Kom godt i gang

Sådan gør du

Læs følgende sider : de De korte reglerog Regler for bane, samt eventuelt siden om 1-huls krolf. Der er også lavet en kampseddel til at notere slag på.

Her kan du hente De Korte Regler inkl. kampseddel i pdf-format.

Skaf dig noget udstyr. Det hurtigste og billigste er at købe et kroketsæt. Det vil være helt fint at spille med på baner med små afstande mellem hullerne.
Hvis banen har større afstande, kan man selv lave nogle trækøller der er bedre end de billige trækøller man køber.
Skal det være det rigtige udstyr, kan man købe dette i KrolfButikken.


Slagteknikker

Der findes forskellige slagteknikker. Nogle bruger "kroketslaget", nogle "golfslaget" og andre har hjemmelavede teknikker. Nogle bruger også tværstillet hoved når de slår, og det er meget vanskeligt at sige hvad der er bedst for den enkelte. Prøv dig frem til du har fundet en teknik der passer til dig.

dm2007frits    
Spillets opfinder, Frits, bruger "kroketslaget".
Bruges også ofte med tværstillet køllehoved.

vkkkm06
Niels bruger "golfslaget". Piben er der nok af hensyn til balancen.

vkkkm05
Doris har sin helt egen teknik.
Bemærk at det er med tværstillet køllehoved.


Demo

Kunne du tænke dig en demonstration, kan vi måske nok tilbyde lidt hjælp, lidt afhængig af hvor i landet det er.
Spillet egner sig udmærket til engangssjov i forbindelse med mindre firmafester, familiekomsammen og lignende.
Alt efter forsamlingens størrelse, skal man jo have et passende stykke græs. Der er masser af firmaer med græs omkring, og ellers plejer grundejerforeninger at have et fællesareal eller nogen har en have med græs nok. Der er masser af muligheder.
Parken og idrætsanlæg kan også bruges, men så skal man nok lige tale med kommunen først.

Ikke alle kommuner ved hvad krolf er. F. eks. fik man et sted lov til at bruge et offentligt område til krolf, man måtte bare ikke lave huller i græsset.


Udstyr

En rigtig krolfkølle har nylonhoved og aluminiumsskaft (Ø60 * 150 mm) med en vægt på ca. 700 g, men det er tilladt at spille med hvad som helst andet, bare man med sikkerhed kan se hvad der er hovedet (en træsko på et kosteskaft er tilladt).
Kugler skal minimum have en diameter på Ø78 mm og en minimumsvægt på 200g. Materialet er underordnet. Plastikkugler vejer ca. 220 eller 250g og nylonkugler vejer 308g.
Priserne kan man se hvis man går en tur i den blandede landhandel - KrolfButikken.


Klub

Skulle du få lyst til at starte en klub, så er der her et forslag til vedtægter og diverse tips. Her i Word format og her i PDF format.

Og smut så udendørs og kom i gang i stedet for at sidde der ved computeren og lumre!

Vil man have mere at vide eller bestille udstyr, så kan man mail'e denne adresse : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.