Hans Kurt Bendtsen, Skodborg (Kongeå), Mikael Christensen, Vamdrup (KØK), Sonja Weilstrup, Kolding (Seest BK) og Karen Bonde, Haderslev (Agrarerne) nye verdensmestre.

 

krolfbutikken Caverion

Se denne vigtige nyhed om resultaterne.

VM 2018 blev arrangeret af Tirslund Krolf og afholdes i Toftlund lørdag den 18. august.

IMG 0814

Sonja Weilstrup snuppede begge titler for damer. Det er første gang siden 1999 nogen har taget begge titler, dengang var det Lene Henriksen, Ødis Kroge (KØK) der præstedere det, endda hvor vi spillede blandet damer og herrer.

DSCF5913
Sonja Weilstrup, Kolding (Seest BK)

Det var perfekt krolfvejr. Overskyet, men temperaturen var helt fin. Noget vind, men ikke for meget. Altså ikke for varmt og ikke for koldt - helt perfekt.

IMG 20180818 150734

Tirslund Krolf - anført af formand Jes Jessen - havde lavet et stort og perfekt stykke arbejde. Alt var i skønneste orden og alt virkede perfekt, så fra DKU's side skal der lyde en stor tak til Tirslund.

IMG 1083

Der var lidt afbud som gav lidt huller i planerne, men til gengæld var der nogen som jeg ikke havde fået med, så de fyldte hullerne op, og så virkede det alligevel.
Der havde også været afbud dagen før, hvor jeg så havde flyttet Lucas fra en gruppe til en anden, men jeg havde glemt at slette ham fra den ene gruppe, så han skulle spille både i gruppe C og H. Stakkels Lucas havde svært ved at være begge steder på en gang, men det fik vi også fixet.

DSCF5884

Jeg vil igen rose Rikke, Kristine og Carsten i dommerteltet for det gode arbejde. Man mærker tydeligt at de har opbygget en vis erfaring og har styr på hele stævnet.
Jeg ved at jeg afleverede 320 kampsedler, men at der manglede dommere på en 10-20 stykker sidst på dagen, simpelthen fordi vi ikke havde nok dommere.
Der må have være nogen der har taget disse dommerrunder frivilligt, for jeg hørte stort set ikke at der blev råbt efter dommere.
Stor takt til dommerteltet for at finde disse frivillige, men også stor tak til dem der tog denne tjans.

IMG 20180818 150229

Hermed en opfordring til at komme med flere dommere. En tommelfingerregel er at man skal stille med lige så mange dommere som spillere, og det kniber altså for nogen klubber. Klubber der er med for første gang synes jeg ikke skal dømme og der er også masser af ældre der ikke har bentøj til dommerrunder, hvilket vil sige de unge må tage en ekstra tørn. "De unge" er dem under 70, bare lige for at I ikke alle sammen tror I er "de gamle".
Jeg synes også der har været en stigende tendens til at klubberne prøver at ramme lige nøjagtig samme antal dommerrunder som deltagere. Altså "alle tager 1 runde". Det efterlader intet overskud af dommere til de gamle, de nye eller udlændingene, og er medvirkende til at vi har dommerunderskud.

IMG 0857

Efter de indledende taler fra Tirslunds formand, Tønders borgmester og DKU's turneringsleder, gik kampene lige så stille i gang.

IMG 0831

Der var 336 spillere til start, hvoraf der var 4 nordmænd.
De var kommet til Danmark dagen før - spillede om lørdagen - og tog hjem om søndagen. En lille kort sviptur til Danmark for at spille krolf.

Historien er - hvis ellers jeg ikke har misforstået noget - at Håvard Skaret har en hytte i Norge, og ved den opfandt han for 7-8 år siden et spil med kroketudstyr og huller i stedet for buer. Han kaldte spillet for krolf, men fandt hurtigt ud af via internettet, at det fandtes i forvejen.
Deres trækøller kunne ikke holde, så udstyr blev købt i Danmark, og da Håvard havde rund fødselsdag, så gav krolfvennerne ham en tur til VM i Danmark i fødselsdagsgave. Så derfor havde vi 4 vaskeægte nordmænd med ved stævnet.

IMG 0835
Norges "landshold" i baggrunden.

Dagen gik stille og roligt som de plejer, og vi sluttede af med fællesspisning i hallen. Der var selvfølgelig kø når over 300 mennesker skal have mad og drikke på en gang, men med lidt tålmodighed, så gik det jo alligevel.
Der var både kylling, gris og okse med små krydderstegte kartofler, flødekartofler, brød og flere slags salat til, og det hele med whiskey sauce til. Det var ikke så ringe endda, som det hedder på godt jysk.

IMG 1042

Banerne var flade, men ikke så stenhårde som tidligere på sommeren, så de var fine med udsatte forhindringer. Jeg ved ikke hvorfor, men det er som om forhindringer har en mærkelig tiltrækningskraft på kugler.

IMG 20180818 162735

Først blev der spillet 4 runder med blandede damer/herrer, hvor det var rent slagspil.
Der var præmie til de 6 bedste damer og 6 medste herrer i slagspillet.
De 36 bedste damer og de 36 bedste herrer kom i semifinalerne- Her var altså 12 puljer med 6 spillere i hver, og de 12 vindere - 6 damer og 6 herrer - kom i finalen, som blev spillet på en speciel finalebane.

IMG 0980

Slagspil

Hvordan tingene regnes ud, har jeg beskrevet nederst på denne side.

Der var kontantpræmier og vin til nr. 1, 2 og 3, samt vinpræmier til nr. 4, 5 og 6.
Oven i hatten fik vinderen af det samlede slagspil - Mikael Christensen, KØK - et gavekort på 7 nætters ophold for 2 inkl. halvpension på luksushotellet Prinz Luitpold Bad i de Sydtyske Alper. Et hotel som flere danskere efterhånden kender, da både DKU og DGI har arrangeret busture derned. I år var der f. eks. ca. 50 dernede.
Jeg og min familie kan varmt anbefale hotellet og omgivelserne.
I øvrigt har gavekortet en værdi på ca. 11.280,- kr, så det er virkelig noget der er værd at få fat i.

IMG 20180818 150435
Mikael Christensen, Vamdrup (KØK) med frue (Britta).

Da resultaterne blev offentliggjort, fik vi et par dage efter et tip om at antal slag var forkert på Karen Bonde. Vi tjekkede og opdagede at der var tastet forkert. Et 4-tal var kommet til at ligne et 9-tal og det var tastet forkert og smuttet igennem dobbeltjekket også.
Til vores skræk og rædsel kunne vi se at det betød at Karen var blevet nr. 1 i slagspillet for damer.
Vi havde allerede udråbt Sonja Weilstrup som verdensmester, og det har vi besluttet at holde fast i, men vi vil heller ikke snyde Karen, så efterfølgende får Karen også titel, pokal og diplom. Altså er der her i 2018 to verdensmestre i slagspil for damer.
Nr. 2 og 3 beholder også deres placeringer og diplomer. Ser man på resultaterne på slagspilslisten, så er den udregnet efter de aktuelle slag, og så rykker spillerne ind på de korrekte placeringer i forhold til slagene.

Karen1
Karen Bonde, Haderslev (Agrarerne) med hjælper. 

Slagspil damer - 160 spillere

IMG 20180818 194833
Sonja Weilstrup, Kolding (Seest BK), Annemarie Juhl, Haderslev (Agrarerne), Lis Hundebøll, Fredericia (DKK), Dorte Haumann, Øster Lindet,
Lene Rasmussen, Asperup (Baskerne), Rie Rasmussen, Seest (Seest BK).
Og så mangler Kanren Bonde, Haderslev (Agrarerne) på billedet.

1) Sonja Weilstrup, Seest (Seest BK) – Gennemsnit 3,78 under banernes par (110 slag) og Karen Bonde, Haderslev (Agrarerne) - Gennemsnit 4,24 under banernes par (108 slag).
2) Annemarie Juhl, Haderslev (Agrarerne) – Gennemsnit 3,33 under banernes par (114 slag).
3) Lis Hundebøll, Fredericia (DKK) – Gennemsnit 3,33 under banernes par (114 slag).
4) Dorte Haumann, Øster Lindet (Øster Lindet) - Gennemsnit 3,28 under banernes par (112 slag).
5) Rie Rasmussen, Seest (Seest BK) - Gennemsnit 3,28 under banernes par (112 slag).
6) Lene Rasmussen, Asperup (Baskerne) - Gennemsnit 3,08 under banernes par (115 slag).

Slagspil herrer - 176 spillere

IMG 20180818 195246Mikael Christensen, Vamdrup (KØK), Suni Olsen Gaard, Lundsmark, Mads Madsen, Kolding (KØK), Hans Johnsen, Vamdrup (KØK),
Dan Enghoff, Middelfart (Ejby), Bent Kudsk, Gram (Slotsbyen).

1) Mikael Christensen, Vamdrup (KØK) – Gennemsnit 5,83 under banernes par (104 slag).
2) Suni Olsen Gaard, Lundsmark (Lundsmark) – Gennemsnit 5,03 under banernes par (105 slag).
3) Mads Madsen, Kolding (KØK) – Gennemsnit 4,83 under banernes par (108 slag).
4) Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) - Gennemsnit 4,53 under banernes par (107 slag).
5) Dan Enghoff, Middelfart (Ejby) - Gennemsnit 4,53 under banernes par (107 slag).
6) Bent Kudsk, Gram (Slotsbyen) - Gennemsnit 4,33 under banernes par (110 slag).

Bedste udlænding (der var 4 nordmænd) var Håvard Skaret, Drammen (Nilsebu) på en 134. plads.
Og dog - Suni på 2. pladsen stammer fra Færøerne. Han er vel en slags udlænding, selv om han bor i Danmark..

Kampspil

Kampspil damer

De 36 bedste damer spillede semifinale med efterfølgende finale med 6 deltagere.
Der blev brygget lidt om på banerne til semifinalerne, men i princippet samme baner.

Nu kan jeg ikke lade være med at nævne dagens ældste deltager, nemlig min egen mor på 90 år, som spillede sig i semifinalen. Det er da meget godt klaret, synes jeg.

IMG 1078

Semifinale 1

Sonja Weilstrup, Kolding (Seest BK), Karen Marie Thomsen, Fredericia (DKK), Sussi Hundebøll, Fredericia (DKK), Margit Pedersen, Gram  (Slotsbyen), Doris Mortensen, Lundsmark (Lundsmark), Gitte Jessen, Tirslund (Tirslund).

IMG 20180818 164800

Efter 6 huller havde Sonja lagt sig i spidsen med 13 slag, efter stabilt spil og en hole-in-one på hul 2.
Sussi havde også spillet stabilt og havde kun 14 slag, Margit og Doris 15, Gitte 17 og Karen Marie 18.
Efter 9 huller havde Sonja 19, Sussi 21, Doris 23, Margit og Gitte 25 og Karen Marie 29.
Det endte med sejr til Sonja. Hun havde 28 slag, Sussi og Doris 30, Margit 32, Gitte 33 og Karen Marien 37.

Semifinale 2

Annemarie Juhl, Haderslev (Agrarerne), Lene Henriksen, Ødis Kroge (KØK), Nanna Christensen, Nysted (Nyserne), Bente Nielsen, Vamdrup (KØK), Mette Pickering,Christiansfeld (Christiansfeld), Tove Dethlefsen, Toftlund (Slotsbyen).

IMG 20180818 164958

Placeringerne afgør i hvilke semifinaler man havner i, så derfor havnede Lene i samme semifinale som både en klubkammerat og svigermor Nanna. Nanna er beviset på at alle kan være med i krolf - 90 år og med i en semifinale for første gang.
Bente startede rigtig flot med 6 gange 2, tæt forfulgt af Mette der ved hjælp en hole-in-one på hul 2 kun havde 13 slag. Herefter kom Lene med 16, Tove med 17, Annemarie og Nanna med 21.
På hul 8 fik Bente sin første toer, men førte stadig after 9 huller med 20 slag. Mette havde 21, Lene 23, Tove 25, Annemarie og Nanna 30.
På de sidste 2 huller gik der kuk i det for Bente, og hun endte på 29 slag, så Mette vandt med 28 slag. Tove endte på 31, Lene på 32, Annamarie sluttede på 34 med en hole-in-one og endelig Nanna med 38 slag.
Måske var det nervøsitet at det endte med 38 slag for Nanna, men det bliver nok bedre når hun bliver lidt ældre.

Semifinale 3

Lis Hundebøll, Fredericia (DKK), Grethe Bjerre, Villersø (Villersø), Else Christiansen, Seest (Seest BK), Jytte Asmussen, Gram (Slotsbyen), Ulla Vejen, Gram (Slotsbyen), Anna Steensbeck, Tirslund (Tirslund).

IMG 20180818 164526

Efter 6 huller stod Lis, Else og Anna lige med 13 slag. Lis og Else havde brugt hole-in-one og Anna stabilt spil. Herefter kom Jytte med 14, Grethe med 15 og Ulla med 17.
Efter 9 huller stod Lis og Anna lige med 19 slag. Igen havde Lis brugt ole-in-one og Anna stabilt spil. Jytte havde 20 slag, Ulla 22 ved hjælp af hole-on-one, Else 23 og Grethe 24.
Anna fortsatte det stabile spil og endte med 26 slag foran Lis med 27, Ulla med 29, Jytte med 30 og 31 til Grethe og Else.

Semifinale 4

Dorte Haumann, Øster Lindet (Øster Lindet), Ruth Hundebøll, Ribe (Snigskytterne), Blenda Schnegell, Ødis (KØK), Herdis Lorenzen, Lundsmark (Lundsmark), Rigmor Hansen, Lundsmark (Lundsmark), Bente Grænse, Tranbjerg (Tranbjerg).

IMG 20180818 162559

Ruth startede bedst med 16 slag, Dorte 17, Rigmor 18, Bente 19, Herdis 20 og Blenda 24.
På de næste 3 huller havde både Dorte og Bente en hole-in-one. De havde nu begge 24 slag, lige som Ruth. Rigmor havde 26, Herdis 30 og Blenda 32.
På de sidste huller spillede Dorte og Ruth lige op, selv om Dorte brugte en hole-in-one.. Det bragte dem på 30 slag, Bente havde 31, Rigmor 33, Herdis 35 (hole-in-one) og endelig Blanda med 44 slag.
Så var der omkamp mellem Dorte og Ruth, og her vandt Dorte.

Semifinale 5

Rie Rasmussen, Seest (Seest BK), Lilian Pedersen, Gram (Slotsbyen), Joan B. Rasmussen, Højrup (ViGo'e), Ilse Christensen, Nysted (Nyserne), Lisbeth Grave, Ødis (Madholdet), Jette Tinglev, Haaarby (Hårby).

IMG 20180818 163500

Joan og Lisbeth lavde hole-in-one på de første 6 huller og lå i spidsen med 15 slag. Herefter kom Lilian med 17, Ilse med 18, Jette med 19 og Rie med 23.
På de næste 3 huller lavede Joan igen hole-in-one og havde nu 19 slag imod Lisbeths 23. Lilian havde 27, Jette 29, Rie 30 og Ilse 32.
På de sidste 3 var det Rie der lavde hole-in-one, men Joan vandt sikkert med 27 slag foran Lisbeth med 32, Lilian med 34, Rie med 35, Jette med 38 og Ilse med 39 slag.

Semifinale 6

Lene Rasmussen, Asperup (Baskerne), Karen Bonde, Haderslev (Agrarerne), Lis Junge Hansen, Tirslund (Tirslund), Elise Frostholm, Skydebjerg (Skydebjerg), Gitte Hertz, Ødis Bramdrup (Madholdet), Lene Fuglsig, Øster Lindet (Øster Lindet).

IMG 20180818 164244

Begge Lener kom godt fra start med 14 slag på de første 6 huller. Herefter kom Karen og elise med 15, Gitte med 16 og Lis med 19.
På de næste 3 huller gik det galt for Lene F., så nu førte Lene R. med 21 slag sammen med Karen. Herefter kom Elise med 22, Lene F. med 24, Gitte med 25 og Lis med 30.
Lene R, sluttede med 3 gange 2, men måtte alligevel se sig overhalet indenom af Karen, der sluttede med en hole-in-one og endte på 26 slag mod Lene R's 27. Elise fik 30, Gitte og Lene F 31 og Lis 38.

Finale

Sonja Weilstrup, Kolding (Seest BK), Mette Pickering, Christiansfeld (Christiansfeld), Anna Steensbeck, Tirslund (Tirslund), Dorte Haumann, Øster Lindet (Øster Lindet), Joan B. Rasmussen, Højrup (ViGo'e), Karen Bonde, Haderslev (Agrarerne).

Finalebanen var et helt andet område, hvor der var mere græs og banen langsommere. Det kostede lidt slag hist og her, mens det bekom andre vel.

IMG 20180818 171401
Dommer Hanne Thye Petersen, Favstrup (Hullet), Anna, Sonja, Dorte, Mette, Karen, Joan.

Sonja lavede hole-in-one på hul 3 og havde 14 slag efter 6 huller. Mette og Dorte havde 17, Karen 18, Joan 20 og Anna 21.

DSCF5891

Efter 9 huller var det nu 22 slag til Sonja, 27 til Karen og Mette, 28 til Dorte, 29 til Joan og 30 til Anna.

DSCF5901

På næstsidste hul lavede Sonja hole-in-one igen, så hun var helt urørlig med 29 slag. Mette fik 33 og med en hole-in-one på sidste hul, sneg Dorte sig ind på 3. pladsen med 34 slag. Karen blev nr. 4 med 37, Joan nr. 5 med 39 og Anna nr. 6 med 40 slag.

IMG 20180818 193845
Sonja Weilstrup, Kolding (Seest BK), Mette Pickering, Christiansfeld, Dorte Haumann, Øster Lindet,
Karen Bonde, Haderslev (Agrarerne), Joan B. Rasmussen, Højrup (ViGo'e), Anna Steensbeck, Tirslund.

1) Sonja Weilstrup, Seest (Seest BK) – 29 slag.
2) Mette Pickering, Christiansfeld (Christiansfeld) – 33 slag.
3) Dorte Haumann, Øster Lindet (Øster Lindet) – 34 slag.
4) Karen Bonde, Haderslev (Agrarerne) – 37 slag.
5) Joan B. Rasmussen, Højrup (ViGo’e) – 39 slag.
6) Anna Steensbeck, Tirslund (Tirslund) – 40 slag.

Kampspil herrer

Også ved herrerne blev de 36 bedste fordelt i 6 semifinaler, som endte op med en finale med 6 spillere.

IMG 20180818 140423
Var den gået i hul, var jeg kommet i semifinalerne.

Semifinale 1

Mikael Christensen, Vamdrup (KØK), Ove Kjær Jensen, Toftlund (Slotsbyen), Mads Müller, Fredericia (klubløs), Per Meisner, Kbh. (Østerbro), Ivar Christensen, Nysted (Nyserne), Peter Knudsen, Kalundborg (Borrehøj).

IMG 20180818 164220

Mikael startede meget stabilt med 13 slag på 6 huller, men de andre var lige i hælene. Mads havde 14, Ove og Per 15, Peter 16 og Ivar 18.
Efter 9 huller var det blevet en gyser, for nu havde Mikael, Ove, Mads og Per alle 21 slag, mens Peter havde 23 og Ivar 26.
På de sidste huller gjaldt det om at holde nerverne i ro, og både Peter og Mikael sluttede med 3 gange 2. Da Peter bar bagud i forvejen, vandt Mikael denne semifinale med 27 slag foran Per med 28, Peter og Ove med 29, Mads med 30 og Ivar med 33 slag.

Semifinale 2

Suni Olsen Gaard, Lundsmark (Lundsmark), Thomas Antzack, Rødding (Rødding), Jørgen Grau, Christiansfeld (Christiansfeld), Jens Nielsen, Seest (Seest BK), Jacob Knudsen, Vejlby (Baskerne), Leif Jensen, Vojens (Odin).

IMG 20180818 165022

Efter 3 huller stod Suni, Jørgen og Leif lige med 15 slag. Jens var lige fter med 16 og Jacob og Thomas havde 17.
Jens og Leif lavede begge hole-in-one på hul 8, så efter 9 huller var stillingen at Suni og Leif førte med 22 slag, Thomas og Jens havde 23, Jacob 24 og Jørgen 25.
leif og Thomas sluttede bedst, så Leif vandt med 29 slag foran Thomas med 30, Suni og Jens med 31 og Jørgen og Jacob med 33 slag.

Semifinale 3

Mads Madsen, Kolding (KØK), Anders Hundebøll, Fredericia (DKK), Hans Kurt Bendtsen, Skodborg (Kongeå), Søren L. H. Christensen, Haderslev (Akademisk), Ole P. Hansen, Lunderskov (KØK), Emil Guddal Larsen, Helsingør (Akademisk).

IMG 20180818 163249

Hans Kurt lavde hole-in-one på hul 2 og Mads på hul 5, men Anders førte med 13 slag uden hole-in-one efter 6 huller. Hans Kurt og Mads var lige efter med 14, Søren havde 17, Ole 20 og Emil 21 slag.
Hans Kurt og Søren lavde hole-in-one på hul 8, så efter 9 huller førte Hans Kurt med 18 slag foran Anders med 20, Mads og Søren med 21, Emil med 28 og Ole med 29 slag.
Ole var langt bagud, men sluttede med en hole-in-one. Det var Hans Kurt der sluttede stabilt med toere og derfor vandt med 24 slag foran Anders med 28, Søren med 30, Mads med 31, Ole med 34 og Emil med 36 slag.

Semifinale 4

Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Per Schmidt, Fredericia (Baskerne), Erling Fjeldsted, Vojens (Odin), Lasse Frost Hansen, Fredericia (DKK), Sten Andersen, Ødis (KØK), Vagn Schmidt, Lundsmark (Lundsmark).

IMG 20180818 163612

Der var hole-in-one på hul 1 til Per, hul 2 til Lasse og hul 5 til Vagn. Derfor førte Per med 12 slag forn Vagn og Erling med 14, Lasse og Sten med 15 og Hans, der var kommet rigtig skidt fra start, med 18 slag.
Ved hul 9 var spændingen helt i top, for Per, Erling, Sten og Vagn havde alle 22 slag og Lasse havde 23 og selv om Hans havde stabiliseret sit spil, var han stadig bagud med 25 slag.
Hans fik hole-in-one på sidste hul og indhende dermed Erling, så de begge endte på 29 slag. Lasse og Vagn havde 30, Per og Sten 31.
Så var der omspil, og her vandt Hans.

Semifinale 5

Dan Enghoff, Middelfart (Ejby), Michael Hundebøll Andersen, Janderup Vestj. (Snigskytterne), Henning Ricksen, Øster Lindet (Øster Lindet), Torben Knudsen, vejlby (Baskerne), Bent Hansen, Skydebjerg (Skydebjerg), Henrik Nielsen, Brændstrup (Øster Lindet).

IMG 20180818 163020

Dan og Torben lavede hole-in-one på hul 3, og Dan havde kun 11 slag efter 6 huller. Torben var lige efter med 12, Michael og Bent havde 13, Henning 15 og Henrik 18.
Efter 9 huller stod Dan og Torben lige med 18 slag, Michael havde 20, Bent 22, Henning 24 og Henrik 27.
Henrik lavede hole-in-one på hul 10 og Dan på hul 11, så Dan vandt denne semifinale med 24 slag foran Torbens 25, Michael med 28, Henning med 32, Henrik med 33 og Bent med 34 slag.

Semifinale 6

Bent Kudsk, Gram (Slotsbyen), Frede Henningsen, Haderslev (Agrarerne), Jens Gade, Skydebjerg (Skydebjerg), Søren Kuntz, Dons (KØK), Svend Andersen, Ejby (Ejby), Poul Erik Nielsen, Ribe (Slotsbyen).

IMG 20180818 163857

Der var hole-in-one til Frede og Poul på hul 2, Bent på hul 4 og Svend på hul 6. Det betød at stillingen efter 6 huller var at Bent førte med 11 slag foran Poul med 12, Frede med 13, Jens og Søren med 15 og Svend med 17 slag.
Efter 9 huller førte Bent stadig, nu med 19 slag foran Poul og Frede med 20, Søren med 22, Jens med 23 og Svend med 25 slag.
Jens fik hole-in-one på hul 10, men det var Bent der vandt med 25 slag foran Poul med 26, Jens med 28, Frede med 29, Søren med 30 og Svend med 34 slag.

Finale

Mikael Christensen, Vamdrup (KØK), Leif Jensen, Vojens (Odin), Hans Kurt Bendtsen, Skodborg (Kongeå), Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Dan Enghoff, Middelfart (Ejby), Bent Kudsk, Gram (Slotsbyen).

Herrerne spillede finale på samme bane som damerne. Den havde mere græs, så den var tungere og kostede lidt ekstra slag til alle.

IMG 20180818 171318
Hans, Leif, Bent, Mikael, Dan, Hans Kurt og dommer Finn Knudsen, Tirslund.

Ingen hole-in-one på de første 6 huller, betød at Hans førte med 16 slag foran Leif med 18, Mikael, Dan og Bent med 19 og Hans Kurt med 21.

DSCF5887

På hul 9 fik Hans Kurt hole-in-one og halede en del af det tabte ind. Hans førte med 25 slag foran Hans Kurt og Mikael med 26, Dan og Bent med 27 og Leif med 29 slag.

DSCF5905

På hul 10 gentog Hans Kurt sin hole-in-one fra hul 9, og det resulterede i at han kom forbi alle i feltet og vandt med 32 slag. Hans var uheldig med at der kom en i vejen på sidste hul - endda en klubkammerat - så han endte på 33 slag på 2. pladsen.

DSCF5912
Hans Kurt Bendtsen, Skodborg (Kongeå).

Dan fik hole-in-one på sidste hul, og endte dermed lige på 34 slag med Mikael, som han slog i omkampen om 3. pladsen. 
Bent og Leif endte også lige på 36 slag, og her blev Bent nr. 5 og Leif nr. 6.

IMG 20180818 194313
Kans Kurt Bendtsen, Skodborg (Kongeå), Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Dan Enghoff, Middelfart (Ejby),
Michael Christensen, Vamdrup (KØK), Bent Kudsk, Gram (Slotsbyen), Leif Jensen, Vojens (Odin).

1) Hans Kurt Bendtsen, Skodborg (Kongeå) – 32 slag.
2) Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) – 33 slag.
3) Dan Enghoff, Middelfart (Ejby) – 34 slag (omkanp).
4) Mikael Christensen, Vamdrup (KØK) – 34 slag.
5) Bent Kudsk, Gram (Slotsbyen) – 36 slag (omkanp).
6) Leif Jensen, Vojens (Odin) – 36 slag.

Statistik m.m.

En artikel i ugeavisen.dk.

Jeg har også fået et linkt til en masse billeder.

Bane 1:
Gennemsnit 31,9
Per Schmidt, Fredericia (Baskerne) og Lene Rasmussen, Asperup (Baskerne) - 24 slag.

Bane 2:
Gennemsnit 30,9
Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) - 23 slag.

Bane 3:
Gennemsnit 33,4
Bent Kudsk, Kastrup v. Gram (Slotsbyen) - 26 slag.

Bane 4:
Gennemsnit 31,9
Karen Bonde, Haderslev (Agrarerne) - 24 slag.

Bane 5:
Gennemsnit 31,2
Søren Peter Sørensen, Ølgod (Snigskytterne) og Per Meisner, Kbh. (Østerbro) - 23 slag

Bane 6:
Gennemsnit 31,0
Sonja Weilstrup, Seest (Seest BK) og Jørgen Grau, Christiansfeld (Christiansfeld) - 21 slag.

Bane 7:
Gennemsnit 30,8
Lisbeth Grave, Ødis (Madholdet), Gitte Hertz, Ødis Bramdrup (Madholdet) - 23 slag.

Bane 8:
Gennemsnit 31,3
Ulla Andersen, Lundsmark (Lundsmark) - 23 slag.

Gennemsnit ulige baner: 31,8
Gennemsnit  lige baner 31,3

Alle resultater kan ses i Krolfermenu under fanebladet Mesterskaber til højre på skærmen.

Slagspilsforklaring

Flere har eftersøgt en forklaring på slagspillet. Dels hvorfor vi ikke bare tæller slag og dels hvordan det med gennemsnittene fungerer.

Når vi spiller 4 runder på 8 baner, kan de fleste indse at alle ikke spiller på de samme 4 baner.
Når jeg laver stævner, kan jeg have 300 spillere på 4 baner, men hvis der er 301 eller flare spillere, er jeg nødt til at have flere baner. Faktisk bruger jeg bare planen til 300 eller færre spillere 2 gange. Derfor bliver det 8 baner.

Altså spiller halvdelen af spillerne på baner med ulige numre og den anden halvdel på baner med lige numre.
Vi kunne godt bare tælle slag, hvilket vi også gjorde aller første gang vi havde 8 baner.
Da jeg dengang tænkte, at hvis det var ulige og lige banenumre, ville det blive hver anden bane ud over området, og så ville de nok være nogenlunde ens.
Da vi var færdige og stævnet var ovre, sag jeg bagefter og så nærmere på resultaterne, og her opdagede jeg at 20 ud af de 25 bedste havde spillet på de samme baner. Så tjekkede jeg banerne gennesnit, og her opdagede jeg, at de 4 baner hvor de 20 havde spillet var ca. 2 slag nemmere i gennemsnit. Og da der er 4 runder, giver det ca. 8 slag i alt.
Altså havde halvdelen spillet på baner der var 8 slag nemmere end de andre, og derfor var der 20 spillere fra de nemme baner blandt de 25 bedste. Det syntes jeg ikke var retfærdigt, og derfor er vi gået over til gennemsnit når vi spiller på 8 baner.

Og hvordan fungere det så?
For hver bane regner jeg et gennemsnit ud. Altså ALLE runder for ALLE spillere der har spillet på en bane. Det er banens gennemsnit, som kan være et tal med flere decimaler. Ved diverse omtaler angiver jeg kun 1 decimal, men der regnes med mange.
Hvis en spiller går en runde på 30 slag og banen har et gennemsnit på 31,4, så har spilleren gået på minus 1,4 i gennemsnit. Altså 1,4 slag under banens gennemsnit.
Hvis en anden spille også har gået en runde på 30 slag, men på en anden sværere bane med et gennemsnit på 33,7 slag, så har han gået med et gennemsnit på minus 3,7. Altså 3,7 slag under banens par.
Det vil sige, at selv om begge spillere har gået på 30 slag, så er det spiller 2 der er bedst i gennemsnittet. 
Dette gentages selvfølgelig på alle 4 baner.

Nu ser vi så lige på et eksempel fra VM i toftlund.
Ulige baner havde et gennemsnit på 31,83 og lige baner havde et gennemsnit på 31,28, hvilket på 4 runder giver 127,32 og 125,12.
En spiller havde 118 slag på ulige baner, hvilket giver minus 9,32 på 4 baner og i gennemsnit minus 2,33.
En anden spiller havde 116 slag på lige baner, hvilket giver minus 9,12 på 4 baner og i gennemsnit minus 2,28.
Altså har spilleren med 118 slag faktisk spillet bedre end spilleren med 116 slag, selv om der er brugt flere slag.

Det var så matematikundervisningen for denne gang (gu' ve' om der er andre end mig der forstår det)-