Kampspil

Ved VM i krolf spiller vi 2 former for krolf på een gang, - nemlig kampspil og slagspil.

I gamle dage var kampspil er en turneringsform, hvor det hele tiden gælder om at komme videre. Man var f. eks. 6 spillere i en gruppe, og fra denne gruppe gik f. eks. de 3 bedste i "den gode" og de 3 uheldige i "den dårlige".
Hvis man hver gang kom i "den gode", havnede man til sidst i finalen. Hvor mange kampe der skulle til, afhang helt af hvor mange spillere der var tilmeldt.
Hvis man gik i "den dårlige" inden man nåede finalen, var man ikke færdig af den grund. Man blev så "parret" med andre der var røget ud på samme niveau.
For det meste blev grupperne halveret, men af og til måtte vi lave undtagelser for at få det hele til at gå op.
Turneringen blev spillet i bund, sådan at forstå, at alle nøjagtig vidste hvad nummer de var blevet, når stævnet var færdigt.

Nu om dage er systemet lavet om, så alle spillere nu fordeles i grupper af ca. 20 spillere, afhængig af ens tidligere præstationer.
Der spilles 4 runder på 4 forskellige baner mod forskellige modstandere, og det er placeringen (og ikke antal slag) der tæller.
Nr. 1 får 20 point, Nr. 2 får 16 point, nr. 3 får 12 point, nr. 4 får 8 point og hvis der er en 5. spiller får denne 4 point.
Står 2 eller flere spillere lige, deler de pointene. Altså hvis nr. 2 og 3 står lige, deler de 16+12=28 point = 14 til hver.
Når alle 4 runder er spillet, tælles der point og de bedste deles op i f. eks. 6 puljer á 6 spillere. Altså 36 i alt.
Fra disse puljer er det KUN puljevinderen der går videre i en finale med 6 spillere.

Senere har vi forenklet systemet, så det er slagspillet der afgør hvem der kommer i de 6 semifinaler i kampspil. Altså de 36 bedste fra de 4 indledende runder slagspil går til kampspillets semifinaler.