Anders Zacho og Hans Johnsen vinder kamp- og slagspil ved Århus Open,

af Erik Mathiasen, Tranbjerg

Århus open 2014 blev afviklet søndag den 24. august med 30 deltagere fra 5 klubber på Tranbjerg Krolf Klubs baner´. Der kom en ordentlig byge, heldigvis under pausen, hvor deltagerne kunne søge ly i de opstillede telte. Pausen blev holdt efter de tre indledende spil, men ellers var det meget pænt vejr.

Stævnet blev afholdt for fjerde år i træk, traditionen tro som et fælles DKU og DGI stævne. De andre år har der været deltagere fra flere østjyske klubber. En af årsagerne til at der ikke var deltagere fra de klubber der plejede at deltage kunne være, at der dagen før blev afholdt et træf med 90 deltagere. Næste år håber vi på en bedre koordinering, så vi igen kan mødes med de øvrige østjyske klubber til Århus Open 2015.

Der blev spillet slagspil en gang på hver af de fire baner. Anders, Søren og Emil fra SDU Krolf styrede computer og stævne med stor rutine.

Efter det sidste spil blev resultatet af slagspil gjort op og Hans Johnsen fra KØK var i spidsen med 95 slag og satte banerekord med 17 slag på den hvide bane. Den rekord vil sikkert stå længe.

 Søren L. H. Christensen fra SDU krolf på andenpladsen med 98 slag. Det samme havde sidste års vinder, Bent Jørgensen fra Madholdet, men da Søren havde et bedre resultat på den ene bane blev Bent nr. 3.

Freddy Dall fra Madholdet blev nr. 4 med 101 slag, nr. 5 blev Anders Zacho fra SDU krolf, med 105 slag.

Michael L.H. Christensen fra KØK blev nr. 6 med 107 slag, og satte ny banerekord på den orange bane med 19 slag, også en rekord der bliver svær at slå.

Bedste dame blev Tove K. Jensen fra Vester Åby med 108 slag.

Med 30 deltagere kom alle i semifinalen.

I første semifinale kom Hans og Per fra KØK, Lisbeth og Peter fra Madholdet. Lisbeth blev bedst med 25 slag, Hans og Per brugte 26 slag.

I anden semifinale kom Søren fra SDU Krolf, Lillian fra Madholdet, Vagn, Jingy og Henning fra Tranbjerg. Lillian blev bedst med 24 slag.

I tredje semifinale kom Bent fra Madholdet, Erik, Nils og Hanne fra Tranbjerg. Erik blev bedst med 30 slag, med sidste års vinder Bent lige efter med 31 slag.

I fjerde semifinale kom Freddy, Peder fra Madholdet, Kristine fra KØK, Henning og Jørgen fra Tranbjerg. Kristine blev bedst med 26 slag.

I femte semifinale kom Anders fra SDU Krolf, Tove fra Vester Åby, Birthe fra KØK, Peter F og Svend Åge fra Tranbjerg og her var Anders helt suveræn med 25 slag.

I sjette semifinale kom Michael fra KØK, Gerda fra Vester Åby, Emil fra SDU Krolf, Karen fra Madholdet, og Jens fra Tranbjerg. Her blev Gerda bedst med 26 slag.

Så var man klar til en finale med Lisbeth og Lillian fra Madholdet, Gerda fra Vester Åby, Kristine fra KØK, Anders fra SDU Krolf og Erik fra Tranbjerg.

På første hul fik Lilian og Erik en 2’er, de øvrige fik 3’ere.
På andet hul fik Lisbeth og Anders 2’ere, Gerda en 4’er, de øvrige fik en 3’er.
På tredje hul får Erik en 3’er, Gerda en 3’er de øvrige kom i på 2’ere.
På fjerde hul får alle 2’er, så Erik fører nu med 9 slag i alt.
På femte hul får Anders og Erik 2’ere, Lillian, Kristine og Gerda 3’ere, Lisbeth en 4-er, så nu er Erik foran og har brugt 11 slag.
På sjette hul får Lisbeth, Lillian og Erik 2’ere, Kristine og Anders 3’ere og Gerda må bruge 4 slag.
På syvende hul får Kristine, Anders og Gerda 2’ere, Lisbeth og Erik 3’ere.
På ottende hul får Anders og Gerda 2’ere, Lisbeth og Erik 3’ere, Lillian og Kristine må bruge et slag mere. Nu står Erik og Anders lige med 19 slag.
På niende hul får Anders en 2’er, de øvrige får 3’ere, så nu er Anders foran og har brugt 21 slag.
På tiende hul går det galt for Erik der får en 4’er, så nu er Erik og Lilian lige.
På hul elleve får Lisbeth og Gerda en 3’er, de øvrige 2’ere, så nu er Anders foran med 26 slag.
På tolvte hul falder afgørelsen da Anders, Lisbeth og Lilian får 2’ere, Erik, Kristine og Gerda 3’ere, så Anders vinder med 28 slag. Lillian 2’er med 30 slag, Erik 3’er med 31 slag, Lisbeth 4’er med 32 slag, Kristine 5’er med 33 slag og Gerda 6’er med 34 slag.
Det var en meget tæt finale, hvor Anders og Lillian var bedst til at fastholde koncentrationen.

Deltagerne var meget tilfredse med stævnet og ville komme igen næste år, hvor vi håber igen at se deltagere fra andre klubber som tidligere har deltaget, og fra de mange østjyske klubber som ikke har oplevet Århus Open.

Her er resultatet af slagspil ved Århus Open.