DGI's landsstævne - en stor oplevelse

af Peter L. Christensen, KØK/DKU

For flere år siden lovede jeg mig selv at jeg ville opleve DGI's landsstævne - altså bare som tilskuer.

I Esbjerg 2013 var der lidt demonstrationskrolf, men det var ikke nået med på det officielle program, så kun ganske få indviede opdagede det var der. Desuden var det lagt langt fra andre aktiviteter, så der var heller ingen der fandt det ved et tilfælde.

Da krolf kom med på det officielle program i Aalborg 2017, så skulle jeg altså med som deltager, og Lene lod sig overtale. Indmarch og gymnastikopvisning er ikke lige os, og da det foregik torsdag fra 16 til 20, passede det jo fint med ankomst kl. ca. 20 efter arbejdet var slut i Fredericia for mit og Odense for Lenes vedkommende.
Vi er for gamle og magelige til at sove i sovepose i en gymnastiksal, så vi havde booket et hotelværelse i centrum - i gå afstand fra krolfbanerne - også med mine ben.
Vi gik på restaurant for at spise, og selv om der var mange i byen og de havde travlt, så var det til at komme til. Senere var vi på havnen, hvor der var flere scener med musik og en masse liv. Ganske hyggeligt.

Krolf var placeret i Østre anlæg, som var et fremragende sted midt i byen med plads til 2 udfordrende baner. De så lette ud ved første øjekast, men ved nærmere bekendskab viste det sig at de var sværere end først antaget.

Spil2

Fredag var der individuelle stævner. Man spillede 1 runde på hver bane, og det var det. Vi var færdige ca. ved middagstid.
Hos damerne vandt  Lise Hjorth, Uggelhuse med 59 slag (dagens bedste score) foran Lene Henriksen, KØK med 66 slag og Bente Grænse, Tranberg med 68 slag.

Damer123
Lene, Lise, Bente.

Hos herrerne var det Peter Bonde, Bolderslev med 65 slag der vandt. Her blev Peter Lyngdal Christensen, KØK nummer 2 også med 65 slag og Knud Bjerre, Lystrup nr. 3 ligeledes med 65 slag. Peter og Knud måtte spille om 2. og 3. pladsen, da deres runder var 100% ens. Peter Bonde havde bedste runde, så han var vinderen.

Herrer123
Knud, Peter C., Peter B.

Vi spiste frokost et lille listigt sted udendørs med 2 sølvmedaljer. Det var sådan set helt fint.
Vi så lidt på byen og listede hjem til hotellet og slappede af, inden vi gik en tur i byen og hørte musik og så en kop øl nøjere efter i sømmene.
Jeg havde bestilt bord på et pizzaria, som viste sig at være et af de bedre. Jeg kan anbefale Il Ristorante Fillini i Aalborg.
Herefter var der mere gåtur og musik i gaderne i Aalborg.

Tra

Lørdag var det så tid til par krolf - også kaldet skilsmissekrolf. Lene og jeg tog chancen og stillede op, og vi spillede en ok første runde, mens den anden var en tynd kop te, uden at være en rædselsrunde.

Spil1

Vindere blev Kirsten og Andreas, Bolderslev med 65 slag foran Lene Henriksen og Peter Lyngdal Christensen, KØK med 67 slag og Bente og Mogens Grænse, Tranberg også med 67 slag. Lene og Peter havde dog gået bedste runde af de 2 par.

Par123
Peter, Lene, Kirsten, Andreas, Mogens, Bente.

Egentlig havde vi planlagt at blive 1 dag mere, men en fætter/kusine fest med indbygget 60 års fødselsdag i Århus kom i vejen.

Alt i alt en god oplevelse. Faktisk så god, at vi kunne finde på at deltage igen. Hvis man kun er med for krolfstævnets skyld, så er det ikke særlig attraktivt, da stævnet er ret lille og hurtigt overstået og temmelig dyrt, men indregner man alt det andet man kan opleve, så er det alligevel pengene værd.

Grethe Bjerre, Villersø skrev følgende på Facebook:

Landsstævne 2017 er forbi
Både stunder i sol og i regn. En rigtig god oplevelse.
Omkring 130 interesserede kom forbi i løbet af de to dage og prøvede at spille krolf. Det var flere, end vi havde drømt om.
Til de 2 stævner deltog 86. En succes for krolfen.