DGI har i samarbejde med Nets (dankort) lanceret noget de kalder Klubliv Danmark, som via microsponsorater skulle give klubberne nogle penge.

Uden at jeg har nærlæst hvordan det virker, skulle det være nogenlunde på denne måde:

Sponsorerne melder sig til så klubberne kan få penge fra dem når de tilmeldte dankort bruges i deres butik.

Klubben melder sig til systemet, så dankortbrugerne kan vælge at sponsere lige netop den klub.

Dankortbrugerne melder sig til med deres dankort og vælger en eller flere klubber de vil sponsere.

Hver gang et dankort bruges hos en af de tilmeldte sponsorer, sponserer butikken en lille beløb - en procentdel eller promiller eller lignende. Beløbet fordeles ud på de klubber der er hægtet på lige netop dette dankort.
Når året er omme, får klubben så pengene udbetalt og man starter forfra.

Der er fordele for de fleste. Butikken har ikke noget videre administration da det er Nets der tager sig af det, dankortbrugerne skal ikke huske noget end måske lige hvilke butikker der sponserer eller ej og klubben skal kun tilmelde sig og offetliggøre til medlemmerne hvordan man tilmelder sig.
Man kan måske endda lokke ikke-medlemmer til også at sponsere klubben, for det koster ikke andet end besværet første gang man tilmelder sig.

Kan krolfklubber tilmelde sig?

Jeg har forespurgt og fået "Nej", medmindre klubben er medlem af DGI, DIF eller DFIF (firmasporten).

Nogle af krolfklubberne er medlem af DGI eller DIF fordi de er medlem af en flerstrenget klub (fodbold, gymnastik, tennis osv) - de kan godt.

Jeg fandt vedtægterne og kun se at §3 åbner for at krolfklubber også kan være med, men nok ikke uden sværdslag. Det er da værd at prøve.

Her kan i se den nøjagtige ordlyd:

Alle foreninger, der er almennyttige og opfylder betingelserne for at få tilskud efter folkeoplysningsloven og for at være medlem af en af idrættens hovedorganisationer, kan være medlem. Bestyrelsen kan beslutte at andre almennyttige foreninger, der opfylder betingelserne for at få tilskud efter folkeoplysningsloven kan optages som medlemmer.

Stk. 2. Ansøgning om medlemskab rettes til KlubLiv Danmark gennem foreningens hjemmeside og afgøres af foreningens sekretariat. Såfremt sekretariatet har meddelt afslag kan dette indbringes for bestyrelsen, og bestyrelsen kan omgøre en beslutning om optagelse truffet af sekretariatet.

Se mere på Klubliv Danmarks hjemmeside.