Danmarksmesterskabet

Lørdag den 28. maj var der DM i krolf i Gram ved Fritidscentret. Det blev en kold og klam fornøjelse, men de fleste tog det som det kom, og kæmpede sig igennem dagen. Det var nu også mit indtryk, at langt de fleste var forberedte på det dårlige vejr.

DM2011Tilskuere

340 spillere mødte op og en enkelt tilbød sig som fuldtidsdommer pga. en skade.
Formiddagen var kølig og blæsende, og om eftermiddagen kom der regn oven i hatten, så det var ikke en god dag vi havde valgt. En enkelt sagde at det var sidste gang hun stillede op til DM, for det var altid elendigt vejr.

DM2011JVFejer
Æ' fejer fra Favstrup. Det må være et formiddagsbillede.

Foto: Jacob Schultz

Jeg synes nu altid det er sjov at spille krolf, og vejret er bare endnu en forhindring, men jeg vil da godt indrømme, at dårligt vejr tager toppen af hyggen.

DM2011JVAktivister
Aktivisterne fra Glamsbjerg
Foto: Jacob Schultz

DM2011JVViGoe
Et kig ind i ViGo'e fra Fredericia's telt
Foto: Jacob Schultz

Nok om vejret. Stævneudvalget havde lavet 8 baner som så nemme ud ved første øjekast, men når man så kom ud og spille, så var de ikke helt så nemme som først antaget. De naturlige forhindringer der var, var alle blevet udnyttet så godt det var muligt, når vi nu engang er nødt til at spille på et fladt idrætsanlæg.

DM2011Semifinale

Området som sådan var perfekt til krolf. Der var lige nøjagtig plads mok til 8 baner plus det antal pavilloner der plejer at dukke op. Der var en pavillon til Ib som opråber og et indendørs hjørne til computer og andet der ikke tålte vand.

DM2011Ib
Bent Kudsk fra stævneudvalget og Ib Svangren som opråber gør klar til næste afgang.

Dommersedlerne var en hel historie for sig selv. Når papiret blev vådt, kunne hverken blyant eller kuglepen skrive ordentligt og papiret gik i stykker. Det var ret vanskeligt at håndtere for dem der skulle taste det ind på computeren, men med fuld knald på radiatorerne kunne vi tørre sedlerne. Det var ikke altid nemt at læse hvad der stod, men vi har gjort det så godt vi kunne.

DM2011JVAnne
Anne som dommer for bl. a. Gudrun mens vejret var nogenlunde.

Foto: Jacob Schultz

Efter stævnet var der spisning i hallen, hvor maden endnu engang var rigtig god med nakkesteg, skinke, 2 slags kartofler og masser af salat. Alt organiseret så man ikke kom til at stå i kø særlig længe, selv om vi var mange.
Denne gang var der bordkort. Ikke med navns nævnelse, men så man kom til at sidde klubvis. Det var faktisk en rigtig god ting, som jeg håber bliver ført videre til de næste stævner.

Alt i alt var det faktisk et ret godt stævne. Der var kun en enkelt ting der kunne have været bedre, men det var ikke noget stævneudvalget kunne gøre noget ved.

Semifinaler


Semifinale 1

Vagn Hugger, Ødis Bramdrup (Madholdet), Erik J. Pedersen, Haarby (Haarby), Bent Kudsk, Kastrup (Fuglsang), Gert Jensen, Eriitsø (DKK), Elly Hansen, Billund (Køllerne), Anker Madsen, Glamsbjerg (Aktivisterne).

Bent var bedst på de 3 første huller, men der var ikke stor spredning. På de næste 3 huller kom Bent lidt i uføre eller modvind, så halvvejs førte Erik med 15, foran Gert med 16, Bent og Anker med 17, Vagn med 19 og Elly med 20. De sidste 3 kunne ikke få spillet til at hænge ordentlig sammen.
Ved hul 9 havde Gert hentet Erik så de stod lige med 23 slag. Bent havde 25, Vagn 27, Elly 28 og Anker 29.
Nu var det Gerts tur til at komme i modvind, så han dumpede ned på en 3. plads. Bent fik hole-in-one på hul 11 og indhentede dermed Erik, men satte det til igen på hul 12. Erik vandt med 31 slag foran Bent med 32, Gert med 35, Vagn med 36, Elly og Anker med 38 slag.

DM2011Erik
Erik J. Pedersen, Hårby

Semifinale 2

Niels Knudsen, Asperup (Baskerne), Henning Bloch, Ødis (KØK), Olav Petersen, Ødis (KØK), Denn Phengsai, Kbh. (Vesterbro), Jørgen Oehlenschlæger, Ødis Bramdrup (Madholdet), Bodil Nielsen, Gram (Fuglsang).

Henning kom bedst fra start, hvorimod Olav og Jørgen havde det svært.
Hul 6 må have været nemt, for Niels, Denn og Jørgen lavede alle hole-in-one. Det bragte Denn foran med 11 slag, men Henning havde kun 12 efter 6 gange 2. Niels havde 14, Bodil 15, Jørgen 16 og Olav 19.
På hul 9 lavede Jørgen endnu en Hole-in-one, men det rakte kun til en 3. plads med 21 slag. Henning havde haft en 3'er så han havde 19 slag, men Denn var forrest med 18 slag. Niels havde 22, Bodil 25 og Olav var hægtet af med 29 slag.
Der var ingen hole-in-one på de sidste 3 huller, men Henning genoptog striben med 2'ere. Da Denn brugte både 2, 3 og 4 slag, endte det med sejr til Henning på 25 slag. Denn havde 27, Jørgen 29, Niels 31, Bodil 32 og Olav 38 slag.

DM2011Henning
Der var ingen billeder af Henning Bloch, Ødis (KØK) fra dagen, så her er et arkivfoto fra en dag med bedre vejr.

Semifinale 3

Paul Bjørn, Glamsbjerg (Aktivisterne), Tommy Pedersen, Vamdrup (Madholdet), Egon Henningsen, Haderslev (Agrarerne), Knud Jørgensen, Haderslev (Agrarerne), Lilian Petersen, Gram (Fuglsang), Anita Dam, Vamdrup (VKK).

Lilian fik hole-in-one på hul 2 og lade sig i spidsen. Efter hul 6 var forspringet væk og Lilian stod nu lige med Tommy og Knud på 16 slag. Paul og Egon havde 18 og Anita 19.
Efter hul 9 stod de 3 stadig lige - nu på 24 slag. Egon havde 27 og Paul og Anita 28.
Tommy fik lidt styr på det til sidst og endte på 31 slag foran Lilian på 32, Knud på 33, Anita og Egon på 37 og Paul på 38 slag.

DM2011Tommy
Tommy Pedersen, Vamdrup (madholdet)

Semifinale 4

Torben Steensbæk, Tirslund (Tirslund), Krista Andreasen, Kolding (SIS), Aksel Madsen, Billund (Køllerne), Ejvind Poulsen, Vamdrup (VKK), Jørgen Kjær, Haderslev (agrarerne), Sten Andersen, Ødis (KØK).

Ejvind startede med 3 gange 2 og førte efter 3 huller, men resten var lige i hælene på ham.
Efter 6 huller havde Ejvind 12 slag efter endnu 3 gange 2. Det gav da også føringen, men Aksel, Jørgen og Sten havde kun 13 slag, så føringen var ikke helt så stor endda. Krista og Torben var ved at blive hægtet af med 16 og 17 slag.
Nu gik Ejvind over til 3'ere så han efter hul 9 havde 21 slag. Det havde Aksel og Jørgen også, Sten havde 22 slag, Krista 24 og Torben 26 slag.
På hul 11 lavede Sten hole-in-one, hvilket lige nøjagtig var nok til at bringe ham forrest med 27 slag. Ejvind endte på 28, Jørgen på 29, Aksel på 30, Krista på 32 og Torben på 36 slag.

DM2011Sten
Sten Andersen, Ødis (KØK)

 

Semifinale 5

Egon Poulsen, Sdr. Stenderup (KØK), Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Lene Henriksen, Ødis Kroge (KØK), Peter L. Christensen, Ødis Kroge (KØK), Arne Wind, Haderslev (Agrarerne), Søren L. Christensen, Odense (KØK).

Hvad laver Arne i KØK's klubmesterskaber, kunne man friste til at sige. Og ikke nok med at mand og kone skulle mødes, men de skulle absolut også have sønnen med i samme pulje.
Det er altså rækkefølgen fra de indledende runder der giver puljesammensætningen, og sådan driller skæbnen af og til.
Søren og Egon startede bedst, men der var kun 2 slag mellem nr. 1 og nr. 6 efter de 3 første huller.
Efter 6 huller havde Søren 5 gang 2 og 1 enkelt 3'er, så han førte med 13 slag foran Egon med 15. Hans, Lene og Peter havde 16 og Arne var sidst med 17.
Da der var spillet 9 huller, var der et midterfelt på 4 spillere med 24 slag. Arne var "håbløst" bagud med 25 slag. Søren havde bare fortsat striben af 2'ere, så han førte klart med 19 slag.
Han fortsatte faktisk striben og endte på 25 slag efter 11 gange 2 og en enkelt 3'er. Egon blev nr. 2 med 30 slag, Hans og Lene fik 31, Peter og Arne 33 slag.

DM2011Soren
Søren Lyngdal H. Christensen

 

Semifinale 6

Henning Thomsen, Fredericia (DKK), Flemming Hansen, Gram (Fuglsang), Arne Nielsen, Glamsbjerg (Aktivisterne), Marie Kristensen, Christiansfeld (Christiansfeld), Hans Peter Trans, Gram (Fuglsang), Jes Neumann, Haderslev (Agrarerne).

Marie kom rigtig skidt fra start, mens resten lå meget lige.
Halvvejs førte Flemming med 14 slag, Henning, Arne og Jes havde 15, Hans Peter 19 og Marie 20.
Spændingen var intakt efter hul 9. Flemming og Jes havde 21 slag, Henning 22, Arne 24, Hans Peter 27 og Marie 30 slag.
Hul 11 afgjorde sagen. Flemming fik 3, hvor Jes fik 4 slag, så Flemming endte på 28 slag, Jes på 29 og Henning på 30 slag. Herefter kom Arne på 31, Hans Peter på 34 og Marie på 42 slag.

DM2011Flemming
Flemming Hansen, Gram (Fuglsang)

 

Finale

DM2011Dommer

Finalen blive dirigeret sikkert igennem af dommer Finn Knudsen, Tirslund. På billedet ses det system der var den bedste løsning til at holde papiret nogenlunde tørt, selv om det ikke var perfekt.
Finalen startede med at Tommy lavede hole-in-one på hul 1. Ikke alene bringer det lidt ro i sindet, men det ryster også de andre lidt. Efter hul 3 førte Tommy således med 4 slag, Sten og Flemming havde 7, Søren 8 og Henning og Erik 9.
Efter hul 6 var det nogenlunde samme billede med Tommy forrest med 11 slag, Sten 14, Søren og Flemming 16, Erik og Henning 18 slag.
Efter hul 9 gentog det sig, bare med flere slag. Nu havde Tommy 18, Sten 22, Søren og Flemming 24, Erik 26 og Henning 27 slag.
Der blev rokeret lidt på de sidste 3 huller, men Tommys sejr med 25 slag kunne der ikke rokkes ved. Herefter kom Sten og Flemming med 31 slag, Søren med 32, Henning med 35 og Erik med 36 slag.
Sten og Flemming måtte i omkamp, og her vandt Sten, som dermed blev nr. 2.

DM2011Finalespil

Det var en finale med godt spil fra Tommys side, selv om den blev spillet i silende regn. Der var en lille flok seje tilskuere der fulgte finalen, men det var også kun de virkelig seje der trodsede vind og vejr. Normalt er der en ordentlig kødrand rundt om spillerne, men denne gang var det ikke svært at finde et sted hvor man kunne se.

DM2011Finalister
Tommy, Sten, Flemming, Søren, Henning og Erik.

1) Tommy Pedersen, Vamdrup (Madholdet) - 25 slag.
2) Sten Andersen, Ødis (KØK) - 31 slag.
3) Flemming Hansen, Gram (Fuglsang) - 31 slag.
4) Søren Lyngdal Christensen, Odense (KØK) - 32 slag.
5) Henning Bloch, Ødis (KØK) - 35 slag.
6) Erik J. Pedersen, Haarby (Haarby) - 36 slag.

Resultater og statistik

På de grønne baner (lige banenumre) gik Inger Mærsk, Gram (Fuglsang) bedste runde på bane 6 med 22 slag.

På de røde baner (ulige banenumre) gik Søren Lyngdal Christensen, Odense (KØK) dagens bedste runde på bane 5 med kun 20 slag. Søren havde også en runde på 23 slag, så han havde vundet slagspil ret suverænt, hvis ikke det tilfældigvis var afskaffet i år - og så endda på hans fødselsdag.

DM2011BedsteRunder
Søren og Inger gik de bedste runder

Herunder er der et link til stævnets resultater.
Hvis flere spillere har lige mange point, tæller flest 1. pladser mest. Dernæst delte 1. pladser, 2. pladser, delte 2. pladser osv.
Er det også ens, er det slagspillet der afgør sagen. Den med færrest slag er så forrest.
Venstre kolonne "Nr." er placeringen fra indledende spil og kolonnen yderst til højre "Placering" er den endelige placering. Fra nr. 37 til 340 er de ens, men de 36 øverste fik tildelt en placering i forhold til deres præstation i semifinalerne.
Blev man nr. 2 har man fået tildelt placering 7, nr. 3 har fået placering 13 og så fremdeles med placeringerne 19, 25 og 31.
Vinderne i semifinalerne gik jo videre til finalen, hvor de har spillet om placering 1-6.
Her er så linket til resultaterne.

Det ender op i denne World Cup liste og denne verdensrangliste.

Røde baner - Gennemsnit 31,64

Bane 1 - Gennemsnit 33,8 - Bedste runde: Søren L. Christensen, Odense (KØK) - 23 slag.
Bane 3
- Gennemsnit 32,6 - Bedste runde: Jørgen Kjær, Kelstrup (Agrarerne), Svend Nissen, Skydebjerg, Jytte Oehlenschlæger, Ødis Bramdrup (Madholdet) 25 slag.
Bane 5 - Gennemsnit 28,7 - Bedste runde: Søren L. Christensen, Odense (KØK) - 20 slag.
Bane 7 - Gennemsnit 31,5 - Bedste runde:Bodil Nielsen og Thomas Johnsen, begge Gram (Fuglsang) - 24 slag.

Grønne baner - Gennemsnit 32,01

Bane 2 - Gennemsnit 33,7 - Bedste runde: Aksel Madsen, Billund (Køllerne) 24 slag.
Bane 4 - Gennemsnit 32,6 - Bedste runde: Sten Andersen, Ødis (KØK) og Arne Nielsen, Glamsbjerg (Aktivisterne) 24 slag.
Bane 6 - Gennemsnit 29,5 - Bedste runde: Inger Mærsk, Brændstrup (Fuglsang) 22 slag.
Bane 8 - Gennemsnit 32,3 - Bedste runde: Egon Henningsen, Haderslev (Agrarerne) 25 slag.

Hvis du følger dette link er der et show med alle billeder jeg har modtaget.

 

DKU ansvarlig

Mogens Christensen, Fuglsang

Turneringsleder

Peter Christensen, KØK

Samarbejdspartner

Krolfklubben "Fuglsang"