Villersø arrangerede Landsmesterskab for hold i et samarbejde mellem DGI og DKU i Ebeltoft. Det var rigtig hyggeligt.

Landsmesterskab i Ebeltoft

Det var første gang der blev lavet et rigtigt DGI/DKU samarbejde, og det er nok heller ikke sidste gang, for umiddelbart ser det ud til at folk hyggede sig.
Personligt synes jeg det var rart at se nye ansigter til krolf. Der var folk fra både DKU og DGI klubber jeg aldrig havde mødt før, og der var både unge og gamle som sig hør og bør. Især Lærke fra Villersø på ca. 10 år imponerede alle med godt og stabilt spil.
Vejret var til at holde ud, og den smule vand der kom betød intet. Den ene byge ramte i øvrigt kun bane 2 - telt og bane 1 gik fri.

lm 1

Det var et holdstævne, og vi havde prøvet at finde en måde hvor der kunne være rigtig mange hold med, samtidig med at det også skulle være så socialt som muligt.
Det var faktisk ikke helt nemt. Vi tog vores DKU holdkampe som udgangspunkt, men skar 2 doubler væk af tidsmæssige årsager. Desuden var der ikke noget der hed damer/herrer. Man måtte blande som man havde lyst til.
Det blev beregnet at en kamp ville tage 1:15 min, og så lagde jeg 15 min. ind som pause og papirarbejde. Jeg var ikke helt sikker på det holdt, men var ikke helt med på at det tog SÅ lang tid.
Uden at jeg tog tid på selve kampene, tror jeg faktisk ikke det var der vi satte så meget tid til. Det var i papirarbejdet det kneb temmelig meget i starten. Dels var der hold der var sat sammen af folk fra flere klubber, som ikke nødvendigvis kendte hinanden og dels var der hold der aldrig havde spillet holdkrolf før, og dels var der folk der ikke anede hvilket hold de var sat på og hvem der var kaptajnen. Det gav en del kaos og forvirring som vi faktisk ikke er vant til.
Vi besluttede at i stedet for at spillerne blev skrevet på af dommeren, ville vi gøre det hele klart inden de blev sendt ud. Det hjalp meget. Jeg tror faktisk ikke vi satte meget tid til fra det tidspunkt hvor det blev gennemført.

Der var 14 hold til start, som blev fordelt i 2 puljer á 7 hold. Deltagerne var i pulje A: Fuglsang 1 (Gram), Madholdet (Ødis Bramdrup), KØK 9 (Ødis Kroge), WinBro (Win-Win og Nr. Broby), Løverne (Villersø), TRIF (Rønde) og Ebeltoft 1.
Pulje B bestod af SIS (Seest ved Kolding), DSB (KØK 2, Østerbro og Blommenslyst), Borrehøj (Kalundborg), Felder (Christiansfeld), Fighterne (Villersø), Fuglsminde (Fuglsang og Juelsminde) og Ebeltoft 2.

lm 2

Der skulle spilles 4 kampe med 2 doubler og 4 singler. Vi lavede ikke holdkort som vi plejer, men tastede det hele ind i et regneark på computeren, og så kom resultatet ud i den anden ende. Lige bortset fra at klovnen der havde lavet regnearket havde lavet en fejl, så det af og til regnede forkert i double 2. Øv, øv, øv.
Da Madholdet tog hjem, sagde kaptajnen Vagn til mig, at der efter hans mening var noget galt, for de havde stort set vundet alt.
På stående fod kunne jeg ikke gøre noget ved det, men sådan noget nager og jeg undersøgte sagen nærmere dagen efter. Der var ikke tastefejl, så det var ikke det, og så undersøgte jeg om der var fejl i udregningen, hvilket der desværre var.
Det flyttede lidt rundt på nogle point, og Madholdet tog elevatoren op til 2. pladsen i deres pulje á point med Fuglsang 1. Fuglsang havde vundet deres indbyrdes opgør, så det var dem skulle i finalen, hvilket også var tilfældet i det regneark med fejlen.
I den anden pulje vandt SIS foran DSB (De Sammenbragte Børn - mit hold), både på dagen og dagen efter, så her betød fejlen ikke det store.

Der skulle så spilles finale mellem SIS og Fuglsang 1, og vi besluttede kun at spille 6 huller, da tiden var NOGET fremskredet. Det endte med en sejr til SIS på 7-5, så SIS blev de første Landsmestre i holdkrolf foran Fuglsang 1. DSB blev fejret som nr. 3, hvilket var rigtigt på dagen, men ikke da fejlen blev rettet. Så var det faktisk Madholdet der skulle have haft snapsen, men det må jeg finde ud af sammen med Vagn.

lm sis
SIS: Krista, Robert, Birthe og Kirsten.

lm fuglsang
Fuglsang 1: Mogens, Birthe, Annelise, Iris, Hans Peter og Tove.

Her er de korrigerede stillinger: Pulje A  Pulje B

Konklusion

Det tog for lang tid!
Opstart: Vi bliver nødt til at afsætte noget tid fra ankomst til faktisk spillestart. Det tager længere tid end man tror.
Papirarbejde: Det kan vi gøre noget ved, hvis vi får holdopstillingerne fra starten.
Spillet: Jeg overvejer at ændre det til 4 doubler i stedet for 2 doubler og 4 singler. Spilletiden er sådan set den samme, men man undgår et skifte da alle singlerne alligevel ikke kan spilles samtidigt. Desuden er doubler også mere sociale end singler.
Man kunne også speede det op ved at lade doublerne blive spillet som ved ParVM, hvor 2 spillere er sammen om 1 kugle.

Der er for mange kampe!
Det er lidt smag og behag, men de hold der kun havde 4 spillere, de fik deres krolf-lyster styret. De var ude 8 gange. Jeg vil se om det kan laves med færre kampe, men ellers må man samle lidt større hold, så man kan skiftes lidt mere til at holde pause. Men I skal ikke sige de gamle ikke kan holde til det, for det var et af de ældste hold der vandt med kun 4 spillere.

Det er for sent på året!
Da jeg blev orienteret om planerne, var dette den eneste weekend hvor jeg kunne komme. Det lå oven i pokalfinalen, men det er kun 4 hold der er optaget med den. Alle andre hold have en fridag. Skulle vi gå helt fri af andre arrangementer, skulle vi hen til sidst i september, og der kan det være rigtig koldt.