Århus Open i Tranbjerg blev vundet af Søren L. Christensen (STUD og KØK). Han tog både kamp- og slagspil. Lars Olsen (Villersø) vandt pokalkrolf.

Stævnet i Tranbjerg Århus Open 2012
af Erik Mathiasen, Tranbjerg og Søren L. Christensen, STUD

Det var med stor spænding at bestyrelsen i Tranbjerg Krolf Klub modtog tilmeldelserne til stævnet. Man håbede på lige så stor deltagelse som til stævnet i 20l1, men det blev knap så mange, dog tilmeldte 42 sig, hvoraf nogle kom dagen før, så det var nok til at man valgte at gennemføre det. 40 var hvad bestyrelsen havde sat som minimum.

Det blev et godt stævne med 8 klubber repræsenteret, deraf 3 nye, det er altid rart at se krolfen brede sig, og at flere og flere vælger at deltage i træf og stævner. Allerede ved 7 tiden dukkede de første deltagere op og satte sig til kaffebordet i teltet.

Vejret var lidt truende, men det var udmærket krolfvejr - vi er jo vant til at klare lidt regn.

Søren og Anders fra STUD havde lavet et godt program, der gav mulighed for at se resultaterne, også hvis det var kampspil man havde valgt, men klubben havde resultaterne i slagspil som afgørende for placeringerne, men programmet gav mange muligheder for at se hvilke klubber der klarede sig bedst i det meget kuperede terræn.

Man havde valgt at spille enten oppe eller nede på bakkerne, da det sidste år havde givet nogen kritik, at skulle spille op og ned, det var hårdt for bentøjet hos nogle, men det skete alligevel for nogle af spillerne, at de måtte ned og hente kuglen. Efter de indledende spil tegnede der sig et billede af hvordan placeringerne ville blive i semifinalerne.

De tre STUD spillere, Søren, Anders og Sandra var meget stærke, desværre havde Sandra et uheldigt resultat på en af banerne, men de blev alligevel den klub der klarede at blive næstbedst. Madholdet var bedst og Villersø trediebedst. Efter de indledende spil var Søren L. Christensen i spidsen med 105 slag på de fire baner, så fulgte Anders Jørgensen med 109 slag, Freddy Dall med 111 slag, den lokale Niels Ebbesen lige efter med 113 slag. Madholdet havde Lisbeth Grave på 5. pladsen og KØK havde Mikael Christensen med 118 slag. Altså meget tæt. Lars Olsen fra Villersø, som Tranbjerg havde ventet sig meget af endte som nr. 26 med 137 slag og langt fra de 215 slag som den 87-årige Maria Jørgensen opnåede. Hun havde en uheldig dag, er ellers en Tranbjergspiller, der tit opnår gode resultater ved træf i Østjylland. Det skal dog også siges at Maria måtte misse sin 4. kamp og derved fik 99 slag.

Det bedste resultat på de forskellige baner opnåede Peter Grave med 22 slag på den gule bane, et resultat der bliver svært at forbedre. Freddy Dall gik den orange bane på 25 slag, Anders Zacho den hvide bane på 24 slag, Inger Skov den røde bane på 23 slag. Bedst fra STUD blev Søren L. Christensen med 23 slag, bedst fra AIA blev Tine Weggerby med 32 slag. Tranbjergs bedste blev Niels Ebbesen og Erik Mathiasen, begge med 25 slag, Lærke Hammer, der var stævnets yngste deltager, imponerede alle med sine gode resultater og blev Villersøs bedste med 26 slag. Madholdet var stævnets stærkeste hold, med 3-5-7-8 pladser og Peter Grave som bedste spiller med banerekorden på 22 slag. KØK havde Mikael Christensen som den bedste på holdet, med 26 slag. Stautrups bedste blev Ove Sørensen med 27 slag, Inger Skov blev bedst fra DKK med 23 slag, som var dagens næstbedste resultat.

Der var tid til en turnering kaldet Pokalkrolf som Sandra styrede, hvor man spillede to mod hinanden, og fortsatte til man var foran med tre slag, eller havde fået Hole-in-one. Det gav nogle drabelige dueller, hvor nogle måtte gå mere end en omgang på banen.

Vinder her blev Lars Olsen (Villersø) foran Lisbeth Grave (Madholdet).

Der blev herefter spillet 6 semifinaler baseret på slagsspilsresultaterne i de indledende kampe, og disse 6 semifinaler blev vundet af Lars Olsen (Villersø), Mikael Christensen (KØK), Søren Christensen (STUD), Freddy Dall (Madholdet), Peter Grave (Madholdet) samt Rita Johnsen (Villersø).

I finalen spillede man på en bane der bestod af udvalgte huller fra de 4 indledende baner. Fra start af lagde Søren og Freddy sig foran, med skiftende føringer – til sidst blev det dog Søren der trak sig sejrrigt ud af opgøret med 28 slag foran Freddy’s 29. De resterende fulgte en håndfuld slag efter.
Rækkefølgen blev:
Søren Lyngdal H. Christensen, STUD, Freddy Dall, Madholdet, Peter Grave, Madholdet, Lars Olsen, Villersø, Mikael Christensen, KØK, Rita Johnsen, Villersø.

Så mødtes alle deltagerne til fællesspisningen med forret, hovedret og dessert, som man havde rykket til kl. 17, så alle kunne komme hjem i god tid, og der var præmieuddeling fra de mange sponsorer.

Her er slagspilslisten.