krista & Alfred Hansen, Skodborg (Kongeå) i kampspil og Mogens Christensen & Hans Peter Trans, Gram (Slotsbyen) mestre i henholdsvis kamp- og slagspil for par.

Lørdag den 6. juni var der ParKrolf ved Nordfyns Efterskole i Særslev.

Jeg havde aldrig været i Særslev, og havde ingen som helst anelse om hvor vi skulle spille, men jeg blev positivt overrasket. Der var lavet 5 baner på kopieret terræn, og de så alle spændende ud. Landskabet omkring en dam var udnyttet til det yderste, men det så tilforladeligt ud, da græsset kunne holde på kuglerne hvis man ikke skød alt for hårdt..


Lidt morgenmad skulle der også til.

Som kampene skred frem blev det dog glattere og glattere, så nogle af hullerne gik fra at være svære til umulige. Det er noget der ofte sker på skrå flader når der er mange der spiller. Spillerne har en tendens til at lave de samme fejl og dermed havne de samme steder, og når mange fødder går de samme steder, bliver det endnu hurtigere og endnu mere umuligt.
Niels som lavede banerne var godt klar over at det kunne blive sådan, så han bad om at de sidste 2 meter ned mod dammen ikke blev slået, så der var lidt højere græs til at stoppe kuglerne, men da dagen oprandt, var det alligevel slået. Så lærte vi det.

Da MANGE havde besvær med hullerne ved dammen efter middage, så skred tidsplanerne væsentligt. Dommere blev ikke frigjort fra at spille til tiden, så andre blev udpeget og alle mistede overblikket over hvem der havde dømt hvor meget. Inge gav en ting til en person der udelukkede dømte uden selv at spille, men der var også mange spillere der gik lige så mange runder, vil jeg tro.


Hvis I kan se bort fra det forstyrrende element, så var banerne rundt om dammen.

Pavillonerne stod hyggeligt i læ af hallen, og nogle træer, der var god styr på alt fra lige fra parkering til grillpølser, så der er stor ros til Særslev Krolf for arrangementet, styret af formand Inge Nielsen. Der skal ligeledes lyde en tak til Nordfyns Efterskole for lån af område og lokaler. Vi har så absolut intet at klage over og er faktisk bare imponeret over hvor godt vi blev modtager og behandlet.


Samaritterne var også på plads

Der var spisning i kantinen og bortset fra at selskabet var delt i 2 lokaler var det perfekt. Maden var også god, og det hele virkede som om at Særslev Krolf og skolens folk var et stort team hvor alle vidste hvad hver enkelt skulle. Ret imponerende og gennemarbejdet. Flot, flot og atter flot.


Der blev også lige tid til et interview med Irene.

Slagspil

Der blev spillet på 4 baner og dem der sluttede på bane 4 havde en fordel frem for andre, da denne bane holdt nogenlunde samme sværhedsgrad hele vejen igennem dagen. Det er ikke noget vi kan gøre noget ved, bortset fra at passe bedre på med banekonstruktionen fremover.

Mogens Christensen og Hans Peter trans fra Slotsbyen i Gram vandt suverænt med 124 slag for de 4 runder. Der var ingen der bare var i nærheden af dem, så det var velfortjent.
Elise Frostholn, Ødis (KØK) og Henning Sellebjerg, Skydebjerg fik 128 slag lige som Lis og Anders Hundebøll, Fredericia (DKK), men Elise og Henning havde gået den bedste runde.
De næste par havde 129 og 131 slag, men fra 133 og opad lå parrene tæt.


Henning, Elise, Mogens, Hans Peter, Lis og Anders.

1) Mogens Christensen & Hans Peter Trans, Gram (Slotsbyen) - 124 slag.
2) Elise Frostholm & Henning Sellebjerg, Ødis/Skydebjerg (Skydebjerg) - 128 slag.
3) Lis & Anders Hundebøll, Fredericia (DKK) - 128 slag.


Her er de 2 bedste udlændinge - Dagmar og Tadeusz fra Polen.

 

Kampspil

Til semifinalerne blev banerne gjort mere menneskelige. Et par baner blev blandet, hvor man udelod de værste huller. Nogle var særdeles drilagtige, men der var ingen 10'ere, så det var ok.
Havde parret 140 slag eller derunder, var man med. Det var der i alt 15 par der var. Det 16. par blev det par med bedste runde af de 3 med 141 slag, og så var semifinalerne klar.
Sådan da. Et enkelt par skulle videre til noget andet, så de var kørt videre, hvilket betød at parret med næstbedste runde af dem med 141 slag kunne komme med. Det var bedre, men ikke helt godt nok, for her var kun 1 af spillerne kørt hjem. Så måtte vi ty til det sidste par med 141 slag, som så måtte styrte ud i bilen og hente udstyret igen. Lidt som da et fodboldlandshold måtte hente spillerne ude på diverse strande engang tilbage i 92.


Tribunen var fuld af tilskuere

Semifinale 1

Mogens Christensen og Hans Peter Trans, Gram (Slotsbyen), Irena Pahuus og Poul Erik Nielsen, Gram (Slotsbyen), Kate Jönsson og Jan Dyrok, Nr. Aaby/Asperup (Baskerne), Marie og Erling Fjeldsted, Vojens (Odin).


Havde intet billede af denne semifinale, men Zander er en fin erstatning.

Af en eller anden grund har klubkammerater det med at rende hovederne sammen i semifinalerne. Her blev det 2 par fra slotsbyen.

Det blev dog Baskerne Käte og Jan der kom bedst fra start med en hole-in-one på første hul og kun 5 slag efter 3 huller. Marie og Erling hang på med 7 slag, Mogens og Hans Peter med 10 og Irena og Poul Erik startede helt skidt med en 6'er og 12 slag på de første 3 huller.

Hul 6 var et af de vanskelige huller, og det kostede Käte/Jan en 6'er og førstepladsen, for her kom Marie/Erling foran med 15 slag mod Käte/Jans 16. Herefter kom Mogens/Hans Peter med 20 og Irena/Poul Erik med 23.

De næste 3 huller bragte Käte/Jan tilbage i front med 24 slag med Marie/Erling på 25. Mogens/Hans Peter havde 30 og Irena/Poul Erik havde 31.

På hul 10 udlignede Marie/Erling, for straks at sætte det til igen på de 2 næste huller. Käte/Jan fik 31 slag, Marie/Erling 33, Irena/Poul Erik 30 og Mogens/Hans Peter med 40.

Semifinale 2

Elise Frostholm & Henning Sellebjerg, Ødis/Skydebjerg (Skydebjerg), Vinny Sørensen & Peder Rasmussen, Vamdrup/Favstrup (Madholdet), Lone Frostholm og Egon Poulsen, Vamdrup/Sdr. Stenderup (KØK), Lene Henriksen & Ole Reeckmann, Ødis Kroge/Kolding (KØK).


Havde ingen billeder fra denne semifinale, men her er et kulørt billede.

Ikke kun klubkammerater, men også familiemedlemmer har det med at løbe ind i hinanden. Her var der 5 spillere fra KØK, idet Elise både er medlem af Skydebjerg og KØK, men Elises datter Lone skulle selvfølgelig også havne her.

Vinny/Peder og Lene/Ole kom bedst fra start med 7 slag hver. Derefter kom Elise/Henning med 9 og Lone/Egon med 10.

Så kom et af de svære huller, så halvvejs første Ole/Lene med 15 slag foran Elise/Henning med 17, Vinny/Peder med 19 og langt bagude Lone/Egon med 26 slag.

Nu var igen et par drilske huller og det gjorde at det blev særdeles spændende, for nu førte Lene/Ole og Elise/Henning med 28 slag foran Vinny/Peder med 29. Lone/Egon var hægtet af med 35 slag.

På hul 11 fik Elise/Henning hole-in-one og det blev udslagsgivende. De vandt med 35 slag foran Vinny/Peder med 37, Lene/Ole med 38 og Lone/Egon med 43.

Semifinale 3

Lis og Anders Hundebøll, Fredericia (DKK), Krista og Alfred Hansen, Skodborg (Kongeå), Michael og Martin Hundebøll Andersen, Ølgod (Snigskytterne), Anne Sjørup og Sten Andersen, Ødis (KØK).


Havde ingen billeder fra denne semifinale, så er er nogle stand-ins.

Her var det så brødrene Michael og Martin der skulle spille mod moster Lis og onkel Anders. Jo, vi samler familierne.

Michael/Martin startede ok med 7 slag, Lis/Anders fik 8 lige som Krista/Alfred. Anne/Sten fik en lunken start med 10 slag.

Halvvejs førte Krista/Alfred med 14 slag foran Michael/Martin med 16, Lia/Anders med 18 og Anne/Sten med 20.

Så kom der nogle svære huller og dem havde især Lis/Anders det svært med. Især en 8'er på hul 7 ødelagde meget, så de dumpede ned på sidstepladsen med 31 slag. Anne/Sten lavede nemlig hole-in-one på hul 8 og nærmede sig førergruppen, men satte straks slag til igen, så de endte på 28 slag efter 9 huller. Michael/Martin havde nu 25 slag på andenpladsen og de førende var stadig Krista/Alfred med 23 slag.

Sidste hul var vanskeligt og kostede Krista/Alfred en 6'er, hvilket betød at Michael/Martin udlignede så begge par endte på 34 slag. Anne/Sten kom på 38 og Lis/Anders på 42.

Så var der omkamp og så vidt jeg kan se ud af kampsedlen, afgjorde Krista/Alfred det til egen fordel på første hul med en 2'er.

Semifinale 4

Peter og Mette Lyngdal Christensen, Ødis Kroge/Odense (KØK/SDU Krolf), Karen Marie og Henning Thomsen, Fredericia (DKK), Simone Kit Sjøgren og Søren Lyngdal H. Christensen, Odense (SDU Krolf), Hanne og Peter Majnz, Viuf (KØK).


Søren og Simone ("Det var hans skyld")

3 spillere fra KØK, alle 3 semifinalister fra SDU Krolf samlede klubberne og far med begge børn og svigerdatter samlede familien.

Det var i denne semifinale Hanne og Peter kom med på 2 afbud. Det afholdt dem ikke fra at starte med 6 slag på de første 3 huller. Karen Marie/Henning fik 9 og resten 10 slag.

Halvvejs førte Hanne/Peter med 14 slag og resten havde 18.

Mette/Peter og Karen Marie/Henning halede et par slag på de næste 2 huller, men så lavede Hanne/Peter bare hole-in-one og førte nu med 20 slag foran Mette/Peter med 25 og resten 26 slag.

Nu lavede Karen Marie/Henning hole-in-one og på næste hul Mette/Peter så inden sidste hul var stillingen 27-28-29 med Hanne/Peter i spidsen. Peter lagde kuglen op til en sikker 2'er så de andre måtte gamble for at få endnu en hole-in-one, men det blev i stedet til 3'ere. Det endte med 29 til Hanne/Peter, 31 til Mette/Peter, 32 til Karen Marie/Henning og Simone/Søren havde haft lidt problemer og endte på 38 slag.

Finale

Kate Jönsson og Jan Dyrok, Nr. Aaby/Asperup (Baskerne), Elise Frostholm & Henning Sellebjerg, Ødis/Skydebjerg (Skydebjerg), Krista og Alfred Hansen, Skodborg (Kongeå),  Hanne og Peter Majnz, Viuf (KØK).

Finalen var på en særlig bane på en høj nede bagved. Da den ikke havde været benyttet endnu, var den ikke trampet flad, så den var ikke helt så vanskelig som den så ud til.

Hanne/Peter begyndte bedst med 8 slag på de første 3 huller, Herefter kom Käte/Jan og Elise/Henning med 9 og Krista/Alfred med 10.

De næste 3 huller bragte Hanne/Peter yderligere foran, nu med 14 slag. Elise/Henning havde 16 og resten 17 slag.

De næste 3 huller bragte forskydning i feltet og især hul 8 lavede rod i regnskabet. Krista/Alfred fik nemlig hole-in-one og Käte/Jan en 5'er, så stillingen efter 9 huller var 21 til Krista/Alfred, 22 til Hanne/Peter, 25 til Elise/Henning og 27 til Käte/Jan.

De sidste 3 huller rykkede ikke det store ved stillingen, så Krista/Alfred blev mestre med 28 slag foran Hanne/Peter med 30, Elise/Henning med 33 og Käte/Jan med 36 slag.


Alfred og Krista


Jan, Käte, Henning, Elise, Peter, Hanne, Krista og Alfred.

1) Krista & Alfred Hansen, Skodborg (Kongeå) - 28 slag.
2) Hanne & Peter Majnz, Viuf (KØK) - 30 slag.
3) Elise Frostholm & Henning Sellebjerg, Ødis/Skydebjerg (Skydebjerg) - 33 slag.
4) Kate Jönsson & Jan Dyrok, Nørre Aaby/Asperup (Baskerne) - 36 slag.

Statistik og resultater

Bane 1:

Gennemsnit : 37,2
Bedste runde: Dorte Brems & Arne Koch, Hårslev og Lis & Anders Hundebøll, Fredericia (DKK) - 28 slag.

Bane 2:

Gennemsnit : 37,0
Elise Frostholm & Henning Sellebjerg Ødis/Skydebjerg (Skydebjerg), Kristine L. Jensen & Mads Madsen, Vamdrup/Kolding (KØK), Simone Kit Sjøgren & Søren L. H. Christensen, Odense (SDU Krolf) - 27 slag.

Bane 3:

Gennemsnit : 43,8
Mette & Peter L. Christensen, Odense/Ødis Kroge (SDU Krolf/KØK), Vinny Sørensen & Peder Rasmussen, Ødis Bramdrup/Favstrup (Madholdet) - 29 slag.

Bane 4:

Gennemsnit : 35,8
Karen & Freddy Dall, Ødis Bramdrup (Madholdet), Lis J. & Børge Hansen, Tirslund (Tirslund), Mogens Friis & Villy Jensen, Bevtoft (Bevtoft) - 27 slag

Gennemsnit i alt: 38,4

Her er resultaterne sorteret på den ene spillers fornavn. Kan du ikke finde dig selv, så prøv at se under makkerens fornavn.

Her er World Cup listen i pdf format for indeværende sæson.
Og her er Verdensranglisten i pdf format. Her tæller de sidste 3 år med.