DM i Rødekro en kold oplevelse, som traditionen jo efterhånden kræver det skal være. Jes Neumann, Agrarerne og Hans Johnsen, KØK blev mestre.

DM i Rødekro

Som det har være de sidste år i Jels, Fynslund, Vissenbjerg og Gram blev det en kold og/eller våd affære at spille DM. Denne gang fik vi både vind, vand og kulde at føle, men de fleste var forberedte og det var faktisk ganske hyggeligt.

dm 2012 damer

En pavillon forulykkede og flere andre fik skader, så der skal nu skaffes reservedele, men der skete ingen katastrofer. Selv om det blæste hele dagen, tittede solen frem somme tider, men magt fik den aldrig. Der kom nogle ret irriterende byger om formiddagen, men det blev heldigvis aldrig til de samme mængder som i Gram. Det havde været rigtig skidt når man tilføjer vind og væde til kulde.
Nok om vejret - det har alligevel sin egen vilje.

dm 2012 baskertelt

Der blev spillet 4 indledende runder på de 8 baner. Området var fladt, men vi kan simpelthen ikke være steder hvor terrenget er mere kuperet. Banerne var krydret med diverse forhindringer så de ikke blev alt for nemme, men de var til den nemme side. Det kan bare ikke være anderledes, så vi kan ikke klantre banekonstruktørerne for noget.

dm 2012 overblik

354 spillere var tilmeldt, men der indløb en del afbud op til stævnet. Jeg måtte flytte lidt rundt på nogle folk for at få det til at gå op, da en del af afbuddene skulle have spillet mod hinanden. Planerne blev trimmet fredag aften og lørdag morgen kom der så 2 afbud mere. Skæbnen ville at de skulle spille imod hinanden - hvilket faktisk var ret usandsynligt - men sådan går det en gang imellem. Der blev så en pulje med kun 2 spillere i, men det er der altså ikke noget at gøre ved. Jeg kan ikke nå at lave det om med så kort varsel.

dm 2012 telt

Til sidst var der spisning i hallen. Hakkebøf med sovs, kartofler og løg lå godt i maven efter en dag i kulde, blæst og masser af frisk luft.

dm 2012 spisning

Medarrangører var Tirslund Krolf og de havde gjort en stor indsats. Alt klappede perfekt og der skal lyde en stor tak til Tirslund anført af formand Jes Jessen.

dm 2012 tirslund

dm 2012 jes jessenJes Jessen, formand for Tirslund Krolf

Kampspil

I de første 4 runder gælder det om at kradse så mange point til sig som muligt og der spekuleres altid over hvor grænsen går. Jeg bliver nok spurgt 25 gange i løbet af dagen, men jeg har ikke den fjerneste anelse om hvor den kommer til at gå. Det forhindrer mig ikke i at udtale mig, men til almindelig advarsel, kan jeg afsløret at det er rent gætværk.
Grænsen plejer at ligge fra 68 til 72 point, og denne gang gik den ved 70 point. 70 var med og kun 1 med 68 slap igennem - troede vi til at starte med. Der blev nedlagt en protest, sedler blev tjekket, misforståelse fundet og protest godkendt. Det betød at der var en rent snit ved 70 point. 70 var med, 68 var ikke.

dm 2012 venterEt sted med læ inden afgang.

dm 2012 hov
Hov - hvor er de andre henne?

Semifinale 1

Jes Neumann, Agrarerne, Laurids Mortensen, Lundsmark, Hans Johnsen, KØK, Vagn Hugger, Madholdet, Leif Frank, ViGo'e, Per Meisner, Østerbro.

dm 2012 s1

Hans lagde sig i spidsen fra start med 4 gange 2. Resten havde 11 eller 12 slag.
På hul 5 skete der noget. Leif fik 3 og Per fik 2. Jes lavede hole-in-one, men det så Laurids, så den kopierede han lige. Hans ville ikke stå tilbage for nogen, så en 3. hole-in-one blev lavet. Vagn havde nu set 3 af slagsen, så "hvad de kan, det kan jeg også", og vupti - en 4. hole-in-one.
Jes lavde efterfølgende en 4'er og så lige en hole-in-one igen, men det var Hans der fortsatte den gode stime med 2'ere og en enkelt 3'er. 17 slag efter 9 huller er ret fint.de nærmeste var Jes og Vagn med 21 slag.
Det endte med 25 slag til Hans, 27 til Vagn, 28 til Jes, 31 til Laurids, 36 til Per og 38 til Leif.

Semifinale 2

Aksel Madsen, Køllerne, Tommy Pedersen, Madholdet, Michael Juul, Lundsmark, Svand Larsen, Agrarerne, Tove Detlefsen, Fuglsang, Kurt Juul, Lundsmark.

dm 2012 s2

Personligt vil jeg hellere spille mod andre end dem jeg plejer at spille med, så at skulle møde sin egen søn er ikke en favorit. Kurt og Michael havnede desværre i samme pulje, men sådan er det engang imellem. Det er placeringerne fra de første kampe der bestemmer hvem man møder.
Den regerende danmarksmester, Tommy, startede i fin stil med en hole-in-one. Han førte også efter 6 huller, men Aksel og Michael havde udlignet. Efter 9 huller havde Tommy og Michael 21 slag og resten havde 22 - Tove efter en hole-in-one, så der var virkelig close race.
Tommy kom alene foran på 10 og holdt den på hul 11. Tommy havde nu 25 slag, Michael, Tove og Kurt 26 slag, Aksel og Svend havde 27 på sidstepladsen, men var alligevel ikke hægtet af.
Kurt skød først og han lavede hole-in-one. Det lagde pres på de andre og Tommy satsede hele butikken, men endte med en 4'er, så Kurt vandt med 26 slag foran Michael og Tove med 28, Tommy og Aksel med 29 og Svend med 30 slag.

Semifinale 3

Jørgen Schjøtt, Fuglsang, John Nielsen, Baskerne, Arne Jensen, Lundsmark, Flemming Hansen, Fuglsang, Marie R. Pedersen, Haarby, Bent Christensen, Seest BK.

dm 2012 s3

Denne pulje var ikke spændende ret længe. Bent lavede en 3'er på hul 1, og det var så det eneste hul han ikke førte efter. Hul 2 blev nemlig en hole-in-one og derfra lavede han kun en enkelt 3'er mere, så han var aldrig i fare. Flemming havde en hole-in-one på hul 11, men havde lige haft sin 2. firer, så det nyttede intet. John lavde kun 3 treere, men manglede en hole-in-one for at true Bent. 24 slag til Bent, 27 til John, 30 til Arne, Flemming og Marie og 31 til Jørgen.

Semifinale 4

Hans Thomsen, Lunderskov, Egon Poulsen, KØK, Bent Kristensen, Egtved, Peter Stubkjær, Brørup, Mogens Christensen, Fuglsang, Sebastian Reeckmann, KØK.

dm 2012 s4

Her startede Hans med hole-in-one på kampens første slag, og det gav en føring der hold til og med hul 4. En 4'er til Hans på hul 5 gjorde at Bent og Mogens udlignede, og på hul 6 kom de begge foran.
På hul 7 kom Mogens alene i front da Bent brugte en dyr, dyr 5'er. Peter og Hans udlignede på hul 8, men Mogen kom igen alene i spidsen på hul 9. Hul 10 gav hole-in-one til Peter, der ellers lige havde brugt 4 slag på hul 9, så han udlignede. Hans var en enkelt bagefter. Hul 11 satte Peter igen 1 over styr, så Mogens førte med 1 ned til Hans og Peter og 2 til Aksel der igen havde fået styr på spillet.
På sidste hul brugte Hans 2 og Mogens og Peter 3, så nu stod Hans og Mogens lige på 28 slag, Bent og Peter havde 29, Egon 31 og Sebastian 35 slag.

Semifinale 5

Martin Nielsen, Fuglsang, Per Schmidt, Lundsmark, Jes jessen, Tirslund, Peter L. Christensen, KØK, Hans Fink Petersen, Agrarerne, Søren L. Christensen, STUD.

dm 2012 s5

Det er da mærkeligt at far og søn tilfældigvis havner i samme pulje. Det gjorde Søren og Peter faktisk også i semifinalen sidste år, bortset fra at konen/moderen også var med dengang.
Det var meget lige i starten af kampen og efter 6 huller førte Per med 14, Martin og Hans havde 15 og resten 16.
På hul 7 gik det helt galt for Hans og Søren røg ind en hel stribe 3'ere og også Jes kom i uføre, så det var Per med 21 slag, Peter 22 og Martin med 23 der havde fat i den lange ende.
Peter og Martin sluttede helt galt af med masser af slag, og da Per sluttede med 2 toere og en hole-in-one for lige at sætte en tyk streg under, var han den sikre vinder med 25 slag.
Jes lavde også hole-in-one på sidste hul, så han blev nr. 2 med 29 slag, Peter havde 31, Hans og Martin 33 og Søren 34.

Semifinale 6

Krista Andreasen, SIS, Niels Knudsen, Baskerne, Lilian Rasmussen, Hullet, Bent Pedersen, Nyserne, Lis Neumann, Agrarerne, Agnete Rif, SIS.

dm 2012 s6

6 piger i semifinalen, og så havner de 4 af dem i samme semifinale. Lidt mærkeligt og ret usandsynligt, men sådan var det altså.
Efter 6 huller havde Lis lagt sig i spidsen med 13 slag efter godt og stabilt spil. Der var 15 slag til Niels og Lilian, 17 til Bent og Krista og Nete kunne slat ikke få det til at hænge sammen med 21 slag.
På hul 9 kom der grus i maskineriet for Lis med en 4'er så hun havde 21 slag, tæt forfulgt af Lilian med 22, Bent og Krista med 23, Niels med 25 og Nete med 27 slag.
Lis sluttede af med 7 slag på de sidste 3 huller, og da kun Krista kunne gøre det bedre med 6 slag, så vandt Lis med 28 slag foran Lilian med 29, Krista 30, Bent 31, Niels 33 og Nete 35.

Finale

Finalen var lagt ned på en særlig bane, hvor der var lavet afspærring i den ene side, så alle kunne se. Det var faktisk rigtig godt, bortset fra at fotografen fra Stævneposten ikke kunne komme tæt på og tage billeder. Jeg må have et "Presse"-kort til at sætte i hatten.

dm 2012 afsp

Erik J. Pedersen, Haarby blev valgt til den strenge, men retfærdige dommer.

dm 2012 erikErik J. Pedersen, Haarby

Lad mig sige det med det samme - Bent og Hans Thomsen havede en meget uheldig runde og kom ikke til at spille nogen større rolle i denne finale - bortset fra at det var dem der spillede mest.

dm 2012 finale1

Da 6 huller var spillet havde Hans J. 14 slag, igen efter stabilt og sikkert spil. Per havde 16, Kurt og Lis 17, Hans T. 18 og Bent 20.

dm 2012 lopPer Schmidt i problemer

Nu begyndte det at vakle for Hans J., som efter hul 9 var på 22 slag, Per havde 23, Kurt og Lis på 24 slag, Bent og Hans T. havde 28.

dm 2012 hans

Spændingen steg yderligere, for da der manglede 1 hul, havde Hans J. 28 slag, men det havde Lis også. Kurt og Per havde 29 slag, Bent 35 og Hans T. 36 slag.

dm 2012 finale2

Hul 12 var et ret langt hul med en forhindring foran og bag hullet, så meget kunne gå galt.
Lis lå langt fra hullet, så det var en svær 2'er. Den var rimelig tæt på, men det blev en 3'er. Da Hans J. skulle skyde, var alle andre inde foran ham, men der var en fin motorvej hen til hullet, så det var bare at afgøre kampen. Nerver, høflighed, en smutter eller hvad det nu var, gjorde at slaget blev for kort, så han også måtte have en 3'er. Faktisk fik alle en 3'er på hullet, så Hans J. og Lis havde 31 slag, Kurt og Per havde 32 slag, Bent 38 og Hans T. 39 slag.
Så var der omspil mellem Hans J. og Lis med Lis først - igen på hul 12. Hun lade den ganske kort fra hullet, men det gjorde Hans på også bare og begge fik en 2'er.
Nu var det Hans først, og han gentog kunststykket, med at lægge den ganske kort fra hullet. Lis ramte forhindringen og kunne ikke få en 2'er, så Hans Johnsen, KØK er den nye danmarksmester i kampspil. Lis måtte "nøjes" (selv om hun sikkert er pavestolt) med en 2. plads. Den devalueres desværre når manden blev danmarksmester i slagspil - jeg kender følelsen.
Kurt og Per spillede omkamp om 3. og 4. pladsen, og her vandt Kurt med en sikker 2'er som Per ikke kunne følge op på.

dm 2012 kampspilBent Christensen, Seest, BK, Per Schmidt, Lundsmark, Kurt Juul, Lundsmark, Lis Neumann, Agrarerne, Hans Johnsen, KØK.
Fraværende: Hans Thomsen, Lunderskov.

1) Hans Johnsen, KØK - 31 slag - efter omkamp.
2) Lis Neumann, Agrarerne - 31 slag.
3) Kurt Juul, Lundsmark - 32 slag - efter omkamp.
4) Per Schmidt, Lundsmark - 32 slag.
5) Bent Christensen, Seest BK - 38 slag.
6) Hans Thomsen, Lunderskov - 39 slag.

Slagspil

Slagspil blev droppet sidste år, da det ikke kunne blive retfærdigt med de gamle regler. Hvis alle spillede på de samme baner, ville det faktisk være retfærdigt, men da man jo ikke mere spiller på de samme baner, opstår der begreber som "de nemme baner" og "de svære baner".
Nu skulle man tro at flade baner som vi oftest bruger er lige svære, men i Vejen var der faktisk 6 slags forskel på "de nemme baner" og "de svære baner". Det betød at 23 ud af de 25 øverste på slagspilslisten havde spillet på "de nemme", og det er jo ikke retfærdigt over for de andre spillere.
Derfor har vi nu indført et alternativt slagspil, hvor vi ser på banernes gennemsnit. Har en bane et gennemsnit på 31 slag og man går den på 29 slag, er man gået 2 under gennemsnit (-2). Har an anden bane et gennemsnit på 35 slag og man går den på 32 slag, har man gået den 3 under gennemsnit (-3). Det vil sige at spilleren med -3 har spillet bedre end den med -2, selv om han rent faktisk har brugt flere slag. Grunden til at det er bedre, er banernes sværhedsgrad.

Jes Neumann, Agrarerne vandt slagspillet i Vissenbjerg, og da der ikke blev kåret nogen mester i Gram, kan man vel sige at Jes genvandt mesterskabet. Man kan overhovedet ikke pille ved Jes' sejr, da han brugte 96 slag på de 4 runder, hvilket er et gennemsnit på 24 slag. Utrolig flot. Det gav et gennemsnit på -6,31 slag.
Lilian Rasmussen, Hullet kom tættest på med en andenplads med et gennemsnit på 5,31 og nr. 3 blev Jørgen Schøtt, Fuglsang med et gennemsnit på -4,83.

dm 2012 slagspilJørgen Schjøtt, Fuglsang, Lilian Rasmussen, Hullet, Jes Jessen, Agrarerne.

Dagens bedste runde blev gået på bane 4 med kun 19 slag af Jytte Asmussen, Fuglsang.
På de ulige baner var dagens bedste runde påp 21 slag, som blev gået af Per Schmidt, Lundsmark på bane 7 og Jes Neumann på bane 1.

dm 2012 superrundeJytte Asmussen, Fuglsang - en superrunde på kun 19 slag.

Statistik

Bane 1: Gennemsnit 31,3 - bedste runde gik Jes Naumann, Agrarerne med 21 slag.

Bane 2: Gennemsnit 30,7 - bedste runde gik Jørgen Oehlenschlæger, Madholdet med 20 slag.

Bane 3: Gennemsnit 30,2 - bedste runde gik Gunhild Vejen, Fuglsang med 22 slag.

Bane 4: Gennemsnit 29,9 - Bedste runde gik Jytte Asmussen, Fuglsang med 19 slag.

Bane 5: Gennemsnit 30,3 - bedste runde gik Gunna Jørgensen, Rødding, Harald Petersen, Skydebjerg og Anne Grethe Eriksen, Seest BK med 24 slag.

Bane 6: Gennemsnit 31,2 - bedste runde gik Leo Jensen, Lunderskov med 23 slag.

Bane 7: Gennemsnit 29,4 - bedste runde gik Per Schmidt, Lundsmark med 21 slag.

Bane 8: Gennemsnit 31,5 - bedste runde gik Aksel M. Pedersen, Christiansfeld med 22 slag.

Billeder og ranglister

dm 2012 kantSå tæt på en hole-in-one kan man komme, uden at kuglen hopper eller bliver skubbet i.
Læg mærke til at kuglen næsten læner sig ud over kanten af hullet.

dm 2012 spand
Den her kugle ramte en anden kugle, og så skete dette.

 

Her er et link til alle billeder.

Her er resultaterne sorteret på fornavn. I kampspil har de øverste 36 fået tildelt en placering i forhold til placeringen i semifinaler eller finalen.

Den aktuelle verdensrangliste og den aktuelle Word Cup liste.