiengaard roser
Det initiativ roste Preben Rudiengaard ved åbningen, hvor han fremhævede, at byrådet gerne ser en ligelig udvikling i kommunens nordlige og sydlige del, og at byrådet også gerne ser private initiativer, der kan gå hånd i hånd med de offentlige.

Annette & Jørgen Krabb overrakte en hilsen fra Fuglsang, og så gik de 30 fremmødte ellers i gang med spillet på de to baner, Doris og Laurits Mortensen har anlagt i forlængelse af hinanden.

--------------------------------------------------------------------------------

© JydskeVestkysten og bladets fotografer og journalister har ophavsretten til artikler og fotos. Det er tilladt at tage enkelte kopier på papir til privat brug.

 

25/7 Firmaidræsfestival

dfif_festival_2002_4f.gif (4309 bytes)

Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF) holder festival ovennævnte dage, og jeg har fået en fod indenfor.
Lørdag den 7. og søndag den 8. har jeg en åbent på Seest’s bane fra kl. 10:00 til ca. 17:00, hvor alle og enhver velkommen til at komme og spille.
Skulle der være nogle krolfspillere der har lyst til at komme og gå en runde, er man da velkommen til det. En tom bane er ikke nær så spændende som en befolket. Dog vil jeg opfordre til, hvis der skulle være mange nye der vil prøve et slag krolf, at krolfspillerne lader begynderne komme til først.
Lørdag kl. 14:00 spiller de 2 vindere af vores 2. div. om pokalen i Seest samtidigt med al det andet halløj. Jeg tror og regner med det går an, men måske skal der en anelse mere tålmodighed fra krolfspillerne til.
Skulle Seest gå hen og vinde den ene pulje, er det ikke helt neutral bane, men jeg har tænkt mig at udlægge forhindringer, så det bliver ikke helt deres normale hjemmebane. Håber dette også kan gå an.

21/7 Hejnsvig

Søndag den 21. juli var jeg og 8 mand (m/k) fra Madholdet inviteret til Hejnsvig for at få en sludder og et slag krolf.
Det var vældig hyggeligt, og det ser ud til de har forstået hvad krolf går ud på, både på og uden for banen.
De har en 18 hullers bane med låg, men de åbner kun 12 af gangen. Det er forskelligt fra gang til gang hvilke 12 huller der åbnes, dels for variationens og dels for slidtagens skyld.
I Hejnsvig er vi kommet ud i kroketland, så alle spiller med korte trækøller med gummibelægning og træ- eller gummikugler, og så bruger de kun 1 hånd til at slå med.
Der er stiftet en krolfklub der hedder Petersminde Krolf Klub, som udelukkende har senior medlemmer, men andre er da også velkomne.
Man var nødt til at stifte klubben, for ellers kunne man ikke låne kommunens ældrecenter, der netop hedder Petersminde. Det er et dejligt center med et passende areal der er som skabt til krolf lige uden for havedøren. Der er lidt skråt nogle steder, lidt fladt på andre strækninger og så krydret med nogle naturlige forhindringer i form af træer. Perfekt til krolf – i det hele taget perfekt.
Der blev afholdt en lille turnering som hjemmeholdet Karlo vandt. Præmien var 450 gh (gram honning).
Madholdet og Hejnsvig har allerede aftalt et genvisit i Ødis Bramdrup lørdag den 17/8 kl. 13:00. Det bliver garanteret også hyggeligt, hvis ellers vejret opfører sig ordentligt.

21/7 Vesløs i Nordjylland

Af og til suser jeg lige ud på nettet og ser om der er nogen der har skrevet noget om krolf, og pludselig en dag var der bid.
I Nordjylland – ca. 11 km øst for Thisted – ligger der en lille by der hedder Vesløs, og der er der et sted med  ”Bed and breakfast” som har en 18 hullers krolfbane.
Jeg har ikke været i kontakt med dem, så jeg ved intet om bane, sted eller hvordan de har fundet krolf, men det ser vældig hyggeligt ud. Måske det var et besøg værd engang med tiden.
Skulle man få lyst til at se nærmere på det på nettet, så er adressen http://www.odderpro.dk/brusch-bb/

Priserne er :

2 personer

250,00

Derefter pr. pers.

100,00

-20% på logi efter 2 nætter

 

 

Mogenmad

35,00

 Der er åbent hele året og tlf. nr. er 97 99 34 37

18/7 Fakse Idræt & Fritid

Fakse Idræt & Fritid forsøger også at få gang i krolf. De havde "Panterdag", som er en dag med aktiviteter for seniorer og ældre, og her kunne man bl. a. spille krolf. I deres blad fandt jeg følgende som jeg synes var meget sjov :

"Vi havde planlagt forskellige aktiviteter, bl. a. en 5 km tur, KROLF, et spil der minder om kroket, dart, motionscenter træning samt fælles kaffebord med kage og boller".

Du finder FIF's hjemmesider her : http://www.fakseif.dk

Og deres blad i PDF-format her : http://www.fakseif.dk/Blad/juli%202002.pdf (kræver Acrobat Reader)

23/6  VKK på charmeoffensiv

af Mogens Dam, formand for VKK

I forbindelse med et arrangement i den gamle grusgrav i Vamdrup var VKK på charmeoffensiv.
Det var Støtterne der afholdt Skt. Hans og der var arrangeret tvekamp og stillet boder op til støtte for idrætten i Vamdrup.
Vi blev spurgt om vi ville stille en lille bane op så publikum kunne prøve spillet.
Kl. 11 om formiddagen startede vi med en plæneklipper og en løvrive. Det lignede en mark hvor der lige var slået hø, men med en god indsats fra nogle af vore medlemmer blev marken i løbet af en god time forvandlet til en dejlig lille krolf bane.
Vi gik så og spillede, og alle der kom i nærheden fik en kølle i hånden. Det blev da til en del "når man tager vejret i betragtning".
Vi var nogle der var meget forblæste og trætte da vi kom hjem, men vi havde haft en dejlig dag.
Vi havde dog fået vist folk lidt af hvad det hele handler om - AT HYGGE SIG MED KROLF.

2/6 Idylparken i Kolding har fået en krolfbane

Andelsboligforeningen Idylparken i Kolding fik sig en krolfbane og 9 sæt udstyr en søndag formiddag. Området er fladt på de første 7 huller og noget kuperet på de sidste 5. Da jeg lavede banen var græsset nok 14 dage højt, så den var noget træg, men når nu de får trimmet det, bliver det en dejlig bane der kan benyttes af hele Idylparken.
Nogle af beboerne læte krolf 14 dage inden, da de var til åbent hus i Ødis Kroge, så allerede nu har det altså båret frugt.  

18/5 Åbent hus i Ødis Kroge en succes

Pinselørdag var en dejlig dag med strålende solskin og åbent hus hos Krolfklubben i Ødis Kroge.
Vi havde sat en annonce i Budstikken, sat nogle opslag op og ladet nogle ord falde hist og her, i håbet om at der ville dukke nogle interesserede op.
Det gjorde der!!
Faktisk strømmede det til fra nær og fjern. De fleste var fra Ødis, Vamdrup, Lunderskov og Kolding, men der var også besøgende fra Rold Skov, Juelsminde, Sønderborg, Nysted på Lolland og Polen.
På et tidspunkt talte jeg over 20 helt nye krolfere, hvortil der skal lægges 8-9 VKK'ere og 5-6 KØK'ere.
Jeg havde skrevet at vi havde udstyr og instruktører, men VKK'erne måtte undvære instruktør og de stillede 16-17 stæt udstyr, så de var til stor hjælp. Alt udstyret var i brug og banen helt fyldt op en overgang, så der var virkelig gang i sagerne.
Om det så bærer frugt er en anden sag. Jeg har dog visse forhåbninger til at der sker noget i Juelsminde, Kolding og måske Bramdrupdam.

11/5 Fynslund

Lørdag den 11. maj åbnede krolfbanen i Fynslund officielt. Jeg var ude for at sælge lidt udstyr og prøve banen af, og den er vældig fin, omend lidt ujævn visse steder. Det er jo ens for alle, og det jævner sig vel også med tiden, hvis ellers der kommer nogen og spiller.
Det er der nu en del der tyder på, for jeg har efterhånden solgt en del sæt på egnen, og der var også indtil flere der kom og forsøgte sig.
Jeg er sikker på det får godt fat i løbet af året, og hvis det så overlever til næste år, tror jeg det er kommet for at blive.

6/5 Åbent hus i Ødis Kroge

Lørdag den 18. maj fra kl. 14:00 til 17:00 holder Krolfklubben i Ødis Kroge åbent hus på vores nye bane. Alle er velkomne til at stille op til en lille uofficiel dyst.
Arrangementet laves primært for at trække flere nye folk til, men "gamle" krolfere er også velkomne. Banen ligger lige over for Grønforten 1 i Ødis Kroge, som ligger i Vamdrup kommnune.

6/5 Ubby

I Ubby ved Kalundborg er der også nogen der spiller krolf. Det er noget familie til Niels Knudsen, Baskerne, der er gået i gang. Foreløbig kun i familiens skød og når lysten og vejret er til det, men sådan startede vi jo også med krolf.
Det skal blive spændende at se om krolf kan vokse sig stor og stærk på Sjælland også.

6/5 Hejnsvig

I Hejnsvig, som ikke ligger langt fra Billund, så de i efteråret Madholdet i TV2. Det inspirerede dem til at gå i gang med krolf, og nu overvejer de at lave en krolfklub.
Jeg har sendt dem et forslag til vedtægter, og resten har de hentet fra nettet. De er ikke helt klar til at møde os andre ved stævner og/eller holdturnering endnu, men det kommer nok engang.
Foreløbig et det vist nærmest en beboerforening hvor nogle naboer har taget hænderne op af lommen og er gået i gang. De er en 20-25 stykker der af og til stiller op til et slag krolf, og da alle ikke dukker op samme dage, er de 12-15 stykker der spiller per gang. De spiller med kroketudstyr - det havde de fleste jo liggende i forvejen, så det var dejlig nemt - og de synes de har verdens bedste bane, lige som alle vi andre går og bilder os ind at vi har.
Vi har altalt, at når nu sommeren trænger sig på, arrangerer vi en fælles spilledag i Hejnsvig for dem der gider og har lyst.

6/5 Glamsbjerg

For nogle år siden solgte jeg noget krolfudstyr til et ældrecenter i Glamsbjerg på Fyn via Frits. De har så spillet af og til når lysten og ånden kom over dem, samtidigt med at vejret var fint. Altså nogenlunde som mange af os andre er startet.
Nu overvejer de om ikke de skulle prøve at stille op til et stævne, for lige som at møde nogle andre krolfere, og da DM jo spilles i Båring i år, kunne det være vi fik besøg fra Glambjerg. Det ville da være dejligt.

6/5 SI Centret i Nr. Hostrup ved Rødekro

Arne Wind, Agrarerne, har kontakter til SI Centret ved Rødekro, og de har nu købt nogle krolfsæt.
SI Centret er - så vidt jeg ved - et idrætscenter for lokalområdet samtidig med at det er et kursus-sted som bliver brugt meget af DGI. Altså et rigtig godt sted at sprede lidt kendskab til krolf, hvis ikke krolfen drukner i alle de andre tilbud der er. 

19/4 TV Trekanten

TV Trekanten er nok ikke verdens største TV-kanal med sine 2 medarbejde, men de kom forbi Vamdrup Krolf Klub en kold aprilaften og optog en rulle film. Mogens Dam, formand for VKK, og undertegnede blev interviewet, så nu går vi rundt og er spændte på hvad der kommer ud af det, og om der er nogen der overhovedet kan tage kanalen og også ser den.

Grunden til at de overhovedet kontaktede Mogens var, at VKK havde fået den lokale journalist til at lave et lille notat om at krolftræningen startede op igen. En idé til andre formænd - specielt dem der gerne vil have flere medlemmer.

19/4 Fynslund

Peder Rostgaard Andersen, formand for KHL, planlægger at lave en bane bag ved Fynslundhallen til Fynslund Idrætsforening (eller hedder den Boldklub).
Foreningen investerer i 12 sæt krolfudstyr, sådan lige til at komme i gang med.
Nu er det så spændende om krolfen falder i god jord eller om det går i sig selv igen.
Den 11. maj er der sportsfest i Fynslund, og der vil banen være åben for krolfspillere også, så måske der kommer nogle og prøver vores hyggelige spil.

19/4 Christiansfeld

Peder Rostgaard Andersen har en kollega i KHL’s bestyrelse ved navn H. C. Steffensen. H.C. går til seniorgymnastik i Christiansfeld, og nu har han lokket dem til at spille krolf om sommeren.
Det er planen at lave en bane bag ved rådhuset og de har bestilt 12 sæt udstyr til at starte med. Når nu jeg kan få levet udstyret og det bliver maj, går de i gang med krolf.
Altså endnu et sted med krolf for seniorer. Det lader til at seniorerne står på spring når der dukker noget udendørs sport op, som ikke kræver de helt store fysiske anstrengelser.

14/4 E-mail

Min e-mail adresse krolf<.a.>cheerful.com udgår, men til gengæld har jeg fået lagt www.krolf.dk ind i Tiscali’s webhotel, så nu kan man sende mail til f. eks.  p<.a.>krolf.dk - faktisk er det ligegyldigt hvad der står foran <.a.>krolf.dk - jeg får det hele.

Samtidig er mine krolf-sider flyttet, men det har ingen betydning for dem der finder siderne via www.krolf.dk

De links der har stået i tidligere mails duer ikke mere, og hvis der er nogen der har lagt siderne op under ”favoritter”, skal disse lige rettes til.

14/4 Formandsmøde

På formandsmødet, som blev afholdt søndag den 14. april kl. 14:00 i Vamdruphallen, kom der ca. 20 personer, da indtil flere klubber stillede med 2 repræsentanter.
Det gav en del diskussion om nogle af emnerne, og det endte med at vi brugte næsten 3 timer uden at nå alt igennem.

Ændring af regler hvert andet år

Jeg har fået lov til at skifte mellem ændring af holdregler og ændring af  generelle regler hvert andet år.
Dvs., i år ændres begge sæt, men næste år er det kun generelle regler der kan ændres. Næste igen er det så holdreglernes tur og så fremdeles.
Dette kun for at spare mig for temmelig meget arbejde, papir og forsendelse.

Standardhuller

Der opstod en del snak om hullers størrelse. I reglerne stod der at hullerne skulle være min. 12 cm i diameter. Det er nu sat ned til 11 cm.

Kroketudstyr

Dette punkt gav anledning til temmelig megen diskussion. Dels køller og dels kugler. Det startede med kroketudstyr, men endte med udstyr i al almindelighed.

Først kuglerne :

I vores regler stod der :

Kuglen skal være mellem 7 og 10 cm i diameter, og man kan vælge materiale, som man har lyst til.

På den ene side var der nogen der mente at det skulle være standardkugler – altså nylon som jeg sælger flest af. Det blev dog modereret da der jo findes en del kugler af lettere eller tungere materialer i omløb. De skulle jo også være tilladte.
Da der også er nogle få ”undermålere” og nogle få trækugler i spil, skulle der også tages hensyn til disse, så det endte med at jeg skulle definere størrelse og materiale på det jeg solgte, og så var kun dette tilladt.
På den anden side var der nogen der syntes, at den gamle regel var god nok, for det gav luft til produktudvikling. Nu er vi mere bundet af størrelse og materiale. Og hvorfor skal det være forbudt at spille med en træ-kroketkugle hvis man synes det er det bedste?
Det var den første fraktion der var stærkest, så reglen ændres nu til :

Kuglen skal være mellem 7,4 og 8,6 cm i diameter, og materialet skal være nylon, POM, PE, PVC eller Poly Propylen. Vægten skal dog være minimum 240 g.

Dette dækker alle de kugler jeg sælger, og altså slut med træ-kugler. Fra nu af sælger jeg kun kugler af nylon med en diameter på 8 cm.
Vi fik sat os lidt mellem 2 stole. Først gik vi op på 8,6 cm for at få træ-kuglerne med for bagefter at forbyde træ-kugler. Det hænger altså ikke helt sammen.

Og så til køllerne :

Der var de samme 2 fraktioner med nogenlunde de samme holdninger, så her ændres reglen også.

Den gamle regel var :

Køllen er næsten valgfri i størrelse og materialer, men det er ikke tilladt at have nogen mekanik til at styre slagstyrke eller retning med, og køllehovedet må højest være 20 cm langt.

Nu ændres det til :

Køllen skal være af POM, PVC eller Nylon og skal være lavet i 1 stykke med parallelle slagflader, og hovedet skal være 15 cm langt (plus minus 2 mm). Skaftet er valgfrit, men det er ikke tilladt at have nogen mekanik til at styre slagstyrke eller retning med.

Jeg er altså nødt til at komme med min private mening, så folk ikke tror det er mig der prøver at tvinge folk til at spille med det udstyr jeg tilfældigvis laver og sælger.
Jeg er altså af den mening, at det er kuglen der gør at krolf er hvad det er. Altså en ret stor kugle med noget vægt i. Jeg så gerne en regel der hed 7,4 eller 7,9 til 9,0 cm i diameter, en minimumsvægt på 210 g og fuldstændig valgfrit materiale.

Altså ville det være tilladt at spille med kroketkugler.

Køllen mener jeg er ret ligegyldig. Om man spiller med en bøjet kæp, en træsko på stang, en forhammer eller en kroketkølle kan vel være lige meget. Det skal bare være noget med et defineret hoved og et skaft.

Efter formandsmødet har jeg så læst en artikel i Jyllandsposten om kroket. Der er 214 klubber med mere end 4000 medlemmer organiseret under DGI.
Med vores nye udstyrsregler har vi gjort det meget svært at få nogle af disse klubber til at tage krolf med på programmet også, hvor det før ville være meget nemmere, da de bare kunne bruge det udstyr de havde i forvejen.
Jeg har kontakt til en af klubberne, så det er ikke det rene utopi.

Køllekast

I en enkelt kamp fløj køllerne lidt for tit rundt i luften, og det skal vi have stoppet.

I reglerne står der :

Straffeslag uddeles af dommeren efter behov. Al usportslig optræden kan straffes af dommeren med et antal straffeslag eller i værste fald udelukkelse.

Det er altså op til dommeren at stoppe køllekast og anden usportslig optræden. Det gøres bedst ved at give en advarsel og straffeslag ved gentagelse. Kan spilleren stadig ikke opføre sig ordentligt, kan han (m/k) blive diskvalificeret.
Det giver selvfølgelig problemer, da vi ikke har eksterne dommere. Det er altså ofte en holdkammerat eller en fra modstanderholdet der skal tage den beslutning, men sådan er betingelserne indtil videre.

anna1.gif (9754 bytes)

Anna Wulff  (9 år), Nyserne, har tegnet dette uden at vide noget om emnerne på formandsmødet. Jeg tænker specielt på køllen oppe i højre hjørne.

anna2.gif (10751 bytes)

Anna har også lavet denne tegning og Annas første regel må siges at være evig gyldig.
Da der står 18 på flaget, må det foregå på Seests bane.

Banegodkendelse

Det blev besluttet ikke at gøre noget.

Ændring af bane og spille på anden hjemmebane

Udefrakommende faktorer kan gøre at man er nødt til at ændre banen midt i turneringen eller benytte en anden hjemmebane. Det er for så vidt OK i nødstilfælde, men turneringsledelsen skal underrettes. Skriv det f. eks. bag på holdkortet.
Med den udvidede mulighed for at notere datoer hvor man gerne er fri for kampe, skulle det nu også være muligt at undgå overlapning med konkurrerende idrætsgrene.

Seniordivision / krolf om dagen

Det blev besluttet at vente og se tiden an, om det ikke kunne være tilstrækkelig hjælp med det nye skema, hvor man kan give mig et tip om hvornår man gerne vil spille og hvornår ikke. Man kan forøvrigt også svare Ja/Nej til om man vil spille dobbeltkampe i weekenden.
Hvis det ikke er godt nok, tager vi punktet op igen senere.

Ny rækkefølge i holdkampe

Den nye rækkefølge med doublerne først og singlerne sidst blev godt modtaget, så det blev vedtaget. Det er dog ikke mere firkantet, end holdkaptajnerne godt indbyrdes kan aftale noget andet. Formularen bliver dog ændret.

Holdkort SKAL udfyldes fra start

Nogle formænd mener at udeholdet har for stor fordel af at se tiden lidt an og gemme lidt på holdopstillingen af taktiske årsager. Altså udfylde holdkortet hen ad vejen. Det bliver nu forbudt. Holdkortet skal udfyldes helt fra starten. Kommer nogen til skade er det tilladt at skifte med en anden. 

Og her må jeg så igen lige kommentere. En væsentlig grund til jeg ofte har holdt lidt igen på at skrive navnene på var, at vi har børn på holdet. Somme tider gider de spille 2 kampe – andre gange kun 1, men det er ofte afhængigt af hvordan det er gået i første kamp.
Med de nye regler kan der ske det at en af ungerne alligevel ikke gider spille de 2 kampe som hun først troede. Nu har jeg så valget mellem at tabe uden kamp eller prøve at presse hende til at spille, men ingen af delene er særlig sjovt – hverken for det ene eller det andet hold, for slet ikke at tale om barnet. Og det var vel egentlig meningen med det hele, at det skulle være sjovt, eller har jeg misforstået noget?
Fremover kommer tøsen selvfølgelig ikke til at stå på holdkortet mere end 1 gang – også selv om hun ville spille mere. Det kan faktisk være krolfens fremtid der kan stå på spil her, for det er ikke godt hvis børnene mister lysten allerede fra starten.

Bemærkninger om at ”børn overhovedet ikke skal være med” og at ”de skal have deres egen turnering” hører ikke hjemme i mit krolf-univers. At børnene kan være med sammen med bedsteforældrene er en af de ting der gør krolf helt specielt og familiespillet over alle familiespil.

Henstilling om ekstra folk på holdene

Der er nogle hold der kun kommer 4 spillere til kampene, og det er ikke så godt hvis det andet hold også kun er 4 spillere. Det er nemlig ikke til at finde dommere, så hermed henstiller vi til, at holdene kommer med min. 5 spillere der kan fungere som dommere.

For tidligt fremmøde

Det er hændt at udehold er kommet meget tidligt på de private baner. Normalt er det ligegyldigt, men det er altså ikke alle der er interesseret i at have folk rendende i haven men de spiser frokost og ikke har fået banen gjort klar og ikke fået lukket hundene ind endnu. Derfor er der nu åbnet for at man i de lokale regler kan skrive hvor lang tid i forvejen man må komme.
Husk at tjekke det i mappen inden ankomst. ViGo’es bane har f. eks. Et max. på 30 minutter inden kampstart.

Holdturneringen

1.div. ser således ud : Agrarerne 3, DKK, KØK2, KØK 4 og KØK 5.

        2 hold rykker ned.

2.div. har 10 hold i 2 puljer, som ser således ud:

        A : Agrarerne 4, Baskerne 1, Dragen, KØK 7 og ViGo’e 1.

        B : Agrarerne 2, KØK 1, NÅK, Seest 1 og ViGo’e 3.

        De 2 puljevindere rykker op og de 2 nederste i hver pulje rykker ned.

3.div.  Der blev tilmeldt 17 hold, hvoraf 7 er helt nye. 3 nye klubber stiller op, så vi byder velkommen til Fuglsang fra Gram, Lunderskov og Kolding Herred Landboforenings Seniorer, som hver stiller med et enkelt hold.
Vi kunne have lavet 1 3. og 4. div., men foretrak at nøjes med en 3. div.
17 hold kunne enten fordeles med 4-4-4-5 eller 5-6-6, og det sidste blev vedtaget.
De 3 puljevindere rykker op, men da der kommer 4 ned fra 2. div, skal der også 4 op, så de tre 2’ere spiller om en sidste oprykningsplads i en play-off kamp på neutral bane.
Om der bliver nedrykning afhænger af hvor mange hold der er næste år. De nederst placerede kan altså risikere at rykke ned.¨

A : ViGo’e 2, VKK 2, Agrarerne 6, Fuglsang, KHL.

B : VKK 1, KØK 6, Agrarerne 1, Baskerne 2, Lunderskov, Madholdet 2

C : Seest 2, Hullet, Madholdet 1, KØK 3, Agrarerne 5, VKK 3.

De 32 hold har nogenlunde selv kunnet vælge hvornår de ville spille, og da jeg skulle lave planerne, lagde jeg 2 holds spilletider ved siden af hinanden. Der hvor de 2 hold var nogenlunde enige om at det var godt at spille, har jeg så lagt deres indbyrdes opgør.
Det har bevirket, at der er kommet mange flere aftenkampe, og det er jo fint hvis holdene bedst kan lide dette.
Der er også en enkelt pulje hvor et hold stort set kun ville spille hverdags formiddage og søndag formiddag. Derfor er der nu en pulje med flere kampe i kirketiden, men det var der holdene helst ville spille ifølge deres egne valg. Måske viser det sig, at søndag formiddag generelt er bedre end søndag eftermiddag.

Dansk krolf Union

Sidste punkt vi nåede var lidt snak om vi skulle stifte Dansk Krolf Union.
Det blev besluttet ikke at gøre det endnu, men at vi også skal have øje og ører godt med os, så der ikke pludselig er andre der kommer os i forkøbet.

14/4 Idrætsorganisationer

Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF) og Dansk Arbejder Idræt (DAI), som begge er landsdækkende, har købt udstyr som skal bruges til demonstrationer og udlån.
Begge organisationer har en masse udstyr af forskellig art som klubberne kan få lov til at låne til specielle arrangementer. Der er alt muligt fra hoppeborge til petanque og altså nu også krolf.

15/1 Holdenes foretrukne spilledage og tider

På de tilmeldingsblanketter jeg sender ud til formændene, er der nu tilføjet et lille skema hvor man kan markere hvornår de forskellige hold kunne tænke sig at spille.
Det er en vejledning til turneringslederen og kan selvfølgelig ikke overholdes 100%. Et hold der kun vil spille tirsdag, der skal spille mod et hold der kun vil spille torsdag, skal selvfølgelig give problemer, men så dikterer  turneringslederen et spilletidspunkt.
Nu har holdene altså en chance for at spille de fleste kampe når det passer dem bedst.

Her er et eksempel på tabellen :

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Formiddag

N

N

N

N

N

N

J

Eftermiddag

N

N

N

N

N

J

F

Aften

J

J

J

J

K

N

K

Gradueringer :
J = Ja, det er helt fint
N = Nej, der kan vi ikke så godt
F = Foretrukket (der kan være flere)
K = Kan gå an, men ikke rigtig godt

Dette er hvad jeg sætter på af værdier hvis holdene ikke retter dem.
Samtidig har jeg en lille rubrik hvor man kan svare Ja/Nej til, om man har lyst til at spille dobbeltkampe i weekenderne. Svarer man Nej, får man kun 1 kamp pr. spilledag, ellers risikerer man jeg arrangerer 2 kampe en søndag eftermiddag.

15/1 Seniorliga eller "Krolf om dagen"

Et par gange sidste år – og igen i år, er jeg blevet jeg konfronteret med en idé om at lave en division kun for pensionister.
Personligt er jeg ikke begejstret for det, for noget af det der gør krolf til noget helt specielt og unikt er, at alle i alle aldre kan være med og man hygger sig sammen.
Jeg har det lige så sjovt sammen med Agrarerne og Seest som sammen med nogle yngre fra Madholdet eller ViGo’e.
Det vil give en lidt fattigere turnering for os andre, men også for seniorerne, da der i starten kun er 2-3 klubber med hold der vil stille op i en sådan turnering. Godt nok vil der komme 8-10 hold, men man kommer ”kun” til at spille i Haderslev og Seest, og ikke på nogle af alle de andre spændende baner der findes rundt omkring.
Hvis man vil have en seniorturnering fordi man ikke mener man kan klare sig mod de yngre, så må jeg jo klart og tydeligt sige ”Sludder”!! Et rent pensionisthold er lige rykket op i 1. div. og yderligere 3 er rykket op i 2. div.
Hvis det er for at kunne spille om formiddagen på hverdage, kan jeg desværre, som det er nu, kun hjælpe, hvis man tilfældigvis skal møde et andet hold pensionister.
Nu kan man på tilmeldingsformularen angive hvilke dage og tidspunkter man foretrækker at spille på, og så håber jeg det er godt nok.
Hvis ikke, må vi jo lave en dagsturnering (ikke kun for pensionister), og så se hvor mange der kan/vil være med. Derfor vil jeg bede klubberne om at finde ud af hvor mange hold I har, som kunne tænke sig at stille op i en eventuel dagsturnering hvor der spilles på hverdage  et sted mellem 10:00 og 16:00. Er der tilslutning nok, kan vi da godt lave en ”Krolf om dagen”  turnering.

3/1 Nye priser på udstyr

Det går for langsomt med at  blive millionær på at sælge krolfudstyr, så nu får priserne igen et tak opad.
Jeg har dog vedtaget med mig selv, at hvis man køber for mindst 2500,- kr kan man opnå rabat og endnu mere ved køb på over 5000,- kr.
Systemet skulle gerne bevirke, at spillere og klubber giver sig til at koordinere køb lidt mere, så jeg kan sælge større klumper af gangen.

De nye priser er : 

 

0 til 2500,-

2500- til 5000,-

Over 5000,-

Køller

180,-

165,-

150,-

Kugler

120,-

115,-

110,-

2/1 Diverse

Så tidligt på året er der ikke meget nyt, men det ser foreløbig ud til at formandsmødet bliver i april, DM i maj - ukendt sted, VM for par i Ødis i juni og VM i Vamdrup først i august.

Du kan finde nyheder fra 2001 i arkivet.


PLC 22-07-10